Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

tu macie zywy przyklad ze bredzenia onucy popieraja tylko psychicznie chorzy i to nie wszyscy 😂

2 godziny temu, Pafnucy napisał:

A skąd Ty to wiesz? 

a ktos zdrowy psychicznie popiera rosje-oprocz onucy ??

2 godziny temu, Ulman napisał:

To po prostu nasilająca się psychoza po smarzonej rybie😂

ja tu lowie ryby przy pomocy wysokiego napiecia-podlaczam sie tak jak ty do linii a potem smarze  na czole bo od elektrowstrzasow jest nagrzane jak patelnia-zreszta tobie nie musze tego tlumaczyc ,sam to nieraz przezyles 😂

tak naprawde to nigdy tu nie jadlem smarzonej ryby-w modlniczce jest firma ,ktora dostarcza mrozone ryby do smarzalni na wybrzezu, co dzien rano widze ich chlodnie,mnie nikt na siwze ryby nie nabierze..

1 godzinę temu, witejus napisał:

A TY JACUŚ GDZIE doznałeś oświecenia?

ja na festiwlu indyjskim przez ruch hare krishna organizowanym

https://www.facebook.com/vivakulturafestiwalindii/videos/569263431327907

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Jak na takiego światowca to żeś się baaardzo późno połapał że nad morzem są same mrożonki🤣 W sumie to nie ma się co dziwić bo kontakt z rzeczywistością masz mocno ograniczony i to w zasadzie we wszystkim

• Haha 1
Opublikowano

tusk zamordysta chce prezesa nbp silą wyrzucić z pracy :) z nienawiści do pisu całkiem mu rozum odebrało

co taka cisza o 4 dniowym tygodniu pracy?? gdyby to kaczyński powiedział już byście dawno go wyzywali od najgorszych, a że to swój powiedział to morda w kubeł :D 

--------------------------------------------

Niemcy racjonują gorącą wodę, ściemniają światła uliczne i zamykają baseny. Sytuacja na rynku gazu jest napięta i niestety nie możemy zagwarantować, że nie będzie gorzej. Musimy być przygotowani na to, że sytuacja stanie się krytyczna. Największy właściciel mieszkaniowy w kraju, powiedział, że obniży temperaturę centralnego ogrzewania gazowego swoich najemców do 17 stopni między 23:00 a 6:00. Spółdzielnia mieszkaniowa w saksońskim mieście Dippoldiswalde, niedaleko granicy z Czechami, poszła w tym tygodniu o krok dalej, mówiąc, że racjonuje dostawy ciepłej wody dla najemców. Od teraz mogą brać gorące prysznice tylko między 4 rano a 8 rano, 11-13 i 17-21. Wzrosła sprzedaż drewna opałowego, pelletu drzewnego i węgla. Szef Niemieckiego Związku Miast powiedział, że całe społeczeństwo musi teraz ograniczyć zużycie energii, oszczędzając latem, „abyśmy mieli ciepłe mieszkania w zimie”. Uniper, największy importer rosyjskiego gazu w Niemczech, prowadzi już rozmowy z urzędnikami w sprawie pomocy państwa , która według ekspertów może wynieść nawet 9 mld euro. 

a myślały niemiaszki, że takie cwane są 

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

tusk zamordysta chce prezesa nbp silą wyrzucić z pracy :) z nienawiści do pisu całkiem mu rozum odebrało

Jastrzębia z roboty wywalić? 😂 I  to jeszcze z takiej?

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

ja tu lowie ryby przy pomocy wysokiego napiecia-podlaczam sie tak jak ty do linii a potem smarze  na czole bo od elektrowstrzasow jest nagrzane jak patelnia-zreszta tobie nie musze tego tlumaczyc ,sam to nieraz przezyles 😂

Masz chociaż pojęcie o wysokim napięciu które kwalifikuje się od 110 000 Volt - to te przewody na charakterystycznych słupach.

292916111_1773687479632104_4519680616149

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

Różnica jest taka ze oni zdaja sobie sprawe z tego co sie dzieje a ty razem z sektą PIS wierzysz ze jest za***iscie a na jesieni będą pelne gacie. Oczywiscie będzie to wtedy wina jakis blizej nieokreslonych sil ktore sprzysiegly się zdradziecko przeciw nam. 

