Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 28.02.2022 o 18:00, Pafnucy napisał:

nie można cicho siedzieć jak u sąsiada się pali. nawet jak sąsiad ...niedobry.

Dokładnie 

Opublikowano (edytowane)

@Denwer
gdybyście stali razem z putinem tyłem do mnie to nie wiedział bym któremu pierwszemu jaką rurą przypie...olić?
a któremu dać szansę na uczciwą walkę?

trzecia wojna światowa wisi w powietrzu a ten kampanie polityczne będzie tu...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

Skąd taki wniosek?

Z obserwacji. Nie udało się zdobyć Ukrainy szybko, łatwo i przyjemnie. Dotarło do putina, że trzeba się bardziej wysilić bez gwarancji powodzenia. Wycofać się nie wycofa, a Ukraina się nie podda bez walki. Teraz z premedytacją wali z cięższych dział do cywilów i pcha coraz większe zasoby armii niszcząc wszystko. A zachód patrzy. I tylko kwestia czasu, aż putin użyje jeszcze cięższych "argumentów" , straty w ludziach staną się nie do zaakceptowania przez zachód. A wtedy.... Czerwony guzik czeka...

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

.... iii wtedy się wyśpisz

Jestem zbyt piękny żeby tak szybko iść spać 😊

Kuźwa ,macie takie gówno też 👇

Screenshot_2022-03-01-19-20-06-41.jpg

Opublikowano (edytowane)

dopiero dzisiaj ruskie rozpiżyli nadajnik telewizji ukraińskiej

i tak sobie myślę - dlaczego dopiero dzisiaj?
to instalacja cywilna to raz a dwa to może mieli nadzieję sami szybko swoje nadawać tylko już po pierwszych 48 godz było wiadomo że nieprędko...

no nie mam jakiejś precyzyjnej konkluzji i pod rozwagę innym
co o tym myśleć?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mówili o tym w telewizorni, ponoć był plan wyłączenia łączności za chwile mieli włączyć i podać fejkowy komunikat że prezydent załeski podpisał rozejm. Oceniali też że masz nie dostał rakietą tylko była to akcja dywersyjna. 

Opublikowano

zależy co tym nadajnikiem zaczęli Ukraińcy wywijać. Może podrasowali go odrobinę i poszła fala dalej na wschód a może rozpiżyli wszystko wokół a tu dalej łączność jest zachowana...

Opublikowano
36 minut temu, hubertb napisał:

Bo straszy atomem, łamie wszystkie postanowienia genewskie i ogólnie NAPADŁ NA SUWERENNY KRAJ W EUROPIE ? Chyba jesteś ostatnia osobą na świecie która tego nie widzi. 

Jakby chciał wojny z NATO to by je zaatakował. 

Dziwi cie że napadł i łamie postanowienia genewskie? A jak wojować nie łamiąc uzgodnień które na te wojny nie pozwalają?  Dziwi cie że napadł na suwerenny kraj?  Jakby nie napadł to byś nie miał wojny😆 Każda wojna jest naruszeniem porządku, przepisów i reguł a ty odkrywasz właśnie najoczywistszą oczywistość.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

łamie postanowienia genewskie

Po to są żeby nie napier... napalmem atomem i kasetowcami. 

Okupanci uderzyli w centrum Mariupola. Policja udokumentowała rosyjską zbrodnię wojenną. Według wstępnych danych jedna osoba zginęła, a trzy zostały ranne" - przekazał ukraiński resort spraw wewnętrznych.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Jestem zbyt piękny żeby tak szybko iść spać 😊

Kuźwa ,macie takie gówno też 👇

Screenshot_2022-03-01-19-20-06-41.jpg

Za. Cho.... Się tego pozbyć nie idzie. Jacenty widzę bierze przykład ze wschodu i zmusza do oglądania czegoś co tak naprawdę mało kogo interesuje. A to wszystko w imię kasy

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

dopiero dzisiaj ruskie rozpiżyli nadajnik telewizji ukraińskiej

i tak sobie myślę - dlaczego dopiero dzisiaj?
to instalacja cywilna to raz a dwa to może mieli nadzieję sami szybko swoje nadawać i

no nie mam jakiejś precyzyjnej konkluzji i pod rozwagę innym
co o tym myśleć?

Szczerze też nie mam pojęcia , ale osobiście rozdupcyłem dziś samozbierająca na złom

Opublikowano

1,5 gruby wsadowy , 

Ile waży czołg🤔 ? Bo dawno byłem w wojsku 

Opublikowano (edytowane)

@hubertb Jakby wszyscy tego przestrzegali to i wszyscy byliby na to przygotowani i o kant d*py taką wojnę można rozbić. Wymień mi jedną wojnę podczas której nie przekroczono genewskich postanowień.

30 minut temu, jacek1296 napisał:

Z obserwacji. Nie udało się zdobyć Ukrainy szybko, łatwo i przyjemnie. Dotarło do putina, że trzeba się bardziej wysilić bez gwarancji powodzenia. Wycofać się nie wycofa, a Ukraina się nie podda bez walki. Teraz z premedytacją wali z cięższych dział do cywilów i pcha coraz większe zasoby armii niszcząc wszystko. A zachód patrzy. I tylko kwestia czasu, aż putin użyje jeszcze cięższych "argumentów" , straty w ludziach staną się nie do zaakceptowania przez zachód. A wtedy.... Czerwony guzik czeka...

Obserwujesz tylko to co pokazuja ci media i powtarzasz narrację redaktorków którzy powierzchownie i życzeniowo oceniają sytuację. Putin to stary skurczybyk i KGBowiec i to co widzisz z wierzchu i co ci sie wydaje najpewniej jest jedynie cząstką tego o co idzie ta gra. Ja jestem bardzo daleki od łykania oficjalnej narracji.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Zależy który, kilka ładnych lat temu próbowali w Polsce ukraść jeden wrak na złom, jednak trochę za bardzo rzucali się w oczy na drodze i zostali złapani. Co najlepsze jeszcze przed zgłoszeniem kradzieży przez wojskowych. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v