Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

Ja mam dzisiejsze zdjęcie prosto z Kijowa
i nie wykorzystam go do oskarżania np Ciebie że to Twój człowiek bo zapewne ani Ty ani ten z tym plakatem nie macie za bardzo pojęcia o co w tym wszystkim chodzi i dlaczego Ukrainie jednak trzeba ryja ukrócić  a dyskusje tylko trwają jak (kliknij w puste poniżej)

Marecek nie ma pojęcia ale ma memy.

Znowu weekend i znowu jest na przepustce.😆

2 godziny temu, jarecki napisał:

nie zupełnie jaja , te wszystkie parki rozrywki powstają  dlatego żę inwestor widzi  masowego klienta , a coraz wiecej ludzi stać na wyjazd pewnie socjal odgrywa tu role ale tak jest , tak samo socjal jest w rolnictwie i napędza aprzedaż maszyn .              https://www.bankier.pl/wiadomosc/Hiszpanski-Sad-Najwyzszy-nakazal-wyburzenie-luksusowego-hotelu-Koszty-szacowane-na-miliony-euro-8274862.html                a co tam ze stobnicą i zamkiem  ?

Hotele , parki rozrywki, restauracje, czy drogi  powstawały za SLD, za PO i za PIS. Nie jest to żadne osiągnięcie.

Zamiast socjalu powinny być niższe podatki i wtedy wyszłoby na to samo. Niestety mamy przy władzy socjalistów którzy lubują się w tzw. redystrybucji dóbr na zasadach urojonej sobie przez ich lewicowe umysły, srawiedliwości społecznej. Podnoszą podatki, wprowadzają kolejne opłaty i daniny, mnożą przepisy i biurokrację a czym więcej tego wprowadzają tym większy burdel i chaos. To są nienormalni ludzie.  

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

parę darmowych  złotych pozwoliło biedakom dogonić bogatych ?, każdy bawi się tak samo ?,  ale jaja 🤣

Zacznij realnie  żyć człowieku po za telewizją

Prawda jest taka że gorzej ździadziali bo po za jedzeniem to ich nie stać na wynajęcie jakiejkolwiek usługi, no może bo za strzyżeniem 🤣

Jeszcze gorzej ludzie niezaradni dostaną w d*pę  po rządach PIS niż za PO.

I na tą pracę ma wpływ akurat PIS ? 🤣 pewnie dzięki coraz to kolejnym  obciążeniom dla przedsiębiorców jest im łatwiej ? 🤣

dzięki czemu jest tak praca ? co PIS zrobił dla przedsiębiorców ?

Przedsiębiorcy mogą produkować bo jest popyt tak krajowy jak i zagraniczny , obciążenia i wyższe koszty pracy wrzucają w wyższe ceny za produkty i usługi , ludzie kupują i tak się to kręci , nie widzę załamania popytu , budowlanka ma robotę na 3 lata do przodu a ty lamentujesz nad ich losem . Polska to potężny rynek zbytu , gdzie się przeniosą ci biedni pracodawcy ?

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

nie zupełnie jaja , te wszystkie parki rozrywki powstają  dlatego żę inwestor widzi  masowego klienta , a coraz wiecej ludzi stać na wyjazd pewnie socjal odgrywa tu role ale tak jest , tak samo socjal jest w rolnictwie i napędza aprzedaż maszyn .              https://www.bankier.pl/wiadomosc/Hiszpanski-Sad-Najwyzszy-nakazal-wyburzenie-luksusowego-hotelu-Koszty-szacowane-na-miliony-euro-8274862.html                a co tam ze stobnicą i zamkiem  ?

pare dni temu pisali ze sprawy sadowe trwaja i byc moze zamek ocaleje- tyle od dawna inwestorom zapal do budowy oslabl.

mieszkam przy trasie do energylandii- w lecie rano ciagna samochody z polski wschodniej[z zachodniej maja inny dojazd] auto za autem ,stadami po pare z jednego powiatu..

ostatni- z polnocy polski to przed polnoca wracaja.

przed parkiem w godzinach szczytu korki zaczynaja sie z 10 km,pare drog tam sie schodzi.

w sasiedniej gminie juz zaczely sie protesty przeciw budowie kolejnego parku- wszedzie wisza plakaty, wystarczylo jedno spotkanie informacyjne i juz chca blokowac , wcale sie nie dziwie- zrobili zjazd z autostrady- tylko o drogach lokalnych zapomnieli, gdyby dwa autokary sie spotkaly w paru miejscach to bylo by wesolo...

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

pare dni temu pisali ze sprawy sadowe trwaja i byc moze zamek ocaleje- tyle od dawna inwestorom zapal do budowy oslabl.

co według Ciebie powinni zrobić ? ja bym dał kare 10 mln . i niech kończą .

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Przedsiębiorcy mogą produkować bo jest popyt tak krajowy jak i zagraniczny , obciążenia i wyższe koszty pracy wrzucają w wyższe ceny za produkty i usługi , ludzie kupują i tak się to kręci , nie widzę załamania popytu , budowlanka ma robotę na 3 lata do przodu a ty lamentujesz nad ich losem . Polska to potężny rynek zbytu , gdzie się przeniosą ci biedni pracodawcy ?

