Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

u nas to same rurki i inne wychowanki FB 

nawet gdyby to byli same byki , to cywile nie wygrywają konfliktów , nie maja głownie psychiki do tego a to podstawa 

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

To nie kupuj na Orlenie 🤷

Mi aż na tym żeby tam tankować nie zależy, napisałem co i jak. kupiłem część na moYa i bp

Bardziej mnie te ceny przerażają niż te limity. mówią że za miesiąc to i 7zł a jak wróci vat to już całkiem

Opublikowano (edytowane)

na poczatku lutego czułem że  cos sie  kroi, jakos tak sie szybko i nagle  zwijali z ta "panidemią" 

to i zupka kupiona za troche ponad 5 zyla na cały sezon ,a co bedzie potem, a uj w to... jaki mam wpływ ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Mi aż na tym żeby tam tankować nie zależy, napisałem co i jak. kupiłem część na moYa i bp

Bardziej mnie te ceny przerażają niż te limity. mówią że za miesiąc to i 7zł a jak wróci vat to już całkiem

7 zł to w sobotę będzie.  Choć baryłka po olbrzymim skoku wróciła do wczorajszego poziomu

Opublikowano (edytowane)

jak bedzie do poczatku kwietnia 7 to wygram kilka flaszek bo w marcu '20 powiedziałem w swoim ziomalskim gronie ze za dwa lata bedzie po 7 i poszły zakłady 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Pewnie dojdzie, ale kiedyś się zatrzyma😁

Jeszcze ze 2 tyg I jeśli u nas większe ruchy wojsk się nie zrobią to popyt siądzie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

to popyt siądzie

jak patrze, przez ten tydzień ile zwykli ludzie zapasów zrobili , to tez chyba bedą to spalać... albo i trzymać na czarna godzine ??

ogólem , paliwo watpie że skoczy okolo 2 razy , ale inne produkty to juz x3 skoczyły - nawozy 

wegiel x2 , a to dopiero poczatek , ale uj ja  węglem martwił sie bede  na nastepny rok , jak bedzie sie o  co martwic 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Jak wszystko spadnie gaz , nawozy , benzyna. Tylko czy to wystarczy aby wybory wygrać. ? Będzie partia ukraińska mniejszość narodowa i wejdzie do sejmu tworząc koalicję 

Przed chwilą, V12 napisał:

jak patrze, przez ten tydzień ile zwykli ludzie zapasów zrobli, to tez chyba bedą to spalać... albo i trzymać na czarna godzine 

Będą ruskim czołgi tankować

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, cinek1808 napisał:

czołgi tankować

ja nie jestem takiem pesymistą, jakos trzeźwa analiza mówi mi że u nas nic nie bedzie 

wróć, bedzie ... juz jest finansowo :S

Edytowane przez V12
Opublikowano
27 minut temu, V12 napisał:

nawet gdyby to byli same byki , to cywile nie wygrywają konfliktów , nie maja głownie psychiki do tego a to podstawa 

A nasze dziadki , pradziady walczyli i nikt się nie oglądał na wojskowych ...

Opublikowano (edytowane)

ale to byly inne czasy inna technologia, taktyka itd

może sie myle jest tu kilka osób co bardziej ogarnia temat i sie nim interesuje, to takie moje przemyslenia i analiza historii i porównań 

6 minut temu, Ursus932 napisał:

A nasze dziadki , pradziady walczyli i nikt się nie oglądał na wojskowych ...

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Dałbyś broń takiemu Mareckowi?

toż ma.

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

bo brak maseczki lub szczepienia. 

ototoxD

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Dałbyś broń takiemu Mareckowi? 

Ulman, Mrecek tłukłby  platfusów i ruskich, Ty przede wszystkim ukraińców, potem żuli menelów,  i pisiorów🤭😁😉

Opublikowano

Ja też zrobiłem 5 lat temu pozwolenie ale jakoś na zakup broni nie mogę się zdecydować. Choć sytuacja powoli chyba będzie mnie do tego skłaniać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v