Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

trzeba lubić by czuć chęc pomocy?

Pomocy to ludzie tam w ukrainie potrzebują, gdzie nie mają jedzenia i dachu nad głową. Ci u nas mogą na siebie zarobić

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Żeby obywatel obcego państwa miał większe lub takie same prawa?

no ja to biore pod jak by stan wyjątkowy. na dłuższą metę też mi nie pasuje.

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak będzie a w zasadzie już jest , u nas w mieście paniusia z ukry poszła sobie do kosmetyczki i po wszystkim ona nie będzie płacić bo oni mają mieć wszystko za darmo 🤨

W ośrodku wypoczynkowym kopalni jest kilka dziesiąt uchodźców , no kuźwa paniusie nawet sprzątać nie chcą , na wczasy sobie przyjechali ,jprd

Jakby nasze z Warszawki na mniejsze miasto nawiedziły tak samo byłoby 😄

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Dziwny jest ten świat 😱

Dlatego jest dziwny ten swiat.

Człowiek nauczył pływać jak ryba, nauczył latac jak ptak. Nie nauczył jak być człowiekiem.

Opublikowano

Morawiecki dopiero co przedstawił pomysł z czego sfinansować to wszystko - a no zajętej (czytaj - ukradzionej) kasy ruskich oligarchów i depozytów państwa ruskiego,
Jeśli do tego dodać że zaleca pozamykanie wszystkich stacji kanałów i stron internetowych uznanych za ruską propagandę.

to ja się pytam - czym się będziemy różnić od rosji a On od   Putina? tylko tym że nie napadniemy rosji militarnie? pewnie gdyby mógł to by wysłał tylko nie ma co

Opublikowano

Ja to mam nieodparte wrażenie że nasi to wręcz by chcieli żeby jaka rakieta granicę przekroczyła. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

Ja to mam nieodparte wrażenie że nasi to wręcz by chcieli żeby jaka rakieta granicę przekroczyła. 

kretyni sądzą że będą Amerykanie chronić i jeszcze w odwecie ruskich zaatakują

dla germańskich i anglosaskich nacji jesteśmy tylko takim samym słowiańskim bydłem jak ci co się bratobójczo tłuką kilkaset km na wschód i jedyne co jankesi zrobią to dopilnują byśmy się zbyt szybko nie odgryźli zanim nie zdążą się ewakuować
Zieliński wczoraj ogłosił na samym spędzie natowskim że dla co "gorszych" nacji artykuł piąty nato tak samo ważny jak układ budapesztański dla UA

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

dla germańskich i anglosaskich nacji jesteśmy tylko takim samym słowiańskim bydłem jak ci co się bratobójczo tłuką kilkaset km naa wschód i jedyne co jankesi zrobią to dopilnuj byśmy się zbyt szybko nie odgryźli zanim nie zdążą się ewakuować

nie pisz tak. źle się będę czuł po przeczytaniu. 😥

Opublikowano

Oni dobrze wiedzą  że usmany mają nas w poważaniu. 

Tylko kreują ich ludowi na naszych zbawców.

Drą japy gdzie popadnie, a kto zapłaci za nich? - naród, ekonomicznie i nie daj bóg demograficznie.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Oni dobrze wiedzą  że usmany mają nas w poważaniu. 

Tylko kreują ich ludowi na naszych zbawców.

Drą japy gdzie popadnie, a kto zapłaci za nich? - naród, ekonomicznie i nie daj bóg demograficznie.

A za ruskich kto płacił? Że nagle taki zdziwiony jesteś.

Opublikowano

Wyrażam swoje zdanie. Jak zwykle wybrańcy się zesrają a ludowi przyjdzie sprzątać.

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

nie pisz tak. źle się będę czuł po przeczytaniu. 😥

a takie coś

"Wkrótce przed rosyjskim wojskiem na Ukrainie otworzy się piekło - oświadczył w piątek szef Głównego Zarządu Wywiadu Ministerstwa Obrony Ukrainy Kyryło Budanow. Zapewnił, że nawet zwykli myśliwi zaczną "polować" na żołnierzy rosyjskich."

?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Wkrótce przed rosyjskim wojskiem na Ukrainie otworzy się piekło - oświadczył w piątek szef Głównego Zarządu Wywiadu Ministerstwa Obrony Ukrainy Kyryło Budanow. Zapewnił, że nawet zwykli myśliwi zaczną "polować" na żołnierzy rosyjskich."

?

no że co? u siebie są .

Opublikowano

"ustawy aryzacyjne, które oddawały majątek Żydów do dyspozycji skarbu państwa na rzecz realizacji 4-letniego planu gospodarczego"
https://sztetl.org.pl/pl/slownik/ustawodawstwo-antyzydowskie-w-niemczech-hitlerowskich

Prezes PiS stwierdził też, że posłowie, którzy nie zagłosują za zmianami w polskiej konstytucji, mającymi umożliwić odbieranie majątków rosyjskich oligarchów w Polsce, przyczyniają się do rosyjskich zbrodni na Ukrainie.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-kto-nie-podniesie-reki-za-zmiana-konstytucji-doklada-sie-do/6rclrt7

jest duża różnica?

(linki tylko dla wskazani źródeł)

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

nie mieli i na pizzę się tylko załapał. (słyszałem w radio)

w zasadzie USA już swoje cele osiągnęły. Szlak jedwabny szlag trafił na dobre a główny konkurent gospodarczy europejski - Niemcy skrabią się po łysinach jak tu    gospodarczo nie upaść bo jednak bez podsechnięcia ruskiego źródełka surowcowego się nie obejdzie  a ich spektakularny sukces eksportowy to przecież te ruskie surowce przetworzone rękami nacji środkowoeuropejskich.
"Dziadek Józio" sprawdził czy wystarczający bajzel by konkurencyjność europejskiej gospodarki amerykańskiej nie zagroziła i w zasadzie powinien być zadowolony.

Epoka wojen w Europie się rozpoczęła a na tych właśnie jankesi wychodzą najlepiej a co dalej to już widać - dla Europy nic dobrego bez względu na wynik wojny ukraińsko ruskiej

jeśli przydługo to wspomnij

👏Nie mam się do czego czepić , idealnie w punkcik 👍 nie za długi nie za krótki , idealny , aż chce się czytać po robocie z gorącym kakao i ciapciami na nogach 🙂

Ale roboty przewaliłem dziś 🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Ale roboty przewaliłem dziś

...a święto było....

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

...a święto było....

Mówisz 🤔

Opublikowano
dysydent napisał:

co w Warszawie robi Abramowicz akurat wtedy gdy jest tam Biden?

Może legie kupuje? 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Mówisz 🤔

nom. u nas żadnego traktora ni widu na polach dziś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v