Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Roman176 napisał:

5 minut temu, Ulman napisał:

Nadal utrzymujesz że Robur z DDR przekształcił się w firmę Robur która ma siedzibę w Monachium i którą linkowałeś? Umiesz to udowodnić czy będziesz dalej fantazjował? Możesz w końcu ujawnić jakie silniki do kompresorów i silniki gazowe ten były DDRowski wspaniały twór gospodarczy nadal produkuje? Podaj jakąś stronę www. Muszą coś takiego mieć przy tak szerokim asortymencie i dobrej pozycji rynkowej.

lubię czytać jak jesteś obeznany w Internecie 

6 minut temu, Ulman napisał:

Ty nawet nie wiesz że się odmienia przez przypadki a nie w przypadkach , więc o czym można z tobą dyskutować🤣 Jak umiesz to odmień Amazone "w przypadkach" 🙂

Odmiana wyrazu amazon

Mianownik Kto? Co?:  amazon  

Dopełniacz Kogo? Czego?:Nie lubię  amazonu  

Celownik Komu? Czemu?:Przygladam się  amazonowi  

Biernik Kogo? Co?:Lubię  amazona  

Narzędnik Z kim? Z czym?:Rozmawiam z  amazonem  

Miejscownik O kim? O czym?:Rozmawiam o  amazonie  

Wołacz:Hej!  amazonie

hyhy. Ładnie spolszczyłeś Bezosa to idź za ciosem i zrób to samo z roziewaczem 😁 Mirro, tyś szczepiony. Toć szczepionym kwarantanna miała być w imię ojca narodu i premiera odpuszczona... Jużem się teraz pogubił.

Ulman napisał:

To że ty nie rozumiesz ludzi po studiach to każdy tutaj wie. To nie wina ich tylko twojej ułomności i nieuctwa. Twierdzisz że taki analfabeta jak ty jest w stanie recenzować kto robi błędy a kto nie? Pojechałeś chłopie grubo🤣 

Nie ma żadnej kontynuacji Robura made in DDR. Nie ma silników, kompresorów i kontynuacji wybitnej myśli technicznej  kolegów Honeckera. Masz za to w opór  urojeń i omamów które układasz w piękny obrazek wspaniałości komunistycznej sztucznej gospodarki która zawaliła się pod własnym ciężarem. Na podstawie podobnych zaburzeń świadomości masz też wrażenie że jesteś prawicowcem 😅🤣😂 

A to, chłopaki, nie chodzi o to? Jak Niemiec - Niemca parceluje to jest przykład na cały świat a gdy znów robi to w Polsce to się nazywa ZDRADA, wrogie przejęcie i historycznie niedopuszczalna rzecz?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał:

zobacz sobie to a później gadaj ty jesteś taki sam lasujesz debili 

A których debili ja lansuje? Zacytuj kilka postów. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Tego się nie da zapomnieć bo woła o pomstę chyba, że system pozbawił nas poczucia honoru i bycia Polakiem.

"Zginęło tam najwięcej mieszkańców wsi zastrzelonych, zakłutych bagnetami i nożami, zarąbanych siekierami, zatłuczonych drągami. Napastnicy nie znali litości mordując nawet dzieci. Wszystkie te mordy odbywały się przy wtórze krzyków błagających o litość, konających, ryczącego bydła, walących się domów..."273416840_4900706590007182_8190246699759

• Like 1
Opublikowano

Widzisz, idąc twoim śladem rozumowania nie powinniśmy np wysyłać naszych strażaków do Szwecji na pomoc - bo przecież Szwedzi złupili nasz kraj i wybili połowę ludności 400 lat temu. To nie tędy droga.

• Like 1
Opublikowano

Mało chyba znasz historię wojen ze Szwecją[ i to, jak złupili kraj - nie w ramach działań wojennych, ale zwykłej grabieży. Czystki etniczne wymyślili Belgowie i Niemcy w Afryce, a potem przeszczepili do Europy, a że ukraińców wymyślili Niemcy, to i czystki etniczne im sprzedali w prezencie

Opublikowano

Wyjasnij mi pojęcie zwykłej grabieży i co przez to rozumiesz. 

Ukraińcom nic niemcy nie sprzedali. To zawsze było draństwo skłonne do buntu i trzeba było ich trzymać krótko i gonić do roboty. Jak dostana więcej luzu to tak sie kończy jak na wołyniu. 

Opublikowano

Niemcy wymyślili pojęcie Ukraina, mamili ich własnym państwem, niezależnością, utrwalali w nich poczucie własnej "narodowości" oraz krzywd doznanych od Rzeczpospolitej oraz potem Carskiej Rosji. Robili to, ponieważ było im to na rękę - chcieli na dłuższą metę utworzyć marionetkowe , zależne od siebie państwo, które stanowiłoby bufor między ziemiami Niemiec i Rosji. Ta polityka nasiliła się w okresie tuż przez IWŚ i była kontynuowana do jej końca, a potem wznowiona w 1941, z tym że już nikt wtedy ukraińcom nie obiecywał "niepodległości" ale autonomię.

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Widzisz, idąc twoim śladem rozumowania nie powinniśmy np wysyłać naszych strażaków do Szwecji na pomoc - bo przecież Szwedzi złupili nasz kraj i wybili połowę ludności 400 lat temu. To nie tędy droga.

Szwedzi mają swiadomość kim byli i co robili , a ukraincy nie odcinają się od banderowców nie było żadnego stanowiska przyjętego przez ani prezydenta ukrainy a ni przez ich parlament a to jest historia która działa sie na oczach osób jeszcze żyjących .

