Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

komentarz jak najbardziej właściwy bo kilka osób na tym forum woli dać rydzykowi lub innemu księdzu niż na WOśP i ratowanie ludzkiego życia .

Nie ma co doszukiwać się wniosków pośród większości ogłupionego społeczęństwa w Polsce 😄

CO można wymagać od ludzi jak zadłużona gmina w polsce sprzedaje kościołowi działkę za 1% wartości pod przyszłą plebanię 😄

Moje pieniądze moja sprawa , wole dać na Caritas który też pomaga ludziom . A po drugie to weź uruchom szare komórki i kto by miał leczyć w tych szpitalach 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Pisałem że pisowska ciemnota jest antyszczepionkowa

https://www.youtube.com/watch?v=LBsVPzkRgR4 

czyli jesteś ciemnota 

8 godzin temu, Ulman napisał:

Co do poparcia konfederacji, oczywiście ich popieram bo jest mi do nich bliżej niż do popisowskiej lewicy. Nie oznacza to że się we wszystkim zgadzam się z nimi. Jest tam część osób w skrzydle narodowym których uważam za gamoni i nie wiem co robią w konfederacji. 

czyli to nie ciemnota antyszczepionkowa ? 

1 godzinę temu, racyl napisał:

hmm co w tym dziwnego ? u mnie niektórzy też dostali kościelny 

22 minuty temu, Ursus932 napisał:

Moje pieniądze moja sprawa , wole dać na Caritas który też pomaga ludziom . A po drugie to weź uruchom szare komórki i kto by miał leczyć w tych szpitalach 

no daj mu przecież on najgłośniej krzyczy 

Opublikowano
V12 napisał:

Pytałeś co ja  bym zrobił to odpowiedziałem , ze w tej kwesti mi przymus nie potrzebny , co do ogółu to raczej tak jak piszesz

Jak już tak sobie piszemy o przymusach to zgodnie z Ustawą, która obniża VAT mam obowiązek pier***nąć w widocznym miejscu peana jaki to ten rząd łaskawy. Oczywiście ma to informować klienta o ograniczeniu czasowym do 31 lipca ale to najlepiej na końcu i drobnym drukiem. Aż mam chęć to sparafrazować...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

https://www.youtube.com/watch?v=LBsVPzkRgR4

czyli jesteś ciemnota 

czyli to nie ciemnota antyszczepionkowa ? 

Masz wąskie pojmowanie ale przy twoim potencjale to zrozumiałe. Ja rozróżniam dwie rzeczy.  Opinie że szczepionka ma zabijać ludzi, że wyrosna im ogony albo że wszczepiane są chipy to bzdury. Jeśli to sa powody niechęci do szczepionek to uważam to za ciemnotę. Dziwnym trafem najwieksza niechęc do szczepionek jest tam gdzie najwiecej ludzi głosuje na PIS😆Powiązanie tych faktów jest proste że aż boli.

Co do tego co powiedział Korwin to zgadzam się z tym ze powinna być dowolność szczepień i niech się szczepią czym chcą. To elementarna swoboda ale nie uważam że taki pogląd czyni z kogoś antyszczepionkowca. Ty uważasz inaczej? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Jeśli to sa powody niechęci do szczepionek to uważam to za ciemnotę. Dziwnym trafem najwieksza niechęc do szczepionek jest tam gdzie najwiecej ludzi głosuje na PIS😆Powiązanie tych faktów jest proste że aż boli.

20 mln nie głosuje na pis 

25 minut temu, Ulman napisał:

PIS😆Powiązanie tych faktów jest proste że aż boli.

pewnie centrala tak kazała ci pisać 

25 minut temu, Ulman napisał:

Co do tego co powiedział Korwin to zgadzam się z tym ze powinna być dowolność szczepień i niech się szczepią czym chcą. To elementarna swoboda ale nie uważam że taki pogląd czyni z kogoś antyszczepionkowca. Ty uważasz inaczej? 

trochę tak przy tuszowałeś co uważają 

Opublikowano

No i co z tego że 20 mln nie głosuje?  Co z tego wynika? 

Centrala kazała? Jakby tak było to zgadzał bym sie w 100% z konfederacją tak jak ty z PISem.

