Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Słucham teraz debaty o powołaniu grupy spożywczej,kiedyś to się z nazywało zjednoczenie.Z rozmowy z jakimś wickiem ministrem wynika że działalność tego zjednoczenia opierać się będzie na ,chcielibyśmy, zamierzamy,mamy nadzieję.Jeden minister i komisarz też mieli nadzieję na dopłaty.😂

I miejmy nadzieję, że na zamiarach i nadziejach się skończy, bo jak oni by ten holding stworzyli, to na pewno więcej szkód niż pożytku by z tego było, znając talent do zarządzania PiS-owców.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Raczej   ,,Sorry  taki mamy klimat,,  ,,ja  wam wójta  nie wybierałem,, 

Jak do tej pory to już wielu przekonało się, że faktycznie, taki mamy klimat,😂

Opublikowano (edytowane)

@Denwer chcesz powagi i szacunku dla ofiar katastrofy smoleńskiej? 

To weź w dniu jej rocznicy przestań wklejać durne zdjęcia z Tuskiem a wstawiaj coś co będzie miało odpowiedni klimat i powagę. Bądź mądrzejszy od tych co ich cytujesz z mediów społecznościowych.

Proszę całkiem serio, bo choć z naszej strony im się to należy.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał:

To weź w dniu jej rocznicy przestań wklejać durne zdjęcia z Tuskiem a wstawiaj coś co będzie miało odpowiedni klimat i powagę. Bądź mądrzejszy od tych co ich cytujesz z mediów społecznościowych.

Właśnie  dla  szacunku  dla  nich  trzeba  przypominać     niewygodną  prawdę . 

Tylko  że  ty    człowiek  bez  honoru  bez  rozumu  tego  nie ogarniasz.

FP7YnW7XIAo_J8k?format=jpg&name=360x360

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Właśnie  dla  szacunku  dla  nich  trzeba  przypominać     niewygodną  prawdę . 

Tylko  że  ty    człowiek  bez  honoru  bez  rozumu  tego  nie ogarniasz.

FP7YnW7XIAo_J8k?format=jpg&name=360x360

Jakby ten konus miał odrobinę honoru to już dawno by wyjaśnili przyczynę katastrofy a tak to obrzucanie się błotem w najlepsze i wyciąganie brudów co jakiś czas do gry politycznej. 

Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał:

Przy sobocie chyba nie ogarniam. Rozwiń ten bonus, nieoddanego głosu. Tylko tak abym zrozumiał 😛.

Tak mi się nasunęło na  myśl. Polska domaga się od Niemiec odszkodowań za straty wojenne i wywołuje to drwiny. Izrael domaga się odszkodowań od Polski i wszystko jest w porządku. Dziwne to wszystko.

Patrząc na statystyki to fala imigrantów ostro wyhamowała. Jeżeli wierzyć mediom to część Ukraińców wyjeżdża na zachód Europy a część wraca na Ukrainę.

Jaki sprzęt na paradzie zwycięstwa zaprezentuje 🤔 ?

Jaki sprzęt na paradzie zwycięstwa zaprezentuje 🤔 ?

Ten najlepszy pozbył się tylko złomu z dawnych czasów jak by tak naprawdę chciał od razu Ukrainę zdobyć to by ja miał Rus .

Opublikowano
50 minut temu, mirro napisał:

I co oni tam mają zamiar produkować?😂

47 minut temu, witejus napisał:

Miruś ,z ust mi to wyjąłeś😂

a po co produkować ? produkcja do polski raczej nie wróci na szeroką skalę , a pewnie gdyby nie wojna na ukrainie to by zaczeła z polski przenosić się na wschód  na białoruś i ukraine . 

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I miejmy nadzieję, że na zamiarach i nadziejach się skończy, bo jak oni by ten holding stworzyli, to na pewno więcej szkód niż pożytku by z tego było, znając talent do zarządzania PiS-owców.

Już jest stworzony jak by to zainteresowało nawet dziś Magazynie TY podawali jakie grupy w chodzą .

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

zaczeła z polski przenosić się na wschód  na białoruś i ukraine . 

Jak się sytuacja uspokoi to się przeniesie,wszak kapitał nie ma narodowości.😂

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Już jest stworzony jak by to zainteresowało nawet dziś Magazynie TY podawali jakie grupy

No właśnie słyszałem jak jest stworzony,mamy nadzieję ,chcielibyśmy...

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Jak się sytuacja uspokoi to się przeniesie,wszak kapitał nie ma narodowości.😂

na Ukraine ? tam ostatnio były braki pracowników przed wybuchem wojny , chyba kanada ma wysłać samoloty czarterowe po uchodzców wojennych , zabiorą co sprtyniejszych  i mądrzejszych .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertb napisał:

To zależy, dobrze by było żeby poszli. 

Nie , lepiej bedzie niech zostaną , za kilka lat te dzieci będa wchodziły w rynek pracy .  Znajomy za postawienie domu 10 na 12 m z poddaszem uzytkowym zgodził sie na 100 tys za samą robote , z pokryciem dachowym .pojednyncza cegła , plus taki żę sami drzewo wyżynają , inne oferty były około 120-130 tys mają trak obwozny ze sobą  .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

Znajomy za postawienie domu 10 na 12 m z poddaszem uzytkowym zgodził sie na 100 tys za samą robote .

Myślisz że mali Ukraińcy jak dorosną to postawią taki do za połowę tego

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, jarecki napisał:

Nie , lepiej bedzie niech zostaną , za kilka lat te dzieci będa wchodziły w rynek pracy .  Znajomy za postawienie domu 10 na 12 m z poddaszem uzytkowym zgodził sie na 100 tys za samą robote , z pokryciem dachowym .pojednyncza cegła , plus taki żę sami drzewo wyżynają , inne oferty były około 120-130 tys mają trak obwozny ze sobą  .

To tanio bardzo kilka lat temu już była taka stawka za cały dom postawić .

Wczoraj oglądałem w telewizji . Putin . Zwykli ludzie nie mogą decydować o wyborach bo można zostać nie wybranym . Jak to w Rosji powiadają czym mniej wiesz tym lepiej spisz .

https://www.cda.pl/video/66180359f

Edytowane przez galan99
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v