Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

bo Pann88  napisał żę po tyle to azotu nie kupi , to odpisałem żę ma z czego dokładać bo pracuje po za rolnictwem i 1 punkcik .               ,, .Turecka inflacja zbliżyła się do 50 proc. Zmiana szefa urzędu statystycznego niewiele pomogła ''

prowokowanie do klotni??taki wpis dostales..normalkana brak argumentow

3 godziny temu, witejus napisał:

za ile to punkcików zabierają prawo... pisania?😆

za 4 na miesiac ,za 6 na pol roku-tak kiedys bylo..

obejscie jest proste-nowe konto 😂

3 godziny temu, dysydent napisał:

znam takiego "dobrego handlarza" pisać to on za bardzo nie umie ale trzycyfrowe potrafi przez dwucyfrowe w pmięci

mnożyć i dzielić a nawet statystyczną medianę wyciągnąć choć nie wie co to mediana :D

spektrum autyzmu-to sie fachowo nazywa.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, jacus napisał:
4 godziny temu, jarecki napisał:

bo Pann88  napisał żę po tyle to azotu nie kupi , to odpisałem żę ma z czego dokładać bo pracuje po za rolnictwem i 1 punkcik .               ,, .Turecka inflacja zbliżyła się do 50 proc. Zmiana szefa urzędu statystycznego niewiele pomogła ''

prowokowanie do klotni??taki wpis dostales..normalkana brak argumentow

uważam żę sumek nie jest odpowiednią osobą na modeatora , brakuje mu konsekwencji i zdroworozsądkowego podejscia jak coś robić to albo dobrze albo wcale , nawet nie był w stanie podać powodu , zresztą nie ważne . Jego poziom inteligencjinie nie jest w stanie wyłapać ironi .

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano

Ten nierząd na Nowogrodzkiej  władował nas Polaków po cichu w sojusz z UPAdliną - dogadał to za plecami nas Polaków zajmując nas bzdurną ustawą w Knesecie na Wiejskiej. NATO i USA nie ma zamiaru ginąć za UPAdlinę. Podesłał nam parę batalionów kowboi i wystawił nas Ruskim jako mięsko armatnie. Znowu będziemy umierali nie za swoją wolność powstrzymując Syberyjskiego  Tygrysa. Rząd Wielkiej Brytanii nigdy nie miał przyjaciół tylko własne celowe interesy.  Ten sojusz trio wspólnie z UPAdliną godzi w honor nas Polaków. Ten "sojusz" powstał po to, żeby wesprzeć Ukrainę zbrojnie bez angażowania NATO. W razie czego NATO odmówi nam pomocy, ponieważ to "porozumienie" jest poza jego oficjalnymi strukturami- dlatego tak został skonstruowany. Polacy giną, NATO umywa ręce, niemcy czekają na moment, kiedy w Polsce wybuchnie chaos, żeby wkroczyć do zachodniej Polski na mocy "ustawy 1066" o "bratniej pomocy" w przypadku zamieszek, żeby "zaprowadzić porządek"- a do tych dojdzie, gdy miliony uchodźców z ukrainy zaleją południe Polski, żądając jedzenia, dachu nad głową i opieki medycznej, których nie będziemy w stanie im zapewnić.

22687658_159009948025617_3359068321911805104_n.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

https://www.logo24.pl/Logo24/7,139601,28040010,jeff-bezos-ma-zamiar-pokonac-smierc.html?disableRedirects=true

Ciekawe co jeszcze wymyślą bogacze aby przedłużyć sobie egzystencję i pławienie się w luksusach na tym świecie. Żal mi tych ludzi,na nic ich wysyłki nawet jakby mieli żyć i po 150 lat to ten moment przyjdzie na każdego.

Od jakiegoś czasu słucham p Gadowskiego. Ciekawa porcja informacji spoza głównego jedynie słusznego nurtu.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

Pisałem o tym wczoraj to się jeden rzucił  że nie prawda .

Kto ma pieniądze trzeba kupować na wiosenne  roboty , taniej już nie będzie bo ropa mimo ataku omikrona drożeje . U mnie 5, 24 zł jak dla mnie to o 1 zł i tak za drogo tak samo nawozy 2800 zł tona o 1 tys. za drogo 

Opublikowano (edytowane)

1 lutego kupiona ropa 400 l po 5,19 zł .

Biednego wszyscy  doją bo  bogaty z bogatym, nie będzie się kopał .

Było by jak kopanie się z koniem .

Lista najbogatszych ludzi świata "Forbesa"

Jeff Bezos, założyciel i CEO Amazona - 131 mld dol.

