Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ooooo przepraszam, ja nigdy nie plułem na Śląsk. A jak się kiedyś narąbałem z kumplem saperem na Radzionkowie, ło matko a co myśmy tam nie śpiewali.😂 

Taktycznie nimożliwe,

Mireczku bo większość Polaków nie ma nic do Ślązaków , a @RU68 u nas też się mówi do wszystkich na wsi dzień dobry , tylko nie wiem czemu miastowi co domki pobudowali  nie zawsze odpowiadają , po trzech próbach nie udanych próbach nie będe się przecież ujowi w pas kłaniać 🤨

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Może posłuchali swego prezydenta i rzucali te przslowiowe koktaile Mołotowa. 

Gdyby tak było. nikt by nie wchodził na podwórka czy do chałup, tylko obrócił cały kwartał w kupkę gruzu.

Opublikowano
2 minuty temu, RU68 napisał:

Przeciwnikiem czy wrogiem  żołnierza jest drugi uzbrojonu człowiek .Coś wydaje mi się że masz dziwne dla mnie ciągoty tylko ciekaw jestem gdyby dali ci karabin i kazali nacierać  czy narobił byś w spodnie od razu czy za chwilę 

Mało o mnie wiesz. Jeśli myślisz że miał bym opory przed pociągnięciem za spust to się mylisz i to bardzo. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

tylko nie wiem czemu miastowi co domki pobudowali  nie zawsze odpowiadają , po trzech próbach nie udanych próbach nie będe się przecież ujowi w pas kłaniać 🤨

U nas na wsi jeden tubylec co dzień takiemu "osiedleńcowi" mówił "dzień dobry". Po którymś razie otrzymał w końcu odpowiedź, "coś się pan tak przypierdolił z tym dzień dobry".😂

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

CZY UKRAIŃSKICH CYWILÓW UZNAJESZ JAKO OFIARY LUDOBÓJSTWA?

ludobójstwo to jest zamierzone , w tej chwili chyba putin nie kontroluje tego co się dzieje na ukrainie wszystko zależy od rozkazu przełożonych jak dali przyzwolenie na zabijanie cywilów to jest Ludobójstwo .

Opublikowano

Przecież napisałem że masz dziwne ciągoty i byś zapolował ale czy jakby zaczęli na ciebie polować?

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Mało o mnie wiesz. Jeśli myślisz że miał bym opory przed pociągnięciem za spust to się mylisz i to bardzo. 

Opublikowano
9 godzin temu, RU68 napisał:

tego się już nie dowiemy jak by było jest jak jest a niech putina dalej wk***iają to zrobi urlop na ukraine i zajmie się polską 

gdyby nie polska w 39 r to dziś by swiat wygladał inaczej , czy było warto tego sie nigdy juz nie dowiemy . Gdyby nie opór Ukrainy nie wykluczone ze rosja siegła by po mołdawie .

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

ludobójstwo to jest zamierzone , w tej chwili chyba putin nie kontroluje tego co się dzieje na ukrainie wszystko zależy od rozkazu przełożonych jak dali przyzwolenie na zabijanie cywilów to jest Ludobójstwo .

Jak w takim razie oceniasz  rozpierdol który USA zrobiły w Hieroszimie? Usmażyli z premedytacją dwa miasta pełne cywili i to w sposób zaplanowany, zatwierdzony i w 100% świadomie. To też było ludobójstwo czy już nie? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Czy ty strzelasz czy do ciebie strzelają jeden huk😀

Nie ma problemu możesz się zaciągnąć jako najemnik i po jednej i po drugiej stronie tylko czy masz jaja do takiej decyzji czy tylko do stukania w klawiaturę?

Opublikowano (edytowane)

Mam mam. Tylko czasu nie mam bo jeszcze 8,5ha pyry mam do sadzenia. 😀. A poza tym to nie jest moja wojna

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Usmażyli z premedytacją dwa miasta pełne cywili i to w sposób zaplanowany, zatwierdzony i w 100% świadomie. To też było ludobójstwo czy już nie? 

To była operacja która miała uratować miliony istnień ludzkich na całym świecie.😂

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak w takim razie oceniasz  rozpierdol który USA zrobiły w Hieroszimie? Usmażyli z premedytacją dwa miasta pełne cywili i to w sposób zaplanowany, zatwierdzony i w 100% świadomie. To też było ludobójstwo czy już nie? 

bomby w hieroszymie wybuchły w powietrzu i nikt nie zdawał sobie sprawy efektu , nikt nie oskarża ruskich za ofiary w czasie nalotów czy osrzału rakietowego a chodzi o egzekucje w tył głowy lub serce bo takie dowody zostały znalezione , osoby  te jak są podejrzane sa brane jako zakładnicy jesli sie ich zabija to jest ludobójstwo rozjezdzanie cywiłow czołgami to jest ludobójstwo .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

bomby w hieroszymie wybuchły w powietrzu i nikt nie zdawał sobie sprawy efektu ,

Urzekła mnie Twoja historia.😂

Edytowane przez mirro
  • Thanks 2
Opublikowano
44 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wszyscy tu blyszczycie ideałami i litością a ciekawe jak sami byście się zachowywali będąc żołnierzami na wojnie? Zapewne każdy targał by ze sobą jakieś kodeksy i konwencję i pytał każda napotkana osobę o zgodę na zabicie jej.Ludzie to wojna rozumiecie WOJNA 

Kogo bronisz? 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

amerykance nie byli do konca pewni co sie stanie choć wiedzieli ze bum bedzie wieksze , pewnie gdyby wiedzieli inaczej by przygotowali pokazówke .

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

bomby w hieroszymie wybuchły w powietrzu i nikt nie zdawał sobie sprawy efektu , nikt nie oskarża ruskich za ofiary w czasie nalotów czy osrzału rakietowego a chodzi o egzekucje w tył głowy lub serce bo takie dowody zostały znalezione , osoby  te jak są podejrzane sa brane jako zakładnicy jesli sie ich zabija to jest ludobójstwo rozjezdzanie cywiłow czołgami to jest ludobójstwo .

Nie bądź śmieszny i żałosny zarazem bo to co piszesz jest bardziej niż głupie. Spuścili bomby na miasta pełne ludności cywilnej i nie wiedzieli ze zginą, że ich usmażą żywcem. Szczyt śmieszności i zaprzanstwo z twojej strony. 

To jest właśnie uleganie propagandzie i bezmyślne powtarzanie określonego przekazu bez jakichkolwiek oznak samodzielnego myślenia. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

bomby w hieroszymie wybuchły w powietrzu i nikt nie zdawał sobie sprawy efektu

Nawet może i byłbym skłonny uwierzyć gdy przypomniałem sobie jak pewien naukowiec spalił całą bazę wojskową gdy eksperymentował z zapalającymi nietoperzami🤣Hiroszima

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Nie wiadomo co ci cywile robili że doszło do tego do czego doszło. Może posłuchali swego prezydenta i rzucali te przslowiowe koktaile Mołotowa. 

a może nie. może zastrzelono ot tak.

Opublikowano
44 minuty temu, mirro napisał:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v