Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

pamiętaj ze elektrownie sprzedają po cenach giełdowych same siebie ani ciebie ani mnie nie wyruchały ...  ja przypuszczam a nawet jestem pewny ze pis dorabia na kopalniach się ....  na zwałach węgla nasz wegiel sprzedawany jest za grosze bo elektrownie mają dziwne kontrakty ze spółkami  kopalnie były zablokowane wydobyciu bo elektrownia nie odbierały go z kopalń a kopalnia nie mogła go sprzedać bo wydobycie jest kontraktowane i tak sobie leżał 2 lata bo ruski był tańszy a gdy teraz jest nasz tańszy to ci wyważą nasz ze zwałów  ale po cenach co 2 lata temu był 

a dlaczego pis połączył kilka kopalń z elektrownią ? bo węgiel był tak tani żę bez pomocy kopalnie by padły .skoro import był tak tani to czemu nie importować . gdyby wtedy kopalnie nie zrobiły nadwyżki na zawłach  to w na jesieni ubiegłego roku zabrakło by węgla do  elektrowni 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jarecki napisał:

a dlaczego pis połączył kilka kopalń z elektrownią ?

właśnie dlatego 

bo węgiel był tak tani żę bez pomocy kopalnie by padły

w górnictwie są takie lata tłuste i chude teraz dożą do upadku przez takie działania jakie są zyski ? gdy są rekordowe ceny węgla no właśnie 

skoro import był tak tani to czemu nie importować .

gaz też był tani teraz rusek odkrył rąbek tajemnicy 

https://forsal.pl/biznes/energetyka/artykuly/8259750,wegiel-europa-chce-wiecej-wegla-z-rosji-ale-czeka-ja-rozczarowanie.html

skoro import był tak tani to czemu nie importować .

tak jest najłatwiej po co polskie rolnictwo ?  Ukraina ma tańsze  ... chyba ci nie musze pisać czemu ? normy emisje paliwa chemia itp ....  czasami ludzie na tym forum mnie linkami ośmieszają 

te uwagi nie są kierowane w twoim kierunku żebyś się nie obrażał ...  ciebie uważam tego trochę mądrzejszego i wytonowanego 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

FLn-AOsWQAAoVET?format=jpg&name=small

Szkoda Ci ?😎

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

oj podubał by.... 🤩

Stary zbereźniku do własnej baby a nie za narybkiem się uganiać. 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Stary zbereźniku do własnej baby a nie za narybkiem się uganiać. 🤭

ojjjj weź. za miedzą wszystko ciekawsze... :ph34r:

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

mnie to wygląda na spier...  bo myśli ze bd wojna morze pojechał z oligarchami z ukrainny ? 

Platforma  Obywatelska  to  najbardziej  pro  Rosyjska  Partia  w  Polskim sejmie. W  końcu  o  tusku   mówił  Putin  że  to  jego  człowiek  w  Warszawie.

A  Prezydent  z  PO  Bredzisław  przygotowywał  strategię  wyjścia  Polski  z NATO  

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Platforma  Obywatelska  to  najbardziej  pro  Rosyjska  Partia  w  Polskim sejmie. W  końcu  o  tusku   mówił  Putin  że  to  jego  człowiek  w  Warszawie.

A  Prezydent  z  PO  Bredzisław  przygotowywał  strategię  wyjścia  Polski  z NATO  

tak mówisz?

Opublikowano

Wszyscy kochają Ruskiego mniej Szkopa ale tez są wielbiciele .

jak to jeden pułkownik Ruski powiadał podczas zaboru Ruskiego jak by Polacy nie kłócili się między sobą to by byli dawno wolnym Narodem .

Opublikowano
37 minut temu, DTaras napisał:

Najfajniejsze estetycznie wspomnienie mam z dziewczyną co trenowała skok w zwyż..

... o tyczce. 😁🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

oj podubał by.... 🤩

Ujawnił się polski szejk. 

Opublikowano

Krowy poczuły zew wolności. Nie dają się złapać . KOMU TO TAK ZWIAŁY KTO Z TAMTYCH STRON /

TELATYN: Krowy poczuły zew wolności. Nie dają się złapać .

Stadko krów francuskiej rasy Limousine wybrało wolność. Pięć krów uciekło hodowcy i zamieszkało w lesie.

Krowy namierzyli leśnicy na terenie Nadleśnictwa Mircze. Okazało się, ze to należące do hodowcy z gm. Telatyn bydło, żyjące półdziko.

Leśnicy odkryli prowizoryczną zagrodę, ustawioną bez ich wiedzy na gruntach, będących w zarządzie Lasów Państwowych.

Okazało się, ze zagroda miała pomóc w wyłapaniu zbiegłych krów. Niestety, zwierzęta się nie dały nabrać – i wciąż pozostają na wolności.

Nic nie dały kilkukrotne próby odłowu zwierząt – mimo, że uczestniczyło w nich ok. 30 osób.

