Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, many13 napisał:

Znajomość cyrlicy otworzy karierę na pisdowskich urzędach dla każdego - awanse przed wami.

No to chyba się zgłoszę. Pewnie jak powiem że umiem po rosyjsku postawić rozkaz bojowy do natarci i obrony w roli dcy kompanii i ewentualnie ustalić współdziałanie z sąsiadami to od razu medal mi dadzą i stanowisko wysokie. 😂No chyba żeby ze strachu od razu mnie zamknęli.🤣

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacek1296 napisał:

Stoi (właściwie to kuca), jakby siedział, to by mu nóżki zwisały.

I cyk piąteczka.  Nie napracowałeś się i na ścianę napierać nie musiałeś😁

A co to jest? -  żona i teściowa w jednym aucie?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Powtórzę pytanie, które zadałem nie dawno. Dlaczego Ukraina nie odbiła do tej pory Krymu ?

Siły i środki potrzebne do takiej ofensywy byłyby wykończeniem ukraińskich zasobów. Postrzeganie takiej operacji na świecie byłoby zgoła inne niż odbicie tego co swoje.

Doskonały pretekst dla Rosji. I najważniejsze to zniweczenie paroletnich przygotowań do czegoś takiego jak mamy dzisiaj, czyli otwartej agresji Rosji. Ukraińcy uśpili czujność Rosjan i po cichu zbudowali jednak pewne zasoby. Zachód nie dałby ani jednego pocisku na odbicie Krymu.

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

I cyk piąteczka.  Nie napracowałeś się i na ścianę napierać nie musiałeś😁

A co to jest? -  żona i teściowa w jednym aucie?

Radio ze wzmacniaczem?

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Radio ze wzmacniaczem?

Dobry za obranie dobrego toku rozumowania.

Zestaw głośnomówiący 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Widzę teraz młodych oficerów nie umiejących z wojskiem rozmawiać - bo wojsko musi znać cel to go osiągnie. Podoficerów po legiach którego nawet jak przeniesiesz bez robienia krzywdy z jednego końca stara na drugi to on nadal nie rozumie, ze autorytet nada mu doświadczenie i wiedza a nie podoficerski, wątpliwy szlif.

No niestety z ludźmi trza umić rozmawiać, bo to ludzie. Oczywiście nie ma mowy o demokracji, ale dobrze czasem było posłuchać głosu kierowców-mechaników czy strzelców i to szczególnie tak z miesiąc przed poligonem albo ważnym ćwiczeniem. Była tylko jedna zasada. Można było powiedzieć wszystko ale to co zostało tam powiedziane w mojej kancelarii tam też pozostawało. Rozwiązywało to czasem różne nabrzmiałe problemy. Czasem też  udawało się opracować jakiś plan ściemy, albo pozoracji działania.

No i to co mówisz, czyli cele. Inaczej się nie da. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

No to chyba się zgłoszę. Pewnie jak powiem że umiem po rosyjsku postawić rozkaz bojowy do natarci i obrony w roli dcy kompanii i ewentualnie ustalić współdziałanie z sąsiadami to od razu medal mi dadzą i stanowisko wysokie. 😂No chyba żeby ze strachu od razu mnie zamknęli.🤣

Niestety przy podobnych zdolnościach nic nie mogłem w pislandzie załatwić bez zapisania się do ichnej koligacji partyjnej. Człowiek do żadnej bandy nie należał i niech tak pozostanie. W wojsku namawiali do czerwonej książeczki obiecali apanaże i awanse ale niestety ten typ tak ma.

• Haha 1
Opublikowano

Ja też książeczki czerwonej nie miałem, ale języków się uczyłem no i tak zostało. Ale jak miałem dostać książeczkę czerwoną jak w papierach do szkoły oficerskiej  milicjanci napisali że jestem lektorem w kościele parafialnym?😂

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Ja też książeczki czerwonej nie miałem, ale języków się uczyłem no i tak zostało. Ale jak miałem dostać książeczkę czerwoną jak w papierach do szkoły oficerskiej  milicjanci napisali że jestem lektorem w kościele parafialnym?😂

To była rekomendacja milicji - nie wiedziałem. Uciekłem do wojska od dzielnicowego bo miałem naorane ale w Katowicach a WKU miałem w innym miejscu.

Opublikowano
3 godziny temu, many13 napisał:

To nie kot ino lew mój  znak zodiaku - nie radzę się z nim zaprzyjażnić.

Kaśka była Administratorem grupy która domagała się od pisowców prawdy historycznej o morderstwach i ludobójstwach naszych ziomali Polaków na Wołyniu - jesteśmy znajomymi na grupie. Pisowska cenzura zneutralizowała tą grupę a Kaśka od roku jest ciągana po sądach.

