Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Państwo czyli RZĄD .

Żywność stanie się luksusowym towarem? Spełnia się najgorszy scenariusz .

Ekoschematy, czyli nowa forma płatności dla rolników. Jakie są stawki dopłat dla rolnictwa przyjaznego środowisku? Co przyniesie Wspólna Pol .

Ekoschematy to nowe rozwiązanie, do którego wprowadzania zachęcani są rolnicy. Ich wdrożenie umozliwia uzyskanie dopłat, a także ma na celu stosowanie rozwiązań przyjaznych środowisku oraz klimatowi. Krajowy plan strategiczny dla Wspólnej Polityki Rolnej na lata 2023-2027 zawiera kilkanaście ekoschematów, które będą częścią wsparcia bezpośredniego. Dopłaty obejmą m.in. Utrzymanie zadrzewień śródpolnych, uproszczone systemy uprawy, czyli uprawę bezorkową i pasową, zróżnicowanie struktury upraw czy dobrostan zwierząt. Sprawdź szczegóły i stawki z nimi związane.

Tu zacznie się młyn już nie długo bo na jesieni już trzeba się dostosowywać do nowych zasad dopłat i uprawy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
44 minuty temu, witejus napisał:

Nie chciałem tego mówić ale niestety jacuś ma rację z tym psychiatrykiem,wychodzi na to że wszystkie ruskie to chazary włącznie z tobą

Chodzi o historyczne czasy. Dzisiaj Putinek robi na banderowskiej upadlinie tylko porządki tz. rosyjska specjalna operacja mająca na celu denazyfikację upadliny.  Gdzie się zrodził syjonizm i tz. imperializm. Przecież ruskie nie pojechali przykladowo do zaprzyjażnionej Cuby i nie ryją wspólnie z Meksykiem przy yankieskiej granicy  tylko bronią swoich interesów na granicy z sąsiadem. Na Krymie odbyło się referendum. Zwyciężyła ludność rosyjsko języczna - nikt z zachodnich obserwatorów nawet się nie pofatygował coby to zalegimatyzować. Donbas i ta sąsiednia respublika też są rosyjskojęzyczne. Gdzie jest ta wspaniała skostniała organizacja międzynarodowa szumnie zwana ONZ. Jest ale w syjinistycznych łapkach zwichrowana mocą mocodawców. Osobiście nigdy bym nie pozwolił, żeby mój sąsiad o nazistowskich poglądach miał wpływ na moje osobiste otoczenie a tak jest w tym przypadku. Cofnij się waść do historii powojennej  - początków zimnej wojny - poczytaj waść.  Kór@wowizja Ci prawdy oczywistej nie przekaże. Najlepiej zaczni główkować stawiając tezę. Jaka jest przyczyna konfliktu pomiędzy upadliną a Rosją. Postaw za i przeciw oraz przyczynach tej wojny  tak z jednej jak i z drugiej strony. Pamiętaj o jednym  - każde opracowanie opierać się musi na konkretnych autoryzowanych żródłach. Nie zapomni o pisowskich plagiatach ?

Opublikowano

Zapatrzenie w kochaną Ukrainę jest aż nieprawdopodobne, podobnie jak negacja wszystkiego co @many13 wstawia.

Opublikowano

Wiadomo, że pisdoskie mózgownice reagują z opużnieniem ogladając się na zachodnie media tudzież akceptację  krajowej komórki Mosadu. Do Azowskich pułków też przyznali się z opużnieniem - to wszystko jest sterowane.

12 minut temu, mirro napisał:

Te wszystkie diagnozy przedstawiliśmy na tym forum już dawno.😂

Opublikowano
7 godzin temu, PawelWlkp napisał:

Nie porównuj jakiś pseudo sankcji sprzed 10 lat z tym co jest teraz. Żaden ruski ani bialoruski tir nie ma wjazdu, to samo w drugą stronę, porty zamknięte. A ty wyskakujesz z jakimiś pseudo sankcjami na jabłka które jechały przez Białorus i wszyscy o tym wiedzieli. 

