Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

A co a nie ze płaciliśmy najwięcej w europie za gaz.Według w tamtym czasie.Czy za ten dym a polska węglem stojała.

Może więcej niż niektórzy wtedy, ale było zabezpieczanie przed podwyżkami. PiS z tych kontraktów zrezygnował. Wygrał nawet przed tym trybunałem arbitrażowym. Jednak ostatecznie płacimy dziś znacznie więcej niż za poprzedników. 

P.S. Nie prawdą jest, że ci co o swoje interesy dbają są kłótliwi. Kłótnia to desperacja gdy umiejętności perswazji zaczynają szwankować. 

Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

Kłótnia to desperacja gdy umiejętności perswazji zaczynają szwankować.

Uwierz ze nie, czasem się nie da dogadać jak np z Ukraina i Rosja, Jak ktoś chce konfliktu to nie da się porozumieć, w życiu tak samo trzeba nie raz było się z kimś pobić żeby potem być przyjaciółmi.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 7.04.2022 o 20:39, Takeda napisał:

No sorki jesteś tępy. Nie oddane głosy przez uprawnionych są bonusem dla zwycięskiej partii w naszej ordynacji. Nieważny głos liczy się do statystyk jako udział w głosowaniu, natomiast jako nieważny nie jest niczyim bonusem, warto być świadomym wyborcą. Według twoich słów, to gdyby w Polsce były hipotetycznie wybory między NSDAP a KPZR to ja jestem idiotą oddając nieważny głos, a ty to światły człowiek głosujący na nazistów lub bolszewików? Mogę to tylko skomentowac w jeden sposób

Przy sobocie chyba nie ogarniam. Rozwiń ten bonus, nieoddanego głosu. Tylko tak abym zrozumiał 😛.

Dnia 8.04.2022 o 09:12, mirro napisał:

A to ja Ci powiem jak będzie. Będzie tak samo jak z mieniem pożydowskim. Roszczenia odszkodowania i HGW co jeszcze. 

Tak mi się nasunęło na  myśl. Polska domaga się od Niemiec odszkodowań za straty wojenne i wywołuje to drwiny. Izrael domaga się odszkodowań od Polski i wszystko jest w porządku. Dziwne to wszystko.

Dnia 8.04.2022 o 09:37, dysydent napisał:

i z czym Ty mi tu...? jakieś dziadowskie tysiąc euro na uchodźcę (ponad 3mln Ich i przybywa) w ramach czasowych nijak określonych i to jeszcze na raty?

zmydlenie oczu a skoro pokazujesz to skuteczne. w Polsce n 4 mies. po te 1200zł a gdzie 500+, koszty utrzymania szkół służby zdrowia etc
spławiają a nie pomagają

Patrząc na statystyki to fala imigrantów ostro wyhamowała. Jeżeli wierzyć mediom to część Ukraińców wyjeżdża na zachód Europy a część wraca na Ukrainę.

Dnia 8.04.2022 o 09:52, galan99 napisał:

Putin tak pokochał Ukrainę że jej nie opuści nigdy .

Obecnie jest lęki wycofanie bo zbliża się dzień zwycięstwa 9 maja będzie ogłoszone zdobycie 3 obwodów na Ukrainie .

A potem dalej jazda aż do popiołu .

Jaki sprzęt na paradzie zwycięstwa zaprezentuje 🤔 ?

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Uwierz ze nie, czasem się nie da dogadać jak np z Ukraina i Rosja, Jak ktoś chce konfliktu to nie da się porozumieć, w życiu tak samo trzeba nie raz było się z kimś pobić żeby potem być przyjaciółmi.

Jak trzeba to trzeba. Tu przyznam Ci racje ;)  

Opublikowano (edytowane)

Nie raz w życiu było ze nie było wyjścia albo się bijesz albo dostajesz w zęby a jak z kimś się pobijesz i zobaczy żeś mocny to potem zgoda bo z mocnymi się trzyma.Bo chyba co sobotę nie będziesz się tłukł z logicznego punku myślenia.

