Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

To jest jedno z wielu znaczeni. Ale może też być ktoś, kto się zapiera/wypiera czegoś oczywistego.

To i Ty czasami to robisz 🙂

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

To i Ty czasami to robisz 🙂

Staram się unikać tego słowa ze względu na to, w jakim kontekście używał go Antonii Maciarewicz. A używał, albo naużywał go przy każdej okazji aż obrzydził mi ten zwrot.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

ale kopiejki musi tracą na wartości?

no i pieniądze to nie wszystko. wolę się ogolić bez pęknięć lustra, nawet będąc biednym.

Twój guru upada. Twój czas u niego się kończy. warto było?

A kto ci powiedział że sie w kopiejkach rozliczamy?😄

Masz rację  - pieniądze to nie wszysto i dlatego od zawsze twierdze że 500+ to patologia która degeneruje społeczeństwo.

Który to mój guru? 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Który to mój guru?

no Putin ostatnio.

a tak z ciekawości. co sądzisz o Łukaszence jako przywódcy i człowieku?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Staram się unikać tego słowa ze względu na to, w jakim kontekście używał go Antonii Maciarewicz. A używał, albo naużywał go przy każdej okazji aż obrzydził mi ten zwrot.

Szczerze nie wiem 🤷 ja za mało się interesuje politykami 

Ale możesz dać jakiegoś linka na YouTube 😊

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Szczerze nie wiem 🤷 ja za mało się interesuje politykami 

Ale możesz dać jakiegoś linka na YouTube 😊

A daj spokój, śledziłem poczynania tego Pana jako MONa i kierownika komisji smoleńskiej, bo jednak jakąś pracę wykonywała, tak że moja opinia opiera się na bogatym materiale. Oglądam nawet jego występy w TV Republika, ale chyba już nie warto.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

no Putin ostatnio.

a tak z ciekawości. co sądzisz o Łukaszence jako przywódcy i człowieku?

W głównym nurcie narracja jest taka jak w sekcie PIS. Ukraina dobra - Rosja zła, kto uważa inaczej jest agentem Putina 🤣

O Łukaszence jako człowieku nie mam pojęcia bo musiałbym go znać osobiście. 

Jako przywódca to zarządza tym bajzlem jak dyktator. Na swój sposób ten kraj jest poukładany i stabilny. Próbuja grać zarówno z zachodem jak i ze wschodem ale w ograniczony  zakresie bo ruscy ich krótko trzymają. Czy to dobre dla Białorusi? To jest biedny kraj i potencjału tam nigdy nie było. Rolniczo beznadziejny, zasoby naturalne to jedynie sól potasowa i drewno. Dostępu do morza nie ma , przemysłu niewiele. Bida była i będzie ale przynajmniej wiedomo kto rządzi. Jakby była taka demokracja jak na UPAinie i taki burdel to byłoby dla nich dużo gorzej. Z tego co wiele razy słyszałem o Białorusi to  jest tam czysto, nie ma menelstwa  i mafijnej swołoczy. Wiadomo kto rządzi i z kim rozmawiać żeby coś załatwić. Czy tam może być lepiej? Nie wykluczone ale jeśli za bardzo zadadzą się z zachodem to moga im zrobić drugą ukrainę. Jeśli za blisko z ruskimi to stracą podmiotowość. Można mieć Łukaszenke za głupka ale od ponad 20 lat nikt mu nie podskoczył, powoli sie rozwijają a białorusini są całkiem zadowoleni z jego rządów.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Rosja zła, kto uważa inaczej jest agentem Putina 

nie. sporo osób nie popiera Ukraińców.

ale tak piszących jak Ty , jest dosłownie garstka. da się zauważyć nadmierny zachwyt Panem Putinem.

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Lukaszenko wczoraj był na dywaniku u Putina

czy ja wiem. se pogadały ze sobą. no bo z kim będą tak osamotnieni.

Opublikowano

Pewnie powinien szczekać na niego jak nasze głupki nie licząc się z faktem ze mu Putin zrobi z kraju jesień średniowiecza. Ty jesteś miszczem yntylygentnego podejścia do prostych spraw. Zawsze najgłupsze wyjście z mozliwych. 

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Łukaszenka to pies Putina liże mu buty i waruje jak pies i poci się jak c*pa przed Putinem .

Czy to nie my wepchnęliśmy Łukaszenkę w łapy Putina ok 2010 roku dopatrując się łamania konstytucji i swobód obywatelskich[czyż nasz kraj obecnie nie ma postawionych podobnych zarzutów] , trzeba było dać bezwizowy ruch, pracę i z biegiem lat tamtejszy system by się ucywilizował, nie na darmo funkcjonuje przysłowie ,,,Mądry Polak po szkodzie''

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v