Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy po w biciu haka w dowód trzeba po jakimś czasie zrobić jego przegląd czy raz już wbity nie podlega potem przeglądom?

Opublikowano (edytowane)

Toż z tym pojazdem, hakiem i dowodem meldujesz się na przeglądach okresowych pojazdu. Od diagnosty zależy, czy się do stanu haka i instalacji przyczepi czy nie.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
48 minut temu, Ulman napisał:

Nie o to pytam kto co mówi tylko jak ty definiujesz komunizm.

A nie było? 

Dla mnie komunizm to władza w rękach ludu , i nawet partnera do rozmów komuniści wzięli sobie jako przedstawiciela ludu czyli zwykłego pracownika po ZSZ a nie z tytułem szkoły wyższej .

Opublikowano

@Mariusz2903 z rodzinnych opowieści wiem, że wtedy kto był głupszy tym wyższy szczebel piastował. Bo się nie stawiał i przytakiwał tym co byli jeszcze wyżej ;)   

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Mariusz2903 napisał:

, i nawet partnera do rozmów komuniści wzięli sobie jako przedstawiciela ludu czyli zwykłego pracownika po ZSZ a nie z tytułem szkoły wyższej .

zwykła populistyczna zagrywka mająca na celu zjednanie sobie zakompleksionych

11 minut temu, witejus napisał:

Ale osobnego przeglądu i opłaty niema

Nie 

10 minut temu, Leszy napisał:

@Mariusz2903 z rodzinnych opowieści wiem, że wtedy kto był głupszy tym wyższy szczebel piastował. Bo się nie stawiał i przytakiwał tym co byli jeszcze wyżej ;)   

Ale zawsze to byli ludzie świadomi swojej nijakości i tego że bez potakiwania i uległości i ślepego wykonywania poleceń długo miejsca nie zagrzeją. Bareja nie wymyślał historii do swoich filmów on je brał z życia, zresztą teraz też miał by inspiracje .

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Dla mnie komunizm to władza w rękach ludu , i nawet partnera do rozmów komuniści wzięli sobie jako przedstawiciela ludu czyli zwykłego pracownika po ZSZ a nie z tytułem szkoły wyższej .

To teraz mamy dokładnie taki sam ustrój. 🤣

Opublikowano
43 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

czyli zwykłego pracownika po ZSZ a nie z tytułem szkoły wyższej .

No bo ten był pod ręką i pił tylko czystą. Jakby chcieli Terleckiego, to niestety na butapren by nie wyrobili.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Wypisz, wymaluj jak dziś.

• Haha 1
Opublikowano

Na YouTube jest dostępny film o tym co robią Ukraińcy z pojmanymi Rosjanami. Za coś takiego kulka z miejsca powinna być. Ukraincy to bydło. 

Opublikowano
5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/wojna-w-ukrainie-macron-napomina-bidena-nie-uzywalbym-takiego-jezyka-relacja-na-zywo-6751600310889376a

A nie mówiłem Macron już się powoli będzie przytulał do putina , na tygodniu pewnie Szolc .

Francuzi są pamiętliwi, czy zapomnieli jego działalność polityczną i wybiorą go na kolejną kadencję ?

4 godziny temu, Ulman napisał:

Stany będą podjudzac i napuszczac Europę na Ruskich. Jest to w ich interesie bo nic nie ryzykują a mogą zyskać klientów na uzbrojenie i nośniki energii. Zależy im w globalnym osłabieniu Rosji kosztem innych. Europa ma z Rosją interesy i rezygnacja z nich zaboli gospodarczo. Nie chcą bez sensu machać szabelką i szkodzić swoim interesom. To absolutnie racjonalne. 

Żadna nowina. Zawsze są co 4-5 lat. 

A to jest inna alternatywa niż rosyjski gaz czy ropa ?

4 godziny temu, galan99 napisał:

Kiedy odbędą się następne wybory parlamentarne? Zgodnie z polskim prawem wybory do Sejmu i Senatu odbywają się co 4 lata. Jeżeli więc wybory parlamentarne odbyły się w 2019 roku, to kolejne czekają nas już w 2023 roku.

Kiedy odbędą się następne wybory prezydenckie? Kiedy odbędą się następne wybory do Parlamentu Europejskiego? Wybory do Parlamentu Europejskiego oraz wybory prezydenckie organizowane są co 5 lat. W związku z tym kolejne wybory do Parlamentu Europejskiego zostaną zorganizowane w 2024 roku, a wybory prezydenckie w Polsce w 2025 roku.

Kiedy odbędą się następne wybory samorządowe? Wybory samorządowe, czyli wybory członków organów samorządu terytorialnego, odbywają się co 4 lata, a ponieważ ostatnie miały miejsce w 2018 roku, to następne zostaną zorganizowane w 2022 roku.

Prawidłowo teraz .

Po zmianach samorządowe odbywają się co 5 lat.

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Na robieniu interesów przez zachód z rosją straci Polska bo upadnie Ukraina i wyrośnie nam groźny sąsiad .

Nic nie straci. Polska była, jest i będzie strefą buforową pomiędzy wschodem a zachodem.

3 godziny temu, Ulman napisał:

Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest jak najwięcej interesów z Rosją. Napadanie na kraj z którym biznesu się nie robi nie powoduje strat ekonomicznych i można jedynie zyskać. 

Jakie to interesy z Rosją chcesz prowadzić ? Monopol na surowce energetyczne nie jest wskazany, tak jak każdy inny.

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

No przecie koledzy z rozrzewnieniem wspominali ze za parę swiniakow i morgę kapusty można było dom postawić, więc chyba było dobrze. 

Posłuchaj wiem że masz swój świat i nikt nie chce tego zmieniać .

Dla rolnika czasy były dobre , ale dla Państwa Polskiego już nie .

Jak by handel rozliczeniowy był rozliczany w dolarach Polska - Rosja było by ekstra .

Ale tak nie było umowy były pisane 30 letnie jak nie wiesz to poczytaj po pytaj starszych ludzi dziś już mają po 70 lat .

Opublikowano
16 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na YouTube jest dostępny film o tym co robią Ukraińcy z pojmanymi Rosjanami. Za coś takiego kulka z miejsca powinna być. Ukraincy to bydło. 

Żołnierz musi się liczyć że zostanie ukatrupiony w taki czy inny sposób ale cywil nie jest niczemu winien a kacapy piorą do nich jak do kaczek, a i doniesienia o gwałtach się pojawiły. Niestety wojna wyzwala w ludziach barbarzyńskie odruchy a jak wiemy narody wschodnie są bardziej podatne na takie bodźce.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na YouTube jest dostępny film o tym co robią Ukraińcy z pojmanymi Rosjanami. Za coś takiego kulka z miejsca powinna być.

Waląc rakietami po szpitalach, szkołach i dzielnicach mieszkalnych spodziewali sie że w niewoli będa karmieni czekoladą i spali w puchach? Kto sieje wiatr zbiera burzę.

Opublikowano

Strzelanie do leżących na ziemi ludzi jednak chyba nieco przekracza obraz jaki kreują ukraincy. 

Opublikowano

No to po obejrzeniu tego filmy na pewno Rosjanie będą bardziej litościwi. Jednak starsi ludzie mieli rację że Ukraincow zaraz po wojnie Rosja powinna wybić do ostatniego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v