Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

krótko mówiąc dali do zrozumienia że jest sympatykiem Ryskich

za krótko no ale dobra bo to nie nowa śpiewka i nawet nie będę szukał jakie tym razem argumenty ale na pewno coś w stylu "kto osłabia Polskę ten wzmacnia rosję" albo coś równie demagoigicznego

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

a czemu twoim zdaniem jest? Bo się z PISowska swołoczą nie zgadza? 

dla mnie to jest zwykły głupek bez klasy ten kołodziejczak , zgrywa patriote konsumentom kąże kupować polskie gówniane jabłka a sam wysiewa zachodnie nasiona , niech se robi co chce i on i konsument 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzak napisał:

Afganistan to były góry,praktycznie żadna infrastruktura. Tam Rosjanie oficjalnie byli wsparciem tamtejszego reżimu. Ukraina to ogromne przestrzenie dogodne dla działań wojsk zmechanizowanych,lotnictwa no i infrastruktura. Czasy też były inne.

Walka miejska jest gorsza niż góry, a chcą zająć Kijów dla symboliki. 

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

dla mnie to jest zwykły głupek bez klasy ten kołodziejczak , zgrywa patriote konsumentom kąże kupować polskie gówniane jabłka a sam wysiewa zachodnie nasiona , niech se robi co chce i on i konsument 

Tak jest Jarek ,są tu ludzie na forum z jego okolic i go dobrze znają to opini ciekawej tam nie ma 

Opublikowano

głupota jest teraz w jaki kolwiek najmniejszych sposób dzielić Polskę wróg jest jeden i na nim trzeba sie skupić. A kolodziejczak jak chce zabłysnąć niech ogłosi zbiórkę dla gospodarstw mająca tylko trzode sam bym im pomógł finansowo aby dalej ciągnęli ten ciezki kawalek chleba

Opublikowano

3 minuty temu, cinek1808 napisał:

Akurat każdy ma prawo decydować co kupuję i z jakiego kraju. Ale żeby polskie jabłka były gówniane to przesada 

nawet prezes zrzeszenia polskich sadowników stwierdził żę polacy zjadają coraz miej jabłek ze wzglądu na ich smak 

Opublikowano
4 minuty temu, cinek1808 napisał:

Akurat każdy ma prawo decydować co kupuję i z jakiego kraju. Ale żeby polskie jabłka były gówniane to przesada 

Ma , tylko po co pieprzyć a robić co innego

Opublikowano

akurat dla rolników ta wojna jest ... jak by to ująć by zbyt drastycznie nie wyszło

ta wojna jest w "spichlerzu Europy" i tylko jeszcze bardziej przyspiesza niedobory żywności globalne co w połączeniu z kretyńskim zielonym, ładem tym szybciej doprowadzi do wzrostu cen co akurat rolnikom i bez protestów poprawi nieco dochodowść
ale tylko tym którzy na prawdę produkują towarowo bo dopłaciarze nadal będą strajkować i żebrać

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

haa, ale teraz TVPis pojechało po opinii Kołodziejczakowi

Podobno przez niego ludzie wczoraj ruszyli po paliwo i pieniądze do banków , napisał że ma być ON po 15 zł , przesadził ale do tej pory nie popierałem jego aktywności  anty rządowej , widzę jednak że rolnicy są strasznie dojeni przez ten system bo za wytwarzane płody i dobra mało mogą kupić np. paliwa , nawozu , maszyn . Z Kołodziejczakiem mało kto się liczy bo będzie się pchał do polityki a podobnych mu to już mieliśmy .

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

MTLB ,BWP i to co tam jeszcze widać to raczej stare graty. Albo liczyli na faktycznie szybką akcje i puścili stare graty, albo czekają na zuzycie Javelinów, dronów, warmate i dopiero wjada nową techniką. 

Ciekawe czy mają coś nowego w ilościach masowych? To, że kilka prototypów wypuścili, nie oznacza, że stać ich na wprowadzenie tego na standardowe wyposażenie. 

Opublikowano
13 minut temu, cinek1808 napisał:

Tylko że dziś dotarł transport broni na Ukrainę

Jeśli od nas, to nasi Polski nie kochaja 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

nawet prezes zrzeszenia polskich sadowników stwierdził żę polacy zjadają coraz miej jabłek ze wzglądu na ich smak 

Jest tyle odmian że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja lubię twarde jabłka i nie za słodkie. 

