Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Dwa lata temu szukałem nietypowego materiału do maszyny bardzo drogiej ceramiki obrabialnej

Dwa lata temu juz był problem z łożyskami ceramicznymi, 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Już gaciami trzęsiesz ze strachu przed tym że wybranieć narodu każe walczyć za ukrów cykorze jeden. 🐔🐔🐔🐔😂😂😂😂

@Denwer po prostu nie rozumie nawet tego co pisze. Biedak po prostu nie rozumie, że pomagać militarnie to wysyłać wojsko.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał:

Ale przecież zachód pomaga od dłuższego czasu.

Tak  pomaga   wysyłając stare hełmy :D  :D  

A poza tym pomagać militarnie bronić jakiegoś kraju to znaczy wysyłać tam wojska. czego ty nie rozumiesz.

To ty nie rozumiesz   temu  się  kompromitujesz.  Ja wojskowym  nie  jestem.

Ze głupi jesteś bo używasz zwrotów których nie rozumiesz i na front nie jedziesz.

Widać  ty jesteś  głupi  skoro piszesz  takie  brednie. Bo nie  można  sobie  od  tak  jechać  walczyć  w obcej  armii   ale  czego  od  ciebie  oczekiwać   :D  :D  :D  .

FNKMa4-WUAEVXQh?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Staniały o vat🤭

Kupiłem wczoraj białoruską sól po 2700. Nie wiem czy sankcji na mnie nie nałożą

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Konfiskuję to co kupiłeś w imieniu prawa. Przywoź do mnie dam pokwitowanie że zająłem. Będziesz czysty.:lol:

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

A dla czego nie nie mieli  by potanieć .

A jaki czynnik miał by tego dokonać ze poszły by w dół ??

Opublikowano

@mirro Bardziej chodziło o to że jak się chce to się znajdzie, to samo ze zbytem towaru. Trzeba szukać kupca, lub kombinować jak sprzedać. Wojna sprawy nigdy nie ułatwia ale nie zapominajmy kto ją wywołał. 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Konfiskuję to co kupiłeś w imieniu prawa. Przywoź do mnie dam pokwitowanie że zająłem. Będziesz czysty.:lol:

Musisz transport podstawić. No i opłata utylizacyjna 3200 od tony. 

Opublikowano (edytowane)

A taki że jak by nie było sankcji żadnych rynek by się ustabilizował a teraz na 2 lata będzie rozpierdol że nie jeden popłynie w h*j z inwestycjami nie trafionymi .

Nie mam zamiaru i ochoty na oglądanie sierpa i młota i portretu Stalina , Lenina a tym bardziej Władka .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Tak  pomaga   wysyłając stare hełmy :D  :D  

To ty nie rozumiesz   temu  się  kompromitujesz.  Ja wojskowym  nie  jestem.

Widać  ty jesteś  głupi  skoro piszesz  takie  brednie. Bo nie  można  sobie  od  tak  jechać  walczyć  w obcej  armii   ale  czego  od  ciebie  oczekiwać   :D  :D  :D  .

Niemcy to nie cały świat. Ale U was to jak z winą Tuska są zaraz po nim.

Wojskowym nie jesteś i jak sam przyznajesz nie rozumiesz słów i zwrotów których używasz. Pomagać militarnie to wysłać tam swoich żołnierzy. Tym bardziej, że broń zachód już wysyła to co ma zrozumieć skoro już pomaga.

Można rząd Ukrainy wydał na to zgodę. Może w szczujni nie mówili. Nawiasem mówiąc to co się dzieje w Rosji i jak sprane mózgi ma społeczeństwo Rosyjskie to chciał zrobić u nas Kaczyński zamykając wolne media.

Po raz kolejny się ośmieszyłeś bo używasz określeń których nie rozumiesz i wynika to z kontekstu twojego wpisu, że ktoś musi coś zrozumieć. A co zrozumieć skoro pomaga?

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Przecież i tak by nie staniały.:lol:

No , a niektórzy liczyli że tani rosyjski nas zaleje 🤭

Opublikowano

Sankcje były dobre za Regana, kiedy zachód uniezależniał się 40 lat od wschodu. Większość państw miała szczelne rynki zbytu i produkcję w każdym sektorze proporcjonalną do swoich rynków krajowych. Dziś działanie tych samych regulacji jest takie że sami strasząc przeciwnikiem kijem obrywamy bejsbolem. 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Staniały o vat🤭

Mówiłem Ci wczoraj namiary magazynu i biorę sankcje na siebie 😛

A jak myślicie wołowinka będzie w cenie 🤔  bo to mnie bardziej interesuje niż porzeczki 😉

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

@Denwer po prostu nie rozumie nawet tego co pisze. Biedak po prostu nie rozumie, że pomagać militarnie to wysyłać wojsko.

Marecek rozumie tylko tyle ile u k**ewskiego nabełkoczą. 

11 minut temu, mirro napisał:

Przecież i tak by nie staniały.

Tego nie byłbym taki pewien. 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Tego nie byłbym taki pewien. 🤨

Skoro Państwowe spółki mówią że nie będą dokładały do interesu, a konkurencji w kraju nie maja, to jak miało stanieć?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Skoro Państwowe spółki mówią że nie będą dokładały do interesu, a konkurencji w kraju nie maja, to jak miało stanieć?

Jakby nie embargo to ze wschodu byłby nawóz a tak to robią co chcą. 

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

5 marca Umarł Stalin... To nie jest okrągła rocznica ale skoro Putinowca nie było myślałem, że pospieszył osobiście z gratulacjami i 2S1... A tu kucha...

A to pewnie 2S1 na tę okazję jako wieniec przyozdobił. :lol:

1 minutę temu, PRIMO napisał:

a tak to robią co chcą. 

Bo taki był plan od początku.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Jakby nie embargo to ze wschodu byłby nawóz a tak to robią co chcą. 

A kiedy embargo nałożyli 

Opublikowano
13 minut temu, Ursus932 napisał:

No , a niektórzy liczyli że tani rosyjski nas zaleje 🤭

Cała Unia myślała że Chiny zawsze będą za 1 dolara dla Unii  produkować przenieśli Fabryki a tu h*ja nie ma .

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Bo taki był plan od początku.

I co ja na to poradzę. 🤷‍♂️

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

A kiedy embargo nałożyli 

🤦‍♂️

Opublikowano
25 minut temu, galan99 napisał:

Też myślałem że nawozy stanieją ale WOJNA POKRZYŻOWAŁA  plany , też wspominałem kupię po ile będzie .

Daj dobry przykład i nie kupuj. To albo ruskie produkty albo z ich surowców robione. Powinieneś postąpić tak jak proponowałeś i odciąć się gospodarczo od rosyjskich źródeł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v