Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Roman176 napisał:

110 wersja sportowa 4x4 bardzo mało spotykana na rynku w pl 

W czym w fabii ?? Kumpel taka ma 1,2 TSi 110km naped na jedną ośke :D chwile temu z niej wysiadłem kiedy spożyłem sobie z innym ziomkiem 200 gram na chwilowym wozonku :D

Ja  tam żadnego sportu nie czuje 1.9Tdi z 98r lepiej dupe masuje momentem obrotowym, 

zwykły dupowóz na piwo i flaszke, sport to od 3-ki z przodu i jeszcze zalezy jaka masa wozu,

ano ja jestem zgnity przyspieszniem te motocykle tak człowieka znieczuliły...

Edytowane przez V12
Opublikowano

A mi chodzi po głowie żeby kupić sobie jakieś V8 na weekendy bo za kilka lat cięzko będzie o coś takiego. 

Roman, mapisz coś jeszcze o znienawidzonym VW

Opublikowano
36 minut temu, V12 napisał:

W czym w fabii ?? Kumpel taka ma 1,2 TSi 110km naped na jedną ośke :D chwile temu z niej wysiadłem kiedy spożyłem sobie z innym ziomkiem 200 gram na chwilowym wozonku :D

pisaliśmy o polo 

16 minut temu, Ulman napisał:

Roman, mapisz coś jeszcze o znienawidzonym VW

ja ci nic nie musze udowadniać po prostu jesteś nie ku maty 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Ulman napisał:

A mi chodzi po głowie żeby kupić sobie jakieś V8 na weekendy bo za kilka lat cięzko będzie o coś takiego. 

Jest tego pełno a będzie jeszcze więcej. Samochód na weekendy lepiej wypożyczyć bo obsługa nawet starej V8 Potrafi zjeść nie jeden portfel. 

Vag rzeczywiście poleciał ze sprzedażą w dół ale pracował na swoją opinie już kawał czasu, do tego BMW i Mercedes są w podobnych cenach zniwelował się duży próg jaki miedzy nimi istniał. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
44 minuty temu, V12 napisał:

ano ja jestem zgnity przyspieszniem te motocykle tak człowieka znieczuliły...

na pewno to byś polówkę śmiechem zabił ? 

45 minut temu, V12 napisał:

Ja  tam żadnego sportu nie czuje 1.9Tdi z 98r lepiej dupe masuje momentem obrotowym, 

lepsze niż 1.2 moc szybkość itp 

Opublikowano (edytowane)

W czym moc i szybkość?  W tdi 😁?

21 minut temu, hubertb napisał:

Jest tego pełno a będzie jeszcze więcej. Samochód na weekendy lepiej wypożyczyć bo obsługa nawet starej V8 Potrafi zjeść nie jeden portfel. 

Vag rzeczywiście poleciał ze sprzedażą w dół ale pracował na swoją opinie już kawał czasu, do tego BMW i Mercedes są w podobnych cenach zniwelował się duży próg jaki miedzy nimi istniał. 

I jest tu sedno sprawy całej. VW jest już tylko z nazwy samochodem dla ludu. Teraz tą rolę pełnią inne marki z koncernu a VW pozycjonuje się nieco wyżej.  Trzeba sprawę rozpatrywać jako udział w rynku całej grupy a nie marki VW. Romek niestety tego nie pojmie tak jak wielu innych rzeczy. Dla niego najważniejsze jest że VW golf sprzedaje się gorzej jak jakiś Hujdaj.

Co do V8 -A niech kosztuje i pali ile chce. Takich samochodów nie kupuje się żeby było tanio. Przynajmniej za kilkadziesiąt lat będzie można wnukom opowiedzieć ze dziadek takim urządzeniem jeździł. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Co do V8 -A niech kosztuje i pali ile chce. Takich samochodów nie kupuje się żeby było tanio. Przynajmniej za kilkadziesiąt lat będzie można wnukom opowiedzieć ze dziadek takim urządzeniem jeździł. 

To kup ale nie mogę tu nic niemieckiego polecić. Dość popularne BMW seri 7 e 38 mają więcej problemów niż pożytku z jazdy takim autem a w mercedesach dosłownie rozsypuje się instalacja elektryczna silnika, audi w 8 garach nawet wrogowi nie będę polecał. Taką najtańszą zabawką na weekend będzie corvette c4. To taki segment do 100 tys. Dopiero w segmencie powyżej 300 tys można zacząć wybierać kolor a nie markę.

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

W czym moc i szybkość?  W tdi 😁?

I jest tu sedno sprawy całej. VW jest już tylko z nazwy samochodem dla ludu. Teraz tą rolę pełnią inne marki z koncernu a VW pozycjonuje się nieco wyżej.  Trzeba sprawę rozpatrywać jako udział w rynku całej grupy a nie marki VW. Romek niestety tego nie pojmie tak jak wielu innych rzeczy. Dla niego najważniejsze jest że VW golf sprzedaje się gorzej jak jakiś Hujdaj.

ale chodzi o dzwięk czy przyspieszenie ? ad kilku lat jest wysyp nowych samochodów premium , w kazdym miasteczku porche to juz norma teraz v8  to juz zabytek .  ostatnio alfa giulia lepsze wrazenie zrobiła jak panamera   , alfa 2,9 litra v6 

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Mów za siebie dzbanie.

oj   jak miło   :)  :)  

FRniezPWQAE5nll?format=jpg&name=small

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

Jak socjal wzrośnie o 1000% to może może sobie kupisz kiedyś. 🤣

Nie wszyscy żyją z socjalu. To tylko 100t pszenicy, w magazynie mam więcej i sporo więcej qq więc....

Opublikowano (edytowane)

Znajdź takiego, tylko z kierownicą po właściwej stronie.😂

Jakby tak posłuchać parę razy, to z perspektywy tych paru lat widać że trza było się bać.😂Po owocach mieliśmy ich poznać i owoce okazały się za***iste.🤣

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v