Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, galan99 napisał:

Zero tolerancji dla brawury i pijaństwa na drogach

Od 1 stycznia obowiązują nowe, wyższe stawki mandatów i sądowych grzywien dla kierowców łamiących przepisy ruchu drogowego. Surowsze kary mają zwiększyć bezpieczeństwo, szczególnie pieszych i rowerzystów oraz poprawić niechlubne statystyki wypadków. https://bit.ly/3JAy80z

https://www.facebook.com/TVPSzczecin/videos/300821528498668

zwykła inflacja to jest a nie zero tolerancji

wszystko drożeje to i mandaty też i jest to jedynie dowód na to że władza inflację uznaje i nawet można by pokusić się oceny jak wysoką

to o ile procentowo te mandaty...? bo ja ten syf szajs-zbukowy blokuję u siebie na kompach i niczego z tego linka nie wyczytam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W takim razie skoro w ten sposób uznaje to i wysokością mandatów ją prognozuje...

Poco blokować jak na maszynie wirtualnej można sobie posprawdać co aktualnie na kompie gmera...

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, DTaras napisał:

Poco blokować jak na maszynie wirtualnej można sobie posprawdać co aktualnie na kompie gmera...

to akurat szerszy temat bo i technologiczny co akurat że w wirtualce system odpalisz to ja i tak zobaczę Twój router jeśliby się z moim serwerem łączył ale też i z rodzaju czegoś co można nazwać higieną osobistej estetyki. i tak aby nie rozpisywać ... to jest coś takiego rodzaju do czego mam s2oiste obrzydzenie i może to rodzaj mizantropii ale przewiduję upadek ... bardziej odchodzenie od portali społecznościowych takich "dla wszystkich" w przyszłości

temat powróci a zajawka choćby tutaj

nie wiem czy nadal działa likowanie do określonego momentu ale tu na nasz temat  26-a minuta i ok 20-a sekunda i praktycznie do konca lub momentu gdy zbrzydnie znudzi..

ani nie lubię nazbyt siebie upubliczniać ani nie interesują mnie czyjeś np gołe bachory i podobne czysto celebryckie..

no świat osiągnie przesyt a u mnie tylko wcześniej się objawiło :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, thor1984 napisał:

@Roman176 to Ty jesteś górnikiem?

tak 

5 godzin temu, mirro napisał:

Roman - nie wyprzedawajcie za bezcen Niemcom polskiego węgla. Na rany Chrystusa nie wyprzedawajcie,😂

koksu 🙄 hard itp

3 godziny temu, Ulman napisał:

Z kontekstu wynika że Niemcom ale nawet jeśli ogólnie za granicę to nigdzie nie jest napisane i to znowu twoja wyobraźnia

oczywiscie ze nigdzie niema napisane....    idiota się nie pisze 

JSW: Aneks zwiększa wartość dostaw węgla do voestalpine Stahl do ok. 4,9 mld z

3 godziny temu, Ulman napisał:

Z kontekstu wynika że Niemcom ale nawet jeśli ogólnie za granicę to nigdzie nie jest napisane i to znowu twoja wyobraźnia

oczywiscie ze nigdzie niema napisane....    idiota się nie pisze 

JSW: Aneks zwiększa wartość dostaw węgla do voestalpine Stahl do ok. 4,9 mld z

4 godziny temu, jarecki napisał:

tak z ciekawosci ile zarobi górnik dołowy , i ile godzi pracuje dziennie ?

od 3 do 5 k tym bliżej wydobycia tym więcej   ....  normalna 8 godzin pracuje ale warunkach wysokiej temp 6 godzin 

na ppg od 3 do 3,7k tam jest najgorzej 

Opublikowano

Jeśli nie ma napisane ze za granice to znaczy ze blokują wysyłkę wungla  w ogóle czyli także do obrotu krajowego i dla elektrowni. Czemu to robią najlepszemu rzadowi od tysiąca lat? Działają na zlecenie Putina, Tuska czy Niemców?

