Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po wypowiedzi Ministra Niedzielskiego śmiem twierdzić że działają w niczyim interesie i wbrew interesowi obywateli kraju którym rządzą.

https://www.gazetaprawna.pl/magazyn-na-weekend/artykuly/8360114,adam-niedzielski-rzad-pis-pandemia-koronawirusa-covid-19.html

"Można mieć milion świetnych pomysłów, ale co z tego, jeśli są niemożliwe do wdrożenia. Zawsze do perspektywy stricte medycznej – która oczywiście jest najważniejsza – trzeba dodać perspektywę społeczną i gospodarczą. Dla medyków, ekspertów, kwestia wdrażalności rozwiązań nie musiała być ważna, dla mnie i dla premiera – już tak. Rzeczywistość polityczna czy sposób organizacji systemu opieki zdrowotnej sprawiają, że części pomysłów, które wydają się atrakcyjne intelektualnie i teoretycznie skuteczne, nie da się wprowadzić. Mimo to uważam, że w realiach, w jakich funkcjonujemy, wdrożyliśmy najlepsze możliwe rozwiązania".

Czyli nawet jeżeli coś wydaje sie rozsądne i logiczne nie zostanie zrealizowane, ponieważ politycznie nie przyniesie pożytku. W tym momencie życie ludzkie nie jest ważne, Do k**wy nędzy w jakim ja kraju żyję?

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Pod koniec kadencji PIS przed wyborami zrobisz sobie rachunek zysków i strat 8 lat rządów a takie sranie codziennie na prawo i lewo nic ci nie da .

to juz za poltora roku wiec mozna zaczac podsumowanie.

zadalem ci konkretne pytanie-czemu nie chcesz na nie odpowiedziec ?? to zakloca twoj obraz swiata czy co -boisz sie prawdy innej niz ci kurwizja do glowy wbija?? 

pamietasz komune jak ja?? jestes jak stary komunista ktory do konca nie wierzyl ze go oszukali - zapytaj rodzicow o urbana,dziennik telewizyjny

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

Po wypowiedzi Ministra Niedzielskiego śmiem twierdzić że działają w niczyim interesie i wbrew interesowi obywateli kraju którym rządzą.

https://www.gazetaprawna.pl/magazyn-na-weekend/artykuly/8360114,adam-niedzielski-rzad-pis-pandemia-koronawirusa-covid-19.html

"Można mieć milion świetnych pomysłów, ale co z tego, jeśli są niemożliwe do wdrożenia. Zawsze do perspektywy stricte medycznej – która oczywiście jest najważniejsza – trzeba dodać perspektywę społeczną i gospodarczą. Dla medyków, ekspertów, kwestia wdrażalności rozwiązań nie musiała być ważna, dla mnie i dla premiera – już tak. Rzeczywistość polityczna czy sposób organizacji systemu opieki zdrowotnej sprawiają, że części pomysłów, które wydają się atrakcyjne intelektualnie i teoretycznie skuteczne, nie da się wprowadzić. Mimo to uważam, że w realiach, w jakich funkcjonujemy, wdrożyliśmy najlepsze możliwe rozwiązania".

Czyli nawet jeżeli coś wydaje sie rozsądne i logiczne nie zostanie zrealizowane, ponieważ politycznie nie przyniesie pożytku. W tym momencie życie ludzkie nie jest ważne, Do k**wy nędzy w jakim ja kraju żyję?

Who, temu podmiotowi służą. W maju mają kraje zawierzyć swoje wladanie w ręce Who w przypadku epidemi itp. Wtedy będzie cyrk. 

9 minut temu, jacus napisał:

zadalem ci konkretne pytanie-czemu nie chcesz na nie odpowiedziec ?? to zakloca twoj obraz swiata czy co -boisz sie prawdy innej niz ci kurwizja do glowy wbija?? 

pamietasz komune jak ja?? jestes jak stary komunista ktory do konca nie wierzyl ze go oszukali - zapytaj rodzicow o urbana,dziennik telewizyjny

Urban? Kto to 

IMG_20220220_175044.jpg

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

daj linka do tych twoich informacji 

Opublikowano
11 godzin temu, many13 napisał:

273886794_4711966058902189_4068743479828

15 lat temu Putin wygłosił mowę .

15 lat temu Władimir Putin powiedział nam, kim jest naprawdę. Nikt go nie słuchał

Niezależnie od tego, czy Władimir Putin rzeczywiście rozpocznie inwazję na Ukrainę, już odrzucił on europejską architekturę bezpieczeństwa czasów po zimnej wojnie. Zrobił to, co zapowiedział dokładnie 15 lat temu w Monachium. 

Monachium ma wiele powodów do sławy i niesławy. Było wylęgarnią wczesnego nazizmu, miejscem słynnego spotkania Neville'a Chamberlaina w celu ugłaskania Hitlera, a później ośrodkiem niemieckiego oporu przeciwko Hitlerowi. Teraz jest to miejsce jednej z najważniejszych konferencji na temat bezpieczeństwa na świecie. W ostatni piątek, podobnie jak przez ostatnie 58 lat, liderzy polityki zagranicznej spotkali się na Monachijskiej Konferencji Bezpieczeństwa, by stawić czoła wyzwaniom stojącym przed wspólnotą transatlantycką.