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jarecki napisał:

Szwedzi mają swiadomość kim byli i co robili

I ich to wali po całości.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, jarecki napisał:

a ukraincy nie odcinają się od banderowców nie było żadnego stanowiska przyjętego przez ani prezydenta ukrainy a ni przez ich parlament

Za to Polacy piznęli się mocno w piersi, w swe piersi i zanim postawili pomniki "wyklętym" ,to dokładnie zbadali ich czyny.😂

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
jahooo napisał:

Niemcy wymyślili pojęcie Ukraina, mamili ich własnym państwem, niezależnością, utrwalali w nich poczucie własnej "

Uuu to chyba nie oni jednak...

mirro napisał:

I tego nam wszystkim życzę na przyszłość...

mirro napisał:

Za to Polacy piznęli się mocno w piersi, w swe piersi i zanim postawili pomniki "wyklętym" ,to dokładnie zbadali ich czyny.😂

A zbadali. Tak dokładnie, że na nowo historię trzebaby pisać ale czekają z tym aż zemrze ostatni z zarejestrowanych świadków.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, V12 napisał:

bo kupił , pewnie  złomka 

co tu widziec tak jak napisałem ddr był pomiedzy pl-cz a typowym zachodem , 

ciągniki nie tak bardzo lepsze , ale juz kombajny to przepaśc , choc by ze względu na kabiny i wygodę operatora , 

dla mnie to byly lepsze maszyny na pewno wygodniejsze 

, co dla mnie jest nizej od naszych , to mtz , kirowców nie miałem  do czynienia więc sie nie wypowiadam 

Kombajny były nie złe , ale do 516 tylko tone cięższy od bizona  giganta, a jaką miał przepustowość ten 516 bo nie inetrsowałem się 🤔

Ale ciężarowe to masakra , weź porównanie tego tak tu wymienianego przez wszystkie przypadki robura vs star 200 

Autobusy to już wogule ... Samochody osobowe to samo

Ogólnie niby NRD było pomiędzy zachodem a wschodem ale tam był reżim i komunizmu większy jak u nas , trzymano ich krótko żeby nie głupieli  patrząc na demokracje zachodnią 

Ogólnie te maszyny rolnicze jakimś cudem udało się  im niezłe robić 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Etymologia słowa Ukraina w języku ruskim (nie rosyjskim) oznacza "ziemie na skraju" - państwa, księstwa

Od 1772 roku trwała kolonizacja ziem zajętych przez Austrię w czasie I zaboru (kolonizacja Józefińska) połączona z indoktrynacją miejscowej ludności przeciwko Polsce oraz przeciwko Rosji. Tak zwana "autonomia" Galicji opierał się na pełnej uległości wobec Austrii a potem Austro-Węgier

Opublikowano

I co z tego? Kolonizacja tych ziem? Tosz jedwabny szlak się tam rozgałęział. Dążenie do autonomii jest wpisane w naturę człowieka i daje o sobie znać już u trzylatka, że o dojrzewaniu nie wspomnę. Ruś to ruś i sam przyznałeś iż była Kijowska. Coś szyjesz i to na konkretną modłę... A wojna już trwa bo gospodarka Ukrainy cierpi od samego oblężenia wojskiem. Czy będzie akcja zbrojna? Niekoniecznie. Na razie plan Putina jest realizowany bez przeszkód.

Opublikowano
44 minuty temu, mirro napisał:
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Szwedzi mają swiadomość kim byli i co robili

ja wiem , Zobacz ile lat mineło od najazdów szwedzkich .

Opublikowano
22 minuty temu, DTaras napisał:

I co z tego? Kolonizacja tych ziem? Tosz jedwabny szlak się tam rozgałęział. Dążenie do autonomii jest wpisane w naturę człowieka i daje o sobie znać już u trzylatka, że o dojrzewaniu nie wspomnę. Ruś to ruś i sam przyznałeś iż była Kijowska. Coś szyjesz i to na konkretną modłę... A wojna już trwa bo gospodarka Ukrainy cierpi od samego oblężenia wojskiem. Czy będzie akcja zbrojna? Niekoniecznie. Na razie plan Putina jest realizowany bez przeszkód.

A jakie mają być przeszkody, jeżeli działania Rosji aktywnie wspierają Niemcy ? Przecież torpedują wszelkie przeciwstawne inicjatywy od dawna. Sprzeciwialiśmy się pierwszej i drugiej nitce NS - i co ? Niemcy razem z Francją  dobitnie pokazały, kto rządzi, a kto ma się słuchać. Dziś ci sami niemcy mówią otwarcie, że Polska miała rację i w tej chwili Rosja ich szachuje gazem, próbując się usprawiedliwiać, że nic nie zrobią. Nam tymczasem pasowałoby w razie wejścia Rosji na Ukrainę, zbombardowac obie nitki gazociągu tak, żeby zatrzymać przesył gazu conajmniej na pół roku. Jak nas mają wy***rdolić z UE, to z hukiem

• Confused 1
Opublikowano

Po pierwsze to sami bierzemy gaz z tej rury a po wtóre zbombardowanie Niemieckiego rurociągu to działanie przeciw konkretnemu krajowi a nie strzelanie focha na Unię. Rurociąg Baltic Pipe którędy poprowadzono? Czy posiadanie racji zmienia cokolwiek w uzależnieniu od gazu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v