Chlapnąłeś bzdurę bo uwierzyłeś pisowskiej propagandzie.

3 godziny temu, PawelWlkp napisał:

Zamówiłeś już ten azot? Skoro taki jesteś bystrzak załatw mi transport z bialorusi . Mam dwa auta towaru do odbioru. I nie jakieś tam znajomy znajomego tylko konkretnie do mnie.

Samozaorałeś się i z jakimś azotem wyskakujesz. Nie wiem jaki masz towar. Ale piszesz bzdury, że żaden tir nie ma wjazdu. I daj se z tym spokój. Oczywiście, że handel nie odbywa się na taką skalę jak przed wojną ale się odbywa. a, ze znajomy jeździ na wschód to jest pewne. Dzisiaj nie udało mi się spotkać go ale jak spotkam to coś podpytam.

Opublikowano

Nasi są za bardzo najarani pomocą, choć ludzie już spasowali. 

Powiem tyle, wojna wojną ale pewne sprawy na Ukrainie idą swoim tokiem. Na ten rok jest od groma zapytań o instalacje chłodnicze dla przetwórstwa od firm z zachodniej Ukrainy. Co to znaczy? Ano tyle że jak się ruskim skończą pociski samosterujące, to se będą mogli postrzelać z tego co im zostanie. Ukraina dostanie pociski przeciwokrętowe i odblokują Odessę , ruscy będą mogli schować się pod wodą albo wrócić do portów i udawać że ich nie ma.

Czyli wschodnia Ukraina zostanie albo stepem, albo typowo rolniczym obszarem bez odbudowy lepianek. Zachodnia łyknie środki na odbudowę i pójdzie technologicznie do przodu. 

Opublikowano (edytowane)

A te 7 mln z Izraela i 12 mln z pozostałych państw sasiednich? Coś mi kołacze pod czuprynką, że ta wojenka to dogadana pozoracja - przecież Putinek to tyż mason? a już odnosi największe korzyści z tej wojenki.  - branża zbrojeniowa ma przed sobą zielone światło i pełno złomu za sobą a to mafiozi i potentaci światowej gosp;odarki nawet Ulman nie zaprzeczy. Testują populację szykując coś bardziej grożnego?

Edytowane przez many13
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

m113 to nie jest to aleminiowe wozidło na gąsienicach?

A to miałem okazję byc przewieziony tym pojazdem na Sardynii, w ramach zacieśniania współpracy z armią włoską. Osz k**wa jego mać. Z rozpaczy aż się wieczorem napiliśmy. Rozpacz była spowodowana niewiedzą kierowcy na temat przełączania zbiorników paliwa.😂

Opublikowano
many13 napisał:

Wiadomo, że pisdoskie mózgownice reagują z opużnieniem ogladając się na zachodnie media tudzież akceptację  krajowej komórki Mosadu. Do Azowskich pułków też przyznali się z opużnieniem - to wszystko jest sterowane.

12 minut temu, mirro napisał:

Te wszystkie diagnozy przedstawiliśmy na tym forum już dawno.😂

Coś się czepił azowa? Nacjonaliści są w czasach jak Ukraina przechodzi od 2014 roku potrzebni. Sam głosisz podobne tezy. Przy czym - na przykładzie chociażby Grecji - skrajna prawica jest od tez a lewica w tym czasie napier..la się w opozycji do wszystkich. Prawicowcy giną z poświęceniem a lewicowcy kombinują jak zrobić aby więcej ginęło tych z przeciwnych stron. Jeżeli lewica nie zmieni się w komunizm lub prawica nie zechce zawładnąć duszami to zaczynają się spokojne czasy...

mirro napisał:

Nasi są za bardzo najarani pomocą, choć ludzie już spasowali. 