Czemu JSW daje sie dorabiać Niemcom na naszym wunglu? 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Czemu JSW daje sie dorabiać Niemcom na naszym wunglu? 

chciał bym cie powyzywać ale po co ? 

a prop huty karków taka drożyzna a oni zamknęli hutę ?  a czemu teraz tam nie pracuje ?

6 minut temu, Ulman napisał:

Jeśli nie ma napisane ze za granice to znaczy ze blokują wysyłkę wungla  w ogóle czyli także do obrotu krajowego i dla elektrowni. Czemu to robią najlepszemu rzadowi od tysiąca lat?

hmm..   blokują to kupią indywidualni o 100% więcej niż elektrownia 

7 minut temu, Ulman napisał:

Czemu to robią najlepszemu rzadowi od tysiąca lat?

czemu naj ? legenda głosi ze kiedyś najlepszy król Eu oczernił górników i rolników ze jedni zżyją z dopłat i ch*ja robią a drudzy z podatków innych i to samo 

Opublikowano
dysydent napisał:

49 minut temu, DTaras napisał:

to akurat szerszy temat bo i technologiczny co akurat że w wirtualce system odpalisz to ja i tak zobaczę Twój router jeśliby się z moim serwerem łączył ale też i z rodzaju czegoś co można nazwać higieną osobistej estetyki. i tak aby nie rozpisywać ... to jest coś takiego rodzaju do czego mam s2oiste obrzydzenie i może to rodzaj mizantropii ale przewiduję upadek ... bardziej odchodzenie od portali społecznościowych takich "dla wszystkich" w przyszłości

temat powróci a zajawka choćby tutaj

nie wiem czy nadal działa likowanie do określonego momentu ale tu na nasz temat  26-a minuta i ok 20-a sekunda i praktycznie do konca lub momentu gdy zbrzydnie znudzi..

ani nie lubię nazbyt siebie upubliczniać ani nie interesują mnie czyjeś np gołe bachory i podobne czysto celebryckie..

no świat osiągnie przesyt a u mnie tylko wcześniej się objawiło :P

Router, że dwadzieścia minut po wpięciu do sieci, jest już molestowany...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

hmm..   blokują to kupią indywidualni o 100% więcej niż elektrownia 

Jakim cudem indywidualni kupią o 100% więcej ? Po co im aż tyle?  Kupią sobie pradnice na wegiel i sami bedom prund robić? 😂

Jak zablokują dla elektrowni to chyba działają na szkodę państwa i rządu a na korzyść Rosji. Popierasz to? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Jakim cudem indywidualni kupią o 100% więcej ? Po co im aż tyle? 

jpr ulman ty nawet w sylwestra nie możesz pić 

bo bd wegiel na kopalni przyjedzie do was i załaduje cała wannę a nie 3 tony tylko 30 ton po 660 zł 

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

a prop huty karków taka drożyzna a oni zamknęli hutę ?  a czemu teraz tam nie pracuje ?

Bo rząd PiS uwierzył że jak ją zamkną, to i potem znowu uruchomią.😂

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

bo bd wegiel na kopalni przyjedzie do was i załaduje cała wannę a nie 3 tony tylko 30 ton po 660 zł 

A na ch*j mi 30 ton? Węgla dla indywidualnych nie brakuje .

No ale przejdźmy do sedna. Czemu górnicy chca uderzyć w elektrownie i wywołać kryzys energetyczny w tych trudnych czasach? To jest przecież jawne działanie wbrew interesom narodowym i sprzyjanie interesom Rosji. Popierasz to?  

