Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Sąsiad po południu już się kręcił za stodołą ciągnikiem

Może złomu szukał. Podobno strasznie podrożał. A jak brony wrosły w ziemię to trza ciągnikiem wyrwać.😂

• Haha 2
Opublikowano

Cargil ,Bayer ogłosili że nie wycofają się z rynku rosyjskiego.

Wcześniej Nestle 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

A ja zapytam - w jakim celu uświadamiasz? 

A taka była rozmowa - że nie warto się kręcić. Zapytałem, co robi z wolnym czasem - a leżing i TV-piloting uprawia.

A bo jak ruscy wejdą to już nic nie wiadomo i on nic na ogrodzie nie będzie robił. I tak od słowa do słowa - a gdzie masz zamiar uciekać , skąd paliwo weźmiesz, jak już są problemy, a gdzie jeszcze do wojny ? I na jak długo ? A co będziesz żarł jak ruscy wejdą ?

Taka perspektywa potrafi niejednego otrzeźwić.

Opublikowano

A dziś sowiety zagrozili usmańcom zerwaniem stosunków dyplomatycznych.

Wypowiedzieli też Japonii jakiś traktat pokojowy🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wcześniej Nestle 

Oooooo to przestaję kupować Nałęczowiankę.😂

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

A taka była rozmowa - że nie warto się kręcić. Zapytałem, co robi z wolnym czasem - a leżing i TV-piloting uprawia.

A bo jak ruscy wejdą to już nic nie wiadomo i on nic na ogrodzie nie będzie robił. I tak od słowa do słowa - a gdzie masz zamiar uciekać , skąd paliwo weźmiesz, jak już są problemy, a gdzie jeszcze do wojny ? I na jak długo ? A co będziesz żarł jak ruscy wejdą ?

Życie jest brutalne i w naszym interesie jest by działki robotnicze czy małe warzywniaki przydomowe porastały chwastem

Przed chwilą, mirro napisał:

Oooooo to przestaję kupować Nałęczowiankę.😂

Były chyba apele o bojkot

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Życie jest brutalne i w naszym interesie jest by działki robotnicze czy małe warzywniaki przydomowe porastały chwastem

Sąsiadowi nie będę źle doradzał, a ogółu nie mam zamiaru dokształcać

3 minuty temu, Agrest napisał:

A to jakis był ? Bo od 1945 roku jest spór o Kuryle i chyba nie podpisali żadnego traktatu

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Sąsiadowi nie będę źle doradzał, a ogółu nie mam zamiaru dokształcać

A to jakis był ? Bo od 1945 roku jest spór o Kuryle i chyba nie podpisali żadnego traktatu

Jednym uchem słuchałem rmf   Tak zrozumiałem. Ale moze zerwali rozmowy?

Nie mogę w Google znaleźć potwierdzenia.

Ale od razu o Kurylach pomyślałem 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jednym uchem słuchałem rmf   Tak zrozumiałem. Ale moze zerwali rozmowy?

Nie mogę w Google znaleźć potwierdzenia.

Ale od razu o Kurylach pomyślałem 

https://www.rp.pl/dyplomacja/art19160411-rosja-podtrzymuje-wole-do-rozmow-o-traktacie-pokojowym-z-japonia

8 września 1951 roku w San Francisco Japonia podpisała z 47 państwami traktat pokojowy. Zawierał on m.in. część dotyczącą reparacji (artykuł 14), jednak nie określono w niej żadnych szczegółów4. Wypłaty uzależniono od poziomu gospodarki japońskiej (powołując się na ten zapis początkowo Tokio odrzucało wszystkie roszczenia w astronomicznych kwotach, np. Indonezji i Filipin, 18 i 8 bilionów dolarów). Wśród sygnatariuszy układu zabrakło Chin, obu Korei oraz ZSRR. W kontekście reparacji przykład Chin jest bardzo ciekawy.

Opublikowano

Wypowiedzenie woli rozmów jest bardziej wiarygodne w ustach Pieskowa, niż podtrzymanie woli rozmów płynące z tych samych ust.😂 Przynajmniej wiadomo o co kaman. Nie ma co się łudzić ani szczypać. Im więcej rosyjskich czołgów spłonie na Ukrainie, tym lepiej dla nas.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Rosja rezygnuje z negocjacji pokojowych z Japonią .

Rosja ogłosiła, że rezygnuje z kontynuowania negocjacji z Japonią w sprawie traktatu pokojowego, który z powodu sporu między obydwoma krajami o wyspy na Oceanie Spokojnym nie został podpisany od zakończenia II wojny światowej .

Opublikowano

Życie jest brutalne i w naszym interesie jest by działki robotnicze czy małe warzywniaki przydomowe porastały chwast

a to jest teraz moda na takie grządki warzywne .

Opublikowano

Już słyszałem wypowiedź prezesa ROD o zadbaniu o działki i produkcji żywności na własne potrzeby 

Opublikowano

Wcześniej Nestle 

I maja rację. Biznes jest biznes. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

FOR0VGyXMAQEKbo?format=jpg&name=small

Wszyscy wiedzą że Wyborcza kłamie. 

1 godzinę temu, jahooo napisał:

A już wiadomo kiedy ruscy wejdą? 

Opublikowano

Jako powód takiej decyzji podali że nie chcą dopuścić do katastrofy humanitarnej😁

Z drugiej strony najedzony rusek to spokojniejszy i ospały rusek. 

A głodny i zmarznięty to jak podrażniony byk na hiszpańskiej corridzie.

Opublikowano
Dnia 20.03.2022 o 19:17, Ulman napisał:
Dnia 20.03.2022 o 19:00, Ursus932 napisał:

Polska za bardzo podskakiwała do Rosji , z czym my możemy im się przeciwstawić 🤔., Było siedzieć cicho ,obserwować i robić korzystne interesy , bo jedynie co możemy to liczyć że ktoś nas obroni ... Historia pokazała że raczej nie pomogą 

Brawo! Brawo! po trzykroć brawo! Odrobina rozsądku w ogólnym zidioceniu.

typowo niewolnicze myślenie

nic nie mówić, siedzieć pod stołem i lizać buty pana, czekając na okruszki ze stołu; ukraincy nie chcą wieść takiego skundlałego życie

Już obiecane wietrzył specyjały!

Wtem patrzy... "A to co?" - "Gdzie?" - "Ot tu, na karku".

- "Eh, błazeństwo!..." - "Cóż przecie?" - "Oto, widzisz, troszkę

Przyczesano - bo na noc kładą mi obrożkę,

Ażebym lepiej pilnował folwarku!"

- "Czy tak? Pięknąś wiadomość schował na ostatku".

- "I cóż, wilku, nie idziesz?"

- "Co nie, to nie, bratku:

Lepszy w wolności kęsek lada jaki

Niźli w niewoli przysmaki". 

25 minut temu, Ulman napisał:
2 godziny temu, Agrest napisał:

Wcześniej Nestle 

I maja rację. Biznes jest biznes. 

tylko największy dziad musi robić interesy z każdym, nawet z mordercą

porządnego człowieka stać finansowo i moralnie na robienie interesów z porządnymi ludźmi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v