Bill Gates, założyciel Microsoftu - 96,5 mld dol.

Warren Buffett, inwestor, twórca i CEO funduszu Berkshire Hathaway - 82,5 mld dol.

Bernard Arnault z rodziną, prezes i właściciel udziałów w grupie LVMH, skupiającej największe luksusowe marki świata - 76 mld dol.

Carlos Slim Helu z rodziną, potentat branży telekomunikacyjnej w Meksyku - 64 mld dol.

Amancio Ortega, twórca imperium odzieżowego Inditex, w którego skład wchodzi m.in. Zara - 62,7 mld dol.

Larry Ellison, twórca i prezes zarządu Oracle - 62,5 mld dol.

Mark Zuckerberg, twórca i CEO Facebooka - 62 mld dol.

Michael Bloomberg, twórca Bloomberg LP - 55,5 mld dol.

Larry Page, współzałożyciel Google - 50,8 mld dol.

Charles Koch, potentat przemysłu w USA - 50,5 mld dol.

David Koch, potentat przemysłu w USA - 60 mld dol.

Mukesh Ambani, twórca i właściciel najbardziej wartościowej firmy w Indiach: Reliance Industries Limited, działającej w sektorze paliw - 50 mld dol.

Sergey Brin, współzałożyciel Google - 49,8 mld dol.

Francoise Bettencourt Meyers z rodziną, spadkobierczyni założycieli L'Oreal - 42,2 mld dol.

Jim Walton, syn założyciela i udziałowiec Walmartu - 46,4 mld dol.

Alice Walton, córka założyciela i udziałowczyni Walmartu, 46 mld dol.

Rob Walton, syn założyciela i udziałowiec Walmartu - 46,2 mld dol.

Steve Ballmer - były prezes Microsoftu, 41,2 mld dol.

Ma Huateng (zwany również Pony Ma), twórca i CEO chińskiej grupy internetowej Tencent - 38,8 mld dol.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
dysydent napisał:

szwabik gada z Putinem bo Niemcom wojna na Ukrainie nie potrzebna... może inaczej - nie potrzebny jest im niestabilny wschód i nawet jeśli ew wojna toszybko i do skutku aby jak najkrócej był bajzel na drodze do Azji. Akurat wiele tu ma sprzeczność interesów Niemiec z amerykańskimi, brytyjskimi i Niemcy w kategoriach konkurencji gosp[odarczej woleli by konkurować z azjatami niż anglosasami bo od tych drugich czują się gorsi. W obecnej sytuacji wojna na Ukrainie najbardziej służy Amerykanom bo blokuje rozwój euroazjatyckiej.... zdaje się że tu już o ttym pisałem i pisałem też tez że z NIemcami w tych kwestiach i nam po drodze. Skoro Niemcy muszą się "usławiać/' (od słowa) w kwestiach transportu morskiego dla swojej ekspansji eksportowej w czym są fenomenem obecnie to woleli by mieć opcje zdywersyfikowane.
Tak na prawdę wiele więcej już nie wyciągną z Polski i postkomuny w ue i potrzebna IM ekspansja dalej.
Tutaj z Nimi możemy się dogadać ale potrzebny do tego deall-u też ktoś swój dalej na wschód i Ukraina na takiego nie wygląda choćby przez niepoważne funkcje tranzytowe na przykładzie LHS-u.
Czy Rosja jest poważniejszym tu partnerem?

Jeśli nie zaczniemy rozmawiać z bezpośrednimi swoimi sąsiadami na te tematy aby możliwie zgodnie współdziałac a będziemy jankeską drzazgą w tych tematach to nie pozostanie nic innego reszcie okolicy jak takiego pryszcza.... Amerykanie i tak w końcu będą musieli rozmawiać z tymi którzy na prawdę coś tu mogą ponad blokowanie projektów gospodarczych o bardziej długofalowych skutkach niż życie kilku Putinów czy wręcz ustrojów politycznych.
polityka - zniszczyć a później się pomyśli od polityki - pomyśleć zanim się zniszczy tylko dla tego nas trzyma jeszcze przy niemiecko europejskim trzonie gospodarczym bo Niemcy kierują się tym drugim wariantem

Gdyby Erdogan nie był jebnięty to nikt Ukrainą nie powinien się przejmować. Ot co. Ruski by ją wchłonął i byłby to świetny klient po całości... A tak Chinole skorzystają.

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, dysydent napisał:

żywcem z zaleceń nowoczesnego chowu ...żywca xD

Czyli jednak w habitat Czechom się wjebali?😂

A to ktoś miał wątpliwości?

