Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Chrzest według kościoła katolickiego uprawnia do używania  bez zgody zainteresowanego jego  danych osobowych w celach autopromocji

Ale Tobie chodzi o chrzest czy o chrzciny?😂

• Haha 1
Opublikowano

Racyl -- mylisz się , kościół katolicki nie zezwala na opuszczenie tej organizacji .

Jeśli ktoś poza kościołem chce w celach promocyjnych  użyć twoich danych osobowych musi uzyskać od Ciebie zgodę .

Opublikowano
8 minut temu, peugeot napisał:

Racyl -- mylisz się , kościół katolicki nie zezwala na opuszczenie tej organizacji .

Że tak powiem, zwrócę uwagę iż Św Piotr też był chyba opuścił Chrystusa zapierając się go w obliczu jakichś wydarzeń. I zrobił to mimo tego, co usłyszał wcześniej.😂
"Ty jesteś Piotr czyli Skała, i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie»”

Czyli co byś nie robił, to i tak wyżej wała nie podskoczysz. 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ludzie są glupi i łatwowierni. Reszta jest tego konsekwencją 

Czy jesteś ludziem? 

Opublikowano (edytowane)

Rosja taki dobrobyt dla ludzi jakoś to nie tak . ROSJA TO DZIKI KRAJ TAM NIE MA PRZYSZŁOŚCI DLA MĄDRYCH LUDZI .

Obecni i byli inżynierowie opuszczają Rosję bez uprzedzenia, często zostawiając za sobą małżonki

Niektórzy mają trudności z otrzymaniem za granicą pensji z Yandexu

Turcja stała się popularnym celem podróży dla około 50 -70 tys. Rosjan, którzy uciekli z kraju. Podobnie jak Zjednoczone Emiraty Arabskie, Armenia i Gruzja

Więcej takich informacji znajdziesz na stronie głównej Onetu

Aleksiej* nie wie, kiedy znów zobaczy żonę.

"Wciąż jest w Rosji. Dzwonimy do siebie co noc". Aleksiej jest inżynierem oprogramowania w Yandexie, największej rosyjskiej firmie technologicznej, która jest odpowiednikiem Google'a i Ubera razem wziętych. Uciekł z Moskwy wkrótce po inwazji na Ukrainę, która miała miejsce 24 lutego.

"Dla mnie i dla żony to był szok. Spojrzeliśmy na siebie i niemal w tym samym momencie powiedzieliśmy: Powinniśmy wyjechać. I to teraz" – dodaje.

Pracownicy największej rosyjskiej firmy technologicznej Yandex uciekają z kraju w poszukiwaniu zatrudnienia za granicą.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 godziny temu, peugeot napisał:

Chrzest to tylko pretekst do łamania praw ludzi nie wyznających tej wiary . 

W domu wszyscy zdrowi?kilku miesięczne niemowlęta mają świadomość że są łamane ich prawa? słyszałeś gdzieś kiedyś by niemowlę protestowało przeciw temu że jest chrzczone ,że dzieje się to wbrew jego woli?A w innych odłamach chrześcijaństwa gdzie chrzest przyjmują dorośli ludzie ,są zmuszeni przemocą do chrztu?Po mimo że ktoś jest ochrzczony nikt go nie zmusza by wierzył ,chodził do kościoła a nawet może się wypisać ze wspólnoty, apostazja to się nazywa.Znasz gorliwego żyda,muzułmanina by ich chrzczono przymusowo?przynajmniej przy święcie nie wypisuj bzdur.Jeśli byłeś ochrzczony jako dziecko a teraz cię to uwiera wypisz się z kościoła i po problemie.

• Like 2
Opublikowano

Apostazja  nie oznacza   wypisania się z kościoła katolickiego .

Osoba której prawa są łamane nie musi być tego świadoma  a mimo to ono zachodzi . Konsekwencje chrztu według kościoła nie kończą się bezpośrednio po nim a trwają już wiecznie , dlatego czas tego czynu ani wiek nie ma znaczenia . 

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Wszystkie , a wszegulnosci te które ktoś wykorzystuje do manipulacji ludźmi . 

Oj jojojoj czyżby Kolega wybiórczo podchodził do tematów manipulacji ?? 

podpowiem ona wystepuje w każdej dziedzinie życia... zgodnie z zamierzonym interesem 

Opublikowano (edytowane)

V12 nie wybiórczo , tylko z prostego powodu - te o których nie wiem  nie jestem wstanie nic z nimi  zrobić . Bo nie  jestem wszechwiedzący i nieomylny .

Racyl , jakie to ma znaczenie dla mnie - żadne , ale dla kościoła już ma . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, peugeot napisał:

tylko z prostego powodu - te o których nie wiem  nie jestem wstanie nic zrobić . 

No widzisz, ja też w pewnej poważnej sprawie nic nie wiem do tej pory ile prawdy a ile manipulacji, i mogłem być skazany na brak wyboru ktory mogł mieć konsekwencje na całe zycie, 

takie odniesienie do twojego problemu braku wyboru przez kilku miesięcznego czlowieka...

Edytowane przez V12
Opublikowano

Witejus na jakiej podstawie twierdzisz że to nic nie da ? 

5 minut temu, V12 napisał:

takie odniesienie do twojego problemu braku wyboru przez kilku miesięcznego czlowieka

Jak to się ma do tego co głosi kk czyli  wolności wyboru . Dla mnie to kłamstwo i manipulacja , dlatego reaguje na to .

Opublikowano
14 minut temu, peugeot napisał:

Racyl , jakie to ma znaczenie dla mnie - żadne , ale dla kościoła już ma . 

Jakie niby ma znaczenie ?. o ile mi wiadomo żeby tam coś dostać to trzeba chcieć

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, peugeot napisał:

wolności wyboru . 

Ja nie powiedzialem źe to zle, wrecz agitowalem za woloscia i wlasnym mysleniu .

tylko Ty czasem sugerowaleś ze dla dobra wspólnoty społecznej  trzeba ponosic konsekwencje i sie dostosować nawet wiedzac ze wpływa sie w mętne wody nieznanego.

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v