Opublikowano
7 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

według Kołodziejczaka PiS pokłócił Polskę z dobrą Rosją, z jedynym rynkiem zbytu. zobaczmy jego dalszą narrację dot wojny

sadownicy nie sprzedadza a inni?

Opublikowano

3 minuty temu, jarecki napisał:

Taaa, Pawłowicz, Kempa i sam prezes to ma klasę. A PIS to nie kazał kupować rodzimej żywności? Toż samo jabłka skupowali żeby rozdawać. Pewnie jak to samo robił PIS to było dobre😂 a jak Kołodziejczak to jest złe. Zachodnie nasiona? och*jałeś czy jak? Jak nasze sa gówniane albo nie ma wcale to nie może zachodnich wysiewac? Mirra zapytaj na jakim etapie jest nasza hodowla w asortymencie ogrodniczym. Tam nie ma co do ręki wziąć żeby z tego jakąś produkcje zrobić. Równie dobrze mógłbyś mieć pretensje że polskich samochodów nie kupuje 😆

2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

według Kołodziejczaka PiS pokłócił Polskę z dobrą Rosją, z jedynym rynkiem zbytu. zobaczmy jego dalszą narrację dot wojny

To jest oczywista prawda tyle ze nie tylko PIS ale też poprzedni rządzący kretyni

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ludzie wczoraj ruszyli po paliwo i pieniądze do banków ,

Przecie głownie  to mieszczuszki blokowali stacje żeby sobie wlać po 30 L xD 😝 🙌

Wczoraj sobie objazd po stacjach zrobilem to juz mam obraz kto kolejki robił 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

Też się z tego nie cieszę. To wsadzają nos tam gdzie nie trzeba. Z drugiej strony im większy opór ma Ukrainie tym lepiej

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ywa napisał:

Ukraina ma szansę przetrzebić kacapów. Czym więcej zniszczą czołgów, śmigłowców czy transporterów tym dla nas lepiej. 

Kurde, Rynek zbytu jest ważny, ale Rosja stanowi dla nas zagrożenie samą swoją obecnością.

Edytowane przez Leszy
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

opór może spowodowac większa masakre, czy to sie kalkuluje nam wszystkim, uchodźcom-zwykłym ludziom, nie sadzę; złom najmniej ważny

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

opór może spowodowac większa masakre, czy to sie kalkuluje nam wszystkim, uchodźcom-zwykłym ludziom, nie sadzę

To najlepiej niech się poddają i zrezygnują z jakiejkolwiek szansy na rozwój. 

opór może spowodowac większa masakre, czy to sie kalkuluje nam wszystkim, uchodźcom-zwykłym ludziom, nie sadzę

To najlepiej niech się poddają i zrezygnują z jakiejkolwiek szansy na rozwój. 

Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

Polskie jabłka są gówniane nie przez sadownika a przez chore upodobania konsumentów.

Bo najpierw ma wyglądać, potem kosztować a na końcu smakować.

Poszliśmy chyba za a.erykanską i nowo zenlandzką modą. Jabłko ma być idealne kształtem i kolorem. Albo kompletnie zielone jak trawa dla krowy, albo żółte albo buraczkowo czerwone. 

Dla mnie wszelakie pochodne red chiefa to wybryk natury stworzony tylko dla wyglądu. A jak szybko mutuje w sadzie to głowa mała. Smak mierny a im bliżej ogryzka wręcz niezjadliwy. Do tego gorzki posmak skórki

Pierwsi sadownicy już nsjadają się tą odmianą. 

Opublikowano
Leszy napisał:

1 godzinę temu, mirro napisał:

MTLB ,BWP i to co tam jeszcze widać to raczej stare graty. Albo liczyli na faktycznie szybką akcje i puścili stare graty, albo czekają na zuzycie Javelinów, dronów, warmate i dopiero wjada nową techniką. 

Ciekawe czy mają coś nowego w ilościach masowych? To, że kilka prototypów wypuścili, nie oznacza, że stać ich na wprowadzenie tego na standardowe wyposażenie. 

Bardzo fajna artyleria jechała...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v