Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale tak sie nie robi bo cie nasza władza oskarży o wrogość do ukraińców a to automatycznie czyni z ciebie ruskiego agenta i zwolennika Putina. 

Wspomnicie moje słowa ale za 2 lata będziemy mieli bardzo poważne problemy z ukraińcami.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Nie ja ich lokowałem nie ja ich będę wyganiał.

ja myśle, że wsród tak dużej liczby ludzi, znajda się i marudne pindy, i złodzieje i takie tam różne. nie wszyscy ludzie są normalni. większośc zapewne oki. ale zawsze ten margines rzutuje na opinie całości. na pewno trzeba uważać na to kogo się przyjmuje pod swój dach, no ale nie mozna zamknąc granicy i nie pomagac  w takiej sytuacji. takie moje zdanie.

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy napisał:

ja myśle, że wsród tak dużej liczby ludzi, znajda się i marudne pindy, i złodzieje i takie tam różne. nie wszyscy ludzie są normalni. większośc zapewne oki. ale zawsze ten margines rzutuje na opinie całości. na pewno trzeba uważać na to kogo się przyjmuje pod swój dach, no ale nie mozna zamknąc granicy i nie pomagac  w takiej sytuacji. takie moje zdanie.

Jak to nie można? Przecież  beżowym zamknęli granice i nie pomagali, więc chyba  można

Opublikowano

az dziw ze ruskie trolle i chorzy psychicznie jeszcze nie slyszeli o dotacji dla przyjmujacych ukraincow-40 zl dziennie od osoby..

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

Hubertus ty wiesz że tym ślepym trolowaniem przeciw pis , ciągle putina popierasz?

@jacus , jak sądzisz? on też opłacany, czy po prostu.... no ma swój świat?

bo w sumie tak samo mgliście opowiada jaki z niego rolnik. no niczym Ulman.

ja tez trolluje przeciw pis-owi🤣, na rolnictwie tez sie mgliscie znam 🤣.

wedlug wysluchanej dzisiaj w radio dojnej zmiany audycji- hubertuss i marecek to trolle putina, przyczaili sie na chwile a teraz robia krecia robote i doprowadzaja do podzialow wsrod spoleczenstwa.

marecek sie ukryl i  wychodzi z nory tylko w razie prikazu z leningradu...

3 godziny temu, Krzak napisał:

Odechce się ekologii. Gaz,prąd żeby tym się ogrzewać jest na dobre czasy. Coś przeczuwam że węgiel i drzewo znowu wróci do łask.

wegla na skaldach brak albo w cenach kosmicznych-jak na nasz rejon to nawet na droge mleczna wyszly, 2 tysiace -30 km od kopalni ??

3 godziny temu, Krzak napisał:

Może kopalnie na powrót otworzą

ile juz bylo planow budow nowych ?? kanadyjczycy,niemcy-juz otwierali nwoczesnie kopalnie tam gdzie jeszce wegoel jest nie ruszany-czyli zachodnia malopolska i nic z tego nie wyszlo....

3 godziny temu, hubertuss napisał:

@witejus No nie opłaca się bo narobili spółek i spółeczek na obsadzali swoimi i się nie opłaca. W Czechach czy Niemczech kopalnie prywatne są i się opłaca. A u nas w państwowych na oblepianych swojakami się nie opłaca.

tyle ze to opalnie odkrywkowe wegla brunatnego,  a u nas odkrywki sie koncza nowe nie powstaja

2 godziny temu, Ulman napisał:

Zdecydowanie jest to powód do zadowolenia.

Jeśli takie podwyżki staną się faktem to będzie olbrzymia skala upadłości konsumenckich, dużo licytacji i dużo przejęć przez banki. Będzie czas na kupowanie. 

za co kupisz -za ruble ??? chyba zlote -carskie jeszcze

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Zamiast dokarmiać za darmo to dać jakąkolwiek robotę. Niech choćby ulice sprzątają.

a ty co bedzie robil -gdy cie zwolnia za marna prace 🤣

51 minut temu, Ulman napisał:

Jest coraz więcej takich informacji. Ojciec kolegi udostępnił mieszkanie a ukraińska pani stwierdziła że się nie podoba bo meble stare i okna nie umyte. Kolega sadownik z Grójca dowiedział się że standard mieszkań które są odpowiednie dla ukraińców w czasie zbiorów jest zbyt niski dla spieprzających przed wojną. Ta nacja tak ma.

to nowa metoda dzialania pacholkow rosji- zdrajca dziala dokladnie tak jak wytyczne wskazuja, wczoraj  o tym czytalem -ostrzegali dokladnie przed takim pisaniem -ojciec tescia ziecia............

Opublikowano

Tylko ciemny lud wierzy w takie wytyczne To faktycznie podejrzane bo przecież w necie wszyscy podają imiona i nazwiska a nawet NIPy znajomych i rodziny. 🤣

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Przecież  beżowym zamknęli granice i nie pomagali, więc chyba  można

Ty naprawdę różnicy nie pojmujesz? Choćby złotymi zgłoskami pisał i tak upierdliwie twierdzisz że źle robimy?  Ja rozumiem wrogość do partii rządzącej ale twoje "nie" na każdy temat zaczyna być nie dość że nudne to jeszcze głupie. 

