Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

człowieku , co Ty gadasz? nikt nie zasługuje na śmierć.  taką

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

I tu bym dyskutował. 

zabijał byś ?

Opublikowano

W 98 roku 15 numerów dalej mieszkała rodzin. Ojciec kompletny degenerat mial syna i córkę. Przechodzili piekło z wariatem doszło do tego że matka wpadła w taką nerwice ze po kolejnej awanturze wsiadła z 8letnia córka w samochód i wiechala pod TIRa obie na miejscu. Facet straszył jeszcze 8lat po wsi różnymi rzeczami aż w końcu syn zaj..... go krzesłem. Tak takich bym zabijał jak i tych z filmu. 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

@PafnucyNie zabijałbyś albo ty albo on , jak  byś wybrał ? .

Jak tak napadli nasz kraj byłbyś litościwy nie zabijałbyś ? .

Co do mnie ja bym wstrzelał jak kaczki .

potrafił byś zabijać i dzieci ?

Opublikowano
33 minuty temu, galan99 napisał:

Dla rolnika czasy były dobre , ale dla Państwa Polskiego już nie .

Nie wypowiem się z pierwszej ręki, ale patrząc na ceny ziemi i zainteresowanie nią w tamtych czasach to tak różowo nie było. Nawet często brakowało chętnych aby to przejąć po rodzicach. Przynajmniej w mojej okolicy tak ponoć było. 

Opublikowano

Pafnucy, ja wiem do czego dążysz. W tym sek że są ludzie którzy nie zasługują na życie a są tacy którzy powinni żyć a nie jest im to dane. Zabijanie na wojnie choć krew ta sama jest inne jak zabicie kogoś bez zdania racji na ulicy. 

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Zabijanie na wojnie choć krew ta sama jest inne jak zabicie kogoś bez zdania racji na ulicy. 

no i dlatego są wojny. to kompletnie bez sensu.

1 minutę temu, soltys48 napisał:

43' mówi Ci to coś?

ZWYKLI ludzie robili takie rzeczy że ciężko to sobie nawet wyobrazić

i można dlatego to samo robić?

Opublikowano
14 minut temu, agromatik napisał:

Wcześniej oni bohatersko strzelali do przedszkolaków. Inaczej byś mówił po zobaczeniu kilku walizek i strzępy ludzkie.

Spodziewałeś sie że w takiej wojnie nie będzie ofiar cywilnych? To byłaby bardzo wielka nawiwność. Gdyby strzelali do dziaciaków to liczba ofiar byłaby liczona w tysiącach a jak na razie UPAińcy podają 120. Zakładam że ta cyfra jest sporo zawyzona by efekt propagandowy był odpowiedni. 

8 minut temu, marcin19071980 napisał:

No to po obejrzeniu tego filmy na pewno Rosjanie będą bardziej litościwi. Jednak starsi ludzie mieli rację że Ukraincow zaraz po wojnie Rosja powinna wybić do ostatniego. 

Nie no, mocno przesadziłeś.  Mogę się jednak zgodzić że powinni ich nieustannie kopać w d*pę i trzymać na krótkiej smyczy.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Czy można to nie wiem,nie mnie to oceniać wiem tylko że takie rzeczy się zdarzają

ale nie powinny. powielając zachowania..., to droga donikąd

Opublikowano

Pany,powiedzcie mi dlaczego tak się dzieje czasem że pomimo iż dodaje się jeden post dodają się dwa albo i trzy takie same? 

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

potrafił byś zabijać i dzieci ?

Eksperyment Milgrama (warto o tym poczytać) udowodnił, że ludzie będą w stanie robić rzeczy wbrew swoim przekonaniom i moralności pod wpływem autorytetu przełożonych. Przekładając to na wojnę, to żołnierz strzeli do każdego jeśli dowódca odpowiednio go do tego zmotywuje, i nie da czasu na rozkminki moralne. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Na YouTube jest dostępny film o tym co robią Ukraińcy z pojmanymi Rosjanami. Za coś takiego kulka z miejsca powinna być. Ukraincy to bydło. 

Łatwo jest oceniać siedząc najedzonym w ciepełku w domu, postaw się w ich sytuacji gdzie niejednokrotnie zniszczyli im wszystko, zabili bliskich i podejmuj najeźdźcę pierożkami, najlepiej ruskimi.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Ulman mieszkam w takiej okolicy gdzie przed 90 było ich po lasach lekką ręką jakieś 30tysia i zarówno część oficerska niższej szarży jak i szeregowcy to był zwierzyniec. To nie moje słowa tylko oficerów z którymi mieliśmy kontakt.

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Pany,powiedzcie mi dlaczego tak się dzieje czasem że pomimo iż dodaje się jeden post dodają się dwa albo i trzy takie same? 

Zapętlenie czasoprzestrzeni 😜 

Opublikowano

no jestem w stanie zrozumieć zabijanie w wojnę. no ale pochwalać zabijanie tylko za narodowośc , to dla mnie głupie jest.

Opublikowano

Tak ja wiem że punkt widzenia od punku siedzennia zależy. Ale niech zabijają się w walce a nie że zabijają leżącego twarzą do chodnika człowieka. 

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

klikasz raz odpowiedz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v