Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bułgarski premier Kirił Petkow powiedział we wtorek w parlamencie, że Bułgaria nie poprze sankcji przeciw Rosji, jeśli będą one zagrażały bułgarskim interesom. Dodał, że jeśli Unia takie sankcje przyjmie, Bułgaria poprosi o ustanowienie dla niej wyjątku.

To się nazywa jedność .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Dodał, że jeśli Unia takie sankcje przyjmie, Bułgaria poprosi o ustanowienie dla niej wyjątku.

Dla samych Bułgarów to i tak nic nie wnosi. Zabulą jak cała reszta,😂

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Bułgarski premier Kirił Petkow powiedział we wtorek w parlamencie, że Bułgaria nie poprze sankcji przeciw Rosji, jeśli będą one zagrażały bułgarskim interesom. Dodał, że jeśli Unia takie sankcje przyjmie, Bułgaria poprosi o ustanowienie dla niej wyjątku.

Ale tu nicnie ma napisane że chcą dołączyć. 

Przynależność polityczna a interesy to dwie różne sprawy więc nie siej propagandy. 

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Ja myślę, że sankcje sankcjami. Ale nie powinno się dzieląc jak pożyteczny idiota. Sankcje powinny być tak nakładane by godziły w Rosję a w zachód jak najmniej. Po co sobie w kolano strzelać. Po co zaraz gaz i ropę zamykać. Może najpierw zorganizować coś w zamian. Po co Pinokio pojechał do UE by nam samobója strzelić? On nie wie co robi i nie wie jak tym nam Polakom zaszkodzi. W Bułgarii przynajmniej myślą.

15 minut temu, marcin19071980 napisał:

Za miesiąc będzie po sankcjach. Oczywiście nie oficjalnie bo każdy po cichutku będzie odkręcał kranik na swoim końcu rury. 

11 minut temu, galan99 napisał:

W imię wolności wiesz czy nie .

7 minut temu, mirro napisał:

"Waszej i naszej".😂

Może @Ulman ma rację , oddać całą Polskę bez walki i wyrzeczeń putkowi , chociaż spokój będzie bo tanie nawozy gaz ropa itd niby trol a może uchronić przed rozlewem krwi 🤔

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

To się nazywa jedność .

Bo oni nie sa tacy głupi jak nasz Morawiecki. Lata po UE by gaz i ropę zakręcać a nie przygotowane nic w zamian. Sam swoim rodakom strzela w kolano i wbija w ziemie. Sankcje tak ale z rozwagą a nie z głupotą.

@Ursus932 Tu nie chodzi by oddać Putinowi tu chodzi by nakładać tak sankcje by jak najmniej dobijać swoich. To trzeba robić z pomysłem i rozmysłem a nie na łapu capu jak Morawiecki by pokazać kto pierwszy dobije swoich obywateli.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

chociaż spokój będzie bo tanie nawozy gaz ropa itd niby trol a może uchronić przed rozlewem krwi 🤔

Skorzystałbyś na tym jak obecni Rosjanie za Putina.😂

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Pewnie już  nędza u nich to chłop ratuje gospodarkę.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Zablokują owszem ale dla Rosji sygnał możemy sobie te przytulić do Rosji  są oni przeciwni sankcjom .

Jagby byli niezależni od ruskich gospodarczo to by lali ciepłym moczem na ruskich. 

Zobacz jak to się kończy dla Polski "niezależność" od ruskich. 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Zablokują owszem ale dla Rosji sygnał możemy sobie te przytulić do Rosji  są oni przeciwni sankcjom .

Ty sam takie bzdury wymyslasz czy gdzieś się naczytałeś?

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Może @Ulman ma rację , oddać całą Polskę bez walki i wyrzeczeń putkowi , chociaż spokój będzie bo tanie nawozy gaz ropa itd niby trol a może uchronić przed rozlewem krwi 🤔

Znajdź mi post w którym to napisałem.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Bo oni nie sa tacy głupi jak nasz Morawiecki. Lata po UE by gaz i ropę zakręcać a nie przygotowane nic w zamian. Sam swoim rodakom strzela w kolano i wbija w ziemie. Sankcje tak ale z rozwagą a nie z głupotą.

Jak widać sankcje wiele nie zmieniły  w planie Władimira także można je w d...e wsadzić.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Jak widać sankcje wiele nie zmieniły  w planie Władimira także można je w d...e wsadzić.

