Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

Od 1989 roku w Polsce wybudowano 7 szpitali i 1365 kościołów. Polacy jak widać nie potrzebują lekarzy i edukacji tylko księży i wiary, więc w czym problem przecież traficie do swojego boga?  Więc proszę nie zawracać głowy lekarzom drodzy katolicy

Oj cymbał wkleja jakiś post idioty , inaczej tego nazwać się nie da 

Opublikowano (edytowane)

wobec najgorszej świni bym takich "żartów" nie życzył

poziom podobnych zagrywek jednoznacznie określa bydlaka/ów którzy marzą by ich ludźmi nazywać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, Rogas71 napisał:

podobno Giertycha córka otrzymał a telefon o śmieci ojca 😜

Ciebie to bawi? Pisowskie prostactwo!  Tfu! 

Dysydent, o których tematach w aspekcie siłowych rozwiązań piszesz? 

Opublikowano

Ja podejrzewam że to zemsta tych co gnębił jako minister edukacji. https://dziennikzachodni.pl/mija-6-lat-od-reformy-giertycha-mundurki-w-szkolach-to-rzadkosc-zobacz/ar/645993

Jak ktoś się bawi w politykę musi być świadomym na co naraża swoich bliskich nie jedno życie polityka zrujnowała 😎

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

W tym wypadku @Ursus932 w pełni sie z Tobą zgadzam. (z całym szacunkiem dla @racyl )

Mirek to już drugi raz jak się zgadzasz 😛 , jeszcze raz i szukasz mi tam u siebie ładnego  Ursus 934/1134, bo wy tam tylko germańce lubicie😊 

33 minuty temu, dysydent napisał:

wobec najgorszej świni bym takich "żartów" nie życzył

poziom podobnych zagrywek jednoznacznie określa bydlaka/ów którzy marzą by ich ludźmi nazywać

Tak dokładnie 👏👍 ,Wogule poziom komentarzy na FB czy pod różnymi artykułami sięgnął dna i to po obu stronach , czasami jak czytam myślę czy to ludzie pisali a może jakieś świry/bydło ...

@dysydent a laika chcesz 🤔 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Ulman napisał:

C................

Dysydent, o których tematach w aspekcie siłowych rozwiązań piszesz? 

negowania woli większości jako podstawy prawa (negowanie demokracji jako najoptymalniejszego ustroju )

i nie dla tego jakoby ta wola była nieomylna czy najlepsze prawo z możliwych tworzyła

kwestie czysto statystycznego rozkładu siły i prawo elitarne częściej prowadzi do większych patologii i zbędnych rewolucji niż egalitarne przy czym owe rewolucje mają większe szanse na powodzenie i tak wywracając wszystko w ruinę przy okazji prowadząc do skrajności w drugą stronę.
rozum a uczciwość to dwie różne rzeczy wzajemnie nijak powiązane a tylko rozmieszczone obok siebie we wszelkich proporcjach w populacji.

tak pokrótce ale Tobie - sądzę - że więcej nie muszę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Rogas71 napisał:

debilu to bylo w 2003 roku- nawet nie umiesz przeczytac prostego tekstu, ciebie nie trzeba robic wody  z mozgu..

sawiamflaszke zeliczby racyla sa bliskie prawdy-przynajmniej w 2008r takie byla a do dzisiaj proporcja pewnie sie nie zmienila

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, dysydent napisał:

negowania woli większości jako podstawy prawa

gdyby szczegolnie w czasie ostatnich dwoch lat kazdy krok wywracjacy życie spoleczne byl poddawany referendum , to ta wola wiekszosci co do nie ktorych działań byla by krucha.

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

"W kuluarach aż huczy od plotek, że jeden z byłych ministrów - obecny Poseł PiS był inwigilowany Pegasusem. Podobno oprogramowanie wgrano chwilę po konflikcie z kierownictwem partii"

Był taki kraj a raczej mocarstwo gdzie taka afera podsłuchowa zmiotła prezydenta z całą ekipą rządzącą a opcja która reprezentowali na sporo lat straciła na atrakcyjności.

