Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ławrow udzielił dziś jakiegoś wywiadu. Izrael poczerwieniał.

Ale trudno mu nie przyznać racji.

Powiedział że to iż Zeleński jest żydem nie ma znaczenia. Hitler też miał korzenie żydowskie a największymi antysemitami są żydzi. 

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Powiedział że to iż Zeleński jest żydem nie ma znaczenia. Hitler też miał korzenie żydowskie a największymi antysemitami są żydzi. 

No i wyjaśniło się samo. Od tej pory kto tak będzie mówił to jest ruski trol i śmierdząca onuca.😂

A tak na poważnie , to dla mordowanych Ukraińców nie ma znaczenia czy mordują ich prożydowscy, czy antysemici Rosjanie. No i zaraz się dowiemy od Ławrowa że jednak w obozach Żydzi mordowali się sami.

Opublikowano

A ja to powiem...

Albo nic nie powiem😁

Powiesz mi w końcu jaką odmianę smorodziny posadziłeś🤭

Opublikowano

Jesteś strasznie zamknięty w sobie🤣

Zapytam czy zgodnie z panującym trendem popierasz sorta ukraińskie, jesteś za polityką brytyjską czy może patriotycznie do tematu podchodzisz?

Opublikowano

Widzę tragedię tych ludzi i w pale mi się nie mieści że po Jugosławii w Europie mogło dojść do czegoś takiego. Popieram i walkę z najeźdźcą. Ale chyba widzę co może stać się potem. W obydwu przypadkach (przegrana czy wygrana Ukrainy) możemy mieć przejebane. Jeśli ktoś myśli że Ukraina kiedy wygra rzuci się w objęcia Polski, to się grubo myli.

I nie będzie miziania się z nimi. 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Widzę tragedię tych ludzi i w pale mi się nie mieści że po Jugosławii w Europie mogło dojść do czegoś takiego. 

A mnie nie dziwi coś takiego od kiedy w jełropie zaczęły się rządy lewactwa dla którego ważniejszy jest krzaczek lub dżicczek niż zwykłyczłowiek. 

Opublikowano

Kurde, o odmianach porzeczki pisałem...

Ale masz rację, nawet przez myśl mi nie przejdzie coś takiego jak wdzięczność za okazaną pomoc czy przyjaźń po zakończeniu wojny.

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

A mnie nie dziwi coś takiego od kiedy w jełropie zaczęły się rządy lewactwa

Tu akurat lewactwo nie ma nic do gadania, bo zostałoby odstrzelone w pierwszej kolejności. 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Ale masz rację, nawet przez myśl mi nie przejdzie coś takiego jak wdzięczność za okazaną pomoc czy przyjaźń po zakończeniu wojny.

Jak sie wojna skończy, o ile ruscy nie zdziesiątkują tych dwu batalionów walczących pod flagami UPA, to będzie jazda na całego. Ostatnio jeden z nich dostał chyba "friendly fire" od swoich z czołgów i zanim się ogarnęli to trochę ich wymiotło. 

Opublikowano
12 godzin temu, jarecki napisał:

ale chodzi o dzwięk czy przyspieszenie ? ad kilku lat jest wysyp nowych samochodów premium , w kazdym miasteczku porche to juz norma teraz v8  to juz zabytek .  ostatnio alfa giulia lepsze wrazenie zrobiła jak panamera   , alfa 2,9 litra v6 

Nie sztuka zapie...ć. Przyspieszenie to i w 4 cylindrach można mieć. Około 5 litrów pod maską,  wolnossące V8, tylny napęd lub 4x4  i można mieć radochę. 

9 godzin temu, Denwer napisał:

FRr80SvXEAQTdl4?format=jpg&name=small

Santo Subito dla sekty PIS.

4 godziny temu, Agrest napisał:

Ławrow udzielił dziś jakiegoś wywiadu. Izrael poczerwieniał.

Ale trudno mu nie przyznać racji.

To że Żeleński to żyd jest powszechnie wiadomo ale u nas się o tym nie mówi żeby lud empatii nie stracił.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

No i zaraz się dowiemy od Ławrowa że jednak w obozach Żydzi mordowali się sami.

