Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Ludzie guzik rozumieją i dlatego rządzą nami głupki. 

No a co z tematem płaskiej ziemi? Czemu od stuleci wszyscy na całym świecie kłamią? Co to ma na celu? 

Czy twoim zdanem ktokolwiek poleciał w kosmos czy to też lipa?

No powiedzcie czy nasz premier nie jest nienormalny . Koniecznie chciał zrezygnować z ruskiego gazu, wszystkich namawiał a jak go sami zakręcili to mówi ze przystawili nam pistolet do głowy. Reasumując  - chciał odciąć się od gazu to nie ma problemu a jak nam odcieli to oznacza pistolet przy skroni. W Polsce musi być wiekszość debili bo kazdy normalny człowiek by to wyśmiał.

Premier Morawiecki: To atak na Polskę. Przyłożyli nam pistolet do głowy (msn.com) 

A czym dla ciebie jest kosmos i co tam jest takiego żeby tam latać , pod ziemią są bogactwa i nie opłaci się tam kopać .Dla mnie kosmos to opowieści typu SF .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, peugeot napisał:

A może będziesz miał życie ,  możliwość wyjazdu itp . 

Ja pozostane, jednak przy swoich przewidywaniach i analizach  "co by bylo jak by nie bylo". W ostatnim czasie na tym dobrze wyszedlem😊

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A czym dla ciebie jest kosmos i co tam jest takiego żeby tam latać , pod ziemią są bogactwa i nie opłaci się tam kopać .Dla mnie kosmos to opowieści typu SF .

Nie ma znaczenia czym jest dla mnie kosmoś tylko co ty sadzisz?  Jest jakaś przestrzeń kosmiczna czy nie? A jeśli tak to czy tam latają te satelity i stacje orbitalne czy nie? 

Opublikowano
7 minut temu, V12 napisał:

A mi sie nie podoba to stwierdzenie " bedzie kosztowalo"  Nic nigdy ż tego mial nie bede oprocz zapierdalania wiecej na te same dobra . Nic nie moge z tym zrobić siedzac tutaj, moze trza znow pomyslec o pracy za granica

jak by sie wrócic do tyłu 15-20 lat wtedy chleb był po 2 zł to Chciałbys się wrócić do tamtych lat ?  BYŁO TANIEJ .

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Połapałeś się że nawet tego nie wiesz?  Buuchaachaaaa😆

To Ty udowadniasz że nie masz pojęcia  o strategi ruska . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

jak by sie wrócic do tyłu 15-20 lat wtedy chleb był po 2 zł to Chciałbys się wrócić do tamtych lat ?  BYŁO TANIEJ .

Mnie nie obchodzi magia cyfr. Tylko wartosć hajsu ile moge kupić za czysty zysk z plonow albo pracy etatowej, o emerytach nie wspomne . W tamtym roku 1t wegla za 1 t pszenicy . a w tym na ta chwile jak jest?? Nawet po przetrzymaniu do teraz a gro ludzi po 1300 sprzedalo 

Opublikowano (edytowane)

strategia ruska była za***ista pomijając napad na ukraine to mieli swoje 5 minut .             V12 , wydaje mi się ze mimo drogich nawozów i paliw rolnicy lepiej zarabiają niż 1 rok temu .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, V12 napisał:

Ja pozostane, jednak przy swoich przewidywaniach i analizach  "co by bylo jak by nie bylo". W ostatnim czasie na tym dobrze wyszedlem😊

Wiesz , wielu Ukraińców myślało do niedawna podobnie . 

Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

Taaa? a jaka niby jest ta strategia ruska? 

Dowiedziałeś się już kto tańczy jak im ruski zagra?

