Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witejus napisał:

41 minut temu, Denwer napisał:

Nie  tłumaczy  to  w żaden  sposób  ucieczki  z  miejsca  zdarzenia 

nie tłumaczy

38 minut temu, hubertuss napisał:

Motocyklista wolno na pewno nie jechał.

Według mnie ok 200 ,to już chyba biegli obliczyli

Aaaaaa ten motocyklista dotknął pojazdu? Bo jak nie to zdaje się jest obowiązek zachowywania ostrożności, zasada ograniczonego zaufania i dostosowanie prędkości do warunków na drodze czym są także umiejętności kierującego..

Mariusz2903 napisał:

24 minuty temu, Ulman napisał:

Co dołożyć? 

Jak tam z tymi dotacjami do nawozów? Masz jakiś konkret?

Chciał byś zanegować dopłaty a tu  masz ci los dopłaty zaklepane 

te dopłaty są tylko dlatego, żeby więcej kasy przeszło do kasy producenta. Ani więcej ani taniej nie kupisz.

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

te dopłaty są tylko dlatego, żeby więcej kasy przeszło do kasy producenta. Ani więcej ani taniej nie kupisz.

Dopłaty nam nic nie dadzą bo nawóz za drogi jest ale na życie będzie 

Opublikowano

A pamiętasz wypadek Wałęsy?

Gość nie widział pędzącego celebryty , włączał się do ruchu i go udupili.

Zmieniając pas ruchu lusterek się używa. W sumie sytuacja podobna do tego z wypadku Wałęsy.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Aaaaaa ten motocyklista dotknął pojazdu? Bo jak nie to zdaje się jest obowiązek zachowywania ostrożności, zasada ograniczonego zaufania i dostosowanie prędkości do warunków na drodze czym są także umiejętności kierującego..

Tam chyba inni szatani byli czynni, w momencie gdy motocykl uderzał w barierę samochód był już praktycznie na prawym pasie,tylko lewe koła były na linii przerywanej.Tak że mógł spokojnie wyprzedzić to auto,jedynym złamaniem prawa było to że oddalili się z miejsca wypadku

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Tam chyba inni szatani byli czynni, w momencie gdy motocykl uderzał w barierę samochód był już praktycznie na prawym pasie,tylko lewe koła były na linii przerywanej.Tak że mógł spokojnie wyprzedzić to auto,jedynym złamaniem prawa było to że oddalili się z miejsca wypadku

jak na oko to zajechali. kierowca nie żyje, ancel sie należy.

Opublikowano

w żadnym wypadku

nie wiem. napisałem że na oko.

skąd wiesz że nie?

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

w żadnym wypadku

A skąd ta pewność? 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

skąd wiesz że nie?

widać na nagraniu ,co więcej jestem przekonany że kierowca tego auta był pewien że nikomu drogi nie zajeżdża

1 minutę temu, Agrest napisał:

A skąd ta pewność? 

j w

Opublikowano
28 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Chciał byś zanegować dopłaty a tu  masz ci los dopłaty zaklepane 

Przez kogo zaklepane? Daj jakieś info jakie będą zasady od kiedy to wchodzi itd. Coś konkretnego a nie że dopłaty zaklepane 

Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

widać na nagraniu ,co więcej jestem przekonany że kierowca tego auta był pewien że nikomu drogi nie zajeżdża

wiesz. mi dziś facet z podporządkowanej wyjechał przed maske i zapewne też był pewien że ma pierwszeństwo.   słabe to tłumaczenia.

ja widzę że zajechali. motocyklista tak zapieprzał że na barierkę wjechał. wina obopólna, ale za bardziej poszkodowanego dużo gorsze konsekwencje. baba wie i pierdzieli bzdury. ancel.

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

j w

No to ja np mogę powiedzieć że na nagraniu widać że kierowca auta kończy manewr zmiany pasa i skutecznie zblokował pędzącego z nadmierną prędkością motocyklistę 

I tak jak ty twierdzisz że kierowca był przekonany że nikomu drogi nie zajeżdża, tak ja powiem że jestem przekonany że nie spojrzał w lusterko i zajechał drogę.

I co? Moja wersja nie możliwa?

Możliwa, a nawet bardzo realna.

Miesiąc temu jadąc lewym pasem będąc 5m od tylnej osi naczepy, kierowca ciężarówki nagle zaczął zjeżdżać na lewy pas. Miałem prędkość i zdążyłem.

Na ogonie siedziało mi jakieś małe auto , nie zdążył, ale wyhamował jadąc już po zielonym kilka cm od barierki 

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Trąbią o tym od trzech miesięcy a ty nic nie wiesz?😆

To ze trąbią to niewiele znaczy. O wybuchu w smoleńsku mówią od 12 lat i nic z tego nie wynika.

Ja się pytam o konkret - co jest uchwalone przez sejm/rzad , od kiedy wchodzi , na jakich zasadach ile dopłaty itd. Jest coś oficjalnego czy piszecie o luźnych dywagacjach naszych rządzących  

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

To ze trąbią to niewiele znaczy. O wybuchu w smoleńsku mówią od 12 lat i nic z tego nie wynika.

Ja się pytam o konkret - co jest uchwalone przez sejm/rzad , od kiedy wchodzi , na jakich zasadach ile dopłaty itd. Jest coś oficjalnego czy piszecie o luźnych dywagacjach naszych rządzących  

bądź cierpliwy. dostaniesz. pis dotrzymuje obietnic socjalowych.

Opublikowano

widziałeś jak motocykliści jeżdżą po ekspresówkach i autostradach i nie tylko?

nie widziałem, ale wiem. to nie stanowi o winie. co najwyżej okoliczność łagodząca.

Przed chwilą, Ulman napisał:

Czyli na tą chwilę żadnego konkretu nie ma?

ale co? musisz już dziś? za dwa tygodnie Ci powiem co i jak.

Opublikowano (edytowane)

az normalnie mylnionerem zostane heheheh xD:DxDxD mam mętlik co za to kupie aż ogłupieje z tego dobrobytu xD

Edytowane przez V12
Opublikowano

Unia zatwierdziła, na nieszczęście rządzących. Teraz będzie dostosowywanie zasad udzielania pomocy, tak długo aż pieniądze zeżre inflacja.

I to będzie skuteczna walka z inflacją - wpuszczą pieniądz na rynek  w momencie gdy jego wartość będzie na tyle niska, że nie spowoduje szału zakupów u chłopa, no może na filtr oleju starczy🤣

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

na nagraniu widać że kierowca auta kończy manewr zmiany pasa i

umożliwia wyprzedzanie motocykliście

3 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli na tą chwilę żadnego konkretu nie ma?

500 do ha ornych i 250 do użytków zielonych + algorytm=konkret😆

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

no może na filtr oleju starczy🤣

jeden tu, najbogatsiejszy na AF szybko obliczył że 20 tys dostanie tej kasy. właściwie to synowa, ale on się lubi chwalić. \

dzięki pisowi tak się bogaci. :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v