Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Zdjęcie

11 minut temu, DTaras napisał:

Się śmiej ale patrząc po nazwie to rząd organizuje rynek po swojemu....

chyba rozwala 😂

nie dość że gaz, prąd zdrożał to jeszcze ten polski ład władowali dla spodziewanych lajków 😁

Edytowane przez racyl
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

A ty już napity że widzisz podwójnie i piszesz podwójnie? 

widzisz @Ulman wróciłem z złotych godów i trzeźwiutki bardziej niż ty

10 godzin temu, Ulman napisał:

Ale o czym ty piszesz? O coś Ci chodzi czy pijackie zwidy masz? 

up

10 godzin temu, mirro napisał:

Roman , nie idź tą drogą.😂

ok😆

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym na świeżym powietrzu i tekst „wnp.pl WIADOMOŚCI Duży wzrost emisji C02 w Niemczech. "To cios dla ochrony klimatu" Autor: PAP/DC Dodano: 07-01-2022 14:58 W Niemczech emisje CO2 wzrosły w 2021 r. mat. pras.”

Niemcy🇩🇪w 2021 roku z jeszcze ⬆️większą emisją CO2 💭💭niż w 2020!
I to o ile.?!
😮33 miliony ton dwutlenku węgla więcej niż przed rokiem..!

Tyle razy słyszeliśmy, żeby wzorować się na Niemczech🇩🇪 bo oni dbają o środowisko i produkcja dwutlenku węgla jest u nich z roku na rok mniejsza.
Jak widać tylko nas można piętnować i oczernić. Fakty pokazują kto 🇩🇪 zanieczyszcza środowisko.

To jednak u nas mają być zamykane kopalnie i fabryki bo nie są ekologiczne.. wytłumaczcie jaki w tym sens?

W Niemczech emisje CO2💭 wzrosły w 2021 r. mat. pras. Emisja dwutlenku węgla w Niemczech w ubiegłym roku wyniosła 772 mln ton. Odpowiada to wzrostowi o ⬆️33 mln ton w porównaniu z rokiem 2020

• Haha 1
Opublikowano

Mam jeszcze z 80 kg mąki pszennej i z 20 kg zytniej to nie zginiem.

Benzyny za 5 zl w agregat się wleje i upiecze całą kuchenkę

A jak braknie benzyny to się napali w piecu chlebowym drewnem.

Nie ma to jak na wsi. 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jaja

Pis w Czechach rządzi🙆🏻‍♂️

Dobrze im tak. Kiedyś prosiłem żeby wygrali wybory w jakimś innym kraju, nie w Polsce no i widać posłuchali. 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A pewnie że dobrze. Teraz np konflikty takie jak "Turów" zamiast przed TSUE będzie rozwiązywać się metodą nalotu i bombardowania dywanowego.😂

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

To było od dawna ,bardzo często pracodawcy okradali pracowników w ten sposób

czy okradali czy nie to nie ma nic zrobionego dla przedsiębiorców w tym nowym ładzie.

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Ano w taki że to co miał zyskać pracownik

To była tylko narracja rządu, że pracownik zyska. Pracownik może zyskać realnie jedynie to, co dostanie przy wypłacie, albo w kopercie jako premia. 

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A nie unia germańska .

Który inny kraj w europie chciałby dokładać do pozostałych ? 😂 😂

Cały czas aby roszczenia i roszczenia

Opublikowano

1 minutę temu, mirro napisał:

To była tylko narracja rządu, że pracownik zyska. Pracownik może zyskać realnie jedynie to, co dostanie przy wypłacie, albo w kopercie jako premia. 

A to jest narracja pracodawcy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v