Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, cinek1808 napisał:

Jeszcze ukraińskie dzieci będą biły wasze. 

Jak w Warszawie gwałcili Ukraińcy półki to było dobrze 

7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Każda bomba zrzucona na Ukrainę to zbrodnia Putinowska albo ludobujstwo za które będą sądzić Putina. Wielu uczestników rzezi wołyńskiej jeszcze żyje i jakoś przez te wszystkie lata nikt ich nie osądzil i nie skazał a do tego zabrania się ekshumacji ofiar. Jest coraz więcej relacji w internecie o tym gdzie Ukraincy mają tą waszą ofiarność. Oczywiście pomijam już to że masowo jadą do Niemiec a granice przekracza w zasadzie kto chce. 

z druzyny ulmana ubyla jedna psychiczna a doszlo dwoch-czyli sukcesy ma wieksze niz jego pan wlodymir wlodymirowicz.......

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, cinek1808 napisał:

Kuzyn jest w Warszawie policjantem tajniakiem. Wiesz ile było w lato zgłoszeń o gwałty?  Idzie grupa kilku Ukraińców i łapie taka młoda dziewczynę. I to nie jedna taka grupa.

Bo włóczą się młodzi dzisiaj nie wiadomo gdzie często pijani i są takie sytuacje,myślę że narodowość ma tutaj drugorzędne znaczenie. W mieście a nawet i na wsi najlepiej po zmroku siedzieć w domu.

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Że jesteś kułakiem Ruskim .

A skąd ty taką teorię wysnułeś? Chyba z niemocy🤣

6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Każda bomba zrzucona na Ukrainę to zbrodnia Putinowska albo ludobujstwo za które będą sądzić Putina. Wielu uczestników rzezi wołyńskiej jeszcze żyje i jakoś przez te wszystkie lata nikt ich nie osądzil i nie skazał a do tego zabrania się ekshumacji ofiar. Jest coraz więcej relacji w internecie o tym gdzie Ukraincy mają tą waszą ofiarność. Oczywiście pomijam już to że masowo jadą do Niemiec a granice przekracza w zasadzie kto chce. 

Nasz kraj ma w d*pie wołyń i raz do roku półgębkiem 11 lipca coś pobrzęczą a potem ogon pod siebie i ani mru mru gdy stawiaja pomniki Banderze , nazywają ulice im Szuchewycza a na urzedach wywieszają czerwono czarne flagi. Nic dziwnego że mają nas za miękką faję.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Krzak napisał:

na wsi najlepiej po zmroku siedzieć w domu.

eeee, ja w polu robie po zmroku ,😝

a i jeździc tez lubie po zmroku , wtedy mam drogi bardziej puste   dobry xenon to jak w dzień widzę  B|

i wogole lepiej sie jakos pije w weekendy  poza domem po zmroku 

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

Bo włóczą się młodzi dzisiaj nie wiadomo gdzie często pijani i są takie sytuacje,myślę że narodowość ma tutaj drugorzędne znaczenie. W mieście a nawet i na wsi najlepiej po zmroku siedzieć w domu.

To jak ma wrócić z pracy w zimę jak kończy o 17 czy 18 już ciemno. A czasem idąc z metra trzeba przejść przez osiedla 

Opublikowano
Przed chwilą, cinek1808 napisał:

To jak ma wrócić z pracy w zimę jak kończy o 17 czy 18 już ciemno. A czasem idąc z metra trzeba przejść przez osiedla 

Ano. Ale takie sytuacje zawsze były czy to Ukraińcy czy inni.

2 minuty temu, V12 napisał:

eeee, ja nawet w polu robie po zmroku ,

a i jeździc tez lubie po zmroku , wtedy mam drogi bardziej puste   dobry xenon to jak w dzień widzę  B|

Po polu to co innego. Też to lubię.

Opublikowano

Żeby nie było że jestem za Rosja. Popieram Ukraince w jej walce o wolność. Że dostają sprzęt , że Polacy im pomagają. Sam dziś dałem paczkę na Ukrainę. Tylko nie podoba mi się ewentualnie konsekwencje jakie niesie z sobą uchodźcy. 

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Jeszcze żebyśmy przez tą Ukrainę nie płakali. Wielu z tą dobrodusznością względem tego kraju już tu ponosi. A jeszcze nie tak dawno Polak Polaka za brak maseczki by zabił 

Zesrało się na tyle, że to już nie chodzi tylko o Ukrainę.

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Żeby nie było że jestem za Rosja. Popieram Ukraince w jej walce o wolność. Że dostają sprzęt , że Polacy im pomagają. Sam dziś dałem paczkę na Ukrainę. Tylko nie podoba mi się ewentualnie konsekwencje jakie niesie z sobą uchodźcy. 

Wiadoma rzecz,ale ci przynajmniej będą na siebie pracować a nie zasiłki.

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

konsekwencje

mnie zastanawia ten sezon rolniczy jaka bedzie opłacalność produkcji i ile z tego na czysto wyciagne...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzak napisał:

A Polska tyle lat przetrwała to i teraz przetrwa.

Tez mam taką nadzieje , ale jakie bedzie standart zycia wielu zwykłych ludzi u nas przez to wszystko , co sie zadziało :(

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

a rosjanie w ogole wiedza ze takie pierogi istnieja ??

akurat tych nigdy nie lubilem-bez podtekstow politycznych ,nigdy mi nie smakowaly,wole leniwe🤣.

zara trza sie brac do roboty -rozsiewacz na utra rano zaladowac na full.

