Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Bo nigdy nie byli pod butem Rosji jak Polska po wojnie .

To trzeba jasno powiedzieć kiedy zechcą sobie Polskę przyłączyć to zrobią bez problemu nikt palcem nie kiwnie i będzie witaj ZSRR.

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Skoro tak to czemu PL nie chce dać Ukrainie samolotów? Skoro się nie boją Ruskich to czemu chcą dawać przez USA? Rosja bardzo łatwo ustaliła by sąd są ter samoloty. Bo to nie skrzynka z javelinami czy piorunami.

Nikt się nie krył specjalnie, że przekazuje javeliny, a pioruny mogli dostać tylko z Polski. Samolotów też nie dawaliby po kryjomu. Ewidentnie władze nasze po prostu nie chcą ich przekazać. USA miało taki pomysł, ale jak przyszło co do czego to też im się odechciało.  Turcja przekazała bayraktary i też się specjalnie z tym nie kryli. Zaś to już jest broń ofensywna. 

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, jahooo napisał:

że trzeba zbierać du... w troki i uciekać, bo za nasze grzechy Rosja nas najedzie

Jak bedą rzadzący kretyni tak dalej dokazywać to faktycznie ryzyko sie zwieksza. To sa ludzie nienormalni i powinno sie to towarzystwo rozpędzic jak najprędzej.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Turcja przekazała bayraktary i też się specjalnie z tym nie kryli. Zaś to już jest broń ofensywna. 

Ale Wam nakładli do głowy co jest ofensywne a co defensywne.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Bo nigdy nie byli pod butem Rosji jak Polska po wojnie .

Oni też mieli wojny i zawirowania ale bardziej cenili zdrowy rozsądek niż machanie szabelką i narażanie się na straty. Są mądrzejsi i sprytniejsi i dlatego dużo lepiej stoją. 

A propos bycia pod butem - takie głupkowate zachowanie jak twoje i innych patridiotów jest prostą drogą do znalezienia sie pod tym butem ponownie.

Opublikowano

Nie o to chodzi że się pomyliłeś, tylko o sam kierunek w mediach. Jak trza będzie to i sztacheta z gwoździem wyjęta z płotu może być ofensywna, sprawdzone na kilku zabawach w remizie, w młodości.:lol:

Opublikowano
58 minut temu, galan99 napisał:

Chiny odmawiają Rosji. Szeremietiewo zamyka terminale

Kolejne rozczarowanie Kremla w stosunkach z Chinami. Pekin odmówił Moskwie dostaw części do uziemionych sankcjami samolotów. Port lotniczy Szeremietiewo zamyka opustoszałe terminale, a władze zapowiadają, że rosyjskie linie zwrócą leasingodawcom część samolotów.

Bardzo dobrze  za***ać Ruska .

Ciekawe kto na tym wiecej straci Setki samolotów niezwrócone firmom leasingowym. Tak Rosja reaguje na sankcje (businessinsider.com.pl)

Opublikowano

Na sankcjach tracą obydwie strony ale niestety ciemny lud mysli ze cierpi tylko Rosja. Holendrzy, Niemcy Francuzi sie do sankcji bardzo nie wyrywaja bo dobrze to wiedzą a my jak zwykle bezmyslni i bez żadnych wniosków z historii.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Leszy napisał:

, że cały świat traci 

bo traci i to dosłownie jak napisałeś prawdopodnbnie cały świat a najbardziej warstwy przecietnych ludzi

, tylko na razie obywatele są w szoku, myslą ze to przejściowe, nie potrafia kojarzyć przyczyna-skutek 

Paliwo nie ma jeszcze odbicia w każdym produkcie, ale spokojnie to kwestia tygodni 

Edytowane przez V12
Opublikowano
39 minut temu, mirro napisał:

Ale Wam nakładli do głowy co jest ofensywne a co defensywne.:lol:

Czemu się dziwisz? Teraz każdy Polak to spec od wojskowości. tak jak swego czasu każdy się znał na skokach itd.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie, nawet podobno epoki na naszej planecie były przejsciowe 

gorzej, jak o kropelce jeździć i w zimnym siedzieć  przyjdzie z 10 lat, bo recesja doprowadzi że wielu na taki "luksus" nie bedzie stać 

2 minuty temu, Leszy napisał:

Wszystko zawsze jest przejściowe. Kryzysy mają to w sobie, że przemijają.  

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

w naszym rejonie tak bedzie, bo jest problem z surowcami do napedu, nie ma  ropy wszystko stoi.

Nawet żytka sie nie zbierze... bez paliw 

a wzrost cen co bardziej powoduje, nie wiem nie zastanawiałem sie bo i po co ?/ Cena to cena ja licze czy zyskam czy strace, po to sie pracuje zeby z tego coś bylo 

Jak na razie obliczyłem mozliwe straty jakie prognozuje w siebie w tym roku, no chyba że docenią rolnika choc to mgliste założenie 

25 minut temu, Leszy napisał:

a ile samą paniką, 

Edytowane przez V12
Opublikowano

ropa i gaz to nawet nie panika a zwyczajna gra na zarobek .  przenicato uzasadniona obawa o załadunki statków w basenie morza czarnego a cena rzepaku , ona dawna jest w cenie 

teraz ten milion uchodzców moze lekko podniesc zapotrzebowanie w kraju to i ceny wzrosną 

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Gość ostro jedzie🙆‍♂️

uważasz że normalny?? czemu mundur zakłada? DEBIL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v