Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

No trochę przeszarżował to fakt ale Ukrainę weźmie to tylko kwestia czasu. Wiecznie się bronić nie mogę a i nikt i wiecznie wspomagać nie będzie. 

a mi się wydaje, że będą to przeciągać w nieskończoność. Co amerykanom zależy? Każdy dodatkowy dzień to straty dla Rosji. Nawet jak już nic nie zostanie, to będą wspierać partyzantkę. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

@mirro A można jaśniej 😛 bo nie znam gościa 

Masz awatar niczym Denwer

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Jak przyjdzie w białych spodniach, to będzie jaśniej.:lol:

Chińczyk czy Ukrainiec 🤔

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

To jest mój herb szlachecki 😉

A to co ma denwer  nie interesuje mnie 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Chińczyk czy Ukrainiec 🤔

Napisałem "ten w żółtych spodniach" bo Bidena grzmoci jak facet sie nazywa i kim jest. Wskaże gościa i powie że z tym chce się dogadać i będzie z nim rozmawiał. Jak się nie spodoba to obecnej władzy, to tym gorzej dla władzy. 

Opublikowano

@mirroA to o to chodziło 😊

Myślałem że personalnie ten chłop coś sobą reprezentuje 😛

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

To jest mój herb szlachecki 😉

ale dalej można się zwracać do Ciebie na Ty? czy teraz bardziej na PAN? 🤔

a tak z ciekawości. jaka symbolika poszczególnych elementów tego herbu? np co za chusta na tarczy?

Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy napisał:

🤣😂 kuźwa też mi się tak skojarzyło. 

13 minut temu, Ursus932 napisał:

To jest mój herb szlachecki

Z której strony ty szlachcic?

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Drogo już jest ale tego kundla na wschodzie trzeba upodlić , strach przed eskalacją konfliktu będzie potęgował wzrosty cen na rynkach , dopóki putin będzie mocny .

Nie wiesz co to znaczy drogo 😄 to co teraz mamy to jest odzwierciedlenie strachu gdy zabraknie ruskiego towaru.

Zobaczysz co to drogo gdy zabraknie ruskiego towaru !!!! No ale co tu tłumaczyć komuś co nie rozumie podstawowych praw ekonomii, że mniejsza podaż to i cena wyższa 😄.

Tu nie działa logika że gdy zabraknie drogich ziemniaków to można przerzucić się na kaszę 🤣

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

ale dalej można się zwracać do Ciebie na Ty? czy teraz bardziej na PAN? 🤔

a tak z ciekawości. jaka symbolika poszczególnych elementów tego herbu? np co za chusta na tarczy?

Normalnie jak do tej pory "Ty Panie " 🤭

4 minuty temu, dysydent napisał:

już raz "herbowa szumowina" Polskę przeputała
spadkobiercy tradycji wyłażą kolejni

Proszę się liczyć ze słowami

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

🤣😂 kuźwa też mi się tak skojarzyło. 

Z której strony ty szlachcic?

Ze strony prababki 

Opublikowano

Dnia 24.03.2022 o 02:07, dysydent napisał:

nikt nie miał odwagi napisać to ja muszę. Nie zalecam tylko czytać tego polskim kacykom bo uwierzywszy mogą popaść we w pełni uzasadniony kompleks niższości.
Nie ulegajmy ukraińskiej propagandzie bardziej niż to konieczne. Wschód Ukrainy to głównie ludność rosyjska i co by nie mówił to przynajmniej starają się kacapy minimalizować straty ludności cywilnej co widać po samych statystykach. Można odnieść wrażenie że zachodniej Ukrainy nie atakują "konwencjonalnie" bo mniej warto i w razie czego pójdą tam środki masowego rażenia wszak mniej kacapom zależy na rdzennych Ukraińcach jak takich trochę swoich rosyjskojęzycznych.
Bardzo trudnym zadaniem dla każdej armii jest opanowanie kraju silnie bronionego z dbaniem o ludność cywilną a jako że co mądrzejsi kacapowie z wierchuszki też rozumieją że mają sporą część wojska jeszcze mentalnie dwie epoki wstecz to skierowano tych włącznie z zacofaną częścią generałów do najtrudniejszego zadania podpisali ich jako do "Z"-ajeb..nia bo "niedzisiejsi" a przecież kosztują jak każde żołdactwo a  coś tam osiągnąć mogą zanim.... i .... czas pokaże czy się mylę

