Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

A teraz na potwierdzenie że są kretynami najnowsze ich osiągnięcie  Polska kupi używane czołgi od USA. "Stare Abramsy to żaden rarytas" (msn.com)

"- Myślę, że niebawem możemy się spodziewać zapowiadanych przez ministra Błaszczaka zakupów w Korei. Najprawdopodobniej pierwsze czołgi trzeba będzie importować, oby z udziałem polskiego przemysłu, bo możemy dostarczyć zdalnie sterowane stanowiska strzeleckie, elementy systemu kierowania ogniem, środki łączności czy niektóre drobne elementy wyposażenia. Takie czołgi moglibyśmy otrzymać dość szybko, ale najważniejszy i tak będzie kolejny etap - produkowane w Polsce K2PL - podsumował Kucharski."

I właśnie spełnia się mój najczarniejszy sen. Czyli całe mamienie nowym polskim czołgiem i miliardy na przygotowanie projektu idą się jebać. 😂

37 minut temu, Ulman napisał:

Acha, i jeszcze ostatnio Mariuszek Błaszczak oznajmił że Niemcy też mają nas w d*pie i darmowych leopardów nie będzie.

Trza było tyle czasu żeby Minister Obrony Narodowej zrozumiał że nic nie dostaniemy. Wystarczyło przeanalizować co jest dostępne na rynku wtórnym i obraz byłby jasny. Tak się zastanawiam czy ktoś jeszcze tam komuś stawia zadania i czy mamy jakichś analityków w tej bandzie oszołomów. No chyba że mamy tylko tych od badania nastrojów.🤣

Opublikowano

Nie jestem ekspertem ale jeśli będziemy mieli 4 rodzaje czołgów to do kazdego inaczej szkoli sie ludzi , inaczej szkoli sie serwis, inne są części eksploatacyjne  inna jest amunicja i cholera wie co jeszcze. Jak to ma współpracować  w razie w? Jak zorganizować zaplecze dla każdego inne? Nie wiem po kiego grzyba takie rzeczy robią? Może po prostu z głupoty?

Opublikowano

IMG_20220712_135426-300x150.jpg

" Fundacja Wołyń Pamiętamy"

Fundacja ma na celu edukować i uświadamiać Polaków o ukraińskim ludobójstwie dokonanym na kresach wschodnich II RP w latach 1939 – 1948 , przez tzw. Ukraińską Powstańczą Armię , SS Galizien , ukraińskich sąsiadów Polaków (tzw. czerń) oraz duchownych greko katolickich biorących udział w ludobójstwie poprzez podżeganie i sianie nienawiści do Polaków (święcenie narzędzi służących do mordowania).

Ukraińcy zamordowali ponad 250 tysięcy polskich dzieci, kobiet i starców, którzy po dziś dzień leżą w haniebnych dołach śmierci!

“Jeśli zapomnę o Nich, Ty Boże na Niebie, Zapomnij o mnie!”

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

zrezygnowali z wegla

Podziękuj  UE  to  ich  Polityka  rezygnacji  z węgla   twoi  idole  opozycyjni   z tukiem na czele  chcieli  szybszej rezygnacji  z węgla.  Nie  pamiętasz  już  jak krytykowaliście  PiS  że  tak  przeciągają .

7 minut temu, many13 napisał:

Ukraińcy zamordowali ponad 250 tysięcy polskich dzieci, kobiet i starców, którzy po dziś dzień leżą w haniebnych dołach śmierci!

Niemcy  zamordowali  kilka  mln  Polaków   jakoś  nikt  z tego tytułu  codziennie   nie  płacze  jak  wy  z tym  wołyniem

Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Kilka mln ton, ciekawe gdzie wsypie. Idiota.

jak za dawnych czasow w zwiazku radzieckim sypano na ziemie tak lezalo do wiosny,wtedy sie zgarnywalo to co zgnilo a reszta do mlyna.

292308884_10159322015687982_1920257204907882957_n.jpg

Opublikowano

Unia już jest na kolanach przed Wielką Rosją i Chinami i dalej idzie w zaparte ze swoimi wartościami .

"Dialog głuchych". Rośnie napięcie w relacjach Unii z Chinami

Stosunki Unii z Chinami szybko się pogarszają. "Dialog głuchych" trwa, ale nawet zwolennicy rozmawiania z Pekinem nie mają partnera po drugiej stronie stołu. Na stole są ogromne relacje handlowe, kryzysy w Chinach (Ujgurzy, Hongkong) i we wzajemnych stosunkach (embargo na produkty litewskie). Nad wszystkim unosi się kryzys wywołany przez rosyjską wojnę w Ukrainie oraz rosnący izolacjonizm Chińczyków. Ta sytuacja na nowo obrazuje starą dyskusję o obronie wartości i interesów w polityce zagranicznej Unii wobec Chin.