Opublikowano

Nie dosyć ze przez 2 lata gnebili nas chorymi obostrzeniami i zamykali chandel, to jeszcze teraz będziemy musieli utrzymywać pół narodu ukrainśkiego. Wojna wojną, ale dlaczego Polski obywatel nie moze doprosić się mieszkania lub dostanie marne 6 tyś zapomogi w wyniku jakiej tragedi, a teraz całe bydynki bedą remontowane tylko dla nich. Do czego to dąrzy. Czy Polak zawsze musi robic za parobka? W sumie zarówno ruskiemu jak i uni jest to całkiem na rękę. Polska ma być zupełnie marginalnym państwem, gdzie cały rynek będzie zachodni a my bedziemy pracować jako tania siła robocza, a z cięzko zarobione pieniadze bedą rozdawne na prawo i lewo.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma różnicy oprócz koloru skóry. Jedni i drudzy to obcy wpuszczeni do Polski. Jeśli jednych  można a drugich nie  i obydwa podejścia uznaje sie za słuszne to jest to zakłamanie i zaprzaństwo 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

wolodia ich przyjmie z radoscia , pisz do niego smialo .

takich jak ty zdrajcow rozpracowuja cale sztaby nie takich szpecow jak twoim chlebodawcy z leningradzkiej oblastii-co pokazaly ostatnie dzialania hakerow.

jestes zwyklym zerem-nawet nie oplaca sie banowac takiej miernoty ktora tylko psychiczni popieraja-pietro wyzej nastepny sie ujawnil.

Opublikowano
4 minuty temu, Morion napisał:

Nie dosyć ze przez 2 lata gnebili nas chorymi obostrzeniami i zamykali chandel, to jeszcze teraz będziemy musieli utrzymywać pół narodu ukrainśkiego. Wojna wojną, ale dlaczego Polski obywatel nie moze doprosić się mieszkania lub dostanie marne 6 tyś zapomogi w wyniku jakiej tragedi, a teraz całe bydynki bedą remontowane tylko dla nich. Do czego to dąrzy. Czy Polak zawsze musi robic za parobka? W sumie zarówno ruskiemu jak i uni jest to całkiem na rękę. Polska ma być zupełnie marginalnym państwem, gdzie cały rynek będzie zachodni a my bedziemy pracować jako tania siła robocza, a z cięzko zarobione pieniadze bedą rozdawne na prawo i lewo.

Podziękuj takiemu człowiekowi jakim był profesor Balcerowicz, tak nas ratował że głębszy dół to już teraz tylko Putin wykopał. A kolor skór znaczenia nie ma tylko znaczenia ma tylko jednych ktoś przywiózł a inni przyszli bo musieli. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

wolodia ich przyjmie z radoscia , pisz do niego smialo .

takich jak ty zdrajcow rozpracowuja cale sztaby nie takich szpecow jak twoim chlebodawcy z leningradzkiej oblastii-co pokazaly ostatnie dzialania hakerow.

jestes zwyklym zerem-nawet nie oplaca sie banowac takiej miernoty ktora tylko psychiczni popieraja-pietro wyzej nastepny sie ujawnil.

Poszczekaj sobie , poszczekaj.......

Opublikowano (edytowane)

Że jednych przywieźli a innych nie i to robi róznice😂. A tych co przypłyneli pontonami do Włoch to sie powinno wpuszczać? Ich przecież nikt nie przywiózł tylko sami dopłynęli😆

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Że jednych przywieźli a innych nie i to robi róznice😂. A tych co przypłyneli pontonami do Włoch to sie powinno wpuszczać? Ich przecież nikt nie przywiózł tylko sami dopłynęli😆

I kiedy do NAS tymi pontonami przypłynęli hę? 

Opublikowano

No przecież ci napisałem że do Włoch dopłyneli a nie do nas. Jaka to robi róznice? Jak ukrainiec najpierw pojedzie na Słowację a potem bedzie chciał do Polski to wpuściłbyś czy nie? 

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

was posrało? ludzie uciekają od wojny, a Wy szklanki wody szkodujecie?

A kto to będzie utrzymywał na dłuższą metę ? będziesz płacił większe podatki żeby te obce kobiety i dzieci utrzymać ?

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Już ci kiedyś zostało to wytłumaczone i nie przez jedną osobę a brniesz dalej. Skoro nasze tłumaczenia nie odpowiadają to może towarzystwo zmień ? 

Nie wytłumaczone bo to nie ma żadnej logiki tylko bezmyslnie powtarzasz przekaz medialny i popierasz dwie sprzeczne narracje jednoczesnie.

Nie moja wina ze nie masz argumentów. Nie irytuj się .

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

chciałbyś, żeby milion głodnych się szwendało po kraju, kradło i rabowało ludzi ?

gościna się kiedyś musi skończyć a kto da radę utrzymywać na dłuższą metę ? dobrze wiedzą że jak nie poddadzą ukrainy to nie będzie do czego wracać im

To co się wydaje na niepotrzebnych gości można wydać na te wszystkie polskie dzieci co zbierają na drogie leczenie a nie na przypadkowych ludzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v