Strach rozgłaszać resztę wniosków i to pominę bo i dla mnie Ukrainiec to zbuntowany Polak zdrajca bratobójca tak że zbytnio ostrzegać? nie w tej sytuacji migracyjnej;)

jedno tylko - dziś słyszałem relację że z Odessy jak by znikli rosyjskojęzyczni tak jak by ich tam nigdy nie było i być może jest rozważane w chorych kremlowskich łbach aby metodę zarezerwowaną dla wschodniej Ukrainy rozszerzyć na tę "zdekadentyzowaną" szczególnie w/g kacapów Odessę ostrzegłszy dawno "swoich" którzy już dawno za "siedmioma górami". Skąd by nie zawiało rosja daleko  w razie na naddniestrze.... "do przełknięcia"

czas pokaże a wszystko zależy od tchórzliwości zachodu choć ta ostatnia jak dotychczas z nawiązką spełnia oczekiwania kacapów

p,s
"kacapowie" nie obrażajcie się zbytnio że tak was nazywam ale piszę w Polsce jako Polak no i nie ukrywam zadowolenia że i Ukraińcy z nawiązką szczególną spełniają zalecenie jakie wypisaliśćie na czołach waszych pobratymców jeszcze mniej dla was wartych jak przysłowiowy Ukrainiec

Nie do końca mi o to chodziło ale masz rację. W paskach informacyjnych widnieją tylko straty ze strony rosyjskiej, czy to sprzętu czy żołnierzy. Jeżeli chodzi o stronę ukraińską to podawane są liczby zabitych i rannych cywilów i dzieci. Nie ma żadnej wzmianki odnośnie strat w sprzęcie i wojsku. Co do mojego wpisu. Jeżeli po 4 tygodniach od agresji pojawia się informacja że Rosja chce kupić uzbrojenie z Chin, to gdzie ta potęga, defilady, parady, gdzie na każdej był pokaz siły uzbrojenia ?

Dnia 25.03.2022 o 22:12, Ulman napisał:

Jak będą dostawać wszystko za darmoche to z pewnością nie zechcą. To jest wyjątkowo roszczeniowe i bezczelne plemie. Jak będzie za mało to zaczną drzeć ryja że nasz rząd ich źle traktuje a nasi staną na głowie żeby im tylko dogodzić. Tak więc koledzy - bedziemy na jeszcze więcej nierobów pracować dzieki socjalistycznej władzy prawicowej i ich głupocie.

UE i USA oferują darowizny i pożyczki na rzecz Ukrainy. Cała ta kasa tam trafi, czy w ogóle fizycznie trafi ? Sam pisałeś o korupcji i.t.p.

Dnia 26.03.2022 o 09:29, galan99 napisał:

Ukraina już jest w łapach Rosji i tak zostanie wiec cała Ukraina należy do Rosji .

Niemcy nie ma zgody na sankcje na ropę z Rosji bo jak powiadają Ruska i tak stać na wojnę .

Wiec Historia się zmienia szybko na naszych oczach wiec cieszyć się wolnością kiedy jeszcze jest .

Co mają Niemcy powiedzieć, skoro uzależniły się energetycznie od Rosji bardziej niż Polska ? W zasadzie mają rozwiązanie. Dostawić jeszcze kilka farm wiatrowych czy słonecznych i będą całkiem eko.

Dnia 26.03.2022 o 09:44, Agrest napisał:

Materialnie wielu obywateli sobie poradzi w każdych warunkach, przeżyli platformę, przeżyją Pis ale dla mnie największą obawą jest wciągnięcie nas w IIIWŚ. 

Jeszcze teraz będzie dolewanie oliwy smoleńskiej do ognia.

Gdyby doszło do wojny pierwsze kule winny być dla naszych notabli. Bo co po takich patałach w trakcie wojny? Gorzej być nie może.

Biden zwany tu bidetem wczoraj do swoich żołnierzy powiedział że średnio co 5 pokoleń następują diametralne zmiany i teraz nastał ten czas.

I w sumie to każdy sobie pod te słowa może podciągnąć swój punkt widzenia, ale wedle mojego to optymizmu tu nie znajdę.

Puszka Pandory otwarta.

Na III wojnę nie liczył bym, bo naszych polityków powstrzyma NATO. Chyba że Rosja zaatakuje Japonię, wtedy wszystko możliwe.

Dnia 26.03.2022 o 09:54, Ulman napisał:

A nasz rząd PIS to już Bidena polubił? Robili do końca łaskę Trumpowi a jego mieli w ostentacyjnym poważaniu. Pewnie jak zwykle nie przewidzieli że mogą coś od niego chcieć 😄

Ale to Biden miał zmienić politykę swojego poprzednika i Polska powinna popaść w niełaskę USA a stało się odwrotnie. Szukamy przyczyny tej wizyty ?

