Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Wymień prywatną elektrownię, która spala ten węgiel.😂

Wiem że takowy węgiel pojawiał się na składach , był ileś tam tańszy ale nikt go nie chciał - sam kamień zostawał w popiele .

Pakiet klimatyczny zakłada że własnego węgla nie wolno kopać a import jest dozwolony , może tutaj są winni a nie Rachoń ?

Opublikowano

A co? Szkoda Ci Rachonia?😂 Chyba jednak akurat od niego można wymagać większego ogarnięcia w temacie. Ale jak się mówi co się wie, a nie wie co się mówi, to efekt zawsze będzie taki.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

A co? Szkoda Ci Rachonia?😂 Chyba jednak akurat od niego można wymagać większego ogarnięcia w temacie. Ale jak się mówi co się wie, a nie wie co się mówi, to efekt zawsze będzie taki.

Jak trzeba by wybierać między Rachoniem a Grodzkim ty byś wybrał Grodzkiego a ja Rachonia i tu się nie dogadamy .

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy to o to chodziło. Ale popłyneli w tym filmie na maksa.

Kupujemy od ruskich gaz ropę i węgiel. Więc jak mówi Pinokio Niemcom. Te pieniądze finansują wojnę Putina na Ukrainie. czego nie rozumiesz.

A wiesz, że Ukraina kupuje od ruskich ropę i gaz, i de facto sponsoruje swojego wroga. Europa jest uzależniona od ruskich i nic, i nikt tego nie zmieni. Choćby wprowadzili embargo na surowce energetyczne z Rosji i czy nam się to podoba, czy nie, i tak one będą trafiały do Europy, z tą różnicą, że drogą okrężną i po znacznie wyższej cenie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Jak trzeba by wybierać między Rachoniem a Grodzkim ty byś wybrał Grodzkiego a ja Rachonia i tu się nie dogadamy .

acha

no ja nie zwracam  uwagi kto a co mówi i jeśli ma rację to nie patrzę na nazwisko kogo"wybieram".

doskonale się samookreśliłeś że nikt bardziej nie musi.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

A wiesz, że Ukraina kupuje od ruskich ropę i gaz, i de facto sponsoruje swojego wroga. Europa jest uzależniona od ruskich i nic, i nikt tego nie zmieni. Choćby wprowadzili embargo na surowce energetyczne z Rosji i czy nam się to podoba, czy nie, i tak one będą trafiały do Europy, z tą różnicą, że drogą okrężną i po znacznie wyższej cenie.

Wiem tylko wyśmiewam fałsz i obłudę pisowców .Każą Niemcom nie kupować a sami kupują. I jeszcze bronią Orbana który tez kupuje bo on musi.

main_13_kto_ile_rozumie.jpg

dudu4.jpg

comment_1648219878zin9m3ge4nz5ryfiddw4uh.jpg

i9pkqxy_500_mem.jpg

1648286815_7qqwnt_600.jpg

2022-03-27_19-52-47.jpg

Opublikowano

Wpadĺem na chwilę i widzę dwa nazwiska których nie trawię.

Obu dać do Trzaskowskiego i w Czajkę. Niech płyną byle nie ku chwale ojczyzny. 

Jak na pis głosowałem, jak Lisa nie trawię, tak Rachonia pomimo że jest  za partią za którą byłem nie zdzierżę.  Niech se pedałują z Jakimowiczem w jakimś raju lgbt, byle o nich u nas słuch zaginął.

Co po Twoim poście przeczytam później, bo na stare lata kupiłem skutera i robię oblot pól 🤭🤭🤭

A Scootera też słuchałem, nawet w CD w aucie jeździ jak rodzinkę chcę znerwować😁

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

Wiem tylko wyśmiewam fałsz i obłudę pisowców .Każą Niemcom nie kupować a sami kupują. I jeszcze bronią Orbana który tez kupuje bo on musi.

Z wypowiedzi polityków PIS wynika że chcą sankcji a Niemcy i Węgry nie chcą a ty wrzucasz ich wszystkich do jednego wora .

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Wiem że takowy węgiel pojawiał się na składach , był ileś tam tańszy ale nikt go nie chciał - sam kamień zostawał w popiele .

Skąd ty takie idiotyzmy bierzesz? Nikt nie chciał a miliony ton co roku sprowadzają? Ty masz jakiś defekt intelektualno poznawczy? Może jeszcze napisz że sprowadzają i od 15 lat sypia na hałdy i nikt tego nie kupuje.

