Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Tak ja wiem że punkt widzenia od punku siedzennia zależy. Ale niech zabijają się w walce a nie że zabijają leżącego twarzą do chodnika człowieka. 

przed chwilą twierdziłeś że powinni co do jednego wybić.

Opublikowano

Ale wtedy były inne możliwości poradzenia sobie z tym problemem. A teraz naród który uważa się za europejski i pokrzywdzony nagrywa takie rzeczy i wrzuca je na YouTuba 

Opublikowano
17 minut temu, marcin19071980 napisał:

Pafnucy, ja wiem do czego dążysz. W tym sek że są ludzie którzy nie zasługują na życie a są tacy którzy powinni żyć a nie jest im to dane. 

A ty uzurpujesz sobie prawo do decydowania kto na co zasługuje?

Opublikowano

Nazywają go "lizusem Putina". Reżyser Nikita Michałkow kpił też z Polski

Reżyser Nikita Michałkow to jeden z najbardziej rozpoznawalnych i zarazem kontrowersyjnych rosyjskich twórców. Stworzył "Spalonych słońcem", ale też od lat popiera Władimira Putina, wiernie powtarza kremlowską propagandę i krytykuje wszystkich, którzy mają coś do powiedzenia o polityce Moskwy. Popiera także inwazję Rosji na Ukrainę

Co Michałkow mówi o Władimirze Putinie? Uważa, że rządzący już ponad dwie dekady prezydent "przywrócił wielkość Rosji" i "został zesłany przez Boga". Michałkow jest od lat chwalony przez władze, a za swoje pochlebstwa otrzymuje wynagrodzenie w postaci pieniędzy na kolejne "patriotyczne" filmy. Za granicą natomiast nazywany jest bez ogródek "lizusem Putina".

Nikita Michałkow, jak wielu zwolenników Władimira Putina ze świata kultury w 2022 r. został objęty sankcjami przez władze Łotwy, otrzymał też zakaz wjazdu na terytorium tego kraju. Reżyser na tę informację odpowiedział tylko ironicznie "A gdzie to jest?" i najwyraźniej nie ma zamiaru zmieniać zdania na temat konfliktu.

Tacy to ludzie kierują umysłami innych ludzi .

Opublikowano

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Tak ja wiem że punkt widzenia od punku siedzennia zależy. Ale niech zabijają się w walce a nie że zabijają leżącego twarzą do chodnika człowieka. 

Założę się że jakby zabili by ci kogoś z rodziny, zgwałcili siostrę czy żonę, spalili dom, to wątpię czy byś chciał ich pozabijać tylko walce, wojna i jej okrucieństwa wyzwalają taką nienawiść że nawet nie mamy o tym pojęcia, pijak przejedzie dziecko to już go wszyscy chętnie obdarliby go ze skóry a co tu mówić o wojnie i zemście na wrogu.

Opublikowano

Czasem bym chciał. Bo uwierz że naprawdę widziałem różne rzeczy. 

Opublikowano

no to się pytam, czy mordował byś dzieci. tylko tak twarzą w twarz.

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ale wtedy były inne możliwości poradzenia sobie z tym problemem. A teraz naród który uważa się za europejski i pokrzywdzony nagrywa takie rzeczy i wrzuca je na YouTuba 

I łyknąłeś ten materiał bo nagrywający miał na ramieniu żółto niebieską opaskę a leżący biało niebiesko czerwoną.

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

no to się pytam, czy mordował byś dzieci. tylko tak twarzą w twarz.

Teraz jest łatwiej bo wpisuje się cyferki i wciska enter.

Opublikowano

Wyobraź sobie że jesteś żołnierzem i dzień wcześniej twojego kolegę rozrywa granat rzucony przez dziecko i ty to wszystko widziałeś latające flaki i wogule. Dziś widzisz na ulicy dzieciaka z recami w kieszeni co robisz? Oczywiście wiem że nie wszyszytkie dzieci biegają z granatami no ale teoretycznie powiedzmy. 

