Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla polaków nie było kasy na leczenie a dla ukraińców od tak wszystko jest

6 minut temu, hubertb napisał:

Moje poirytowanie wynika z twojej ignorancji która przekracza już wszelkie normy. 

no to przy jakiej liczbie uchodźców z ukrainy w polsce przestaniesz być poirytowany ?

2 godziny temu, Agrest napisał:

Gdyby mi przypadł taki los i miałbym wybór to zdecydowanie pipidówa bo miast nie trawię. Mogę tam wpaść na kilka chwil.

no to jakoś ukraińcy pipidów u siebie nie wybrali tylko od razu do polski przywędrowali w większości

8 minut temu, hubertb napisał:

i wtedy wyprasza się gości którzy zbyt bardzo rozrabiają. 

pomarzyć to sobie możesz 😄 .

Opublikowano

Odnoszę wrażenie że jeden o chlebie drugi o wodzie a trzeci o zawiłości fizyki. Poczekajcie panowie. Przyjęliśmy imigrantów zza płotu tylko po to żeby im pomóc a wy nagle dopisujecie teorie spiskowe, jednemu odjęli służbę zdrowia drugi porównuje ich do ludzi którzy zostali nie omal zrzuceni nad polska granicę. 

Naczelni moi przedsiębiorcy nie powinniście myśleć jak na nich zarobić ? Jak tu u czknąć jeszcze z ich biedy? Racyl a ty kiedy byłeś u tego lekarza że ci Ukraińcy którzy spływają do polski od 24 lutego przeszkadzają? Jutro zapełnią kolejki czy już to zrobili ? 

@dysydent Fajnie by było  jakimś tekstem strzelić a propos różnicy tych mocniej opalonych i tych zza płota bo Ulman przynajmniej trzeci raz się głębszego tłumaczenia domaga. 

• Like 1
Opublikowano

Nie udawaj nie rozumiejącego, to polskim obywatelom odmawiano refundacji leków i musieli żebrać po różnych zbiórkach albo po prostu umierać.

To polskie szkoły w miastach były przepełnione i to w polskich przedszkolach brakowało miejsca a teraz od tak wszystko się znazało i to za darmo 😄

I jeszcze ten socjal im dali od tak

Opublikowano (edytowane)

5 minut temu, nie napisał:

do przeciwników przyjmowania ludzi uciekających przed śmiercią, to napiszę w ich języku

иди на хуй!

chcą bronic kraju to i giną. jest masa filmików gdzie wjeżdzają ruskie wojska to mimo masy bezbronnych ludzi blokujących drogi nikogo nie zabijają publicznie ani nikogo nie rozjeżdzają

Napisz w ich języku żeby się poddali i nie narażali życia swoich rodaków

Edytowane przez racyl
Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

Nie udawaj nie rozumiejącego, to polskim obywatelom odmawiano refundacji leków i musieli żebrać po różnych zbiórkach albo po prostu umierać.

To polskie szkoły w miastach były przepełnione i to w polskich przedszkolach brakowało miejsca a teraz od tak wszystko się znazało i to za darmo 😄

I jeszcze ten socjal im dali od tak

Refundacja leków a od kiedy to jesteś za jej refundacją? I chciałbym ci przypomnieć wojna trwa od 24 lutego jeszcze Ukraińcy nie zdążyli wyrobić dokumentu tożsamości w Polsce. 

Szkoły w miastach są przepełnione ale średnie! Podstawówki nie są przepełnione bo bodaj 86 lub 7 są ostatnimi rocznikami wyżu demograficznego reszta jest niżem. Nawet teraz przy "zasileniu" Ukraińcami nie będzie takiego obłożenia szkół jakie było podczas szczytu wyżu demograficznego w Polsce. 

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

Racyl a ty kiedy byłeś u tego lekarza że ci Ukraińcy którzy spływają do polski od 24 lutego przeszkadzają? Jutro zapełnią kolejki czy już to zrobili ?

No to teraz w polsce powinni w imię solidarności i równości zlikwidować wszystkie kolejki do lekarzy,  postawić specjalistów od rana do wieczora i niech przyjmują pacjentów ile się da, nie licząc się z limitami 🤣. od razu wykonywać w miarę możliwości potrzebne operację zaćmy, żylaków czy co tam jeszcze a nie w wyznaczonych terminach za rok, dwa i więcej jak to dotąd było wyznaczane

Opublikowano
Ulman napisał:

Nie pisz tak do elektoratu PIS tylko dlatego że nie chcieli Syryjczyków

Miałeś do czynienia z nimi? Ja miałem i lepiej, żeby tu ich nie było

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

No to teraz w polsce powinni w imię solidarności i równości zlikwidować wszystkie kolejki do lekarzy,  postawić specjalistów od rana do wieczora i niech przyjmują pacjentów ile się da, nie licząc się z limitami 🤣. od razu wykonywać w miarę możliwości potrzebne operację zaćmy, żylaków czy co tam jeszcze a nie w wyznaczonych terminach za rok, dwa i więcej jak to dotąd było wyznaczane