No to musisz panie też uważać bo jesteś dość kontrowersyjną osobą z ciętym językiem i będziemy musieli paczki wysyłać za kraty ☺️ 

Opublikowano

Wywiad środowiskowy z oficjalną notatką zlecany przez WKU. Tyko że ten wywiad przeprowadził komendant posterunku z moim ojcem i obydwaj chcieli mi pomóc.😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932bis napisał:

No to musisz panie też uważać bo jesteś dość kontrowersyjną osobą z ciętym językiem i będziemy musieli paczki wysyłać za kraty ☺️ 

Za stary jestem na podobne żarty ale jak już będą nas przymykać za prawdę oczywistą to trzeba będzie zejść do podziemia - przez chwilę pomyślałem, że wszystko idzie w tym kierunku - dobrze, że jeszcze po starych cenach wybudowałem parę bunkrów. Najgorzej, że przy tej nowej technologii wszędzie gościa wypatrzą?

Opublikowano
16 minut temu, many13 napisał:

To była rekomendacja milicji - nie wiedziałem. Uciekłem do wojska od dzielnicowego bo miałem naorane ale w Katowicach a WKU miałem w innym miejscu.

To Ty Ślązak 🤔 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus932bis napisał:

To Ty Ślązak 🤔 

Odrabiałem w kopalni kolegium za dyrygowanie ruchem na skrzyżowaniu po pijaku z kumplami.

Edytowane przez many13
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

Idź i usługuj im uniżenie. Nie zapomnij zapytać czego sobie życzą na jutrzejsze śniadanie.

Tak się ich boisz. A ruska zaraza ci imponuje? Do garnka im nie zaglądam, ale jak ruskie przyjdą Polskę denazyfikowac to tobie tam na wschodzie szybko zajrzą. 

Moi goście po rusku gadają bo z Charkowa i bandera to nie ich klimat. Amerykanów szczerze nie lubieja , ale jak im zaczęły rakiety koło bloku przelatywać to im się poglądy na tą swolocz ze wschodu szybka pozmieniały i na tego wielkiego wodza, co mu się wielką Rosja marzy. Na szczęście nie ma widoku żeby w Polsce nielicznym tak drastycznie mieli przekaz zmieniać, to pozostają w zachwytach nad rosja i putinem i plują na zachód Żydów i inne fobie. karać takich nie powinni, raczej chyba leczyć.

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Polska i nadwyżki? 🤣

W  temacie chorób  psychicznych  z pewnością masz bogate doświadczenie. Zapewne  dojdzie ci kolejny wierny sojusznik forumowy z podobnymi obsesjami i lękami. 

jak na razie to chorzy psychicznie sa twoimi wiernymi fanami- kazdy lajk pod twoim postami to od nich. nawet najglupsi sie na to nie lapia.

8 godzin temu, many13 napisał:

Zaczyna się degrengolada i duszenie kolanem  - zniewolenie nadchodzi planowo?

W Europie zaczyna brakować:  mąki, makaronu, oleju, masła, mleka, zboża, ryżu, soi,owoców.......

Za to dzięki MAFII POPiS mamy Upadklińców miliony do wyżywienia a czy bolszewickaa junia przekaze nam jakieś aktywa na ich utrzymanie?

279527017_1355999978245284_2373548459505

nawet chory powinien zauwazyc ze to fejk.

4 godziny temu, PawelWlkp napisał:

Czy ty nienormalny jesteś czy płacą ci za te wynurzenia? Zamieszkałeś już w tym pięknym kraju czy dopiero się tam wybierasz? Cały świat się czai na Rosję, a Rosją taka pokojowa niesie zbawienie sąsiednim krajom. Wszędzie aby propaganda, jedynie w rosji prawda całą dobę na wszystkich kanałach. 

Czy ktoś może sprawdzić skąd ten debil nadaje?

masz co do tego jakies watpliwosci ?? z podkarpacia nadaje a skad -to nie onuca jak ulman tylko swir.

Opublikowano

Pisowcy wszystko robią żeby mieć przy następnych wyborach dodatkowy elektorat.

Gdyby Polska stosowała się do postanowień Konwencji Genewskiej i nadawała Ukraińcom prawo azylu, czyli status uchodźców wg prawa międzynarodowego, zamiast traktować ich jak przesiedleńców, nadając PESEL oraz inne uprawnienia, to mogłaby liczyć na olbrzymie środki finansowe i pomoc z różnych instytucji światowych. W obecnej jednak sytuacji, gdy rząd Morawieckiego traktuje Ukraińców jak swoich obywateli, nie ma takiego prawa, które umożliwiłoby społeczności międzynarodowej uruchomienie i przekazanie środków na utrzymanie uchodźców, ponieważ w tym wypadku jest to prywatna sprawa Polski. Wszędzie na świecie uchodźców rozlokowuje się w przeznaczonych dla nich obozach, na które społeczność międzynarodowa przyznaje środki finansowe, jak np. na ten w Turcji. Turcja swego czasu za lokację pustynnych z Junii otrzymała prawie 4 mld €.

Kontrola obozów w Turcji.jpg

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/8570294983012530/?__

Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

Kolega mnie uświadamia co było na moich studiach. 

studiowałeś podobno jak była zima stulecia .....   pewnie  zamiast na wykładach wykładałeś śnieg na chodniku 

13 godzin temu, Ulman napisał:

Kolega mnie uświadamia co było na moich studiach. 

studiowałeś podobno jak była zima stulecia .....   pewnie  zamiast na wykładach wykładałeś śnieg na chodniku 

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Dsbh? 🤔

nie on jest z kotami 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v