Ale 15 lat temu prezydent Rosji Władimir Putin wykorzystał to spotkanie do wygłoszenia mowy, która definitywnie odrzuciła europejski porządek bezpieczeństwa. W lutym 2007 r. Putin przez pół godziny stał w monachijskim hotelu Bayerischer Hof i oskarżał Stany Zjednoczone o tworzenie jednobiegunowego świata, "w którym jest jeden pan, jeden suweren". Twierdził, że "na koniec dnia jest to zgubne".

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rosja-15-lat-temu-wladimir-putin-powiedzial-nam-kim-jest-naprawde-nikt-go-nie-sluchal/5vgj1r3,79cfc278

• Thanks 1
Opublikowano

Układ Dorotheen Strasse 23 XI 1918 r. - spisek masonerii i żydów.

Gdzie jest  w tym wojennym zamieszaniu " Polski Interes Narodowy". Biblia dla każdego Polaka który czuje potrzebę zabiegania o naszą polskość narodową. Już celem I Wojny Światowej było wyzwolenie żydowstwa w Rosji.  Niestety skończyła się klęską żołdaków niemieckich. Ten żołnierz nie był już potrzebny - Rosję opanowała bolszewickie chazarstwo. To Rada  Regencyjna która zabiegała o niemieckie  interesy osadziła Piłsudskiego na naszym politycznym tronie.  23 listopada 1918 roku w Berlinie mają zjazd wszyscy niemieccy masoni - powstaje mośkowa Republika Wejmarska -  upokorzenie dla Niemiec. Żydzi galopującą inflacją doprowadzili Niemcy do moralnej głodowej nędzy. Dmowski i Komitet Narodowy Polski w Wersalu odnieśli zwycięski bój. Pomogła nam szczególnie Japonia i amerykańska Polonia a nie państwa  europejskie.  Wejmarskie Niemcy i bolszewicy  odradzającą się Polskę  uznawali jako bękarta Europy. Loże masońskie na niekorzyść nas Polaków cały czas pracują. Polska sama się nie wskrzesiła - to dzieło wielkich Polaków takich jak Paderewski czy Dmowski. Nie wiele  brakowało żeby z nas zrobiono niewolników - dzisiaj też ten szum informacyjny płynący z zachodniej strony nie powinien zakłócić polskiego interesu narodowego. Wróg jest u nas na Nowogrodzkiej - walczy o coś co nie jest w naszym interesie. Ściąga z nas daniny podatkowe faworyzując zagraniczne monopole i depozyty handlowe. 

272901336_247492534213543_7418421570103318183_n.jpg

Opublikowano

widze ze lekarze beda mieli duzo roboty niedlugo...

jaki procent lekarzy psychiatrow to zydzi ??

ktorzy ci w pis-e to polacy -macierewicz ??

mieliscie juz takie przypadki ze ktos wam w twarz powiedzial, ze jestescie chorzy, czy ja jestem pierwszy ???

• Haha 1
Opublikowano
17 godzin temu, jacus napisał:

Ja rozumiem twoją frustrację ale ty nie zmienisz moich poglądów , PIS ma poparcie u tych którym coś dał i tu wiadomości tv nie mają na nich wpływu . PIS na razie nic mi nie zabrał , samą drożyznę trzeba jakoś przeczekać .

Opublikowano (edytowane)

całym dramatem sytuacji jest właśnie to że w Polsce zostali w większości którzy inaczej nie zdolni mieć cokolwiek ponad to co ktoś im da

wydawało się że PiS bodaj spróbuje przełamać ten trend ale nic z tego a przynajmniej poniżej oczekiwań bo najwartościowsi jak wyjeżdżali tak nadal wyjeżdżają
Jakaś tam poprawa jest bo mniej niż dawniej ale przyczyna może być że nie ma już za bardzo z kogo...

nawet jeśli się to kiedyś przełamie to trudno będzie to uznać za zasługę PiSu bo wtedy to może nastąpić gdy państwo nie będzie miało z czego już dawać a czegoś takiego takie partie nie przetrzymują.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
37 minut temu, Mariusz2903 napisał:

samą drożyznę trzeba jakoś przeczekać .

Albo się przyzwyczaić. Wybór jednak jest.😂 

Natomiast PiS owskiej głupizny nijak się nie da przeczekać. To proces ciągły.😂

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Albo się przyzwyczaić. Wybór jednak jest.😂 

Natomiast PiS owskiej głupizny nijak się nie da przeczekać. To proces ciągły.😂

Dla czego głupizm Pisu ma nadal duże poparcie w sondażach wyborczych ?