20 godzin temu, Ulman napisał:

Jak przyjeżdżali to właśnie do pracy i wiedzieli że za darmochę nikt ich nie będzie utrzymywał. Do tego mieli wizy które ograniczały im czas pobytu. Teraz będzie szereg przywilejów i zero wymagań.

Długość tych wiz stanowiła właśnie problem bo była/jest grupa osób, która chciała tu pracować ale musiała zjechać do kraju aby móc legalnie znów tu wrócić. Tylko że cały ich wysiłek w zapieprzaniu aby poprawić byt swojej rodziny, rozwalił jeden dziadek.

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Ukraina ŻĄDA od zachodu przekazania myśliwców F15-F16 i F18  aby móc równo walczyć z Rosjanami a nasi chcieli ich starymi Migami wspierać. W związku z tym ja też żądam przekazani mi 200ha z ANR abym mógł godnie konkurować z obszarnikami

A mogliśmy się pozbyć tych Migów ale komuś na siłę zależało aby do tego nie doszło.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Pisiorów boli ten Trzaskowski. A pewnie nie puścili im kawałka gdzie BIden mówi szkoda, że Wałęsy nie mogło dzisiaj z nami być. Bo by ich całkiem kurwica wzięła. A Trzaskowski mówił by forsę przekazywać samorządom i organizacjom. A Pinokio chciał dla siebie. To go Biden po ramieniu poklepał i powiedział coś tam dostaniesz.

Tak jak pisiorom nie pokazują kawałka jak Biden prostuje Dudę mówiąc o wolnych mediach.  Tylko im pokazują jak Biden klepie po ramieniu Pinokia myśląc. Tak tak frajerze będziesz teraz nam za to wszystko płacił ciężkie miliony. My friend.

Bo chyba nikt z was nie ma wątpliwości, ze za tych wszystkich żołnierzy za te wszystkie urządzenia i sprzęt amerykanie wyślą nam rachunek. I poproszą o kolejne zakupy.

3 telewizje informacyjne na żywo relacjonowały wystąpienie prezydenta USA. Kto chciał to sobie obejrzał całe przemówienie. Trzeba przyznać że jeden człowiek zakorkował Warszawę i nie dostał za to mandatu 🤣.

• Thanks 1
Opublikowano
25 minut temu, Ursus932 napisał:

@mirro A można jaśniej 😛 bo nie znam gościa 

To  jest  Rafau   nieudacznik   warszawski   zwany   Czajkowskim  bądź  człowiek  taśma 

z23810900AMP,Rafal-Trzaskowski-naprawia-

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

To  jest  Rafau   nieudacznik   warszawski   zwany   Czajkowskim  bądź  człowiek  taśma 

z23810900AMP,Rafal-Trzaskowski-naprawia-

Aleś się wszczelił z tym memem. 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Refleks godny wytrawnego szachisty. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Czajkowski  w  spodniach  kolor:  Wisła  podczas awarii  czajki   :D  :D  :D  :D  

FOyXKfJWUAoEEqG?format=png&name=small

@mirro ja pier**le ,nie poznałem gościa 🙆‍♂️ , serio

Jeszcze będzie dziad niesamowicie bogaty 🤨

Opublikowano

jakieś wybory się zbliżają, że Denwer tak Trzaskowskiego ciągle promuje?

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Czajkowski  w  spodniach  kolor:  Wisła  podczas awarii  czajki   :D  :D  :D  :D  

FOyXKfJWUAoEEqG?format=png&name=small

Dress code po polsku.

Może po tej wizycie był na imprezie u znajomych albo zakupach :ph34r:. Ewentualnie chciał się wyróżnić z tłumu albo wtopić w niego 😛.

5 minut temu, Pafnucy napisał:

Tak. W przyszłym roku. Chociaż opozycja po wypowiedzi Kaczyńskiego twierdzi, że będą wcześniej.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

z Bidenem na pewno był cały sztab do szerszej oceny sytuacji w Polsce niż tylko jedną parą prezydenckich oczu.
Gdy przeanalizują w Waszyngtonie zebrane dane m. in. propozycję wpisania do Konstytucji kopii faszystowskiego prawa niemieckiego o nacjonalizacji żydowskich majątków tylko z zamianą na rosyjskie to całkiem prawdopodobne przedterminowe wybory w Polsce.
;)

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A ja myslałem że se jaja robisz.:lol:

Poważnie, nie czytałem poprzedniej strony 😊

A w tej masce i na tel. nie rozróżniałem , myślałem że to agent secret service tylko te żółte spodnie mi nie pasowały ☺️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v