Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tu sie zgodzę że ich ciagniki , byle lepsze , (ale idea mojego pierwszego  postu jest taka że nie ma sie czym zachwycać i za nimi tesknić  , )

a kombajny to już przepaść , weźmy tego 516 na silniku v8 , nasz bysonek to jak sarenka 

Edytowane przez V12
Opublikowano

ogar 205 pierwszy wlasny,nowy,zakupiony za swojewlasne  pieniadze, podstawowke skonczylem i w wakacje zarobilem-pamietam jak dzisiaj 326 tysiecy, za 350 tysiecy byla c-z 350 ,zaluje ze jej nie kupilem, ogar to sie psul praktycznie co tydzien, - zaplon to byl spartolony koncertowo

tam mi sie skojarzylo z "misjonarzami'

0_1_82889_Stara_ale_jara_przez_drinos.png

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

czy Amazon?😂

image.jpeg.786a0763a3d02c3f0e6c36f6fcfe4c64.jpeg 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

To skoro napisałeś to mądrze to znajdź cokolwiek na potwierdzenie że produkuje silniki kompresorów i silniki gazowe. No i czemu kłamałeś podając że Robur z Monachium to spadkobierca Robura z DDR.

to się nazywa przekształcenie

Dla Romka to raczej bez róznicy. Amazon czy Amazone

jesteś tak bardzo wykształcony a tak jak byś nawet nie skoczył potrawówki 

gdybym odmienił w przypadkach to źle ? 

Opublikowano
15 minut temu, V12 napisał:

tu sie zgodzę że ich ciagniki , byle lepsze , (ale idea mojego pierwszego  postu jest taka że nie ma sie czym zachwycać i za nimi tesknić  , )

a kombajny to już przepaść , weźmy tego 516 na silniku v8 , nasz bysonek to jak sarenka 

Te ciągniki to takie rympały ... Kuzyn miał 323 gdzie to do 16 nawet polotu nie miało 

Opublikowano

Jak szybko kupił tak szybko sprzedał , a ten promień skrętu 🤦‍♂️

Nie wiem co Ty w tym widzisz 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ursus932 napisał:

Jak szybko kupił tak szybko sprzedał ,

bo kupił , pewnie  złomka 

co tu widziec tak jak napisałem ddr był pomiedzy pl-cz a typowym zachodem , 

ciągniki nie tak bardzo lepsze , ale juz kombajny to przepaśc , choc by ze względu na kabiny i wygodę operatora , 

dla mnie to byly lepsze maszyny na pewno wygodniejsze 

, co dla mnie jest nizej od naszych , to mtz , kirowców nie miałem  do czynienia więc sie nie wypowiadam 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

to się nazywa przekształcenie

jesteś tak bardzo wykształcony a tak jak byś nawet nie skoczył potrawówki 

gdybym odmienił w przypadkach to źle ? 

Nadal utrzymujesz że Robur z DDR przekształcił się w firmę Robur która ma siedzibę w Monachium i którą linkowałeś? Umiesz to udowodnić czy będziesz dalej fantazjował? Możesz w końcu ujawnić jakie silniki do kompresorów i silniki gazowe ten były DDRowski wspaniały twór gospodarczy nadal produkuje? Podaj jakąś stronę www. Muszą coś takiego mieć przy tak szerokim asortymencie i dobrej pozycji rynkowej.

Ty nawet nie wiesz że się odmienia przez przypadki a nie w przypadkach , więc o czym można z tobą dyskutować🤣 Jak umiesz to odmień Amazone "w przypadkach" 🙂

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Nadal utrzymujesz że Robur z DDR przekształcił się w firmę Robur która ma siedzibę w Monachium i którą linkowałeś? Umiesz to udowodnić czy będziesz dalej fantazjował? Możesz w końcu ujawnić jakie silniki do kompresorów i silniki gazowe ten były DDRowski wspaniały twór gospodarczy nadal produkuje? Podaj jakąś stronę www. Muszą coś takiego mieć przy tak szerokim asortymencie i dobrej pozycji rynkowej.

lubię czytać jak jesteś obeznany w Internecie 

6 minut temu, Ulman napisał:

Ty nawet nie wiesz że się odmienia przez przypadki a nie w przypadkach , więc o czym można z tobą dyskutować🤣 Jak umiesz to odmień Amazone "w przypadkach" 🙂

Odmiana wyrazu amazon

Mianownik Kto? Co?:  amazon  

Dopełniacz Kogo? Czego?:Nie lubię  amazonu  

Celownik Komu? Czemu?:Przygladam się  amazonowi  

Biernik Kogo? Co?:Lubię  amazona  

Narzędnik Z kim? Z czym?:Rozmawiam z  amazonem  

Miejscownik O kim? O czym?:Rozmawiam o  amazonie  

Wołacz:Hej!  amazonie

Opublikowano

Linku nie dasz bo nic takiego nie ma a strona www. z twoimi urojeniami jeszcze nie istnieje.

Nie ma żadnych kompresorów , silników do tychże czy silników gazowych. Wymyśliłes to w uwielbieniu komunistycznej gospodarki   i teraz brniesz w to  i kłamiesz  jak TVPis.

Do szkoły za dużo nie chodziłeś i to a ż nadto widać.

Po pierwsze trzeba by odmienić po niemiecku.