Póki co, właściciel musiał zapłacić mandat za brak nadzoru nad zwierzętami.

https://www.tygodnikzamojski.pl/artykul/120444/telatyn-krowy-poczuly-zew-wolnosci-nie-daja-sie.html?fbclid=IwAR1juO4CBaEiJ2HiDIqLL3yziccL4jSypIw1JygJKcniMhj7N06_8DCIHAg

<span>TELATYN: </span>  Krowy poczuły zew wolności. Nie dają się złapać

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Krowy poczuły zew wolności. Nie dają się złapać . KOMU TO TAK ZWIAŁY KTO Z TAMTYCH STRON /

oj , jak poczują zew wolnosci to tylko strzelba pomaga . znajomy musiał mysliwego nająć nie dawno .

• Like 1
Opublikowano

Rozbiór UPAdliny jak najszybciej?

„W przewidywanym podziale Ukrainy należy uwzględnić interesy Polski, Rumunii i Węgier.

Legalność granicy polskiej z roku 1939 i Prawa Polski do tych Ziem są nie do podważenia. Odebranie Polsce Lwowa decyzją Traktatu Ribbentrop-Mołotow było zbrodnią i dawno zostało anulowane przez Rosję. Na terenach przywróconych Polsce należy osiedlić Polaków z innych regionów dotychczasowej Ukrainy. Ludność o poglądach banderowskich należy przesiedlić do centralnej Ukrainy kijowskiej. Ludność ukraińsko-ruska, odcinająca się od faszystowskiej ideologii Stepana Bandery powinna mieć Prawo dalszego zamieszkiwania tych Ziem, z pełną autonomią kulturalną. Tereny wschodnie i południowe, zaznaczone kolorem jasno i ciemno pomarańczowym muszą oczywiście wrócić do Rosji, tworząc na nowo Małorosję.”Dlaczego Polska tak bardzo broni skutków prawno-terytorialnych Traktatu Ribbentrop-Mołotow, który dawno anulowała Rosja Putina? Już minister w rządzie Pani Tatcher powiedział, że Niemcy poprzez DM i integracje europejską uzyskały to samo, co Hitler militarnym podbojem. Niemiecki podboje możliwe były dzięki rusofobii Polaków. Strategia Bismarcka; współpracy Niemiec z Rosją i podburzania Polaków przeciwko Rosji przyniosła efekty. Dobrą niemiecką passę przełamał dopiero Roman Dmowski, co zaowocowało Odbudową Polski. Obecnie mamy szansę na ponowne wejście do gry. Dla Rosji wchłonięcie Ukrainy to być albo nie być. Bez Ukrainy Rosja przestaje być mocarstwem. Rosja jest słaba i potrzebuje Polski do realizacji swoich planów. Problem w tym, że obecny reżim chazarskich trockistów, udających katolików i patriotów w Warszawie nienawidzi zoologicznie Rosji. Reżim ten też jest na finansowym pasku chazarskich oligarchów z Kijowa. Dodatkowo służby ukraińskie mają na warszawskich polityków haki w formie kompromitujących zdjęć z ukraińskiego burdelu z małoletnimi. Niestety nawet tzw. realnie patriotyczna opinia publiczna jest w Polsce rusofobiczna. W większości są to zresztą ludzie o ptasich móżdżkach i zajęczych sercach. niezdolni do szybkiej, zimnej i realistycznej analizy rzeczywistości i do szybkiego, realnego, skutecznego działania. Przed Dmowskim moim mentorem polityka polska też taka była. Bez Stalina nie odzyskalibyśmy Śląska, Pomorza i Mazur. Skorzystajmy z Putina i odzyskajmy Lwów! Jednocześnie tylko gra z Putinem, tylko Rosja może zabezpieczyć nas w relacjach z Niemcami. Anglosasi nam naszych granic nie zagwarantują! Uczmy się chwytać szanse, polityka to jest biznes zależny od układów i  koniunktury. Albo Polska odwróci sojusze i zagra z Rosją albo czeka nas katastrofa…

273876526_512952103782863_90063292677389

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, many13 napisał:

Bez Stalina nie odzyskalibyśmy Śląska, Pomorza i Mazur. Skorzystajmy z Putina i odzyskajmy Lwów! Jednocześnie tylko gra z Putinem, tylko Rosja może zabezpieczyć nas w relacjach z Niemcami. 

A bez Amerykanów nie bylibyśmy pod butem ZSRR. 😂Oczywiście przez te lata byliśmy chronieni przed zgubnym wpływem Niemiec.🤣 Aż Kukliński musiał kwity wykradać żeby się od tej ochrony uwolnić.

A skorzystanie z Putina byłoby tylko sukcesem samego Putina.😂Oczywiście chwilę po tym, kiedy  juz nacieszylibyśmy się Lwowem.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

zostawic was na par dni i juz swiry szaleja

Dnia 15.02.2022 o 15:30, mirro napisał:

Uuuuuuu to PiS jednak w czworaki inwestuje?😂

czworaki to troche inaczej wygladaly

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

ojjjj weź. za miedzą wszystko ciekawsze... :ph34r:

wydaje ci sie- byle za paroma miedzami i zawsze powtarzam- nie mamy czego sie wstydzic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v