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
Opublikowano
jacus napisał:

2 godziny temu, Rogas71 napisał:

debilu to bylo w 2003 roku- nawet nie umiesz przeczytac prostego tekstu, ciebie nie trzeba robic wody  z mozgu..

sawiamflaszke zeliczby racyla sa bliskie prawdy-przynajmniej w 2008r takie byla a do dzisiaj proporcja pewnie sie nie zmienila

No ale kasa się nie zgadza bo go oszukali jak on odzuka to by było git 😎

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, V12 napisał:

gdyby szczegolnie w czasie ostatnich dwoch lat kazdy krok wywracjacy życie spoleczne byl poddawany referendum , to ta wola wiekszosci co do nie ktorych działań byla by krucha.

kwestie naukowe rzeczywiście trudno oddzielić od prawa stanowionego przez ignorantów, laików czy wręcz ideowców i jest problem jak uchronić wiedzę przed ideologią aby prawnie większość nie zakazała wręcz wszelkich badań naukowych czy wdrażania w obowiązki reguł odkrytych naukowo a nie ustalonych wspólnie jako zasady umowne które te umowne z naukowymi mogą być skrajnie sprzeczne.

przyznam - celne wyłuskanie słabości mojego poprzedniego wpisu.... i jeszcze mi raz takie trudne zadaj to .... ;)  tak jak teraz podziękuję bo rozszerza to temat o dowód że literalna demokracja też może absurdy płodzić jak choćby organizowanie publicznego referendum w obliczu epidemii czy kwarantannę wprowadzić. No absurd u swej samej podstawy

na szczęście broni mnie sama praktyka. A patrz mało się nie ps..ali z prezydenckimi wyborami w prawnym terminie i w zasadzie to nawet dosłownie bo gó..no wyszło i kraj się nie zawalił.

referenda szczegółowe dla demokracji bezpośredniej w zasadzie nie mają swego precedensu w historii i sama Przyroda się jest w stanie przed wieloma patologiami społecznymi obronić co dla równowagi wiele więcej absurdów można wymienić z przypadków władzy autorytarnej i każdy sam na pewno bo mi już i tak post przydługawy....

W/g mnie owa większość czyli tak na prawdę każdy z nas w kwestiach co do których nie czuje się kompetentny i tak kieruje się opiniami innych i tak też by w referendach głosował a że różnie tylko wtedy gdyby przeciw własnym interesom to czy było by wiele inaczej jak jest? Wolność wcale nie wywołuje u większości w ludziach hedonistów egoistów a poczucie większej odpowiedzialności też można wiele przykładów

no ale trochę masz raję z tymi referendami :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

kwestie czysto statystycznego rozkładu siły i prawo elitarne częściej prowadzi do większych patologii i zbędnych rewolucji niż egalitarne

Sam rozkład siły nie jest taki ważny jak utrzymanie jej w ryzach, albo pod kontrolą. Ryzy potrzebne gdy są przesłanki iż sama siła, albo jej reprezentanci, mają błędne podejście co do swego przeznaczenia, zaś kontrola jest potrzebna zawsze. 

1 godzinę temu, V12 napisał:

Szkoda że większość tych kroków miłościwie panujący nie poddali referendum we własnym gronie. Cywile nie nadają się do planowania w takich sytuacjach. 

Opublikowano

kontrola jest potrzebna wobec bojowników broniących przed wydumanymi zagrożeniami albo zagrożeniami tylko pewnych grup. Gdy zagrożony jest wspólny interes całej populacji żadnych kontrolerów nie trzeba bo pojawia się samokontrola. Im sytuacja wymaga większej liczby kontrolerów tym bliżej wojny domowej

Opublikowano

chyba tydzień temu premier wprowadził  alarm rządowy o możliwosci ataku w cyberprzestrzeni  w polsce a tu przybywa telefonów o smierci osoby bliskiej ,wątpie żęby na kilka dni wczesniej służby miały takie inormacje druga opcja jest taka żę coś się działo wczesniej tylko nie ujawniły tego służby jest trzecia opcja przewidzieli ale nie możliwe

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

kontrola jest potrzebna wobec bojowników broniących przed wydumanymi zagrożeniam

Zszedłeś na inny poziom zagrożenia. A mi chodziło o to co zrobił PiS, czyli rozpieprzył wszelkie instrumenty kontrolne nad poczynaniami rządzących, Tu potrzebna jest permanentna kontrola

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, dysydent napisał:

kwestie naukowe rzeczywiście trudno oddzielić od prawa stanowionego przez ignorantów, laików czy wręcz ideowców

To dla niektórych działań , nie zapomniałem o tym wspomnieć 

Nie stwierdziłem że wszystkie były złe 

na początku samokontrola o której wspominasz była wysoka 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Zszedłeś na inny poziom zagrożenia. A mi chodziło o to co zrobił PiS, czyli rozpieprzył wszelkie instrumenty kontrolne nad poczynaniami rządzących, Tu potrzebna jest permanentna kontrola

kiedy burdel traci klientów, przynosi straty to zwiększenie liczby alfonsów niczego nie zmieni
jedyny ratunek to wymienić .........

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Problem polega na tym, że teraz każda kolejna władza niezależnie jaka będzie i niezależnie jak bardzo będzie zapewniała, że wszystko naprawi nie zrobi tego z prostej przyczyny. Bo nikt  nie lubi mieć mniej jak może mieć więcej. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v