A co do Niemcow to jak zawsze wyjdą z tego obronna ręką bo kieruja sie biznesem a nie fobiami i psychozami. 

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

co taka cisza o 4 dniowym tygodniu pracy?? gdyby to kaczyński powiedział już byście dawno go wyzywali od najgorszych, a że to swój powiedział to morda w kubeł :D 

--------------------------------------------

Niemcy racjonują gorącą wodę, ściemniają światła uliczne i zamykają baseny. Sytuacja na rynku gazu jest napięta i niestety nie możemy zagwarantować, że nie będzie gorzej. Musimy być przygotowani na to, że sytuacja stanie się krytyczna. Największy właściciel mieszkaniowy w kraju, powiedział, że obniży temperaturę centralnego ogrzewania gazowego swoich najemców do 17 stopni między 23:00 a 6:00. Spółdzielnia mieszkaniowa w saksońskim mieście Dippoldiswalde, niedaleko granicy z Czechami, poszła w tym tygodniu o krok dalej, mówiąc, że racjonuje dostawy ciepłej wody dla najemców. Od teraz mogą brać gorące prysznice tylko między 4 rano a 8 rano, 11-13 i 17-21. Wzrosła sprzedaż drewna opałowego, pelletu drzewnego i węgla. Szef Niemieckiego Związku Miast powiedział, że całe społeczeństwo musi teraz ograniczyć zużycie energii, oszczędzając latem, „abyśmy mieli ciepłe mieszkania w zimie”. Uniper, największy importer rosyjskiego gazu w Niemczech, prowadzi już rozmowy z urzędnikami w sprawie pomocy państwa , która według ekspertów może wynieść nawet 9 mld euro. 

Tak szczerze nie ma co bronić tego nieudacznika Glapińskiego. Znam zagorzałych wyborców pisu co go od sksynów wyzywają z krzywą mordą. Glapiński jak mało który pisior wykazał niekompetencję i szkodzenie Polsce level master. W zeszłym roku NBP prowadził celowe działania mające osłabić złotego i nakręcać inflację i jeszcze się tym chwalili. Glapiński krzyczał, ze grozi nam stagflacja i że świat chce od nas pożyczać. I gdyby się dało go wywalić z roboty po wygranych wyborach prze opozycję było by pięknie. Bo w końcu ktoś by poniósł konsekwencje nie kompetencji.

Co do 4 dniowego tygodnia pracy to zauważ ,że nie ma mowy o godzinach. Może być np 4x10. Ludzie zaoszczędzą w wielu wypadkach na dojazdach np. Ale to się Tuska pytaj co on miał na myśli.

Co do gazu ty się tak nie zachwycaj tymi Niemcami. Bo już tu się zachwycaliście, że u Niemca inflacja dużą. A teraz oni mają połowę niższą i już im spadać zaczyna ta inflacja. A u nas dwa razy taka i dalej rośnie. Przypomnę, że co do energii gazu prądu i węgla to u nas na zimę też są nie wesołe zapowiedzi i to wcale nie od opozycji a od instytucji zajmujących się energetyką i surowcami

Tak więc wam pompują do głów Niemcy i Niemcy. A na koniec wychodzi, że u tych Niemców i tak lepiej jak u nas.

A tak ludzi reagują na słowa Dudy o zaciskaniu pasa czy tam zębów. Ta władza tak pięknie się pogroża.

29taka_delikatna_pro_ba_1.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Jak na takiego światowca to żeś się baaardzo późno połapał że nad morzem są same mrożonki🤣 W sumie to nie ma się co dziwić bo kontakt z rzeczywistością masz mocno ograniczony i to w zasadzie we wszystkim

switowiec sie odezwa,l-w d*pie byl ,gowno widzial 🤣, do niedawna ryby sprowadzali z rosji ,teraz sie skonczyl interes,

jaki ty masz kontakt z rzeczywistoscia na zadupiu 🤣

jestes zwykla smierdzaca  onuca - jaki masz realny kontakt ze swiatem ?? skad wiesz co sie dzieje w polsce i na swiecie ??? z internetu ??

1 godzinę temu, many13 napisał:

Masz chociaż pojęcie o wysokim napięciu które kwalifikuje się od 110 000 Volt - to te przewody na charakterystycznych słupach.

