Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

No właśnie i tu trzeba zapytać policję, co daje zatrzymywanie takiego delikwenta i przewożenie go na komendę? Sporządzić materiał filmowy i przesłać dalej. Jakby facet spadł z tego pomnika podczas próby sprowadzenia i się zabił, to byłaby afera że policja zabiła niewinnego. Poczekać aż zgłodnieje i sam zlezie.

nie wiem kto projektował ten smoleński pomnik ale pokazał jacy głupcy go zamawiali i zaakceptowali w tej formie bo jeśli bym miał postawić pomnik samobójców to niewiele innych pomysłów mi do głowy przychodzi. No może bym jeszcze trampolinę (od tej "tępej" strony) doczepił a pod spodem jakie brony zębami do góry.

czepianie unijnej flagi na pomniku samobójców może i na jaką nagrodę zasługuje za samą trafność symboliki
?t=crop:6517:4042:nowe:0:230,resize:fill

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

A skąd Szwedzi to wiedzą.

Rosjanie naruszyli przestrzeń powietrzną Szwecji. Samoloty miały groźny ładunek

Dwa z czterech rosyjskich samolotów, które na początku marca naruszyły szwedzką przestrzeń powietrzną w pobliżu Gotlandii, wyposażone były w broń jądrową — podała w środę telewizja TV4. Szef szwedzkich sił potwierdził, że doszło do takiego wydarzenia, ale nie chciał komentować tego, w co były wyposażone rosyjskie samoloty.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rosja-naruszyla-przestrzen-powietrzna-szwecji-grozne-ladunki/xz3dt7t,79cfc278

Nie masz telewizora , nie słuchasz radia , nie czytasz prasy nic nie wiesz wszystkiemu się dziwisz jak to jest gdzie ty mieszkasz ? .

Opublikowano

A skąd wiedzą jaki miał ładunek? Wojskowy tego nie potwierdził a telewizja może podać że wieźli też stado małp i nikt nie bedzie w stanie tego zweryfikowac. Czemu ty bezmyślnie wierzysz w to co czytasz? 

Masz tu newsa z ostatniej chwili 

Zobacz obraz źródłowy

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

A skąd wiedzą jaki miał ładunek?

Bo te dwa świeciły a pozostałe dwa nie.😂

29 minut temu, DTaras napisał:

Toć to zwalone z okładki giermańskiej kamandy: The old man and the spiryt

A tu już kilka różnych tłumaczeń mi się nasuwa w kontekście Kaczński - katastrofa.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

nie wiem kto projektował ten smoleński pomnik ale pokazał jacy głupcy go zamawiali i zaakceptowali w tej formie

Bo akurat tylko tego i tylko w tej formie, właśnie w tym miejscu jeszcze brakowało.😂

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

nie wiem kto projektował ten smoleński pomnik ale pokazał jacy głupcy go zamawiali i zaakceptowali w tej formie bo jeśli bym miał postawić pomnik samobójców to niewiele innych pomysłów mi do głowy przychodzi. No może bym jeszcze trampolinę (od tej "tępej" strony) doczepił a pod spodem jakie brony zębami do góry.

czepianie unijnej flagi na pomniku samobójców może i na jaką nagrodę zasługuje za samą trafność symboliki
?t=crop:6517:4042:nowe:0:230,resize:fill

jednego tam brakuje- radiowozu stojacego obok wejscia na pomnik- mam lek wysokosci wiec nawet  nie myslalem zeby tam wejsc..

Opublikowano (edytowane)

fakt - obrzydlistwo architektoniczne

"kloca postawili" na publicznym placu i wszelkie skojarzenia  jak najbardziej właściwe

to chyba na prawdę idioci

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Od zawsze powtarzam - na szczycie tego czegoś stanie pomnik prezesa z popiersiem kota. Jedynie prawdziwie godni będą mogli dostąpić zaszczytu wejścia po schodach by złozyć hołd.

Jest tu wprost nawiązanie do piramid  Majów - na szczycie piramidy stali najwyżsi kapłani i bogowie a pod schodami ich wyznawcy.

EDIT - a może gdy pomnik Jarosława stanie na końcu schodów,  będzie to symbol tego jak na ofiarach Smoleńska wspiął sie na szczyt? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Były rosyjski prezydent uderza w Polskę. "Rusofobia stała się dziś mainstreamem"

Dmitrij Miedwiediew w swoim wpisie mediach społecznościowych po raz kolejny zaatakował Polskę. Tym razem odniósł się do jednej z wypowiedzi premiera Mateusza Morawieckiego, którego nazwał "towarzyszem". Były prezydent Rosji znów powtórzył kłamstwa rosyjskiej propagandy.

Rus pomylił się czy nie ? .

LEWICA MA POMYSŁ .

"Z" jak swastyka. Posłowie chcą zakazać używania rosyjskiego symbolu w Polsce

Uznania znaku "Z" w Polsce, jako symbolu promującego totalitaryzm chcą posłowie Lewicy. Projekt ustawy w tej sprawie ma trafić do laski marszałkowskiej na najbliższym posiedzeniu Sejmu.

"Z" jak swastyka. Posłowie chcą zakazać używania rosyjskiego symbolu w Polsce

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Uznania znaku "Z" w Polsce, jako symbolu promującego totalitaryzm chcą posłowie Lewicy. Projekt ustawy w tej sprawie ma trafić do laski marszałkowskiej na najbliższym posiedzeniu Sejmu.

Pewnie uchwalą niezwłocznie i jednomyślnie, wyłączeniem konfederacji🥴

Opublikowano

ale ruskie i V też używają do znakowania pojazdów.

