Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Putin zasługuje na szacunek. Potrzebujemy Rosji”. Szokujące słowa szefa niemieckiej marynarki .

Szef niemieckiej marynarki wojennej nie wierzy, że Rosja wkroczy militarnie na Ukrainę. Wiceadmirał Kay-Achim Schönbach gości w Indiach, gdzie wziął udział m.in. w sesji think tanku Institute for Defence Studies and Analyses (IDSA). W swoim wystąpieniu stwierdził, że „Władimir Putin chce szacunku”, na który – zdaniem admirała – rosyjski przywódca „zasługuje”. A co z Ukrainą? Jego zdaniem nie ma szans na włączenie jej do NATO, tym bardziej, że Niemcy „potrzebują Rosji przeciwko Chinom”.

https://www.tvp.info/58087333/niemcy-potrzebuja-putina-szokujace-slowa-szefa-niemieckiej-marynarki-wojennej-kay-achim-schnbach-o-ukrainie-i-wojnie

Opublikowano
galan99 napisał:

40 minut temu, Ulman napisał:

No to tak na szybko. Niemcy mają nas gdzieś , UE ma dosyć, USA olewają przygłupów, Czesi cenią święty spokój , Węgrzy dogadani z Putinem. Angole poza UE i nigdy się za nas nie nadstawiali.  Białoruś jak będzie mogła to nam przypieprzy za wtrącanie sie w ich sprawy, Ukraina jest nam wroga z założenia. W związku z powyższym ośmielę się zapytać jak to się ma do wstawania z kolan, odzyskiwania  godności i należnej w świecie pozycji, jaki jest z tego pozytek i co wymiernego nam to daje?

Amerykanie maja problem bo ich Chińczycy wyprzedają gospodarczo i mogą się bardziej skupić na Chinach niż na Europie a próżnię jak powstanie po Amerykanach wypełni Rosja .

Tylkooo Rosja nie nakupi chińskich elektrycznych NIO bo tam niema fitu a i dewizy w rasiji raczej z europy aby wymianę z Chinami toczyć...

galan99 napisał:

Putin zasługuje na szacunek. Potrzebujemy Rosji”. Szokujące słowa szefa niemieckiej marynarki .

Szef niemieckiej marynarki wojennej nie wierzy, że Rosja wkroczy militarnie na Ukrainę. Wiceadmirał Kay-Achim Schönbach gości w Indiach, gdzie wziął udział m.in. w sesji think tanku Institute for Defence Studies and Analyses (IDSA). W swoim wystąpieniu stwierdził, że „Władimir Putin chce szacunku”, na który – zdaniem admirała – rosyjski przywódca „zasługuje”. A co z Ukrainą? Jego zdaniem nie ma szans na włączenie jej do NATO, tym bardziej, że Niemcy „potrzebują Rosji przeciwko Chinom”.

https://www.tvp.info/58087333/niemcy-potrzebuja-putina-szokujace-slowa-szefa-niemieckiej-marynarki-wojennej-kay-achim-schnbach-o-ukrainie-i-wojnie

I co Ci w tym nie pasuje?

Opublikowano (edytowane)

40 minut temu, galan99 napisał:

Amerykanie maja problem bo ich Chińczycy wyprzedają gospodarczo i mogą się bardziej skupić na Chinach niż na Europie a próżnię jak powstanie po Amerykanach wypełni Rosja .

I co z tego wynika dla nas? Ano to ze mamy przepierniczone i to machanie szabelką naszych pajacy jest o kant d*py potłuc. Polityka dwóch wrogów , ciągłe kłótnie  z każdym wkoło, karykaturalne pojęcie o własnej wartości, megalomania i mitomania sprawiły że jesteśmy słabi ,bez sojuszników i bez pomysłu na siebie. Tak było przed zaborami, tak było przed wojną..... 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Chłopy ale napierdalata o tej polityce , kuźwa tyle godzin non stop 7 dni w tygodniu , przecież to aż głowa może zaboleć 🤦‍♂️ jprd trza mieć zdrowie  :/

No trza iść obejrzeć M jak miłość 😛

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

tych samych co w 39..

i ci co najbardziej krzycza o bogu,honorze i ojczyznie pierwsi beda sp***dalac za granice a taki tomek predzej niz ulman bedzie putinowi sluzyl...............