Opublikowano (edytowane)

tylko się zastanawiam jak wybija się wszystkich. dzieci w kołyskach może granatami nie rzucają jeszcze.

a jeszcze tak z ciekawości . Marcin Ty Katolik praktykujący?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

No dobra no ale co robisz w takiej sytuacji jak napisałem? 

Opublikowano

odbiegasz od tego czego że tak powiem się czepiłem.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

dzieci w kołyskach może granatami nie rzucają jeszcze.

Taki może być śmiertelnie niebezpieczny, ślini się, nic nie mówi, cholera wie co tam w pampersie gniecie.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Wyobraź sobie że jesteś żołnierzem i dzień wcześniej twojego kolegę rozrywa granat rzucony przez dziecko i ty to wszystko widziałeś latające flaki i wogule. Dziś widzisz na ulicy dzieciaka z recami w kieszeni co robisz? Oczywiście wiem że nie wszyszytkie dzieci biegają z granatami no ale teoretycznie powiedzmy. 

Dodaj że żołnierzem najeźdźcą który napadł na inny kraj który się tylko broni, taki żołnierz musi się liczyć że co tylko się rusza będzie strzelać.

Najeźdźca a żołnierz broniący ojczyzny, to dwie różne rzeczy.

Opublikowano

zapewne. zabić by zapobiec. . .

sie dziwić takiemu Putinowi.

1 minutę temu, agromatik napisał:

Taki może być śmiertelnie niebezpieczni ślini się, nic nie mówi cholera wie co tam w pampersie gniecie.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Najeźdźca a żołnierz broniący ojczyzny, to dwie różne rzeczy.

I dwie różne motywacje. Zgadnij która silniejsza i bardziej zdesperowana.

I bardziej wściekła.

Opublikowano

Zazwyczaj te kraje które teraz bronią zaciekle praw człowieka i tak dalej same wcześniej popełniały zbrodnie wojenne. Poczynając od USA Francji oczywiście Niemiec Japonii i tak dalej. Nie ma ideau i nikt nie jest bez winy. Ciekawe czym dzieci Wołynia zasłużyły na taki los i czemu wtedy nie było głosów oburzenia a dzialy się rzeczy znacznie gorsze. I zaraz napiszecie bo takie były czasy. 

Opublikowano

Najeźdźcę trzeba niszczyć wszelkimi możliwymi sposobami, inaczej on ciebie zniszczy.

6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Zazwyczaj te kraje które teraz bronią zaciekle praw człowieka i tak dalej same wcześniej popełniały zbrodnie wojenne. Poczynając od USA Francji oczywiście Niemiec Japonii i tak dalej. Nie ma ideau i nikt nie jest bez winy. Ciekawe czym dzieci Wołynia zasłużyły na taki los i czemu wtedy nie było głosów oburzenia a dzialy się rzeczy znacznie gorsze. I zaraz napiszecie bo takie były czasy. 

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ciekawe czym dzieci Wołynia zasłużyły na taki los i czemu wtedy nie było głosów oburzenia a dzialy się rzeczy znacznie gorsze. I zaraz napiszecie bo takie były czasy. 

Nie było takich czasów i pamięć o Wołyniu, Majdanku,Katyniu nie daje nam prawa do zezwierzęcenia. Daje nam moralny obowiązek do wyciągnięcia wniosków i czynów by zapobiec takim hekatombą.

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Pafnucy napisał:

tylko się zastanawiam jak wybija się wszystkich. dzieci w kołyskach może granatami nie rzucają jeszcze.

To już jest pytanie do wielbiacych Banderę upaińców. Pomniki mu stawiają, nazywają ulice jego imieniem, więc chyba takie metody jak najbardziej akceptują.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

To już jest pytanie do wielbiacych Banderę upaińców. Pomniki mu stawiają, nazywają ulice jego imieniem, więc chyba takie metody jak najbardziej akceptują.

a ja nie. na tym zakończę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v