Opublikowano
mirro napisał:

A tutaj poniżej coś z cyklu "nie mam domu, nie mam renty ale jestem pierdolnięty". 😂 I teraz zobaczycie ceny interwencyjne , spowodowane głupotą rządzących. Genialnie stworzony problem oraz genialne jego rozwiązanie.🤣

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/ile-minister-kowalczyk-bedzie-placil-za-pszenice,121260.html

eeee😁 To trza kupić Ukraińską i sprzedać jak własną...

Opublikowano
many13 napisał:

Bandera był zwykłym  cwelem w Berezie Kartuskiej - zresztą miał orientację hjomo-niewiadomo - zwykły zbok z nie ciekawej rodziny: ojciec batiuszka a matka polska żydówka zajmująca się prostytucją za zgodą męża. Niestety 30 %

Jego podejście do osób których nie przekonywał było identyczne z Twoim - przypadek?

mirro napisał:

I właśnie spełnia się mój najczarniejszy sen. Czyli całe mamienie nowym polskim czołgiem i miliardy na przygotowanie projektu idą się jebać. 😂 37 minut temu, Ulman napisał:

Aaaa czy ktoś już wytłumaczył Błaszczakowi iż po trzy następuje cztery i SEP3 to nie jest najnowocześniejsza wersja?

Opublikowano
many13 napisał:

płynęła niewinna, bezbronna Polska krew. 

I nie było jednostek samoobrony? Nie było odwetów? Zarejestrowanych z imienia i nazwiska ofiar Polskich było około 35 tysięcy. Jako, że obydwie strony do siebie strzelały można przyjąć 10 tys. trupów ukraińskich... A gdy kurz opadł wspólnie łoili dupska rosjanom... Tak się dopytam: czyyy ta inteligencja we Lwowi to nie była bardziej polsko - żydowska?

Opublikowano

Poczytaj o "Operacja polska NKWD" w latach 1937-1938". Związek Radziecki przygotowywał się do wojny, a mając w pamięci porażkę wojny bolszewickiej w 1920 r postanowił zlikwidować wszelką inteligencję polska na ziemiach np: wolynia. Zabito, wywieziony dziesiątki a może nawet setki tysięcy Polaków l, którzy zajmowali stanowiska administracyjne, kościelne czy nawet polityczne. Stąd podczas 2 wojny światowej żyjący tam Polacy nie potrafili się obronić. Armia krajowa też popełniła wiele błędów, powinna mocno tam się angażować. Zdolni do walki mężczyźni poszli na front do walki z Niemcami. A reszta społeczeństwa polskiego to był już łatwy cel. Ukraińcy to zawsze byli kolaboranci. Jednak historia zatoczyła koło i wyszło im to bokiem. Niemcy mają ich w dupie, Rosja rewanżuje się za pomarańczowa rewolucję i prześladowania mniejszości rosyjskiejw UA, no i to spalenie ludzi w Odessie ( część twierdzi że to rosyjska prowokacja ale są filmy z telefonów ludzi w których widać jaki był przebieg. Teraz ukraina doprowadzi do upadku finansowego polski, Morawiecki zadłużył kraj na dekady. Jak nie zmieni się rzad po wyborach, to koniec Polski.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

Podziękuj  UE  to  ich  Polityka  rezygnacji  z węgla   twoi  idole  opozycyjni   z tukiem na czele  chcieli  szybszej rezygnacji  z węgla.  Nie  pamiętasz  już  jak krytykowaliście  PiS  że  tak  przeciągają

Rezygnacja w perspektywie kilkunastu lat i przestawienie się na inne źródła energii a debilne odcięcie się od węgla bez alternatywy to zupełnie co innego. Trzeba być debilem żeby zrobić to co nasz PISocjalistyczny rząd

2 godziny temu, DTaras napisał:

eeee😁 To trza kupić Ukraińską i sprzedać jak własną...

