Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Takeda napisał:

nosz ja pierdzielę kolejny inteligentny inaczej. Teren Polski to tzw droga wojskowa nr 1 we wszystkich planach wojskowych czy to NATO, czy kiedyś Układu Warszawskiego czy teraz według rosyjskiego odpowiednika NATO. Tereny nizinne idealne dla szybkiego blitzkriegu jednostek zmechanizowanych przy dużym wsparciu lotnictwa, druga droga o mniejszym znaczeniu to Bałkany przez Rumunię. Dodatkowo jeszcze z czasów zimnej wojny to tereny Polski były przewidziane jako pustynia atomowa rozdzielająca wschód i zachód po konflikcie. Masz na to chociażby dokumenty odtajnione przez amerykanów co im Kukliński przekazal.

Jestem zaszczycony że zwróciłeś uwagę na mój post.😂

• Haha 1
Opublikowano

No i teraz wyjdziesz z cienia, zostałeś zauważony🤭

Obserwowany to od dawien dawna🤣

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Czy to konfiskata czy zamrożenie, to jest zamach na święte prawo własności. Jeśli pieniądze nie pochodzą z przestępstwa które zostało udowodnione to wara PISowskim  wszarzom od prywatnej własności.  Lewicowa swołocz popierająca PIS takie rozwiazania rodem z komuny  bez problemu łyknie, ale żaden normalnie myślący człowiek nie może takich bzdur zaakceptować. 

zamrożenie można bardziej zaakceptować jako zabezpieczenie na poczet kary przy podejrzeniu winy i rzecz przynajmniej teoretycznie jest odwracalna
Zamrożone nie może być tknięte np do czasu wyroku, skonfiskowane może być natychmiast wydane, sprzedane i pojawiają się prawa nowego właściciela skąd już nie ma powrotu gdyby np okazało się że jakiś rusek jako dysydent sam padł ofiarą ruskiego faszyzmu próbując    z nim walczyć od środka.

film"Gwiezdne wojny"
Rolę korporacji handlu przejęła rosja, Ukraina Nabu, jeszcze nie wiadomo kto jest palpatine ale rola jar jar binks-a bardzo mi pasuje do naszego premiera

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

zamrożenie można bardziej zaakceptować jako zabezpieczenie na poczet kary przy podejrzeniu winy i rzecz przynajmniej teoretycznie jest odwracalna
Zamrożone nie może być tknięte np do czasu wyroku, skonfiskowane może być natychmiast wydane, sprzedane i pojawiają się prawa nowego właściciela skąd już nie ma powrotu gdyby np okazało się że jakiś rusek jako dysydent sam padł ofiarą ruskiego faszyzmu próbując    z nim walczyć od środka.

film"Gwiezdne wojny"
Rolę korporacji handlu przejęła rosja, Ukraina Nabu, jeszcze nie wiadomo kto jest palpatine ale rola jar jar binks-a bardzo mi pasuje do naszego premiera

Jar Jar Jarosław

Opublikowano
54 minuty temu, dysydent napisał:

zamrożenie można bardziej zaakceptować jako zabezpieczenie na poczet kary

To zależy co i jak się zamraża. Bo jak to działający interes a doprowadza się go do ruiny samym zamrożeniem ( bo to chyba sami nie wiedzą jakie działania są dopuszczalne w tej materii a jakie nie), to juz tylko kwestia nazewnictwa pozostaje.😂

Opublikowano

zatem sankcja wystarczająca by skarcić i ubezwłasnowolnić niesfornego ruskiego bachora to zaaresztować mu zabawki
Niszczenie zabawek stawia niszczącego cywilizacyjnie niżej od samego bachora

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

zatem sankcja wystarczająca by skarcić i ubezwłasnowolnić niesfornego ruskiego bachora to zaaresztować mu zabawki
Niszczenie zabawek stawia niszczącego cywilizacyjnie niżej od samego bachora

A masz wątpliwości że będzie inaczej?

Opublikowano (edytowane)

@Ulman no w tym przypadku domniemanie wspierania agresora musi wystarczyć
nie ma układów idealnych

@mirro nadzieja umiera ostatnia
dla tego to piszę publicznie być może narażając się że kiedyś jakaś prymitywna kanalia to odkopie i użyje przeciwko mnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A czym jest wspieranie? Jaka jest definicja? Domniemanie? W zrytych PISowskich dyniach domniemują  takie rzeczy że aż strach się bać. To są pracowite głupki którzy znowu narobią szkód a ustawę nie raz wykorzystają do walki politycznej. Małpa z brzytwą

Opublikowano

Jak chcą coś takiego zrobić to powinni zapisać iż gestorem jest rząd Ukrainy. Zabezpieczają na wniosek Ukrainy i nie odpowiadają za dalszy los tego co zabezpieczyli.