Odezwał się ten co nakupił nawozów, materiałów budowlanych 🤣

Ciebie kolego na nic z tej branży nie stać przy tych cenach. mnie kompletnie nie obchodzi czy budowlanka ma lepiej czy gorzej,

obchodzi mnie kogo i na co jest stać a ludzi tych którym pis darmo daję kasę tym bardziej

za swoje lenistwo, niezaradność zawsze zapłacą najbiedniejsi

Ludzie w Polsce są na tyle głupi że zapłacą za informację na ulicach w rachunkach za te wszystkie kampię i bilbordy 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

parki rozrywki zawsze były czymś nowych w polsce i praktycznie gdzie nie postawią to inwestycja się sprawdza bo po prostu tego nie ma na na kązdym osiedlu jak biedronek czy lidlów

Napędzi ci teraz sprzedać maszyn 🤣

Opublikowano

akurat w malopolsce to pare tych parkow jest-dinozatorland,rabkoland, park miniatur inwald obok energylandii, do tego pare basenow termalnych. 

21 minut temu, jarecki napisał:

to wies z 100 mieszkancami,kazdy sie cieszy ze kiedys, byc moze, bedzie mial prace na miejscu- zamkow ci u nas tez dostatek-mogli jakis zrujnowany odbudowac . nawet na ruinach szlaku orlich gniazd mozna interes robic..

w malopsce poludniowej prawo budowlane tez sie nie przyjelo- doskonale rozumiem budowanie bez zezwolen. ja nic nie moge postawic a sasiad za droga co chce, gdy przyjdzie powodz on ma w ogrodzie i domu wode a u mnie sucho.............

Opublikowano
jarecki napisał:

1 minutę temu, jacus napisał:

Kara bez sensu skoro mieliby kończyć a znów nakaz rozbiórki zrobi więcej szkód niż ta budowa. Niech kończą i robią inwestycję środowiskową.

Opublikowano (edytowane)

Jaka rozbiórka Sąd uchylił zakaz dalej  mogą budować .

Nadzór budowlany może nakazać własny budynek rozebrać gdzie ma własną siedzibę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

eee? Z pułkownikiem?

No gdzie mnie do oficera starszego? Za wysokie progi. 

A mi obiecał że mnie sczochra jeszcze kiedyś... Ma się wejscia, nie😉

Opublikowano

Bujaj się z takimi wymysłami każdy powinien mieć prawo postawić co chce i za ile chce jak to po wojnie miało miejsce i do dziś wszystko stoi , a dzis co z planem to się wali byle wicherek powieje .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Bujaj się z takimi wymysłami każdy powinien mieć prawo postawić co chce i za ile chce 

Żeby tak było to musiałbyś być prawdziwym właścicielem gruntu/działki a nie dożywotnim użytkownikiem. 

Opublikowano (edytowane)

A widzisz? Ja swoim (oczywiście jak sytuacja wymagała) obiecywałem tylko że im przypierdolę. Ale wiedzieli ze lepiej nie upominać sie o spelnienie obietnicy.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

9 minut temu, jarecki napisał:

kara by się przydała żęby ini  budowali według zezwoleń .

Żebyś Ty wiedział jakie inwestycje stoją w Twojej okolicy bez papierów.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

(a nie to Twoja okolica, bo przy wyjeździe na Siedlce)

Edytowane przez mirro
Opublikowano

ja wiem, , co innego jest budynek który jest w komponowany w otoczenie a co innego jest 15 pietrowy który widać z kilku kilometrów , po to był plan przestrzenny gminy zeby to unormalizować , tam gdzie działalnoisc gospodarcza to działalność a tam gdzie zabudowa jednorodzinna to zabudowa . 

9 minut temu, galan99 napisał:

Bujaj się z takimi wymysłami każdy powinien mieć prawo postawić co chce i za ile chce jak to po wojnie miało miejsce i do dziś wszystko stoi , a dzis co z planem to się wali byle wicherek powieje .

chciałeś żęby sąsiad pobudował 10 pietrowy hotel ? ja nie .

Opublikowano

I nikt się nie upomniał? No mi by to nie dawało spokoju. Podobnie teraz.

jarecki napisał:

ja wiem, , co innego jest budynek który jest w komponowany w otoczenie a co innego jest 15 pietrowy który widać z kilku kilometrów , po to był plan przestrzenny gminy zeby to unormalizować , tam gdzie działalnoisc gospodarcza to działalność a tam gdzie zabudowa jednorodzinna to zabudowa . 

9 minut temu, galan99 napisał:

chciałeś żęby sąsiad pobudował 10 pietrowy hotel ? ja nie .

sąsiad? w Stobnicy?

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

nikt się nie upomniał? No mi by to nie dawało spokoju. Podobnie teraz.

Kużwa, na każdym poligonie jest jakiś dozór mianowany jako "Zamek". A jak płasko niech stoi, zawsze to jakiś punkt orientacyjny. Zawiesić tylko światła żeby lotniarze nie walili po oknach.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

Opublikowano

przypomnieliscie mi pulkownika ,ktory mieszkal niedaleko mnie, irak  afganistan zaliczyl a na pasach dziewczyna go zabila. 

zamek to pikus- golebiewski w pobierowie to jest dopiero osiagniecie........na zywo jeszcze "lepiej" wyglada

Budowa hotelu w Pobierowie (źródło: TT Tomasz Narkun)

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

przypomnieliscie mi pulkownika ,ktory mieszkal niedaleko mnie, irak  afganistan zaliczyl a na pasach dziewczyna go zabila. 

My nie szkolone do przeżycia w takich warunkach. No i kto, kto chce żyć, przechodzi po pasach?lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v