Opublikowano (edytowane)

walka z symbolami to domena słabych tchórzy i oferm a walka z alfabetem to już czysty Don Kichot czyli połączenie tego wszystkiego z kretynizmem

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Gorzej jak komu odwali i poeie żeby i N zakazać, bo przecież to prowokacja i przewrócone Z

Opublikowano
44 minuty temu, dysydent napisał:

walka z symbolami to domena słabych tchórzy i oferm

Miałem kiedyś kaprala, dowódcę drużyny, który cały czas powtarzał "jebać biedę". Gość był za***isty, fachowy, rozsądny tylko miał ten mały defekt. Aż przyszedł czas odejścia do cywila i nagle Andrzej zjawia się z prośbą o opinię, bo chciałby zostać żołnierzem nadterminowym. Zaśmiałem się a on spuścił wzrok i zrobił się czerwony. Opinię napisałem mu najlepszą z możliwych . Służył jeszcze dwa lata u mnie a potem poszedł do GROMU. 

Tak mi sie skojarzyło choć czy aby na temat?

Opublikowano
mirro napisał:

29 minut temu, DTaras napisał: Toć to zwalone z okładki giermańskiej kamandy: The old man and the spiryt A tu już kilka różnych tłumaczeń mi się nasuwa w kontekście Kaczński - katastrofa.

No właśnie mnie też 😁

mirro napisał:

Oprócz tego że postawili, to teraz cyklicznie tam pielgrzymują i uskuteczniają modły.😂

Taka Mekka z Hadżarem na nasze warunki🤭

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, mirro napisał:

Miałem kiedyś kaprala, dowódcę drużyny, który cały czas powtarzał "jebać biedę". Gość był za***isty, fachowy, rozsądny tylko miał ten mały defekt. Aż przyszedł czas odejścia do cywila i nagle Andrzej zjawia się z prośbą o opinię, bo chciałby zostać żołnierzem nadterminowym. Zaśmiałem się a on spuścił wzrok i zrobił się czerwony. Opinię napisałem mu najlepszą z możliwych . Służył jeszcze dwa lata u mnie a potem poszedł do GROMU. 

Tak mi sie skojarzyło choć czy aby na temat?

no dało to skojarzenie tyle że po dogłębniejszym namyśle .... - z symbolami też zaciekle walczą zagubieni co sens życia utracili
czy to przeciw czy w obronie symboli

dobry punkt wyjścia do sterowania masami dla tego uświadamiam kogo tylko się da aby tak dobry nie był

palenie lub stawianie flag symboli religijnych i dowolnych innych a później tworzenie praw nakazowo ustosunkowujących się np do plamy farby; czyż trzeba to komentować?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Holding spożywczy to dopiero początek. Rząd nie porzuca myśli o państwowym konkurencie Lidla czy Biedronki

Państwowy gigant handlowy, który miałby rywalizować z Biedronką czy Lidlem? Rząd wciąż nie porzucił tego pomysłu, choć na razie nie jest on priorytetem. Władza chce skupić się przede wszystkim na holdingu spożywczym. — Na handel być może przyjdzie czas później — zapowiada tajemniczo wicepremier i minister rolnictwa Henryk Kowalczyk.

Czyżby byli ceny regulowane by nie zabrakło żywności taniej .

Krajowa Grupa Spożywcza ma wzmocnić bezpieczeństwo żywnościowe kraju

Mar 30, 2022

Skrócenie drogi od pola do stołu, dzięki eliminacji zbyt dużej liczby pośredników oraz możliwość przeciwdziałanie zmowom cenowym na rynkach – to kilka z podstawowych założeń powstającej Krajowej Grupy Spożywczej, której kolejne etapy budowy zostały przedstawione przez wicepremiera Jacka Sasina oraz wicepremiera ministra rolnictwa Henryka Kowalczyka.

– To jest kolejny etap, który finalizuje prace związane z budową Krajowej Grupy Spożywczej – powiedział Henryk Kowalczyk, a Jacek Sasin dodał, że podpisana umowa dotyczy przekazania nadzoru właścicielskiego 7 spółek z KOWR do Ministerstwa Aktywów Państwowych.

Bezpieczeństwo żywnościowe

Obydwaj wicepremierzy bardzo mocno akcentowali kwestie bezpieczeństwa żywnościowego.

– Wojna w Ukrainie ponownie uświadomiła wszystkim, jak ważne jest bezpieczeństwo żywnościowe i chcemy, aby Krajowa Grupa Spożywcza to bezpieczeństwo jeszcze bardziej wzmocniła poprzez przetwórstwo, a następnie handel – stwierdził szef resortu rolnictwa.

Spółki wytypowane do uczestnictwa

Podpisane dziś porozumienie dotyczyło przekazania przez KOWR Ministrowi Aktywów Państwowych wykonywania praw z udziałów w spółkach, wytypowanych do uczestnictwa w holdingu, w których KOWR wykonuje uprawnienia właścicielskie. Są to:
„DANKO" Hodowla Roślin sp. z o.o. z siedzibą w Choryni;
Małopolska Hodowla Roślin sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie;
Poznańska Hodowla Roślin sp. z o.o. z siedzibą w Tulcach;
Kutnowska Hodowla Buraka Cukrowego sp. z o.o. z siedzibą w Straszkowie;
Pomorsko Mazurska Hodowla Ziemniaka sp. z o.o. z siedzibą w Strzekęcinie;
Hodowla Zwierząt i Nasiennictwo Roślin Polanowice sp. z o.o. z siedzibą w Polanowicach;
Kombinat Rolny Kietrz sp. z o.o. z siedzibą w Kietrzu.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v