Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Ulman napisał:

Media są odpowiedzialne za braki cukru? Jak to zrobili?

ile potrzebujesz?  podaj adres albo idź do caritasu :D 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Media są odpowiedzialne za braki cukru? Jak to zrobili? 

Wystarczy że na mediach społecznościowych kilku cwaniaków puści plotę a że mamy w PL ciemnogród to już zaczyna się panika. 

Przykład pierwszy z brzegu paliwa miało braknąć na stacjach jak zaczeła się szopka w banderlandzie. 

Opublikowano
12 minut temu, nie napisał:

ile potrzebujesz?  podaj adres albo idź do caritasu :D 

Czyli braki cukru to wymysl mediow? To m9ze i wegla mamy do oporu tylko nas media oklamuja? 😆

Opublikowano (edytowane)

Twierdzisz że PIS też  kłamie mówiąc o braku węgla?  A może jako sekta zyjesz w jakiejś rzeczywistości równoległej? 

Po ile ten węgiel możesz mi zaoferować? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Twierdzisz że PIS też  kłamie mówiąc o braku węgla?  A może jako sekta zyjesz w jakiejś rzeczywistości równoległej? 

Po ile ten węgiel możesz mi zaoferować? 

U nas jest. Od 2 tys do 2800

Opublikowano
hubertuss napisał:

Szkoda, że nie opanowali techniki drukowania węgla. Ale może kto wie.

Najlepiej jakby opanowali technikę drukowania rubla. Dolar też może być. Nie można dawać na pompy ciepła - chyba że chcemy aby było i ciemno i zimno za razem.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

twierdzę, że 

wystarczy kilka kliknięć i mam cukier i węgiel w domu w każdej ilości , ...........  więc skończ już się podniecać

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A ile jeszcze ludzie tych przetworów robią.......😄

Sporo 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, nie napisał:

twierdzę, że 

wystarczy kilka kliknięć i mam cukier i węgiel w domu w każdej ilości , ...........  więc skończ już się podniecać

Po ile możesz mi ten węgiel zamówić? I najlepiej jakby było kilka składów. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

U nas szał na agregaty - bo prąd drogi. Jak policzyłem im cenę wyprodukowania kWh z gównianego agregatu na benzynę to przychodzą z dyskusją, że zabraknie prądu. Agregaty zatem idą jak woda.

Opublikowano

dawniej do pola sie robilo banke wody ze studni z octem-bo nic innego nie bylo. terz w tej studni cosmy brali to juz wody nie ma a,jelsi sie pojawi po opadach to brudna..

pojechalem sobie kosic nowa kosiarka za junijne srebrniki,-niestety pole ciotki w polsce wschodniej i zdechla po 2 metrach-nawt pudelka zyletek nie zuzylem....po pierwszym telefonie do serwisu widze ze beda problemy, 

2 godziny temu, Desperado napisał:

No geniusz, jak na to wpadłeś?   :P

jeszcze konta nie zmieniles seanku- srogie piguly ci zapisali,w koncu skuteczne ???

2 godziny temu, Ulman napisał:

Coraz więcej takich artykułów CIA szacuje straty Rosjan. Zupełnie inne dane podaje ukraiński sztab (msn.com)

Upaińce zawsze kłamali i zawsze kłamać będą  - takie to plemie.

przeczytaj cos wiecej niz tytul.

2 godziny temu, DTaras napisał:

Jeżeli chodzi o stosunki to nie mogę tego samego powiedzieć.

Wielkiej różnicy nie widzę albowiem ukraińcy podają straty w zabitych, rannych i wziętych do niewoli łącznie.

nie wiedziales ze nie ma nic gorszego niz cieple piwo i zimna niemka ???  

eko-groszek  jest-tylko taki problem ze jak cie zapisza dzisiaj w kolejke na polowe wrzesnia to na ten numer rejestracyjny przewoznik wczesniej nie wjedzie po nic innego na kopalnie i zaden sie nie podejmuje dostawy, trzeba bedzie brac ciagnik i przyczepe.. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

pojechalem sobie kosic nowa kosiarka za junijne srebrniki,-niestety pole ciotki w polsce wschodniej i zdechla po 2 metrach-nawt pudelka zyletek nie zuzylem....po pierwszym telefonie do serwisu widze ze beda problemy

Talex sie zepsuł? Co sie dzieje? 

Opublikowano

Moja kosiara smiga. Serwis tez szybko zadzialał jak problem zglosilem

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Po ile możesz mi ten węgiel zamówić?

gorzej jak z dzieckiem, może jeszcze pieluchę mam ci zmienić ? :D 

chyba nigdy nie kupowałeś węgla? jaki chcesz węgiel? zapytaj tatę o parametry :D :

GRANULACJA
WARTOŚĆ OPAŁOWA
POPIÓŁ
SIARKA 
WILGOĆ
PODZIARNO

żart :D 

po tyle, po ile jest w necie :) chyba potrafisz sprawdzić?

Opublikowano

Skoro oferujesz że możesz węgiel załatwić to pisze ci że potrzebuję kilka składów. Daj namiary gdzie można kupić skoro masz takie kontakty. Robisz z tego jakąś tajemnicę? Może chcesz zarobić? Wszystko możliwe jeśli ekonomia się zgodzi. Mogę nawet kupić od ciebie albo umówimy się na prowizje.

Opublikowano
jacus napisał:

dawniej do pola sie robilo banke wody ze studni z octem-bo nic innego nie bylo. terz w tej studni cosmy brali to juz wody nie ma a,jelsi sie pojawi po opadach to brudna.. pojechalem sobie kosic nowa kosiarka za junijne srebrniki,-niestety pole ciotki w polsce wschodniej i zdechla po 2 metrach-nawt pudelka zyletek nie zuzylem....po pierwszym telefonie do serwisu widze ze beda problemy, 

A z octem i cukrem to prawie kokakola. Najlepiej gasi pragnienie woda ze solą.

Opublikowano

skończ już tą piaskownicę,

na handel węglem trzeba mieć zezwolenie, a po drugie nie udawaj głupiego, że nie potrafisz znaleźć sprzedawcy węgla w internecie

Stop PCK, CPK i innym nazwom! :D 

Opublikowano

To może na prowizje się umówimy? Albo jakąś umowę o dzieło?  

Ty chyba chłopie żyjesz PISowskiej utopijnej propagandzie. Guzik sobie kupisz w necie. Jakby to było takie proste to by nikt z tym problemu nie miał. Ogłoś całej Polsce że wystarczy kliknąć w necie by mieć węgiel bo ludzie chyba tego nie wiedzą🤣 Ech, ta PISowska sekta 🥴

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v