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Gdyby Erdogan nie był j**nięty to nikt Ukrainą nie powinien się przejmować. Ot co. Ruski by ją wchłonął i byłby to świetny klient po całości... A tak Chinole skorzystają.

ja mysle żę teraz jak rosja nie wchłonie ukrainy  to stratna bedzie unia a chiny sokorzystają przez ekspansje .

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

ja mysle żę teraz jak rosja nie wchłonie ukrainy  to stratna bedzie unia a chiny sokorzystają przez ekspansje .

Całej Ukrainy nie ma szans wchłonąć , przecież to ogromny obszar i ochotników mają do obrony , ekonomicznie  wojna  to się chyba już nie opłaci .

Opublikowano (edytowane)

Czy NATO to fikcja czy przeżytek?.....................   Chorowacja grozi. że na wypadek konfliktu wycofuje swoją pokojową kompanię z NATOwskich struktur i Niemcy +Węgry  są za Ruskimi................. Polskę i UPAdlinę ma bronić jankeska dywizja powietrzno-desantowa która w popłochu spier@dalała z Afganistanu  - żenada i kompromitacja. Angolom nie wierzę - podrzucili złom z demobilu i wojujcie sobie sami w obronie chazarskiej UPAdliny. Tak chazarskiej bo trzeba sobie postawić tezę o co tu chodzi. Nie wiem czy wszyscy mają jasność, że w dolinie pomiędzy Morzem Kaspijskim a Czarnym na tych żyznych glebach pomieszkiwało  przed X wiekiem dzikie plemię chazarskie. Te nikczemne plemię zostało przegonione w wyniku konfliktów z Wikingami i Słowianami. Hasło Słowianie to dla watykańskich krzyżowców jakoby czerwona płachta na byka bo to w imię owego krzyżyka zneutralizowano  Cywilizację Słowiańską. Wiedza to jest tajemna zabunkrowana w kazamatach watykańskich tylko dla swoich. Do rzeczy;

Już od pomarańczowej rewolucji roku 2014 gdzie  gościli tam także nasi rodzimi szabesgoje wnuczęta tych przywiezionych na czołgach Wandy WaSILEWSKIEJ.  Wszystkie siły zachodnich imperialistów skierowane są na stworzenie w tym miejscu w sąsiedztwie Putinka nowej Chazarii.  Tak nowej chazarii o nazwie UPAdlina w dziwny sposób za pozwoleniem zachodu tworzącej swoją tożsamość na dokonaniach rezuna, bandyty mieszczącego się w pierwszej dziesiątce zbrodniarzy stefcia bandery. Naszym szabesgojom przy korycie zbrodnie Wołyńskienic nie mówią - przecież chodzi tu o dobro rzekomo zagrożonych przez arabów nad Synajem  braci mojrzeszowych. Do tych wszystkich geszeptów i tajnowojennych przygotowań potrzebny  był czynnik zewnętrzny, coś co by zaintrygowało światowe społeczeństwo Co było i jest tym czynnikiem pozostawiam do przemyśleń czytającemu?

Edytowane przez many13
Opublikowano
40 minut temu, many13 napisał:

Co było i jest tym czynnikiem pozostawiam do przemyśleń czytającemu?

Z pewnością chodzi o zakaz handlu w niedzielę.😂

• Haha 1
Opublikowano

@many13 Ja myślałem żeś ty normalniejszy. Jaka cywilizacja słowiańska,jacy krzyżowcy watykańscy. Co ty pleciesz. Skąd ty te artykuły bierzesz.

Opublikowano
18 minut temu, Krzak napisał:

@many13 Ja myślałem żeś ty normalniejszy. Jaka cywilizacja słowiańska,jacy krzyżowcy watykańscy. Co ty pleciesz. Skąd ty te artykuły bierzesz.

To jest wiedza powszechna nie z krzaków ani z krzaczków. Zadaj sobie pytanie ; kto zneutralizował cywilizację Azteków i Inków a będziesz miał odpowiedż o naszych pradziadach Słowianach - chyba żeś niemiec?

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

To jest wiedza powszechna nie z krzaków ani z krzaczków. Zadaj sobie pytanie ; kto zneutralizował cywilizację Azteków i Inków a będziesz miał odpowiedż o naszych pradziadach Słowianach - chyba żeś niemiec?

Cywilizacja zachodnia to najlepsze co mogło się przytrafić europie,jej już praktycznie nie ma. Ja żaden niemiec. Daj sobie spokój z cywilizacjami słowian tylko pomyśl jak dzisiaj może pomóc ojczyźnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v