Czyli Ławrow doprowadzi do 3 ej wojny światowej 🤔 ? Rakiety z Izraela dolecą do Moskwy lub odwrotnie ?

1 godzinę temu, mirro napisał:

Widzę tragedię tych ludzi i w pale mi się nie mieści że po Jugosławii w Europie mogło dojść do czegoś takiego. Popieram i walkę z najeźdźcą. Ale chyba widzę co może stać się potem. W obydwu przypadkach (przegrana czy wygrana Ukrainy) możemy mieć przejebane. Jeśli ktoś myśli że Ukraina kiedy wygra rzuci się w objęcia Polski, to się grubo myli.

I nie będzie miziania się z nimi. 

W przypadku wygranej Ukrainy, do jej odbudowy ustawi się kolejka zasłużonych. Polska tam gdzieś na końcu jej usłyszy słowa podziękowania i to wszystko.

3 minuty temu, Ulman napisał:

To że Żeleński to żyd jest powszechnie wiadomo ale u nas się o tym nie mówi żeby lud empatii nie stracił.

Przecież na jednej z konferencji prasowych Zelenskiego, transmitowanych u nas było o tym mówione, przy pytaniu o pomoc ze strony Izraela dla Ukrainy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

coś takiego jak wdzięczność za okazaną pomoc czy przyjaźń

to już się dzieje, tylko trzeba chcieć zobaczyć

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Gdyby to chcieli nagłośnić to byłoby tego tyle co Tuska w TVPIS

To było transmitowane przez wszystkie stacje informacyjne u nas i główny temat tych stacji wtedy to wojna na Ukrainie. Nie sposób było to wtedy przeoczyć.

A co do Tuska to @Denwer dziwie się, że jeszcze nic nie wstawiłeś odnośnie jego emerytury a w zasadzie emerytur bo ma 2. Jedną naszą i drugą unijną. Po 5 latach ciężkiej pracy w Brukseli dostał "tylko" 20 tys. zł. A mogłem wyjechać na 5 lat za granicę 🤣.

Opublikowano (edytowane)

nie ma gorzej jak się widzi tylko to co się chce

podobno "wrealu24" zamkli odgórnie przy okazji "prania onuc" tak że @mirro z tym odstrzelaniem lewactwa u nas to ja co innego widzę co innego słyszę a czasem nawet akurat to co nawet bym chciał tak że z samej przekory tak czytam tego linka
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/rosyjska-propaganda-w-polsce-blokada-wrealu24-wolnemedia-net-kenta-ru-marcin-rola

i ja wyczytałem co tam na prawdę napisane czy tylko to co chciałem wyczytać?

no niby widzę tych po..e..ów ale ja mam lokalnego DNSa z mirrorem po za Polskę a nie chce mi się w routerze klikać by sprawdzić ...54.37.130.131
niby ich widzę https://wrealu24.tv/

ale pusto tam jakoś

tylko wielki krzyk jak to rosja blokuje różne media
cały świat niewiele mniej po..ebany.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

Jeśli ktoś myśli że Ukraina kiedy wygra rzuci się w objęcia Polski, to się grubo myli.

a po co nam taki kłopot ,puki ukraina walczy to jej pomagajmy a potem to zalezy ilu oligarchów przezyje i wróci do swoich daczy , zresztą co ma ukraina nam do zaoferowania .

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Gdyby to chcieli nagłośnić to byłoby tego tyle co Tuska w TVPIS

Akurat tego nie trzeba nagłaśniać bo w transmitowanym przemówieniu Bidena, jedne z pierwszych słów były o tym iż Zeleński ma pochodzenie żydowskie.

Dla mnie to zabrzmiało trochę tak, jakby to był jeden z powodów napadu na Ukrainę.  Czyli już plan wpływów antysemityzm za te 20, 30, 50 lat jest zapisywany.

Tragedia ukraińców  jest bolesna ale ukraińskich żydów najboleśniejsza...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v