Co przytuszowałem? Po prostu wyjasniłem ci bardzo prostą rzecz na która sam nie wpadłeś. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

No i co z tego że 20 mln nie głosuje?  Co z tego wynika? 

masz studia ? bo chyba z myśleniem u ciebie ciężko .... napisałeś 

41 minut temu, Ulman napisał:

Dziwnym trafem najwieksza niechęc do szczepionek jest tam gdzie najwiecej ludzi głosuje na PIS😆Powiązanie tych faktów jest proste że aż boli.

tylko połowa Polaków nie jest zaszczepiona i co ? 

Opublikowano

Z mysleniem u mnie jest doskonale. Ja sie pytam o twoje zdanie zakładając przy tym ze je masz ale wygląda że znowu nie wiesz o co ci chodzi.

Połowa nie zaszczepiona ale weź pod uwagę że w grupie niezaszczepionych jest duzo dzieciaków które nie głosują i twoje liczenie nie ma sensu.

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

nie moja grupa wiekowa jest naj 

Pewnie tak i dlatego do niej nie pasujesz.

4 minuty temu, Roman176 napisał:

właśnie zauważyłem 

Nie dziwie się . Praktycznie codziennie musisz palić głupa i uciekać od tematu z braku argumentów.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

czemu ?

1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie dziwie się . Praktycznie codziennie musisz palić głupa i uciekać od tematu z braku argumentów.

pamiętaj zeby zrozumieć głupszego musisz zejść do jego poziomu 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Bo do naj to ci bardzo daleko.

nie o naj lepszego czy coś myślałeś najbardziej grupa niezaszczepiona 

3 minuty temu, Ulman napisał:

..i właśnie dlatego mało kto rozumie o co ci chodzi.🤣

o dziwo tylko ty 

Jest to historia o transfobii tak głębokiej, że przekracza granice gatunkowe. W pewnym gospodarstwie na Warmii urodziły się niezwykłe cielaki, bliźnięta. Jedno z nich, jest jałówką ale wygląda jak byk, nigdy też nie będzie w stanie się rozmnażać. Gospodarz mówi o niej "transwestytka" i choć trudno w to uwierzyć bardzo się jej wstydzi. Wstydzi się tak bardzo, że początkowo nie chciał jej nawet odsprzedać tylko ddać do rzeźni. Żeby nie kłuła w oczy, żeby zniknęła. Udało mi się w końcu uprosić go żeby ją sprzedał. Krówka waży 450kg. Cena w skupie to 10 PLN za kilogram, utargowałam 500 więc kwota potrzebna do wykupienia to 4tys. 10.01 pojechałam i zadatkowałam 400pln. Na krówkę czeka już najlepszy dom na świecie, z własnym pastwiskiem, wolnością, miłością i koleżanką. Pieniądze ze zrzutki posłużą do wykupienia krówki i opłacenia transportu.

Bo nikt nie zasługuje na śmierć tylko dlatego, że urodził się inny.

😆

https://nczas.com/2022/01/19/zbiorka-dla-trans-krowy-ktora-czuje-sie-bykiem-ekspert-w-polsce-idiotow-nie-brakuje-ludzie-sa-debilami/

Opublikowano

Tiaaa, Roman.  taki bełkot jak poniżej z pewnością każdy zrozumie 🤣

10 minut temu, Roman176 napisał:

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Ulman napisał:

9 minut temu, Ulman napisał:
  13 minut temu, Roman176 napisał:

9 minut temu, Ulman napisał:

Tiaaa, Roman.  taki bełkot jak poniżej z pewnością każdy zrozumie 🤣

28 minut temu, Ulman napisał:
  11 minut temu, Roman176 napisał:

nie moja grupa wiekowa jest naj 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Ursus932 napisał:

@mirro będzie ta inflacja jeszcze postępować 🤔 bo może bym piątego kupił na gospodarstwo 👇 ,a ładny się pojawił

https://m.olx.pl/d/oferta/ciagnik-ursus-934-914-CID757-IDNCGPn.html?reason=observed_search

Jakby był zielony i miał czerwone felgi, to byłby śliczny. A tak jest tylko ładny😂 Ale najważniejsze aby dzieci były zdrowe.🤣

9 godzin temu, DTaras napisał:

zgodnie z Ustawą, która obniża VAT mam obowiązek pier***nąć w widocznym miejscu peana jaki to ten rząd łaskawy.

