Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Krzak napisał:

Tak jest jedno ale że zachód a zwłaszcza Anglia chce naszymi rękami zagwarantować sobie jakieś resztki wpływów w Europie. My dostaniemy ostre baty a nie oni. Anglia i Polska zamyka przestrzeń powietrzną dla rosyjskich samolotów cywilnych czy robią to onni nasi sąsiedzi? Anglia jest daleko może robić co chce,jest wyspą ma broń A. A my co mamy? Gwarancje anglików,to dużo fakt. nie było to już przerabiane,mało krwi się w naszej ojczyźnie polało?

ty bys chciał  wszystko załatwić cudzymi rękami i na końcu zeżreć całe ciastko

Opublikowano
Krzak napisał:

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

co byś proponował?

Pomóc uchodźcom,oficjalnie zaapelować o pokój,wysyłać pomoc humanitarną ale nie podejmować żadnych wrogich działań w stosunku do Rosji tym bardziej że zachód ma to w d**** i za miesiąc może dwa NS będzie szedł pełną parą a handel z Rosją kwitł jeszcze szybciej. Bo chyba nie mamy co do tego wątpliwości.

Oj.. Niemce namyśliły się co do SWIFT a

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

ty bys chciał  wszystko załatwić cudzymi rękami i na końcu zeżreć całe ciastko

Nie. Ja nie chcę aby krew się lała.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Nie. Ja nie chcę aby krew się lała.

już się leje...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jahooo napisał:

80 czołgów to jest prawie brygada pancerna, nie w kij dmuchał

dobra dobra
cholera wie czy nie policzyli razem ze swoimi

informacje stron konfliktu a zwłaszcza te oficjalne to też element wojny popagandowej

no ale wszelkie informacje Ukraińskiej strony to jak najbardzie, cytujmy rozpowszechniajmy
a najlepiej jeszcze z opisem cyrylicą a idealnie to na portalach *.ru;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

A starszy Pan/znajomy wypowiadajc się podobnie o Ukraińcach tylko powiedział, że ".....10 pokoleń w przód", aby wymazali swoje winy.

A co mu byli winni?😂 "Krew jego na nas i na dzieci nasze i na dzieci naszych dzieci"?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

dobra dobra
cholera wie czy nie policzyli razem ze swoimi

informacje stron konfliktu a zwłaszcza te oficjalne to też element wojny popagandowej

no ale wszelkie informacje Ukraińskiej strony to jak najbardzie, cytujmy rozpowszechniajmy
a najlepiej jeszcze z opisem cyrylicą ;)

ja bym chciał, żeby tyle zniszczyli

sytuacja wygląda dziwnie - widzieliście tę zbombardowaną kolumnę artylerii ? wszyscy uciekli, pozostawili cały sprzęt, to nie świadczy dobrze o morale

sytuacja na 19:00 ich czasu (18:00 naszego)

photo_2022-02-25_18-55-58.jpg

Opublikowano

kolejny Nevill Chamberlain się znalazł

Chcesz pokoju, szykuj się do wojny

To leć i walcz sam,poświęć własną rodzinę,ojczyznę a zachód będzie się przyglądał. A ja kocham swoją ojczyznę i nie chce aby 39r się powtórzył. wtedy Anglia z Francją też nas w to wmanewrowały. Zachód dogada się z Rosją bo biznes musi się kręcić a my jak zwykle dostaniemy po łapach. Ukraińcy nawet się z Rosją dogadają i jeszcze nam szpile wbiją,mówię tu o politykach a nie o zwykłych zjadaczach chleba których znam z naszych budów.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

To leć i walcz sam,poświęć własną rodzinę,ojczyznę a zachód będzie się przyglądał. A ja kocham swoją ojczyznę i nie chce aby 39r się powtórzył. wtedy Anglia z Francją też nas w to wmanewrowały. Zachód dogada się z Rosją bo biznes musi się kręcić a my jak zwykle dostaniemy po łapach. Ukraińcy nawet się z Rosją dogadają i jeszcze nam szpile wbiją,mówię tu o politykach a nie o zwykłych zjadaczach chleba których znam z naszych budów.

Francuzi też kochali swoją ojczyznę - tak, że się po 14 dniach poddali

Opublikowano

Tak ale wcześniej Polacy dali Francji rok spokoju. Polaków Niemcy mordowali a Francuzi w tym czasie rok lelum polelum. Że  potem walczyli jak walczyli to inna sprawa. Swoją strefę okupacyjną po wojnie w Niemczech mieli a my mieliśmy? Nasi generałowie później u nich na zmywaku musieli pracować. Tak się odwdzięczyli.

Opublikowano
21 minut temu, Leszy napisał:

Do Bagdadu od strony morza ponad 600. Dodatkowo amerykanie musieli przerzucać siły przez pół świata, a ruskie wszystko mają na miejscu.  

A to zależy kiedy. Bo jak juz tyle wojska było w Kuwejcie, to bez strzelania obejść sie nie mogło. Trza było jechać na Bagdad, bo przejechać pół świata i se nie postrzelać , to na sporego idiotę wyjść można. U Putina teraz było tak samo, przy takiej koncentracji od pewnego momentu już musiał jechać. 

1 minutę temu, DTaras napisał:

Nie widziałem...

Jednak satelity US pomagają.😂

Opublikowano
jahooo napisał:

Nie wszyscy, pierwej stracili swe ujowe lotnictwo a Niemce ich objechaly od południa. Napiżdżankę zaczeli w 1939 i szkoda, ze nie dalikroku wprzód bo cały niemal Wehrmaht był w Polsce. Osłaniali też Angoli przy wycofywaniu... To coś napisał jest z książek z przed 1989 roku..

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

a najlepiej jeszcze z opisem cyrylicą a idealnie to na portalach *.ru;)

Jakby co, to biegle przeklinam w trzech językach a w jednym dopiero po pijaku. 😂

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Ruscy zajmą Kijów ale nieśpiesznie. Dadzą kilka dni by wyludnic miasto z cywili którzy nie chcą walczyć a resztę będą napieprzać. 

Tak czy siak rusek lekko miał nie będzie. Ukraińskie MSW wzywa, a nawet instruuje ludność do robienia koktajlów Mołotowa

Opublikowano
mirro napisał:

21 minut temu, Leszy napisał:

Do Bagdadu od strony morza ponad 600. Dodatkowo amerykanie musieli przerzucać siły przez pół świata, a ruskie wszystko mają na miejscu.  

A to zależy kiedy. Bo jak juz tyle wojska było w Kuwejcie, to bez strzelania obejść sie nie mogło. Trza było jechać na Bagdad, bo przejechać pół świata i se nie postrzelać , to na sporego idiotę wyjść można. U Putina teraz było tak samo, przy takiej koncentracji od pewnego momentu już musiał jechać. 

1 minutę temu, DTaras napisał:

Nie widziałem...

Jednak satelity US pomagają.😂

Jak chmury rozpyli to i owszem...

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

10 minut temu, Ulman napisał:

Ruscy zajmą Kijów ale nieśpiesznie. Dadzą kilka dni by wyludnic miasto z cywili którzy nie chcą walczyć a resztę będą napieprzać. 

Tak czy siak rusek lekko miał nie będzie. Ukraińskie MSW wzywa, a nawet instruuje ludność do robienia koktajlów Mołotowa

To jest gupie bez wyrzutni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v