Opublikowano

Noo to dopiero byłby burdel. Sprawa jest banalnie prosta. Jeśli majątek nie pochodzi w przestępstwa to ręce precz komuchy PISowskie od tego majątku czyj by on nie był.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

A czym jest wspieranie? Jaka jest definicja? Domniemanie?

Trza poczytać paski na TVPInfo, lektura tych właśnie daje pełen obraz czym jest wspieranie i jak wygląda definicja domniemania, oczywiście domniemania winy w stosunku do Tuska i opozycji, oraz niewinności w stosunku do PiSu.😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A czym jest wspieranie? Jaka jest definicja? Domniemanie? W zrytych PISowskich dyniach domniemują  takie rzeczy że aż strach się bać. To są pracowite głupki którzy znowu narobią szkód a ustawę nie raz wykorzystają do walki politycznej. Małpa z brzytwą

głupków zawsze dostatek i problem nie w tych głupkach na szczycie co w społecznym coraz większym zbydlęceniu poparcia coraz większych radykalizmów

na nieszczęście w Polce rozsądek w nieudolności się pogubił i jesteśmy na prostej drodze do budowy bandy której będą bali się wszyscy wokół
Słabej bandy czyli bez szans na obronę
tm w Brukseli coraz bardziej się w tym utwierdzają i stąd blokada tych funduszy odbudowy raczej mało prawdopodobna na zniesienie w przewidywalnym czasie

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Noo to dopiero byłby burdel.

No nie do końca, bo najpierw musieliby zapytać Ukrainę czy ten gościu w ogóle ich interesuje, albo dostać kwit że ukraińcy wiedzą o jakiejś firmie a my akurat nie. No i sprawa podstawowa to zawężenie działania tylko do tego konfliktu. 

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

tm w Brukseli coraz bardziej się w tym utwierdzają i stąd blokada tych funduszy odbudowy raczej mało prawdopodobna na zniesienie w przewidywalnym czasie

I tu pojawia się stara prawda, że PiS nie je.any staje się toksyczny"

Opublikowano

kasę z Unii dostaną na Ukraińców i to nie małą .

Kraje UE, do których trafiło najwięcej uchodźców wojennych z Ukrainy, będą mogły skorzystać z 45 proc. środków z funduszu naprawczego REACT-EU. Chodzi o 3,4 mld euro – zdecydowali posłowie Parlamentu Europejskiego.

Pieniądze będą mogły pójść na przyspieszenie dostępu rządów UE do środków na opłacenie infrastruktury, mieszkań, sprzętu, zatrudnienia, edukacji, opieki zdrowotnej i opieki nad dziećmi dla uchodźców z Ukrainy.

Kraje UE graniczące z Ukrainą (Węgry, Polska, Rumunia i Słowacja) oraz te, które przyjęły liczbę uchodźców z Ukrainy odpowiadającą ponad 1 proc. ich populacji (Austria, Bułgaria, Czechy i Estonia), mogą od razu otrzymać 45 proc. środków z REACT-EU, bez konieczności przedstawiania faktur.

Decyzję w sprawie funduszy poparło 549 parlamentarzystów, tylko jeden był przeciw. 8 europosłów wstrzymało się od głosu.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

a Ukraińcy po uwazaniu poprosiliby o zamrożenie komu się da.

A prosić to se mogą, dlatego niech będzie to dwa stopnie procedury co najmniej i poparte kwitami a nie wiadomościami z Pudelka.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Chodzi o 3,4 mld euro

i z czym Ty mi tu...? jakieś dziadowskie tysiąc euro na uchodźcę (ponad 3mln Ich i przybywa) w ramach czasowych nijak określonych i to jeszcze na raty?

zmydlenie oczu a skoro pokazujesz to skuteczne. w Polsce n 4 mies. po te 1200zł a gdzie 500+, koszty utrzymania szkół służby zdrowia etc
spławiają a nie pomagają

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

nie zamrażać dopóki nie ma wyroku. 

A znając szybkość działania ,,wolnych sądów" w Polsce to wyrok zapadnie gdy z Ukrainy zostanie dym i popiół i to już zimny.

• Like 1
Opublikowano

Putin tak pokochał Ukrainę że jej nie opuści nigdy .

Obecnie jest lęki wycofanie bo zbliża się dzień zwycięstwa 9 maja będzie ogłoszone zdobycie 3 obwodów na Ukrainie .

A potem dalej jazda aż do popiołu .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v