Ja najczęsciej kupuje ruski i nie ma żadnych różnic od naszego. Żadnego kamienia, żadnego dymienia, kaloryczność taka jak ma być więc jest kompletna bzdura to co piszesz. 

Chcesz bronić takiego debila? Mówienie że jak będziemy kupować ropę od Ruskich to bedą jej mieli za mało do czołgów to jest coś co obraża resztki intelektu nawet pospolitych kretynów. Sekta zawsze będzie bronić każdej bzdury 

Opublikowano

Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski poinformował w poniedziałek, że podczas rozmowy z przywódcą Azerbejdżanu Ilhamem Alijewem podziękował mu za to, że Baku jest gotowe przekazać Ukrainie paliwo na zasiewy.

Ukraina będzie obsiana inni pomogą .

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski poinformował w poniedziałek, że podczas rozmowy z przywódcą Azerbejdżanu Ilhamem Alijewem podziękował mu za to, że Baku jest gotowe przekazać Ukrainie paliwo na zasiewy.

Może i zasieją , ale równie dobrze młócić mogą rostselmashe

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Twierdzisz że paliwo wystarczy do obsiania pól?  A nawozy, nasiona, śor,  siewniki, opryskiwacze, rozsiewacze, traktory, przyczepy, kombajny pewnie tylko stoją i czekaja na robotę?

Opublikowano

Z punktu widzenia Polskiego rolnictwa to chyba lepiej żeby nic nie zebrali🤔

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Wszystko jest i sieją urośnie bez nawozów w tym roku lepiej u nich , niż uns z nawozem .

Maszyny im ruscy sukcesywnie niszczą i nikt myslący nie uwierzy że produkcja rolna będzie na choćby przybliżonym poziomie. Firmy handlujące śor dawno się z upainy zwinęły, nawozowe pewnie też puste. Pisanie że urośnie bez nawozu jest dobre dla ludzi którzy nie mają nic wspólnego z rolnictwem.

Opublikowano (edytowane)

już pomijając kwestie możliwości materialnych
W kraju w stanie wojny gdy nie wiesz czy dożyjesz jutra... psychologiczna demotywacja większe spustoszenie zrobi niż braki zasobów czy zniszczenia materialne

42 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Z punktu widzenia Polskiego rolnictwa to chyba lepiej żeby nic nie zebrali🤔

zbyt duży kryzys  żywnościowy.... o obowiązkowych dostawach Ty słyszał?
Wojny nie było a pisiory przebąkiwali o bezpośrednim sterowaniu rynkiem żywnościowym

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jak na pis głosowałem, jak Lisa nie trawię, tak Rachonia pomimo że jest  za partią za którą byłem nie zdzierżę.  Niech se pedałują z Jakimowiczem w jakimś raju lgbt, byle o nich u nas słuch zaginął.

Już oczami wyobraźni widzę ten obrazek.😂

14 minut temu, dysydent napisał:

Wojny nie było a pisiory przebąkiwali o sterowaniu rynkiem żywnościowym

Zapewne z wiadomym skutkiem.😂

• Haha 1
Opublikowano

Nie wierz propagandzie że ruscy sukcesywnie niszczą wszystko jak leci, Cargill dalej siedzi i w Rosji i na Ukrainie, chińskich dzierżawców, zachodnioeuropejskich raczej nie ruszą, może gospodarstwa należace do ukraińskich oligarchów ucierpią, niedaleka firma mająca tam ok 240 tys ha też nie ma słychać aby rozpaczała z tego powodu

39 minut temu, Ulman napisał:

Maszyny im ruscy sukcesywnie niszczą i nikt myslący nie uwierzy że produkcja rolna będzie na choćby przybliżonym poziomie. Firmy handlujące śor dawno się z upainy zwinęły, nawozowe pewnie też puste. Pisanie że urośnie bez nawozu jest dobre dla ludzi którzy nie mają nic wspólnego z rolnictwem.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

Już oczami wyobraźni widzę ten obrazek.😂

no to muszę opóźnić kolację aby skleroza przyćmiła obraz jaki moja wyobr... tfu, dobra, zmieńmy temat :P 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

nie chce zamrażać wojny tylko ją zakończyć .

Jedyne rozsądne wyjście. Kwity na stół i podpisywać, żeby za rok powtórki z rozrywki nie było. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v