Powiem tyle, wojna wojną ale pewne sprawy na Ukrainie idą swoim tokiem. Na ten rok jest od groma zapytań o instalacje chłodnicze dla przetwórstwa od firm z zachodniej Ukrainy. Co to znaczy? Ano tyle że jak się ruskim skończą pociski samosterujące, to se będą mogli postrzelać z tego co im zostanie. Ukraina dostanie pociski przeciwokrętowe i odblokują Odessę , ruscy będą mogli schować się pod wodą albo wrócić do portów i udawać że ich nie ma.

Czyli wschodnia Ukraina zostanie albo stepem, albo typowo rolniczym obszarem bez odbudowy lepianek. Zachodnia łyknie środki na odbudowę i pójdzie technologicznie do przodu. 

I będzie można zarobić... Przy czym pod Chersoniem będzie jeszcze dluuugo czuć ten słodkawy zapach.

Opublikowano

Zarobek będzie chyba jednak szedł przez firmy z kraju sponsora, przynajmniej w tej chwili to tak wygląda ze strony amerykanów. I wcale tego nie ukrywają w rozmowach. Trza będzie podstawić kopyto do podkucia. @dysydent jest okazja , jak z tą żabą.😂

Opublikowano

Okazuje się w całej rozciągłości pisowskiego zakłamania, że jednak bataliony Azowskie hołubiące stefka Banderę istnieją - kłamstwo ma krótkie nóżki jak prezesa Kalksztajna.  Bojownicy z Azowstal się poddali. Łącznie poddało się 2439 osób! Terytorium zakładu jest pod pełna kontrolą armi rosyjskiej Denazyfikacji i demilitaryzajca przebiega zgodnie z planem!

TEGO NIE ZOBACZYSZ W FAKEWIZJI

https://www.facebook.com/jonhy.jones.12/posts/470958784831182?__

Opublikowano (edytowane)

A gdzie tam złomuje. Podobno otwierają stare magazyny i próbują wyciągnąć coś z tego co przywieźli zdobycznego z Berlina.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

Teraz te "nasze" bystrzaki z rządu oferują pomoc Finlandii, jakby ruskie zaatakowali 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Czy jest jakaś rzecz w którą by się nie wpieprzali? Myślą jakby jakimś najbardziej uzbrojonym i najbogatszym mocarstwem byli, a później na stacji będzie ludzi słychać "mogę za benzynę i 20zł/l płacić, aby wojna w Finlandii się skończyła 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano

Kalklsztajn na siłe pracuje na miejsce na Wawelu - ta miernota naśladuje swojego mentora nijakiego Ziuka Piłsudskiego który też próbował z Ukrainy stworzyć barierę przed bolszewikami. Nie wyszło mu to z Petlurą bo ta dzicz upadlińska jak na owe czasy nie była jeszcze gotowa do zrywu narodowościowego.

Opublikowano
27 minut temu, kris91 napisał:

Teraz te "nasze" bystrzaki z rządu oferują pomoc Finlandii, jakby ruskie zaatakowali 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Czy jest jakaś rzecz w którą by się nie wpieprzali? Myślą jakby jakimś najbardziej uzbrojonym i najbogatszym mocarstwem byli, a później na stacji będzie ludzi słychać "mogę za benzynę i 20zł/l płacić, aby wojna w Finlandii się skończyła 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

To są groźni w swej głupocie debile którym uroiła się rola mocarstwa. Uważają że kłócąc się ze wszystkimi wkoło i machając szabelką cokolwiek znaczą. W takie pierdoły może wierzyć sekta PIS gdy dostają takie info od Kurskiego ale nikt w europie nie bierze ich na poważnie a z pewnością ma niezły ubaw. Problemem jest to ze ciemny lud mysli podobnie lecząc swe kompleksy. Emocje odbierają im resztki logiki. Co ciekawe nawet USA rozważaja ograniczenie sankcji bo tak nakazuje logika i biznes Rosja blokuje porty, więc USA rozważają zniesienie części sankcji z Białorusi – Biznes Wprost Swoją drogą to może się okazać że przedsiębiorcy z USA będa od Łukaszenki kupować sól by potem sprzedawać ją naszym kretynom, a wiadomo że co z USA to dobre i bierzemy w ciemno😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v