Nawet takie przysłowie ostatnio modne ze chcesz pokoju szykuj się do wojny.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

"Panie Prezydencie, drogi Emmanuelu [🤮], żaden przyzwoity Polak nie popiera Madame Le Pen, tak jak żaden przyzwoity Polak nie popiera Orbana czy Putina. Polacy w zdecydowanej większości są za Europą, Ukrainą i wolnością, niezależnie od bzdur, które opowiada premier Morawiecki" — napisał lider Platformy Obywatelskiej i przewodniczący Europejskiej Partii Ludowej. Mi jest tak po ludzku bardzo, bardzo wstyd, kiedy słyszę premiera Morawieckiego, który wychwala Marine Le Pen i który atakuje prezydenta Emmanuela Macrona.

ruda kanalia zamiast bronić polskiego premiera przed pomówieniami to jeszcze dokłada swoje, liżąc d*pę emmanuela

„Znam polskiego premiera Mateusza Morawieckiego, gościłem go w Nowym Jorku i widziałem się z nim w Warszawie. Nazywanie go przez Macrona antysemitą, zwłaszcza gdy jest zaangażowany w jedną z największych humanitarnych akcji ratunkowych naszych czasów, jest niedopuszczalnym kłamstwem i oszczerstwem” - napisał na Twitterze znany amerykański rabin Jacob Shmuel „Shmuley” Boteach, broniąc tym samym Morawieckiego przed bezpodstawnym atakiem Macrona i jednocześnie Tuska, który tak ochoczo powielał brednie francuskiego prezydenta. 

Macron nazywając premiera Polski Mateusza Morawieckiego antysemitą, podczas gdy jego kraj przyjął 2,5 miliona uchodźców, w tym wielu Żydów, jest obrazą dla przyzwoitości — napisał rabin. Świat ma prawo kwestionować to, co negocjacje z Putinem przyniosły poza wzrostem barbarzyństwa - dodał, potwierdzając tym samym konkretne zarzuty Morawieckiego, dotyczące uwiarygodniania Putina i jego barbarzyństwa przez bezowocne negocjacje.

czy wolne media 🤮 pokazały wypowiedź rabina?

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

Świat ma prawo kwestionować to, co negocjacje z Putinem przyniosły poza wzrostem barbarzyństwa - dodał, potwierdzając tym samym konkretne zarzuty Morawieckiego, dotyczące uwiarygodniania Putina i jego barbarzyństwa przez bezowocne negocjacje.

Jak się samemu nie negocjuje, to można se pogadać.😂 Już widzę negocjacje Putin- Morawiecki i wielkie pasmo sukcesów z tym związanych. Wynegocjowali już sprawę Turowa , to pewnie i na rozmowy pokojowe też są przygotowani jak nikt.🤣

Przy innej okazji żydowscy działacze i tak nazwą Polskę antysemicką, czyli trza tylko chwilkę poczekać. Dlatego oskarżanie o antysemityzm powinno spływać po nas jak woda po kaczce. To już było, jest i zapewne będzie. A stosowane w zależności od potrzeb i sytuacji.😂

Opublikowano
10 godzin temu, cinek1808 napisał:

Tuska ale jedno mu trzeba przyznać potrafił odnaleźć się w polityce i rozmawiać z głowami państw.  Rozmawiał z Putinem

Opublikowano

Kilka osób z forum przecenia Tuska i jego dobre relacje z zachodem klepanie sie po plecach to nie jest nic dobrego , ja bym powiedział ze teraz pod rzadami pis Polska przyciaga o wiele lepsze inwestycje zagraniczne moze to jest inny czas i sami inwestorzy inaczej postrzegają polskie przez pryzmat rynku pracy i potencjalnych pracowników  nawet fejsbuk w gdansku otworzył filie i zatrudni 500 osób . 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, mirro napisał:

I co oni tam mają zamiar produkować?😂

Zaje**ste  pensje    :P  :P   :P   i  bany   na takich  jak  ty  

FP53vF5XMAUim1c?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Słucham teraz debaty o powołaniu grupy spożywczej,kiedyś to się z nazywało zjednoczenie.Z rozmowy z jakimś wickiem ministrem wynika że działalność tego zjednoczenia opierać się będzie na ,chcielibyśmy, zamierzamy,mamy nadzieję.Jeden minister i komisarz też mieli nadzieję na dopłaty.😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

chcielibyśmy, zamierzamy,mamy nadzieję.Jeden minister i komisarz też mieli nadzieję na dopłaty.😂

A potem będzie - "Nic się stało. Polacy nic się nie stało"😂

Opublikowano
25 minut temu, mirro napisał:

I co oni tam mają zamiar produkować?😂

Z tego co wiem to ma być coś w stylu obsługi polskojęzycznej witryny. Nie jest to twarda produkcja materiałowa ale dość dobra praca.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A potem będzie - "Nic się stało. Polacy nic się nie stało"😂

Raczej   ,,Sorry  taki mamy klimat,,  ,,ja  wam wójta  nie wybierałem,, 

FPwQb1KXwAk1E2f?format=jpg&name=small

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v