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

No trza iść obejrzeć M jak miłość 😛

toś doj**ał jesteś jak moja stara 

48 minut temu, jacus napisał:

tych samych co w 39..

i ci co najbardziej krzycza o bogu,honorze i ojczyznie pierwsi beda sp***dalac za granice a taki tomek predzej niz ulman bedzie putinowi sluzyl...............

a ci lewo skrętni pójdą ramie z rusem 

Opublikowano

Przy mądrze napisanej definicji sprawa wyjaśniłaby się szybciutko. Mogłoby to też być bardzo ciekawe widowisko. I wiadro  Popcornu też by się przydało. 

Tylko wcześniej trzeba postawić sobie jedno zasadnicze pytanie. Jakie zmiany przyniesie ta definicja w strukturze polskiego rolnictwa i w jakim kierunku idziemy? A potem natychmiast trzeba przestać pieprzyć z ekranów, jak to będziemy chronić tych co chcemy aby na nas głosowali.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

roman-dziadek sie w grobie przerwaca,w jednej jednostce z dziadkiem tuska sluzyl,dzielnie walczy za raich i fiurera a ty go ta nie lubisz.

A to może nawet z emerytowanym Papieżem kiedy nawet sie spotkali.😂

Opublikowano

za mlody byl

http://www.centrumstudiowratzingera.pl/joseph-ratzinger-19369/zyciorys-19370

pytalem romana o dokumenty dziadkow-volksliste ale on pamiatek rodzinnych nie posiada 🤣, ja kennkarty dziadkow do dzisiaj mam w szpargalach gdzies schowane...

tak naprawde to slazacy nie mieli wyboru- ja mialem rodzine na slasku przed wojna ,wiec wiem z ich opowiadan jak tam to wygladalo-albo front,kopalnia, albo auschwwitz dla siebie i rodziny.. wiec wermaht  to nie jest zaden zarzut -chyba dla takich jak roman -dziadek tuska mial taki sam wybor jak jego i tak samo zdezerterowal jak jego, wiec to hipokryzja i obluda ..

Opublikowano

juz mozna -niedawno to sie zmienilo,ilosci calotirowe oczywiscie,  sklpey tez wiekszosc towarow kupuja w w hurtowniach a nie u producentow..

ilu rolnikow wie ze istnieja jakies izby rolnicze ??? czym musz sie wykazac,. teraz chyba chca wiecej pieniedzy z podatku, setki milionow zmarnowane,setki urzednikow darmozjadow....

ja mam za rok zwykle jedna fakture sprzedazy na ok 20 tysiecy kukurydza, reszte sprzedaje bez papierow-spokojnie razy 4-5 wiec jak mnie ujmuja w statystykach ??

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, jacus napisał:

roman-dziadek sie w grobie przerwaca,w jednej jednostce z dziadkiem tuska sluzyl,dzielnie walczy za raich i fiurera a ty go ta nie lubisz.

A to może nawet z emerytowanym Papieżem kiedy nawet sie spotkali.😂

Młody Karol Wojtyła trafia do łapanki. Żołnierz który ma go zastrzelić słyszy głos: "Odpuść to mądry człowiek, będzie kiedyś papieżem" Wrzeszczy: Ktoś Ty! Wyłaź cwaniaczku to Ci też łeb rozwalę i jeszcze kilka soczystych wyrazów po niemiecku... Głos odpowiada - jak się smrodzie nie uspokoisz to Ci pas z moim imieniem jajca przy samej dupie upier... A potem już spokojniej: odpuść, będziesz żył długo i wojna Ci nic nie zrobi w przeciwnym wypadku bilecik na wschód... Młody żołnierz wyraźnie przestraszony zastanowił się i rzekł: Ale mam jeszcze jeden warunek - będę Papieżem zaraz po nim...

jacus napisał:

juz mozna -niedawno to sie zmienilo,ilosci calotirowe oczywiscie,  sklpey tez wiekszosc towarow kupuja w w hurtowniach a nie u producentow..

ilu rolnikow wie ze istnieja jakies izby rolnicze ??? czym musz sie wykazac,. teraz chyba chca wiecej pieniedzy z podatku, setki milionow zmarnowane,setki urzednikow darmozjadow....

ja mam za rok zwykle jedna fakture sprzedazy na ok 20 tysiecy kukurydza, reszte sprzedaje bez papierow-spokojnie razy 4-5 wiec jak mnie ujmuja w statystykach ??

Żeby to właśnie tą RR chcieli przyjąć... Nawet kombinowałem jak przechowalnię na ziemniaki zrobić. Wolą jednak tak jak Ty...

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

nie więcej z podatków tylko nowy podatek , 1 % od sprzedaży ŚOR

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v