Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Ukraińska armia rozgłasza jakoby do kadyrowców strzelali specjalnymi pociskami bo smarowanymi w tłuszczu wieprzowym

Kadyrowcy jak mieli wejść to ogłosili że będą gwałcić ukraińskie kobiety i zarzynać resztę jak leci. No i tym zgotowali sobie adekwatne podejście. 

Opublikowano
dysydent napisał:

Ukraińska armia rozgłasza jakoby do kadyrowców strzelali specjalnymi pociskami bo smarowanymi w tłuszczu wieprzowym

dokładnie tak, każdy nabój przed wsunięciem do magazynku został umaczany w słoninie 😅

robi57362 napisał:

co jak co ale Ukraińcy prezydenta to dobrego sobie wybrali. Nie jeden z zachodnich przywódców by spakował manatki

ojj tak. wydaje mi się że jeśli wszystko się dobrze potoczy to Nobla dostanie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Masz na myśli Pjotera ?

Bidna z pola nie wyjdzie ziemniakami tylko będzie się żywiła :D

2 godziny temu, V12 napisał:

Miałem to samo napisać , ale juz wyjaśniłeś :) im sie ojro marzy - zupełnie to normalne 

Jakiś czas temu rozmawiałem z  byznesmenem ze ściany wschodniej to mówił że w okolicy żaden Ukrainiec nie pracuje,mimo że teoretycznie miałby blisko do siebie. No ale skoro tam stawki 15zł/h to kto będzie im tam pracował. I płacz że same "pijaki" przychodzą no ale kto inny przyjdzie. Ktoś ogarnięty nie będzie tyrał 10 godzin za te pieniądze. To taki Ukrainiec przyjedzie do Warszawy czy na zachód pojedzie za normalne pieniądze pracować. Ze dwa lata temu gadałem z dwoma co na ociepleniach robili mieli płacone z metra to mówili że nawet 8-10 tyś są w stanie wyciągnąć.

Edytowane przez Krzak
Opublikowano
32 minuty temu, Krzak napisał:

Szkoda kobity na niego ;)  bidna z pola nie wyjdzie ziemniakami tylko będzie się żywiła :D

Jakiś czas temu rozmawiałem z  byznesmenem ze ściany wschodniej to mówił że w okolicy żaden Ukrainiec nie pracuje,mimo że teoretycznie miałby blisko do siebie. No ale skoro tam stawki 15zł/h to kto będzie im tam pracował. I płacz że same "pijaki" przychodzą no ale kto inny przyjdzie. Ktoś ogarnięty nie będzie tyrał 10 godzin za te pieniądze. To taki Ukrainiec przyjedzie do Warszawy czy na zachód pojedzie za normalne pieniądze pracować. Ze dwa lata temu gadałem z dwoma co na ociepleniach robili mieli płacone z metra to mówili że nawet 8-10 tyś są w stanie wyciągnąć.

Ukraincy na zachodzie też nie bardzo chcą pracować za 8-9€ na godzinę. W d*pach się przewraca

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Ukraincy na zachodzie też nie bardzo chcą pracować za 8-9€ na godzinę. W d*pach się przewraca

A kto dzisiaj chce pracować jeszcze fizycznie. Ale i w zakładach pracy też dzisiaj lekko nie ma z drugiej strony.  Taka kurierka np to masakra,kiedyś miesiąc jeździłem i dałem sobie spokój,na budowę poszedłem 100x lepiej miałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzak napisał:

Jakiś czas temu rozmawiałem z  byznesmenem ze ściany wschodniej to mówił że w okolicy żaden Ukrainiec nie pracuje,mimo że teoretycznie miałby blisko do siebie. No ale skoro tam stawki 15zł/h to kto będzie im tam pracował. I płacz że same "pijaki" przychodzą no ale kto inny przyjdzie

To wszędzie tacy byznesmeni budowlani się znajdą.

Dwa stare busy, kilka ramek od rusztowania, wiaderko budżetowych narzędzi i udaje dewelopera niczym nasz forumowy parobek gospodarza. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Łykasz takie bajki 🤔

Tak czy siak to ma zagwozdkę. Stalin też się bał w podczas inwazji 1941r że się go pozbędą.

Opublikowano

gdybyscie nie wiedzieli to niektore niemieckie miasta byly bardziej zniszczone niz warszawa......wiele miast bylo dluzej obleganych niz berlin i nie zostal tam kamien na kamieniu...

te na zdjeciu to bulgarki i ukrainki.

a ilu  w polce jest bezrobotnych ktorym sie nie chce robic ?? ilu za 15 zl tez nie bedzie robic ??

2 godziny temu, robi57362 napisał:

co jak co ale Ukraińcy prezydenta to dobrego sobie wybrali. Nie jeden z zachodnich przywódców by spakował manatki

nasi w 39 juz 6 spieprzyli do rumunii przez zakarpacie.

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

te na zdjeciu to bulgarki i ukrainki.

Po czym poznałes, że to Bułkgarki i Ukrainki ?????

Opublikowano
23 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Łykasz takie bajki 🤔

A ty łykniesz jak siedzi i pije szampana ? Już stracił miliardy a  co wygrał ? jakoś nie widzę żeby pisali że Putin to bohater , jeszcze tego śmiecia Łukaszenkę trzeba wyrugować .

Opublikowano
8 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

Po czym poznałes, że to Bułkgarki i Ukrainki ?????

No jak korzysta z usług to chyba wie co pisze. 🙄🤓

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v