żeby to smaczyło to trza kwaśny śmietany wymieszać z nie małą ilością przyprawy w płynie maggi, i takowym  sosiwem oblać pieroga i nawet to zjadliwe sie staje

Opublikowano

Denwer napisał:

Chlopie. To jest prawda. Jak już odfajkują Putina należy do tego dążyć. Niemcy sobie szybko odrobią serwis na wschodzie i nam powinno na tym zależeć...

Ulman napisał:

17 minut temu, galan99 napisał:

Że jesteś kułakiem Ruskim .

6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nasz kraj ma w d*pie wołyń i raz do roku półgębkiem 11 lipca coś pobrzęczą a potem ogon pod siebie i ani mru mru gdy stawiaja pomniki Banderze , nazywają ulice im Szuchewycza a na urzedach wywieszają czerwono czarne flagi. Nic dziwnego że mają nas za miękką faję.

Teraz już mają więcej możliwości. Dla przykładu - pomnik An 225 Mriyi. Ale Zełeński też się stara.

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

My mamy awersję na Banderę, Litwini na Piłsudskiego, a Rosja na Jana Zamoyskiego

Opublikowano
V12 napisał:

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

A jeszcze nie tak dawno Polak Polaka za brak maseczki by zabił 

O własnie a co to sie staneło że nagle wszyscy o tamtym problemie zapomnieli 🤪

Ukraińce pandemię rozwalili z TOWa. A tak naprawdę - marzec jest, cyfry się zmniejszają i te ostateczne także.

Opublikowano
9 minut temu, cinek1808 napisał:

Ukraińcy pracowity naród ale też cwaniaki. Więc nie jestem tego taki pewien

I w tym aspekcie się z tobą zgadzam. A Niemcy też nie są tacy skorzy żeby przyjąć uchodźców.

Opublikowano
witejus napisał:

20 minut temu, Pafnucy napisał:

wierzę że to przeszłość.

Ja nie

Uuu to chłopaku. Nastaw zegarek albo idź do lekarza. To jest przeszłość. Nikt nie każe zapominać. Wybaczyć byłoby warto...

Opublikowano
48 minut temu, marcin19071980 napisał:

Z moich obserwacji portali internetowych sytuacja wygląda tak. Na Ukrainę z niewiadomych przyczyn napadli Rosjanie. Na szczęście dzielni obywatele dają odpór agresji i tłuką z zachodniej broni najeźdźce kładąc go całymi pokotami nie ponosząc przy tym niemal  strat. Bo przecież Rosjanie rzucają w nich orzechami i a oni mają broń. W międzyczasie likwidują kolumnę za kolumna bo dowództwo Rosyjskie jest uposledzone i potrafi atakować tylko całymi kolumnami. W tym czasie dowództwo wojsk Ukrainy zaleca mieszkańcom miast przygotowanie butelek z benzyną aby w razie pominięcia jakieś kolumny przez regularne i w spaniele wyszkolone wojsko mogli ja zniszczyć rzucając taka butelkę ze swojego balkonu. Skutek takiego działania mieliśmy wczoraj gdy zdenerwowani takim nieodpowiedzialnym działaniem Rosjanie rozstrzelali cała rodzinę wraz z 10 letnią dziewczynka (tego nie pochwalam). Zbulwerowana tym społeczność międzynarodowa postanowiła wyrazić swoje zbulwersowanie i wciągnąć defakto konajaca Ukrainę do UE. Oczywiście nie omieszkam wspomnieć tu jeszcze o milionach a być może już miliardach które płyną do tego kraju  tak w zasadzie nie wiadomo co się z nimi dzieje bo przecież broni nie kupują. Prawdopodobnie te pieniądze zostaną rozkradzione jak to zazwyczaj w tym kraju a ludzie pozostawieni sami sobie. Kur..... ludzie jak wy to jeszcze dajecie radę słuchać. 

Przekaz jest przede wszystkim do Ukraińców. Faktycznie Rosja przegrywa propagandowo a raczej Wpierdoliła się po uszy i nie ma nawet jak tej propagandy rozbujać.

Cały najazd był grubymi nićmi szyty i zemściło się typowo rosyjskie podejście, że jesteśmy zajebiści i nie ma na nas cwaniaka.

Te kolumny miały konkretne zadania i konkretne obiekty do opanowania. Rozkaz bojowy stawia się również na czas przemarszu, wyznacza ubezpieczenie, miejsca tankowania i takie tam różne pierdoły. Ale oni w zasadzie uważali że są u siebie, więc skupili się na jeździe. Liczyli że gdzieś tam każe im się ktoś rozwinąć w ugrupowanie bojowe  i przejadą obrońców w te i nazad. Problem wynikł kiedy stwierdzili że fajnie się jedzie i nic się nie dzieje, Ale okazało się że taktyka tym razem jest całkiem inna, wpuszczenie  i wybicie w kolumnach. Normalna zasadzka , przód ,tył strefa śmierci i oderwanie się od przeciwnika.

Ta rodzina to efekt kiedy mundurowi napieprzają się z niemundurowymi. Obawiałem się że po wydaniu takiej ilości broni będzie gorzej. Ale okazało się że wydawanie z kiosku Ruchu kałachów wcale nie było na pałę. Każdy miał przydział do obrony cywilnej i dostał przydział i dowódcę. Dlatego po osiedlach nie wałęsały się ekipy luzaków z giwerami i nikt sam nie leciał tłuc się z każdym napotkanym ruskiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v