Jak by głupota fruwać umiała byłbyś pierwszym człowiekiem na Marsie. Słowo daję. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W czym masz problem ? wystarczy tak samo chcieć pomóc potrzebującym polskim podatnikom jak ukraińcom.

ludzie w polsce czekają aż w polsce przyjdzie rząd który zlikwiduje kolejki do specjalistów

tyle i aż tyle ale lepiej ładować kasę w przypadkowych ludzi

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Pomagać polskim podatnikom to nie oszukiwać w podatkach od tego zacząć trzeba. Jak już oddasz uczciwie ile powinieneś to możesz zabierać głos w sprawie uczciwego rozdawania

Opublikowano (edytowane)

A jakieś argumenty?

19 minut temu, MonteChristo napisał:

Ja wcale nie twierdzę że powinni tu być. Chodzi o podstawową logikę i konsekwencję. Albo obcych wpuszczamy albo nie.

Sekta PIS od 6 lat drze ryło że ani jednego uchodźcy nie wpuścimy, niech ich kto inny bierze , niech inni się martwią.  Natomiast jeśli chodzi o ukraińców to popierają by brać co jest,  bez żadnej kontroli i weryfikacji W ciągu 10 dni mamy ich już milion i sekta jest zachwycona, przyjmuje do domów, dokarmia, ubiera zbiera dary itd, Nadmienię tylko że Syryjczycy nie urządzali nam rzezi i byliby tu tylko przejazdem.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

potrzeba mężczyzna do pracy to oni wpuszczają  kobiety z dziećmi więc to nie ma szans żeby nie trzeba było dokładać do nich.

Pytanie przy jakiej liczbie tych uchodźców zdadzą sobie sprawę że Polska już nie da rady.

Opublikowano
6 godzin temu, hubertb napisał:

Naczelni moi przedsiębiorcy nie powinniście myśleć jak na nich zarobić ? Jak tu u czknąć jeszcze z ich biedy?

A w pysk byś nie chciał?😂(z całym szacunkiem)

Co jest zmartwieniem największym miłościwie panujących? Ano żeby nie pójść do paki. Co zrobią aby temu zapobiec? Ano wszystko i zawsze.😂

https://wiadomosci.wp.pl/znowu-to-samo-tusk-krytykuje-pis-za-specustawe-o-pomocy-dla-ukraincow-6744801600256608a

Opublikowano

Tak słyszeliśmy 1200zł na osobę przez 2 miesiące 😄 500+ na każdego przyjezdnego dzieciaka z UA 😄

Kolega @hubertb dobrze się wyraził powinni sami na siebie zarobić a nie dostawać 500+ i socjal

Opublikowano
Ulman napisał:

A jakieś argumenty?

19 minut temu, MonteChristo napisał:

Ja wcale nie twierdzę że powinni tu być. Chodzi o podstawową logikę i konsekwencję. Albo obcych wpuszczamy albo nie.

Sekta PIS od 6 lat drze ryło że ani jednego uchodźcy nie wpuścimy, niech ich kto inny bierze , niech inni się martwią.  Natomiast jeśli chodzi o ukraińców to popierają by brać co jest,  bez żadnej kontroli i weryfikacji W ciągu 10 dni mamy ich już milion i sekta jest zachwycona, przyjmuje do domów, dokarmia, ubiera zbiera dary itd, Nadmienię tylko że Syryjczycy nie urządzali nam rzezi i byliby tu tylko przejazdem.

Pierwszy to jedź na jakąś uczelnię przeważnie są na polibudach na uniwerkach ich nie spotkasz i zobacz jak się zachowują, chodzą grupkami, zaczepiają dziewczyny, stoi przy wejściu kilku czasem kilkunastu chłopa blokują wejście, pośmieją się z ciebie popchną albo czekasz 20 minut by cię przepuścili 🤷‍♂️

Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

A płacicie podatki ponoć razem z uczonym Ulmanem unikacie. 

no co Ty ? a z czego Ulman ma te podatki płacić ?

7 godzin temu, hubertb napisał:

@dysydent Fajnie by było  jakimś tekstem strzelić a propos różnicy tych mocniej opalonych i tych zza płota bo Ulman przynajmniej trzeci raz się głębszego tłumaczenia domaga. 

ci z za płota mają w genach prace i w kulturze ukraińskiej też jest praca , a ci ciemniejsi są inaczej wychowani oni tez w niemczech zostali zagospodarowani ale nie bedą pracować za miskie ryżu .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v