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

Mnie nie obchodzi magia cyfr. Tylko wartosć hajsu ile moge kupić za czysty zysk z plonow albo pracy etatowej, o emerytach nie wspomne . W tamtym roku 1t wegla za 1 t pszenicy . a w tym na ta chwile jak jest?? Nawet po przetrzymaniu do teraz a gro ludzi po 1300 sprzedalo 

u mnie wegiel po 1700-1800 mogę kupić na składzie, pszenica po 1700

Opublikowano

Ekogroszek ?? jak tak to okazja a dziw ze tam jeszcze leży 😊

Opublikowano
Przed chwilą, Andpol napisał:

Wungiel do 2 tysi podchodzi a pszenica 1600 a zawsze było fifii-fifti +-

Pszenica netto dochodzi do 1950, a że "u nas na wschodzie" nie chcą tyle płacić, to już inna śpiewka

Opublikowano
1 minutę temu, Andpol napisał:

Wungiel do 2 tysi podchodzi a pszenica 1600 a zawsze było fifii-fifti +-

I to dla najbardziej wytrwalych co trzymali, a kiedys nawet w sezonie sie opchnelo i bylo na 1vs1

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Pszenica netto dochodzi do 1950, a że "u nas na wschodzie" nie chcą tyle płacić, to już inna śpiewka

Jak 1950 skoro na porcie jest po 1700?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Taaa? a jaka niby jest ta strategia ruska? 

Dowiedziałeś się już kto tańczy jak im ruski zagra?

Nie wiesz , a pisałeś że inni nie wiedzą . 

Ja domyślam się ,  chciałbym abyś sam postarał się poznać ten temat .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

Pszenica netto dochodzi do 1950, 

I znow zapytam co mi z tego ze na monitorku tyle jest jak tego nie uzyskam ? Barylka ropy jest nie wiele wiecej jak polowie lutego ile realnie musze zaplacic na tym padole ??

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

Nie wiesz , a pisałeś że inni nie wiedzą . 

Ja domyślam się ,  chciałbym abyś sam postarał się poznać ten temat .

Wprowadźmy tu trochę podstawowej logiki. Poniżej piszesz że ja udowadniam ze nie mam pojęcia o strategii ruska. Możesz wysnuć taki wniosek tylko i wyłącznie wtedy gdy dobrze sam znasz te zamiary i strategię. Niestety gdy o to pytam to nie umiesz nic konkretnego napisać tak samo jak wymienic tych co tańczą jak im ruski zagra. Wytłumaczenie jest banalnie proste - oprócz przyswajania komunikatów medialnych i ich powielania nie masz żadnych własnych przemyśleń.

13 minut temu, peugeot napisał:

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Jak 1950 skoro na porcie jest po 1700?

No i widzisz - to jest dobre pytanie

Cena jest taka, za ile ktoś chce towar kupic - port chce kupić po 1700 i za tyle mu niektórzy sprzedadzą

I tak samo jest z węglem i paliwem - skoro są jelenie, co kupią ekogroszek nawet po 4 tys, to taką cenę wkrótce wystawią sprzedawcy. Jakby takich jeleni nie było po 2 tys, to cena byłaby niższa

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Wprowadźmy tu trochę podstawowej logiki. Poniżej piszesz że ja udowadniam ze nie mam pojęcia o strategii ruska. Możesz wysnuć taki wniosek tylko i wyłącznie wtedy gdy dobrze sam znasz te zamiary i strategię. Niestety gdy o to pytam to nie umiesz nic konkretnego napisać tak samo jak wymienic tych co tańczą jak im ruski zagra. Wytłumaczenie jest banalnie proste - oprócz przyswajania komunikatów medialnych i ich powielania nie masz żadnych własnych przemyśleń.

Logika powiadasz , to udowodnij że twoja ocena sposobu mojego postrzegania świata jest prawdziwa . 

Opublikowano (edytowane)

Nie da się. Musiałbyś się wyzbyć emocji i  uprzedzeń a zacząć kierować się czystą logiką i wówczas sam byś doszedł do wniosku że byłeś w błędzie

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie da się. Musiałbyś się wyzbyć emocji i  uprzedzeń a zacząć kierować się czystą logiką i wówczas sam byś doszedł do wniosku że jesteś w błędzie

To nie ja muszę się wyzbyć emocji i uprzedzeń aby to udowodnić bo to twoje zadanie . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v