Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Co sadzicie w wizycie Bidena w Polsce? 

może zacznij od swoich odczuć, a nie dopytujesz jak milicjant...:ph34r:

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

Co sadzicie w wizycie Bidena w Polsce? 

No co , przyleciał zjeść ruskie pierogi i tyle😊

Opublikowano
56 minut temu, Pafnucy napisał:

osłabienie ruska chyba nam nie zaszkodzi?

Nie zaszkodzi ale jak będziesz ich chciał ostentacyjnie zabiegał żeby ich oslabić i machał szabelka jak dureń to przyjdzie czas że oni ciebie osłabią aż ci sie czkawką odbije. Zachód to wie. Słowacja , Czechy , Rumunia , Bułgaria czy Węgry też to wiedzą. Są po stronie zachodu, potępiają agresje sa za sankcjami ale ida w jednym szeregu i nie wyrywają się jak nasze barany do przodu i na rzeź. Nasz rząd to kretyni a i wiekszość społeczeństwa też.  

9 minut temu, Ursus932 napisał:

Podsyca temat dla sekty smoleńskiej. Wie ale nie powie 😅😂🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nasz rząd to kretyni

oj no trzeba by dokładne badania przeprowadzić... 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

No co , przyleciał zjeść ruskie pierogi i tyle😊

nie mieli i na pizzę się tylko załapał. (słyszałem w radio)

w zasadzie USA już swoje cele osiągnęły. Szlak jedwabny szlag trafił na dobre a główny konkurent gospodarczy europejski - Niemcy skrabią się po łysinach jak tu    gospodarczo nie upaść bo jednak bez podsechnięcia ruskiego źródełka surowcowego się nie obejdzie  a ich spektakularny sukces eksportowy to przecież te ruskie surowce przetworzone rękami nacji środkowoeuropejskich.
"Dziadek Józio" sprawdził czy wystarczający bajzel by konkurencyjność europejskiej gospodarki amerykańskiej nie zagroziła i w zasadzie powinien być zadowolony.

Epoka wojen w Europie się rozpoczęła a na tych właśnie jankesi wychodzą najlepiej a co dalej to już widać - dla Europy nic dobrego bez względu na wynik wojny ukraińsko ruskiej

jeśli przydługo to wspomnij

• Like 1
Opublikowano

Kto pociąga za sznurki nasze rządowe marionetki? 

Przecież nie można aż tak szkodzić swojemu krajowi bez jakiegoś szantażu. Chyba że należałoby na nowo określić przynależność narodową.

Bilety darmo,,nocleg catering,  pesel, 500+.

W dziale o pogodzie ktoś zamieścił post że na Polaka który śmiał zaoferować pracę "uchodźcom" została nasłana policja. 

Może jeszcze każdemu nadać kawałek ziemi na osiedlenie i dom postawić?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Przecież nie można aż tak szkodzić swojemu krajowi bez jakiegoś szantażu. Chyba że należałoby na nowo określić przynależność narodową.

oj , to chyba zalezy od tego co sie czuje. od tego co w głowie.    nie od sznurków.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Bilety darmo,,nocleg catering,  pesel, 500+.

W dziale o pogodzie ktoś zamieścił post że na Polaka który śmiał zaoferować pracę "uchodźcom" została nasłana policja. 

Może jeszcze każdemu nadać kawałek ziemi na osiedlenie i dom postawić?

To Ty już nie lubisz uchodźców  ?

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

trzeba lubić by czuć chęc pomocy?

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

Coś sugerujesz tym pytaniem? Pisałem gdzieś że lubię czy nie lubię? Na pewno polityka rządzących doprowadzi do wzrostu niezadowolenia społeczeństwa.

W tym roku będziesz sam zrywał truskawki. Mało tego, jeszcze te najładniejsze będziesz na złotej tacy zanosił byłym pracownikom, bo im się należy.

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Jak to kto? nierząd beznapletkowy nadał im przywileje!!! Teraz mamy ukropolin zamiast Polski. Budzcie się ludzie dopóki nie jest za późno.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

W tym roku będziesz sam zrywał truskawki. Mało tego, jeszcze te najładniejsze będziesz na złotej tacy zanosił byłym pracownikom, bo im się należy.

czemu tak sądzisz? myślisz że pracować nie zechcą?

mi sie wydaje że widzisz patologię uchodźców. może częśc normalna. 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Coś sugerujesz tym pytaniem? Pisałem gdzieś że lubię czy nie lubię? Na pewno polityka rządzących doprowadzi do wzrostu niezadowolenia społeczeństwa.

spoko, tylko pytam. Masz rację za dużo tego wszystkiego.

sam prezentowałem taką postawę jak twoja gdy jeszcze wszyscy byli na fali pomocy uchodźcom

Prawdziwy dramat to widziałem jak ludzie w Mariupolu stali w ogromnej kolejce po żywność bo tam nie ma nic.

To co do nas przybyło może na siebie zarobić i kupować sobie co chcę

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tak będzie a w zasadzie już jest , u nas w mieście paniusia z ukry poszła sobie do kosmetyczki i po wszystkim ona nie będzie płacić bo oni mają mieć wszystko za darmo 🤨

W ośrodku wypoczynkowym kopalni jest kilka dziesiąt uchodźców , no kuźwa paniusie nawet sprzątać nie chcą , na wczasy sobie przyjechali ,jprd

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

czemu tak sądzisz? myślisz że pracować nie zechcą?

mi sie wydaje że widzisz patologię uchodźców. może częśc normalna. 🤔

Widzę patologię rządzących i dziwną akcję. Pomoc wydaje się być przykrywką czegoś więcej.

Żeby obywatel obcego państwa miał większe lub takie same prawa?

W szkołach kolejny rok klapy nauczania. Najpierw strajki nauczycieli, potem covid, teraz nauka ukraińskich dzieci. Nasze sobie poradzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v