Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Zrozumiałeś w ogóle czytany tekst? Chyba nie bardzo. Ja nie jestem za prywatną służbą zdrowia choć pewnie nie raz leczysz się w prywatnym gabinecie a płaci za ciebie  państwo. ja ci pokazuję fakty których ty nie rozumiesz i nie widzisz. Ja pokazuję jak się durni straszy prywatną służbą zdrowia czy połączeniem krus i zus. A nikt nie podaje szczegółów by się ciemnota bardziej bała.

Kolego stop państwo za nikogo nic nie płaci ludzie płacą składki i z tych składek jest leczenie .A żeby sie leczyć trzeba mieć zdrowie 

Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał:

Kolego stop państwo za nikogo nic nie płaci ludzie płacą składki i z tych składek jest leczenie .A żeby sie leczyć trzeba mieć zdrowie 

Byłeś kiedyś prywatnie w szpitalu chociaż na 3 dni ?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, tomek9514 napisał:

Nie wiem w jakiej dziurze Ty mieszkasz ale publiczne szpitale to jzu nie to co bylo 15-20 lat temu. Mocno na plus sie pozmienialo

Edytowane przez mds212
Opublikowano
3 minuty temu, mds212 napisał:

CHodze prywatnie m in do dentysty ale tylko ze wzgledow estetycznych bo chce meic biala plombe a nie ta srebrna. 

Ciekawe gdzie pojdziesz jak zlamiesz noge.

Gdzie byla prywatna sluzba zdrowia jak byl covid. Ktos wgl z tego korzystal?

Kto chodzi do dentysty na NFZ ? już nikt chyba że sobota wieczór i nie ma wyjścia no i chirurgia Ale to tak jakbyś się układał na szafocie przed katem 

Opublikowano
5 minut temu, v11 napisał:

Ty chyba oszalałeś. Państwo dokłada do składek zus i krus. DO krus więcej bo są niższe składki. Bez dokładania to by upadło. Państwo dokłada do składek zdrowotnych. DO tego wszystkiego dokłada państwo. Nawet ze składek tych co nie chorują nie utrzymasz leczenia tych co chorują. Państwo dokłada. To wszystko jest nie wydolne.

Opublikowano
2 minuty temu, tomek9514 napisał:

Nie na 3dni  na jeden dzień byłem na ortopedii i mało mnie nie wykończyli później miesiąc w NFZ 

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Kto chodzi do dentysty na NFZ ? już nikt chyba że sobota wieczór i nie ma wyjścia no i chirurgia Ale to tak jakbyś się układał na szafocie przed katem 

Duzo ludzi, nie do typowych osrodkow zdrowia.

Ale duzo prywatnychz akaldow dentystycznych ma umoowe z nfz i wtedy niektore uslugi masz za darmo

Opublikowano
1 minutę temu, mds212 napisał:

Nie wiem w jakiej dziurze Ty mieszkasz ale publiczne szpitale to jzu nie to co bylo 15-20 lat temu. Mocno na plus sie pozmienialo

Weź kolega czytaj i pisz pochopnie bo pytałem v11 o to czy był prywatnie w szpitalu i czy zapłacił z własnej kieszeni 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Ty chyba oszalałeś. Państwo dokłada do składek zus i krus. DO krus więcej bo są niższe składki. Bez dokładania to by upadło. Państwo dokłada do składek zdrowotnych. DO tego wszystkiego dokłada państwo. Nawet ze składek tych co nie chorują nie utrzymasz leczenia tych co chorują. Państwo dokłada. To wszystko jest nie wydolne.

Skąd państwo ma pieniądze (wiem z drukarni?)

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Nie na 3dni  na jeden dzień byłem na ortopedii i mało mnie nie wykończyli później miesiąc w NFZ 

Chciałem Ci powiedzieć tylko tyle że prawatnie idąc do szpitala publicznego zaplacisz za***iste pieniądze za w sumie nic 

Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

W wydanym dzisiaj oświadczeniu, PKN Orlen wskazał, że "nie jest prawdą, że Polska straciła kontrolę nad Rafinerią Gdańską 

A jak można nazwać sytuację gdzie wspólnik mający 30 % akcji firmy może zablokować każdą decyzję personalną i inwestycyjną współudziałowca mającego pozostałe 70% akcji.

Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

A jak można nazwać sytuację gdzie wspólnik mający 30 % akcji firmy może zablokować każdą decyzję personalną i inwestycyjną współudziałowca mającego pozostałe 70% akcji.

Orlen

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek9514 napisał:

My piszemy o produkcji nawozów a ty kłócisz się ze mną o pośrednikow co zawsze biorą ile mogą ?

Agrochem to spółka założona przez Grupę Azoty. Obecnie bardzo mocno rozbudowują strukturę i niedługo pewnie wytną małe składy z nawozem. Wyłącz TVPiS, włącz myślenie.

57 minut temu, hubertuss napisał:

Są rolnicy którzy powinni płacić normalne składki zus. A nie jakieś grosze. I zdaje się Pinokio chce to zrobić. 

Niektóre bambry tak obszczekują KRUS, że nie wiem dlaczego jeszcze nie siedzą na ZUS. Niektórzy są na tyle napaleni, że Pinokio powinien zorganizować jakąś propagandową kampanię, żeby dobrowolnie przeszli i posmakowali "słodyczy" ZUS. Chcącemu nie dzieje się krzywda...

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek9514 napisał:

Kto sprzedawał ?

to wzorcowy przyklad wyborcy pis-u...

1 godzinę temu, v11 napisał:

ja, moje dzieci, to prywatne przychodnie na kontrakcie ,swiadczace uslugi takze komercyjnie..

wiekszosc prywatnych szpitali ma kontrakty na nfz.

Opublikowano (edytowane)

Ale po ch*ja czepiali się w takim razie Lotosu? 🤣 Żeby logo na bramie zmienić? Czy zameldować sukces "odjebaliśmy naczelniku panie, taki numer że sami teraz nie wiemy o co nam na początku chodziło"😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał:

naprawdę ? a jakie zimy były przez latami 76 ? 

gdy sie urodzilem to na pewno byla prawdziwa zima- rodzice powiadali.

babka przez cale zycie opowiadala ze 6 grudnia krowy pasla.. 

wystarczy porownac srednie temperatury z ostatniego 100 - lecia ,a nawet dluzszego okresy,chyba 150 lat  sa robione systematyczne pomiary.

ile dni snieg lezy, jaka jest srednia temperatura dzienna. ie dni ziemia jest zamarznieta ??

slonce wchodzi w nowy okres wysokiej aktywnosci- bedzie sie w lecie dzialo..

powazni naukowcy twierdza ze gdyby nie dzialalnosc ludzi to wchodzilibysmy  w nowa mala epoke lodowcowa. III u mnie we wsi sie skonczyla. to chyba byl najdalszy na poludniej zasieg lodowca.

cieplo,slonce swieci trzeba za chwile brac sie do napraw domowych i garazowych. gdy zona wroci z pracy musi widziec ze cos robilem ,a nie siedzialem w internecie 😂

Opublikowano
39 minut temu, jahooo napisał:

monopol Orlenu nie powstał z dnia na dzień

Orlen od zawsze był w E. środkowej monopolistą, ale to za PISu stał się monopolistą absolutnym, w sprawach Lotosu bez prawa głosu😭.

1 minutę temu, jahooo napisał:

dobrze zrobić Arabom, pewnie na polecenie USA

zawsze winny jest ktoś, tylko nie głupota nas samych

Opublikowano

Mielismy spory udział importu paliw gotowych,ale za sprawa PiS wprowadzono ostre restrykcje i zasady przechowywania, jakich nie ma nigdzie w Europie i import paliw gotowych jest w tej chwili marginalny

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

za sprawa PiS wprowadzono ostre restrykcje i zasady przechowywania, jakich nie ma nigdzie w Europie

Czyżby i tym razem przestrzelili sobie nie tylko stopę ale i jaja za jednym podejściem?🤣

• Haha 1
Opublikowano

A to z innej beczki albo raczej beki😂  Statystyczny Kowalski miałby zgoła inne zarzuty

Postępowanie prowadzone jest w kierunku czynu polegającego na nieumyślnym spowodowaniu gwałtownego wyzwolenia energii, które zagrażało życiu lub zdrowiu wielu osób albo mieniu w wielkich rozmiarach

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

czynu polegającego na nieumyślnym spowodowaniu gwałtownego wyzwolenia energii,

A gdzie nielegalne posiadanie? Ktoś mu to kużwa w nocy podrzucił?🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v