No właśnie. A krótko przed 31 lipca powinienieś obok starej kartki, powiesić nową, z radosną nowiną iż obniżka się kończy, bo rząd jej nie przedłużył.😂Nikt nie będzie pamiętał już cen sprzed obniżek , więc masz większy ruch w podwyżkach. W zasadzie wtedy to  grzechem byłoby nie podnieść cen.😂

Proszę mi nie dziękować , bo włąśnie opracowałem strategię w kwestii, jak zniwelować propagandę rządu iz obnizka vat coś dała.  😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano

I nie wstyd tak ci zniechęcać do pomocy chorym dzieciom? Rogas

Opublikowano

Ja nikogo nie zniechęcam tylko nie lubię cwaniaków jak Owsiak co zasłaniając się chorymi dziećmi uprawiają politykę to nie są pieniądze orkiestry a ludzi którzy je podarowali często wcale nie z troski o los dzieci a dla rozgłosu i reklamy ten sprzęt tak czy inaczej trafił by do szpitali a opowiadanie że tylko d,orki orkiestrze świątecznej niemocy został zakupiony to demagogia

Opublikowano
19 minut temu, Rogas71 napisał:

Ja nikogo nie zniechęcam tylko nie lubię cwaniaków jak Owsiak co zasłaniając się chorymi dziećmi uprawiają politykę to nie są pieniądze orkiestry a ludzi którzy je podarowali często wcale nie z troski o los dzieci a dla rozgłosu i reklamy ten sprzęt tak czy inaczej trafił by do szpitali a opowiadanie że tylko d,orki orkiestrze świątecznej niemocy został zakupiony to demagogia

Po pierwsze tak samo robi Rydzyk. Zbiera kasę i uprawia politykę. 

PO drugie - na jakiej podstawie twierdzisz że sprzęt Owsiaka jest zbędny bo i tak by go dostali.?

Opublikowano

Tak jak rolnik kupiłby nawozy i maszyny bez pieniędzy z UE tak szpitale zakupiły by potrzebny sprzęt bez zbiórki WOŚP Rydzyk choć się nie zasłania chorymi dziećmi jak Owsiak

Opublikowano

To dlaczego ministerstwo zdrowia nie podziękuje za ten sprzęt? Niech Niedzielski wyjdzie i powie żeby sobie WOŚP zbierał na coś innego bo wszystkiego mają w opor😁

Co do Rydzyka to dziećmi się nie zasłania ale za to doi biednych dziadków pod pretekstem wiary. To zdecydowanie gorsze draństwo. 

• Like 1
Opublikowano

Jakoś od 30 lat zbierają a chorych coraz więcej nie daje to Ci do myślenia podobnie kasa z UE niby tyle dostaliśmy to gdzie te pieniądze bo podobno ludzi nawet na opłaty nie mają 😜

Opublikowano

Ty masz pojmowanie bardziej ułomne jak Roman. Jest postęp medycyny, więcej sprzętu i większa świadomość to się ludzie częściej badają i częściej są diagnozowani jako chorzy. Właśnie po to jest sprzęt żeby wcześnie diagnozować a potem leczyć a nie tak jak w twojej logice że jak nakupią sprzetu to wszyscy ozdrowieją i nie będzie kogo leczyć. Większą bzdurę ciężko byłoby wymyśleć. 

Kasa z UE powinna być na inwestycje a nie na przeżarcie i na opłaty. Bardzo dobrze że tzw "ludzie" jej nie dostali. Na co poszła? Na programy dla wsi, drogi , koleje, boiska, wodociagi, kanalizacje, stadiony, rewitalizacje itd. Pewnie napiszesz że sami byśmy to zrobili🤣 Moje dzieci gdzieś w wieku 10 lat też mówiły do zony - po co mi posprzątałaś pokój przecież sam bym to zrobił😂

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v