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Bo rząd PiS uwierzył że jak ją zamkną, to i potem znowu uruchomią.😂

tak rząd ma coś do powiedzenia mi stalowi .. co u nas ma wszystkie huty 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

a tak przy okazji, @dysydent, Facebook to od początku swego istnienia przedsiębiorstwo nastawione na szpiegowanie kreowanie postaw na własne życzenie użytkowników. Mam dwa profile z pełną legendą tylko porzucone czyli mało aktualne. Kiedyś to było przydatne.

Roman176 napisał:

Przed chwilą, Ulman napisał:

Jakim cudem indywidualni kupią o 100% więcej ? Po co im aż tyle? 

Aż nie świerzbi wysłać Ci te 26 koła abyś mi załatwił wannę loco.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ulman napisał:

na ch*j mi 30 ton? Węgla dla indywidualnych nie brakuje .

tak tak to ciebie pojedzie cała wanną ze śląska z 3 tonami 😆

16 minut temu, Ulman napisał:

No ale przejdźmy do sedna. Czemu górnicy chca uderzyć w elektrownie i wywołać kryzys energetyczny w tych trudnych czasach? To jest przecież jawne działanie wbrew interesom narodowym i sprzyjanie interesom Rosji. Popierasz to?  

no zeby tacy jak ty zapłacili skoro i tak się zamkną za 20 lat to po co ci wegiel ?  

chciałeś zamknąć relikty prl od zaraz to o co ci kaman ?

jaka Rosja ?  Rosja nie wysyła węgla nie słyszałeś ze niemcy proszą Putina ?

11 minut temu, DTaras napisał:

a tak przy okazji, @dysydent, Facebook to od początku swego istnienia przedsiębiorstwo nastawione na szpiegowanie kreowanie postaw na własne życzenie użytkowników. Mam dwa profile z pełną legendą tylko porzucone czyli mało aktualne. Kiedyś to było przydatne.

no dokładnie jak by ktoś czytał regulamin co akceptuje ....

jeszcze gorzej ma google tam jest wyraźne napisane ze warunkiem darmowego dostępu ...  do yt i ....

11 minut temu, DTaras napisał:

Aż nie świerzbi wysłać Ci te 26 koła abyś mi załatwił wannę loco.

a po co ? i tak daleko ?

Arcelor  Posiada aktywa m.in. w RPA, Indonezji, Kazachstanie, Rumunii, Bułgarii,  i Polsce. W Polsce znany głównie z przejęcia od Skarbu Państwa Polskich Hut Stali

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

@Roman176, U mnie węgiel przywożą albo z Bogdanki albo z terminalu w Hrubieszowie i nikomu nie brakuje więc nie ma żadnego powodu żeby górnicy blokowali wywózkę pod pretekstem zapewnienia ilości indywidualnym. To jest bzdura ale jesteś w trudnej sytuacji i musisz to jakoś głupkowato wytłumaczyć.  Jak zablokują  dla elektrowni to jest ewidentnie na szkodę państwa  a do tego w fatalnym momencie bo gazu mało i olbrzymie podwyżki energii. 

Pytania sa proste - 

czy popierasz blokadę wysyłki węgla do elektrowni?

co ma dać ta niby lepsza dostepność węgla  dla odbiorców indywidualnych skoro teraz braków nie ma? 

po co indywidualnym 100% więcej wegla?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

@Roman176, U mnie węgiel przywożą albo z Bogdanki albo z terminalu w Hrubieszowie i nikomu nie brakuje więc nie ma żadnego powodu żeby górnicy blokowali wywózkę pod pretekstem zapewnienia ilości indywidualnym. To jest bzdura ale jesteś w trudnej sytuacji bo musisz to jakoś głupkowato wytłumaczyć. 

wież to co wierzysz 

6 minut temu, Ulman napisał:

Pytania sa proste - 

czy popierasz blokadę wysyłki węgla do elektrowni?

napisałem ci ze nie 

7 minut temu, Ulman napisał:

co ma dać ta niby lepsza dostepność węgla  dla odbiorców indywidualnych skoro teraz braków nie ma? 

jak nie ma ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v