292916111_1773687479632104_4519680616149

dziecko drogie-gdy wyjde na podworko to widze kominy elektrowni skawina, linia wysokiego napieca z jaworzna zasilajaca krakow jest w sasiedniej wsi.

wicia- w sprawie bliskich kontaktow trzeciego stopnia z elektrycznoscia nie ma wiekszego speca od ciebie- przypomnij kolega jak podlaczyles sie do linii      😂

Opublikowano (edytowane)

cos czuje ze te panele na dachu to byla dobra inwestycja i sie zwroca wczesniej niz myslalem

az sprawdzilem z ciekawosci- w tym roku ponad 3,5 tys kwh

Edytowane przez jacus
Opublikowano

a nawet na wiecej lat- taka janina w libiazu  ma na 400 lat przy poziomie obecnego wydobycia,do tego ..jest jeszcze sporo oplacalnych pol wydobywczych ale wegiel wyszedl z mody.

kurna-te wczasy sa meczace,dobrze ze dzisiaj koniec, musze odpoczac przed zniwami po nocnych melanzach, calodniowymi podrozami czy kilometrami spacerow. zajade do domu, jutro caly dzien nic nie robie,tylko spie.

Opublikowano

https://niezalezna.pl/449457-wiec-tuska-tylko-dla-wybranych-dziennikarzom-tvp-3-i-radia-szczecin-odmowiono-akredytacji

Tyle frazesów o wolnych mediach a wiece dla swoich , identycznie by było po przejęciu władzy .

29 minut temu, jacus napisał:

cos czuje ze te panele na dachu to byla dobra inwestycja i sie zwroca wczesniej niz myslalem

az sprawdzilem z ciekawosci- w tym roku ponad 3,5 tys kwh

Co ty masz na prąd ? u mnie 800 kwh za rok .

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wicia- w sprawie bliskich kontaktow trzeciego stopnia z elektrycznoscia nie ma wiekszego speca od ciebie- przypomnij kolega jak podlaczyles sie do linii      😂

Żebyś wiedział - jestem absolwentem wydziału elektroenergetycznego PW a w elektrowni miałem praktyki.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

przypomnij kolega jak podlaczyles sie do linii   

w twojej chorej wyobraźni

1 godzinę temu, jacus napisał:

kurna-te wczasy sa meczace,dobrze ze dzisiaj koniec, musze odpoczac przed zniwami po nocnych melanzach, calodniowymi podrozami czy kilometrami spacerow. zajade do domu, jutro caly dzien nic nie robie,tylko spie.

Jechać na wczasy by w domu odpoczywać po wczasach🤣trza mieć zryte

Opublikowano

wicia -sam opisywales swoje przygody z pradem , 🤣

45 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://niezalezna.pl/449457-wiec-tuska-tylko-dla-wybranych-dziennikarzom-tvp-3-i-radia-szczecin-odmowiono-akredytacji

Tyle frazesów o wolnych mediach a wiece dla swoich , identycznie by było po przejęciu władzy .

bojler, czajnik, piekarnik, lodowka,zamrazarka, spawarka,mlynek do zboza. dmuchawa.

Opublikowano
44 minuty temu, many13 napisał:

Żebyś wiedział - jestem absolwentem wydziału elektroenergetycznego PW a w elektrowni miałem praktyki.

Jemu z przegrzania w polu i przemęczenia wczasami pomyliło się co komu odpowiadać🤣

Opublikowano

Byłem dzisiaj w kościele - jestem rozczarowany. Żadnej zmianki o ludobójstwie naszych dziadów na Wołyniu. Proboszcz który kilka latek posługiwał na upadlinie uciekł na urlop a zastępował go dziadek który powinien czaić o tych haniebnych faktach upadlińców. Przecież mamy jutro rocznicę. Tym klechom nie w smak bo ta rzeż zaczeła się od kazań cerkiewnych upadlińskich batiuszków.

26113935_1669461066408694_8726164071580404815_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Po co ich tam wpuszczać.. Jak oni tego i tak potem w tv nie pokazują na żywo tylko opowiadają po swojemu jak tam było. A co do wejść na wiece dokładnie tak samo działa to w pisie. Na spotkania z Kaczyńskim wchodzą dokładnie wybrani z list. Nikt z ulicy nie wejdzie. Więc daruj se takie dyrdymały.

4.jpg

13_1657398026_909602.jpg

15_1657398027_160131.jpg

17.jpg

24.jpg

43.jpg

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v