Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

Ja cały czas gonię.😂

Abyś się przed Pirenejami zatrzymał bo dalej mafia jakaś...

Dżizas, qufa, jprd... 17 stopni ciepła w grudniu a ja ubrany tradycyjnie...

Opublikowano

U mnie umierkowanie, około 9⁰, pierwotnie 14 zapowiadali.

Na przyszłą sobotę jakieś -8⁰ się pokazało.

Edit. Już złagodnieli.

Opadów trochę miało być i też zajumali. A Tu wieje i suszy. Do wiosny znowu wodę z gleby wyciągnie

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Opowiedz, jak gonisz konkurencję. Gonisz ją tylko do granicy czy starasz się wypchnąć za Odrę?🤭

Gonię z podwórka.🤣

Opublikowano

Za ile u was sylwester taneczny ? u mnie w KG 150 zł od członka z poza KG 300 zł od pary w lokalu 600 zł od pary .

W KG 3 ciepłe dania , przystawki , słodki stół , wiejski stół i dj . także zabawa do białego rana .

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

u mnie w KG 150 zł od członka

Jak przyjdą same członki, to zabawy nie będzie.🤣 No chyba że to Klub Geja,

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, galan99 napisał:

To wk***ia tych z zachodnich stron , jak to , tak nie powinno być .

Na wschodzie więcej nowych budynków, a na zachodzie więcej poniemieckich. Wiadomo, że one swoją świetność mają już za sobą, to też estetycznej wygląda gospodarstwo na wschodzie. I więcej tam chyba było wsi popegeerowskich. 

Opublikowano
15 minut temu, Leszy napisał:

Na wschodzie więcej nowych budynków, a na zachodzie więcej poniemieckich. Wiadomo, że one swoją świetność mają już za sobą, to też estetycznej wygląda gospodarstwo na wschodzie. I więcej tam chyba było wsi popegeerowskich. 

a skąd te stare. 

moją wioskę doszczętnie spalili. dziadek wrócił to pierwszą zimę w bunkrze spędzili, bo upaince nic nie zostawili. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

jestescie jeszcze dalej za nami niz 20-30 lat temu

za "nami" czyli kim? a czego "wy" jesteście bezpośrednimi właścicielami wokół siebie?

dziś nie bardzo pora na podobnej klasy dyskusje ani obraźliwe epitety ale jak by tak porównać wycenę majątku w polskich rękach to gdzie i o ile wzrosła bardziej.
ja rozumiem efekt bazy ale można kota ogonem odwrócić i porównać ileście "wy" stracili na wyprzedaży polskiego majątku obcym na którym teraz i "my" i "wy" stajemy się coraz większymi wyrobnikami.
nie podam gdzie ale niedaleko Ciebie na budowie z rana polscy robotnicy muszą podskakiwać jak małpy na jakichś gimnastykach u koreańców co se tam też nie podam co budują i to podskakiwać chyba przez pół godziny do jakiejś głupawej koreańskiej muzyczki zanim żółtki nie pozwolą się rozejść na swoje podwykonawcze zlecenia tak że nie wiem kto bardziej u siebie. Oczywiście zlecenia nawet nie podjęliśmy zostawiając je "wam" i dalej już nie będę rozwijał dlaczego bo święto
Nadal tu u "nas" nie wiemy czy większa industrializacja regionu ma większy sens czy święty spokój i do tego na swoim i jeszcze unijnych dopłatach ale te ostatnie istotne tylko dla co biedniejszych.
Urok wskaźników i statystyk polega na tym że można udowodnić nawet Krakusom wyższość Ich poziomu życia bo na łebka więcej region zarabia

na razie idą kryzysy i tu my se poczekamy jak "wy" tam je zniesiecie to ewentualnie i tutaj , nie wiem; może się po te łupki sięgnie, może i węgiel się pomyśli bardziej choć to raczej nie i pod Chełmem jakoś nam się nie uśmiecha syfu robić jakim mi się objawił Śląsk ale nie ten w centrach pokazowych a peryferyjny, nie wiem czy są jakiekolwiek pieniądze za które chciał bym tam żyć za co z resztą "wam" najszczerszy szacunek i moje osobiste wyrazy współczucia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak możesz? Oni walczą za nas, a Ty tu historją żyjesz...

Opublikowano

800 od pary za sylwka .                   LOTNISKO wojskowe w Mińsku Maz . ochrania prywatna firma .         

52 minuty temu, DTaras napisał:

coś takiego 

image.jpeg

• Haha 1
Opublikowano

A kutasy? Gdzie są zdobne kutasy?

Aaa, to chyba nie ta epoka🤣

Opublikowano
jarecki napisał:

800 od pary za sylwka .                   LOTNISKO wojskowe w Mińsku Maz . ochrania prywatna firma .         

52 minuty temu, DTaras napisał:

coś takiego 

image.jpeg

W kufajkę tradycyjnie a nie kultyrystycznie tradycyjnie.

Agrest napisał:

A kutasy? Gdzie są zdobne kutasy?

Aaa, to chyba nie ta epoka🤣

Jeden wystarczy a taki jest, że trzeba w ukryciu trzymać...

Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

dobrze ze Pafnucego nie ma bo to ,, rzycie '' by nie przeszło 😅  , 

Ukraina nie jest biednym krajem , oprócz czaroziemów mają troche metali w ziemi .

To czego od europy chcą? Niech się sami odbudowują.

Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał:

To czego od europy chcą? Niech się sami odbudowują.

To po co Stany wymyśliły plan Marshalla ? Taka odbudowa to głównie interes dla Zachodu. My mamy za głupich decydentów aby coś ugrać, ale ogólnie zachód by na tym skorzystał. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v