Opublikowano (edytowane)

bo ma jeszcze z czego rozdawać

20 minut temu, mirro napisał:

Mam wyjaśnienie, ale nie nadaje się do opublikowania. 🤣

a "głupizm"? no to może takie a to tylko z masy innych do wyboru przykładów
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-nik-nalozyl-kolejna-kare-na-elzbiete-witek-chodzi-o-program-,nId,5845976

już nie chodzi o sam fakt groteski samej sytuacji co o pomysł zrywu maseczko-narodowego jakoby to wszyscy kto żyw do maszyn i szyć skolko godno bo to sposób na kryzys
Chińczycy i maseczki automatami produkują i za grosze sprzedają ale i same automaty do produkcji m.in i do Polski sporo upchnęli
Politycy jedyne co mogli zrozumieć to epokę manufaktury w epoce pełnej automatyzacji procersów produkcyjnych.
Politycy tacy w Polsce zamierzają kontrolować gospodarkę budując państwowe przedsiębiorstwa jako przeciwwagę koncernów obcych no i jakie szanse mamy z takimi "technologami" w światowej konkurencji gospodarczej?

- "Program Polskie Szwalnie wystartował 16 kwietnia 2020 roku. Wicepremier Jadwiga Emilewicz mówiła wówczas, że do rządu zgłosiło się ponad 800 firm. Pieczę nad akcją sprawowała Agencja Rozwoju Przemysłu, a patronat nad projektem objął prezydent Andrzej Duda."

przecież sami sobie wystawiaja certyfikat głupka i to jeszcze jako patroni (co niektórzy :P wcale nie szukałem przykładów a tylko z wiadomości aktualnych jednego dnia
codziennie takie albo i jeszcze bardziej dobitne przykłady na to że polityk to ... (stosowne w domyśle)... i nie wolno polityków do gospodarki dopuszczać bo szlag trafi gospodarkę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Dla czego głupizm Pisu ma nadal duże poparcie w sondażach wyborczych ?

Mam wyjaśnienie, ale nie nadaje się do opublikowania. 🤣

Opublikowano

Ukraińscy studenci polskiej uczelni robią sobie zdjęcia z flagą UPA. Kto im dał Kartę Polaka?! 

Mieszkańców Podkarpacia, gdzie wciąż żywe są wspomnienia okrucieństw, jakich Polacy doznali tuż po wojnie ze strony UPA, bulwersuje zachowanie studentów z Ukrainy, którzy robili sobie zdjęcia z banderowską flagą. Do incydentu doszło w Przemyślu, gdzie grupa pochodzących z Ukrainy studentów miejscowej Państwowej Wyższej Szkoły Wschodnioeuropejskiej urządziła sobie „sesję zdjęciową” w podziemnym parkingu galerii handlowej. Fotografie, do których pozowali z flagą UPA, wykonując przy tym gesty przypominające „hajlowanie”, trafiły do Internetu. Do dziś w Polsce UPA traktowana jest jako organizacja terrorystyczna zmierzająca do utworzenia państwa totalitarnego. Z tą samą flagą utożsamia się obecnie Prawy Sektor, czyli nacjonalistyczna ukraińska organizacja słynąca z niechęci do naszego kraju. Studenci tłumaczyli, że świętowali rocznicę powstania Ukraińskiej Powstańczej Armii, a obecnie są członkami Prawego Sektora w Gródku Jagiellońskim. Pocieszające jest jednak, że nasze polskie środowiska patriotyczne bardzo szybko zareagowały na te faszystowskie gesty i rozpoczęły przygotowania do pikiet protestacyjnych. Studentom uwidocznionym na zdjęciu wstrzymano natomiast pomoc stypendialną, a za propagowanie faszyzmu lub innego totalitarnego systemu grożą im dwa lata pozbawienia wolności. Czy tak powinny zachowywać się osoby posiadające Kartę Polaka? Czy mają one prawo obnosić się z flagą, którą posługiwała się Ukraińska Powstańcza Armia odpowiedzialna za zbrodnie na Polakach i ludobójstwo na Wołyniu w czasie II wojny światowej? Zastanawiam się więc, jak mogło dojść do sytuacji, w której ukraińscy studenci, niekryjący nienawiści do naszego kraju, dostają Kartę Polaka i korzystają z jej przywilejów?

OTYwL3VfMS9jY185M2E3MC9wL3BpY3R1cmVzLzIw

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Być przez ponad 6 lat anty pisem  to jest alternatywa dla zmiany władzy , kiepsko to widzę .

Nie jestem ani antyPISowcem, ani PiSowcem. tylko państwowcem. Nie interesują mnie rojenia o potędze tylko realne działania wynikające z biegu zdarzeń. A jakie ta ekipa podejmuje działania, to widać.

5 minut temu, many13 napisał:

urządziła sobie „sesję zdjęciową” w podziemnym parkingu galerii handlowej. Fotografie, do których pozowali z flagą UPA, wykonując przy tym gesty przypominające „hajlowanie”

No to trzeba Panią Lichocką poprosić o ocenę tych gestów i ich wymowy, Pani przecie jest autorytetem w kwestii gestów.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

No to trzeba Panią Lichocką poprosić o ocenę tych gestów i ich wymowy, Pani przecie jest autorytetem w kwestii gestów.

To był inny gest - taki niewinny?

134322898_2853623054899226_1948569515703360852_n.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v