Po drugie zakładając rodzaj męski,  to dopełniacz będzie amazona a nie amazonu.

po trzecie odmieniłes amazon a to nas guzik obchodzi bo oni nic nie przejeli. Prosiłem żebyś odmienił amazone a ty mi odmieniasz amazon. Jak tobie się  myli Amazon Bezosa z Amazone produkującym rolnicze graty to nie dziwota że  Robury ci się kompletnie popieprzyły. Nie twoja wina - po prostu masz wrodzony defekt poznawczy. Nie ma się czego wstydzić i brnąc w patologiczne kłamstwo

Opublikowano

Linku nie dasz bo nic takiego nie ma a strona www. z twoimi urojeniami jeszcze nie istnieje.

a to dziwne 

firma Robur-Kfz-Engineering GmbH została ponownie założona i przejęła całe know-how firmy Robur-Werke Zittau. W 1999 roku została założona FBZ GmbH Zittau . FBZ to skrót od Vehicles – Assemblies – Subcontracts . Fabryka w Budziszynie została przekształcona w park przemysłowy. W różnych firmach pracuje tam około 1100 osób. [4] W 2012 roku FBZ została przemianowana na Robur-Fahrzeug-Engineering-Zittau GmbH na nowego właściciela.

Nie ma żadnych kompresorów , silników do tychże czy silników gazowych. Wymyśliłes to w uwielbieniu komunistycznej gospodarki   i teraz brniesz w to  i kłamiesz  jak TVPis.

ja ja gutt 

lalalalalalal   o co dalej ?

Opublikowano

Do szkoły za dużo nie chodziłeś i to a ż nadto widać.

pewny jestem gdybym pisał z twoimi dziećmi to dopiero błędów by było mam dużo grup jak i z pracy ludzi po studiach tak walą ze czasami trzeba sie domyslać co piszą no ale dro @ulman wszystko wie gdzie ja bym mógł coś  myśleć 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Daj źródło tych informacji.

szukaj aż znajdziesz 😂 

Opublikowano (edytowane)

To że ty nie rozumiesz ludzi po studiach to każdy tutaj wie. To nie wina ich tylko twojej ułomności i nieuctwa. Twierdzisz że taki analfabeta jak ty jest w stanie recenzować kto robi błędy a kto nie? Pojechałeś chłopie grubo🤣 

Nie ma żadnej kontynuacji Robura made in DDR. Nie ma silników, kompresorów i kontynuacji wybitnej myśli technicznej  kolegów Honeckera. Masz za to w opór  urojeń i omamów które układasz w piękny obrazek wspaniałości komunistycznej sztucznej gospodarki która zawaliła się pod własnym ciężarem. Na podstawie podobnych zaburzeń świadomości masz też wrażenie że jesteś prawicowcem 😅🤣😂 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

To że ty nie rozumiesz ludzi po studiach to każdy tutaj wie. To nie wina ich tylko twojej ułomności i nieuctwa. Twierdzisz że taki analfabeta jak ty jest w stanie recenzować kto robi błędy a kto nie? Pojechałeś chłopie grubo🤣 

wiesz jaka jest miedzy nami różnica ? 

Opublikowano

O czym ty piszesz? Ty sie chłopie nie umiesz normalnie wysłowić, nie umiesz udowodnić ze to co piszesz nie jest brednią i fantazją , więc o czym mozna z tobą dyskutować? Musisz uważać bo doprowadzisz się do takiego stanu jak Marecek i bedziesz tylko w weekend komputer dostawał na kilka godzin😆

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

O czym ty piszesz? Ty sie chłopie nie umiesz normalnie wysłowić, nie umiesz udowodnić ze to co piszesz nie jest brednią i fantazją

gdybym miał taką fantazje to bym książki pisał ....  ale gdybym był taki jak ty to zapisał bym się do dobrego specjalisty ... jesteś świecie przekonany ze tak jest to wiesz   🤪

masz tu trochę na uspokojenie 

Opublikowano (edytowane)

chinolom zdmuchło znicz olimpijski i wszędzie trąbią że to zły omen bo jakieś wojny i inne bzdeciarskie wróżby gusła i zabobony.
Nic ponnad to nie oznacza jak to że nie kupować kuchenek gazowych chińskiego projektu bo nawet solidnego palnika gazowego nie potrafią zrobić jak kto mądrzejszy z zewnątrz im tego nie zleci i nie powie jak.
Jednak co komuna to komuna i partackie nacje tylko płodzi. z resztą postkomunistycznym kacapom w Soczi też kiedyś zgasło.... pewnie u chinoli po taniości palnik zamówili a może to ten sam bo tylko wypożyczyli
wschodnia dzicz i ciemnota i tyle:P

a i jeszcze jedno - oligarchy sp***rzają z Ukrainy tylko smugi po samolotach widać naniebie
następne rekiny bezzębne biznesu
u nas też gospodarka się oligarchizuje tak że jednak postkomuna ma się nieźle i tutaj

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oj zły to omen, oj zły. 😂 

Właśnie skończyła mi sie kwarantanna, więc trza się brać za robotę. Tydzień zaczyna sie pozytywnie .😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dysydent napisał:

Nic ponnad to nie oznacza jak to że nie kupować kuchenek gazowych

hmm , wczoraj na informcjach mówili żę kuchenki gazowe to cichy zabójca , na równi z azbestem . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Oj zły to omen, oj zły. 😂 

Właśnie skończyła mi sie kwarantanna, więc trza się brać za robotę. Tydzień zaczyna sie pozytywnie .😂

no

trzeba przyczepę na przegląd bo akurat termin i akurat dzisiaj podziały się kierunkowskazy

fakt - jakoś tak "fatalistycznie wszystko z poniedziałku....

no nic, trza próbówkę i
na ra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v