Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

Rusek straszy że wystrzeli w NATO .

Myślisz że Fiutin nie wie że NATO odpowie tym samym.Fiutin niczego atomowego nie wystrzeli,bo chyba do reszty nie zgłupiał ,nie pozwoli mu na to jego otoczenie (szybciej go poduszką uduszą) a przede wszystkim chińczyki mu nie pozwolą.Myślisz że oni pozwolą na takie wybryki pod swoim bokiem?pozwolą na to by rozpieprzył im światowy biznes?Zapewne Niemcy już są wściekli że wywrócił stolik i sp***dolił świetnie zapowiadający się biznes gazowy.Strzelać w NATO to on może najwyżej z korkowca .Dlaczego nie niszczy torów kolejowych?bo się boi chińczyków,dlaczego nie bombarduje ,ostrzeliwuje fabryki Bayraktara?bo się boi Turka i NATO.Poza tym mogło by się okazać że jego arsenał atomowy mógłby okazać się takim mitem jak jego niezwyciężona armia.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano

Jak niektórzy myśleli, że będą mieć chętnych do zbioru truskawek za 1zł/kg, to się gorzko rozczarują.

13 minut temu, cinek1808 napisał:

Dziś Ukrainka na stacji zatankowała paliwo i pojechała nie płacąc. Potem się tłumaczyła że jej się należy za darmo. Znajomy pojechał na granicę po ludzi do pracy może ktoś będzie chętny a Ukrainki my nie chcemy pracować , się należy od rządu

Opublikowano
16 minut temu, cinek1808 napisał:

Dziś Ukrainka na stacji zatankowała paliwo i pojechała nie płacąc. Potem się tłumaczyła że jej się należy za darmo. Znajomy pojechał na granicę po ludzi do pracy może ktoś będzie chętny a Ukrainki my nie chcemy pracować , się należy od rządu

A po ile płaci ? japopieram ukrainców zamniej jak 15 zł na godzine niech niepracują 

Opublikowano
7 minut temu, jacor73 napisał:

Jak niektórzy myśleli, że będą mieć chętnych do zbioru truskawek za 1zł/kg, to się gorzko rozczarują.

Przyjdą za darmo sobie narwać za 1 godzinę z plantacji 1 ha nic nie zostanie .

Wszystkie remizy puste budynki jak Gminy posiadają są już szykowane na umieszczenie Ukraińców .

Opublikowano
8 minut temu, jacor73 napisał:

I dlatego paliwo tylko o 30 groszy tańsze,polacy zapłacą za ukraińców.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ha ha sam zaczepiasz a później piszesz abym się odp.

Ja tylko reaguje na wasze zaczepki 

@dysydent co Ty mu lajka jeszcze dałeś 🤷

Opublikowano (edytowane)

Fatalny sygnał z RPP dla kredytobiorców. "Podnosić stopy do skutku"

Jest jeszcze przestrzeń do podwyżek stóp, żeby zdusić krajowe źródła inflacji. RPP powinna podnosić stopy do skutku, o tyle, o ile będzie trzeba – powiedział PAP Biznes członek RPP Ludwik Kotecki. Co to znaczy "do skutku"? Prawdopodobnie do momentu, aż inflacja znowu znajdzie się na poziomie 2,5-3 proc.

Budowlanka będzie leżeć , tak samo inwestycje wymagające kredytu .

Kredyty 40 % .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Ukraińcy chcą 20 zł za godzinę. Ja dziś skasowałem truskawki bo to ceny nie będzie . Jęczmień zasieje

a jak cena by Cie zadowalała za deserowe ? niedało się uratować plantacji bo cena możę  być w tym roku .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Przecież cały czas tak funkcjonujemy. A ostatnio to już na całego.😂

Pierw była PO-bieda, teraz jest PiS-bieda a na horyzoncie majaczy "pabieda".😂

Ale teraz jest pejsaty czy uj wie jaki 🤷 , to możemy mieć dla odmiany Ruski 

2 godziny temu, V12 napisał:

walczyć to bedziemy ale z biedą, innych zagrożen nie widze 

Jak będą nasi dalej tak nosa pchać i jeździć po Ukrainie , to kto wie 

Opublikowano (edytowane)

lekka korekta sie przyda ale puki co to zanosi się nawzrost zatrudnienia w sektorach dobrze płatnych .        Oglądłem agrobiznes i znowu o tych jabłkach i spadającym spożyciu w europie k**wa przecież tego nie da się jesc to jak ma rosnąć spożycie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

nie? a ja widze Wołyń 2.0

biery kose, biery noz i ryzac laszki

Edytowane przez Pitekk
Opublikowano
54 minuty temu, jarecki napisał:

lekka korekta sie przyda ale puki co to zanosi się nawzrost zatrudnienia w sektorach dobrze płatnych .        

weż pod uwage że w Pl duży, obrót generuja emeryci i tego typu ludzie . jak ceny beda tak galopować to zaczna sie ograniczać w zakupach a to nakreca dalej zaleznosci .

ja to tak widzę 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

A co tak ci szkoda, że dał? Ty reagujesz na jak piszesz nasze zaczepki a ja reaguje na wasze zaczepki heheh.

A szkoda , bo mi też mógł by dać 😛

Teraz Ciebie będe obserwować , zobaczymy czy taki jesteś nieskazitelny za jakiego się uważasz 🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

lekka korekta sie przyda ale puki co to zanosi się nawzrost zatrudnienia w sektorach dobrze płatnych .        

Korekta czego? Biedni staną się biedniejsi, a bogaci jeszcze bogatsi. Jaki procent jest tych zawodów dobrze płatnych, 5 czy 10% ?

Opublikowano (edytowane)

Zgoda, ale'

Ja blisko z branża mechani pojazd.

Juz jak cow id. to mniej roboty na warsztatach, jak strzela ceny paliw czesci to ludzie sie ogranicza albo beda tlukli zlomy bez napraw byle jechał 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Co znaczy wg Ciebie fach. To zapraszam w świętokrzyskie, zobaczysz jak tam dobrze płacą, nie bez powodu tysiące ludzi migrują za granicę albo do stolicy. Zarobki zależą od zawodu, ale również od lokalizacji. 

6 minut temu, hubertb napisał:

Jeśli masz fach w ręku to każdy zawód jest bardzo dobrze płatny. 

Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał:

Korekta czego? Biedni staną się biedniejsi, a bogaci jeszcze bogatsi. Jaki procent jest tych zawodów dobrze płatnych, 5 czy 10% ?

ot chociazby cen w  budowlance w hotelach .  Coraz wiecej firm otwiera biura w  wrocławiu , gdańsku w warszawie i płaca około 5 tys netto jest do uzyskania .

Opublikowano (edytowane)

Dobrze. ale żeby ten mechanik miał prace, potrzebni są ludzie-klijeci, ceny wystrzeliły kosmos a zarobki aż tak nie,

Wielu sobie odmowi, bo skad wezmie hajs ?? drugi etat?? skad na to zdrowie wielu wezmie...

trzon gospodarki to zwykli ludzie jak ogranicza szeroko pojeta konsumpcje także na usługi, to nawet super specjalista moze miec problem 

ile teraz opał do kotła CO kosztuje a czy to koniec rajdu cen ??

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v