Jak to nie zmieniły?🤨

Zobacz ceny jakie mamy w PL a to zgodnie z planem putka. 

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Sankcje są potrzebne ale nie głupie nie dobijające i tak dobite przez kowid i wojnę gospodarki zachodu. Trzeba zorganizować inne dostawy i dopiero można od Rosji się odłączać.

Ot to to. 👍🏼

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem czy tak nie zmieniły. Już chce rozmawiać z Ukrainą. Poza tym trzeba czasu. By np ruskie linie odczuły sankcje muszą popsuć się samoloty boeinga i airbusa. Wtedy odczują embargo na części itd. To jest właśnie głupota takich ludzi jak Morawiecki. Nie czekają aż zadziała to co nałożyli tylko wyrywa się przed szereg by dokopać swoim.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubertuss napisał:

Sankcje tak ale z rozwagą a nie z głupotą.

Jeśli nawet Rosja przewali ten konflikt. Jeśli nawet odsuną Putina od władzy, to może się zdarzyć że po nim przyjdzie inny gostek, który nie pozwoli na rozkradzenie kasy co to miałaby  iść na doskonałe uzbrojenie. Wtedy Rosja pozbywszy się posowieckiego złomu na Ukrainie, będzie miała dużo nowsze. Jeśli to będzie sukin kot pokroju Putina to za 10 lat mamy dużo poważniejszy problem niż dziś.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

Tak samo jak kiedyś uciekało się ze szkoły całą klasa zawsze kilku się znalazło że wrócili do klasy tacy lojalni by;i jedności nie było i nie będzie .

Zaraz będzie 1 maja będzie pochód ze Stalinem na czele .

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ursus932 napisał:

, oddać całą Polskę bez walki i wyrzeczeń

a jaka masz pewnosc ze u nas by sie cos działo??

chłodne analizy sa takie że nikt nie miał zamiaru w nas wjeżdzać... 

Edytowane przez V12
Opublikowano

@mirro jak se dzisiaj wywalimy do góry kołami gospodarkę to tez będziemy mieli problem duży i to nie za 10 lat. Jak najbardziej powinniśmy się odcinać od ruskich surowców tylko z głową. By sobie przy okazji kuku nie zrobić już teraz nie za 10 lat.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy tak nie zmieniły. Już chce rozmawiać z Ukrainą. Poza tym trzeba czasu. By np ruskie linie odczuły sankcje muszą popsuć się samoloty boeinga i airbusa. Wtedy odczują embargo na części itd. To jest właśnie głupota takich ludzi jak Morawiecki. Nie czekają aż zadziała to co nałożyli tylko wyrywa się przed szereg by dokopać swoim.

Wierzysz że on ustąpi? Rozmowy już  były, napewno znasz szczegóły. Ten człowiek  nie cofnie się, odciąć to się też trzeba od chorych przepisów UE.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Jeśli nawet Rosja przewali ten konflikt. Jeśli nawet odsuną Putina od władzy, to może się zdarzyć że po nim przyjdzie inny gostek, który nie pozwoli na rozkradzenie kasy co to miałaby  iść na doskonałe uzbrojenie. Wtedy Rosja pozbywszy się posowieckiego złomu na Ukrainie, będzie miała dużo nowsze. Jeśli to będzie sukin kot pokroju Putina to za 10 lat mamy dużo poważniejszy problem niż dziś.

To by był ewenement w skali całej historii jakby w Rosji był porządek. Choćby nie wiem kto tam rządził to nie ogarnie tego wszędobylskiego syfu.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Jak najbardziej powinniśmy się odcinać od ruskich surowców tylko z głową.

Dziś np okazuje się (to tak z pogaduch przez telefon) że dużo polskich firm z branży spożywczej opierało swój eksport o Białoruś, Rosję i Ukrainę. Niektórzy nawet 80% produkcji tam wysyłali. Część tych firm nie chce podpisywać umów kontraktacyjnych z rolnikami, Co będzie dalej? Ano pizdiec.

1 minutę temu, Leszy napisał:

Choćby nie wiem kto tam rządził to nie ogarnie tego wszędobylskiego syfu.

Wyślemy im "Dobrą Zmianę" i plan Polski Ład. Po czymś takim i tak będą musieli zaczynać od nowa.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v