I to jest słuszna koncepcja😁

Opublikowano
6 godzin temu, Marl napisał:

Poczytaj o "Operacja polska NKWD" w latach 1937-1938". Związek Radziecki przygotowywał się do wojny, a mając w pamięci porażkę wojny bolszewickiej w 1920 r postanowił zlikwidować wszelką inteligencję polska na ziemiach np: wolynia. Zabito, wywieziony dziesiątki a może nawet setki tysięcy Polaków l, którzy zajmowali stanowiska administracyjne, kościelne czy nawet polityczne. Stąd podczas 2 wojny światowej żyjący tam Polacy nie potrafili się obronić. Armia krajowa też popełniła wiele błędów, powinna mocno tam się angażować. Zdolni do walki mężczyźni poszli na front do walki z Niemcami. A reszta społeczeństwa polskiego to był już łatwy cel. Ukraińcy to zawsze byli kolaboranci. Jednak historia zatoczyła koło i wyszło im to bokiem. Niemcy mają ich w d*pie, Rosja rewanżuje się za pomarańczowa rewolucję i prześladowania mniejszości rosyjskiejw UA, no i to spalenie ludzi w Odessie ( część twierdzi że to rosyjska prowokacja ale są filmy z telefonów ludzi w których widać jaki był przebieg. Teraz ukraina doprowadzi do upadku finansowego polski, Morawiecki zadłużył kraj na dekady. Jak nie zmieni się rzad po wyborach, to koniec Polski.

Jesteś na b. dobrym tropie. Pytanie brzmi. Komu tak najbardziej zależy na zneutralizowaniu nacji słowiańskiej a Polaków zdziesiątkować do 15 mln i podporządkować nas do roli niewolników? . Podpowiem:  W  latach 1937-1938 w ZSRR u steru władzy jewreje : np. Kaganowicz Łazar, Beria Ławrientij.

210-527438.jpg

Opublikowano

Nie mam jakiejś mega wiedzy historycznej, że szkoły się pamięta. Choć nie o wszystkim mówiono. Odnośnie Twojego pytania to wiadomo że NKWD - to było Rosjanie pochodzenia żydowskiego. Odnośnie obecnej sytuacji to Polska jest marionetka USA I Izrael.

Opublikowano
23 minuty temu, many13 napisał:

Jesteś na b. dobrym tropie. Pytanie brzmi. Komu tak najbardziej zależy na zneutralizowaniu nacji słowiańskiej a Polaków zdziesiątkować do 15 mln i podporządkować nas do roli niewolników? . Podpowiem:  W  latach 1937-1938 w ZSRR u steru władzy jewreje : np. Kaganowicz Łazar, Beria Ławrientij.

210-527438.jpg

Maniek, a ilu jest Polakow w Polsce? Toż Ty wszedzie Żydów widzisz😄

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy napisał:

Maniek, a ilu jest Polakow w Polsce? Toż Ty wszedzie Żydów widzisz😄

Pafnuś czyżby syndrom Sztokholmski się odezwał?🤨

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Ulman napisał:

Rezygnacja w perspektywie kilkunastu lat i przestawienie się na inne źródła energii a debilne odcięcie się od węgla bez alternatywy to zupełnie co innego.

ty jesteś debil  bo piszesz  głupoty  to właśnie  PiS  wydłużył  te chore wymysły  tuków  z brukseli  i  nie  odciął   od  węgla.

FXTHzdnWQAIz7xK?format=jpg&name=small

FXsPbE5UYAE_gZw?format=png&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Pafnuś czyżby syndrom Sztokholmski się odezwał?🤨

raczej zdrowy rozsądek i logika.

wielu woli szukac winy w niepowodzeniach nie w samym sobie, tylko obwiniac wszystko dookoła.

najlepiej czerwona wstążeczkę załozyc, wtedy żadne nieszczęście nie dosięgnie... Primusiu.:D

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Wołodymyr Zełenski planuje nową strategię wojenną w konflikcie z Rosją gdzieś w Kijowie albo w Kolumbii. Służby ukraińskie nie zdradzają szczegółów ale zapowiadają decydującą FAZĘ w działaniach prezydenta.

294012137_734347667685137_19157369855455

19 minut temu, Pafnucy napisał:

r

wielu woli szukac winy w niepowodzeniach nie w samym sobie, tylko obwiniac wszystko dookoła.

:D

Nawet nie wiesz co piszesz - Polak bardzo dużo potrafi a tylko nierząd obsadzony jewrejami destabilizuje wszelaką myśl techniczną.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, many13 napisał:

Polak bardzo dużo potrafi a tylko nierząd obsadzony jewrejami destabilizuje wszelaką myśl techniczną.

no własnie potwierdzasz. :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v