Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak byłeś mały , nosiłeś maski przy mrozie raczej nie .

4 minuty temu, dysydent napisał:

oj tam, tak stanowczo bym z maseczkami nie walczył bo się upodobnię w maskowaniu własnej ignorancji do tych którzy je wymuszają.
Np dzisiaj rano przy minus szesnastu to maseczka nieco niwelowała szok termiczny dla dróg oddechowych jak szalik.
Zalecenia a przymus; tylko tutaj bym kwestionował przymus a pod trybunał stanu penitencjarnie egzekwowany

Ile masz lat 20 .

kto kiedyś nosił maski a mrozy były - 25 .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

szalik nosiłem lub sweter golf pod oczy naciągnięty czyli j.w.

za kominiarke raz się mnie dyro technikum czepił pytaniem czy nie jestem z gangu Kwinty (samo "Vabank" wszedł jedynka) i jakoś mnie zniechęcił xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał:

A dlaczego go pilnują ?    Tak bez powodu ?      Co do szacunku dla policji to jak zaczniesz  policje szanować to oni będą szanować i ciebie .

bo ma przerost ambicji. 

nikt mu nic gorszego nie zrobi oprócz powiedzenia prawdy w oczy. 

Opublikowano (edytowane)

ależ oczywiście i z takim samym zapałem jak obecnych, łysego też (jakby jakiś wygrał) no jak by negatyw jakimś cudem to strach; o rasizm oskarżą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Polska drużyna to jednak klasa światowa .

Francuzi wybrali najgorszą drużynę mundialu. Dominują Polacy

Najlepszych na mundialu nietrudno wskazać, ale kto znalazł się na drugim biegunie? Magazyn "L’Equipe" zdecydował się na pierwsze podsumowania mistrzostw i wybrał najgorszą jedenastkę turnieju. Niestety analizując to zestawienie, najwięcej w nim reprezentantów Polski.

Niemcy taka porażka .

"Kompromitacja", "katastrofa", "śmiech grzęźnie w gardle". Niemiecka prasa o Pumach

W niedzielę na jaw wyszły awarie 18 wozów bojowych piechoty typu Puma. Pumy miały od początku przyszłego roku służyć w "szpicy" NATO, ale po ćwiczeniach Bundeswehry żaden z 18 wozów nie jest sprawny – podał "Spiegel". To w poniedziałek jeden z głównych tematów w niemieckiej prasie.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galan99 napisał:

Niech wygra Rudy , będziecie kląć i rudego .

Ależ oczywiście. Że tak powtórzę za @dysydent , bo głupiznę piętnować należy zawsze.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Niech wygra Rudy , będziecie kląć i rudego .

najgorsze co ich może spotkać to ani pisia,ani peło u władzy 😁

Opublikowano (edytowane)

Na k**wa niech nikt nie liczy , oni nas nigdy przenigdy nie opuszczą . Jak PO i PiS  = PZPR .

Gdzie jest @Ulman jego partia się ro***erdala , pewnie ratują i wspiera .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

najgorsze co ich może spotkać to ani pisia,ani peło u władzy 😁

No tak, bo z kogo by wtedy drzeć łacha? No ale zawsze się jakaś bida nawinie. 🤣

Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, dysydent napisał:

nie rozumiem dlaczego nikt jeszcze niej zawiesił tego pajaca bodaj na czas pełniejszego wyjaśnienia okoliczności...

Bo jest ofiarą. ( co by to nie znaczyło)🤣

Jest ofiarą full service - losu co w połączeniu z brakiem kontroli nad życiem definiuje każdą jednostkę do złożenia rytuału.

dysydent napisał:

a Ty wirusolog że tak stanowczo twierdzisz    jakoby maseczki zapobiegały skali infekcji wirusowych? czy tylko wyczytałeś/usłyszałeś w jakimś szmatławcu dla pospólstwa? na tyle co wiem o wirusach na potrzeby produkcji rolnej to bariery z przewiewnych nie utrudniających oddychania tworzyw są praktycznie tak samo przepuszczalne dla wirusów jak samego powietrza a w pewnych warunkach mogą być wręcz rezerwuarem wydłużającym zakaźność wirusów po za organizmem nosiciela wobec wielu zagrożeń jesteśmy tak bezsilni że nawet nie wiemy czy ... inaczej - wręcz wiemy że tylko statystyczny przypadek decyduje czy na nas spadną czy nie Władza wobec takiej bezsilności gdy wie że jest bezsilna to zaleca placebo aby stworzyć wrażenie swojej przydatności nawet tam gdzie jest bezsilna

Japońce noszą na smog ale badali statystykę zachorowań tam gdzie się nosi i im wyszło na plus do zdrowia. Coś tam wygląda, że pomaga. Ale ile tego coś tam? Tego nie przytoczę.

Opublikowano (edytowane)

A tu następna sierota ufająca Saudyjczykom.🤣

https://www.money.pl/gospodarka/kontrowersje-ws-fuzji-orlenu-z-lotosem-obajtek-biznes-polega-na-pewnych-kompromisach-6846266816846592a.html

Pan Obajtek merytorycznie.🤣

"Prezes Orlenu komentował zarzuty dotyczącego tego, że w umowie nie ma zabezpieczenia przed odsprzedaniem rafinerii np. Rosjanom. - Ci to ruszają, którzy sprzedali pół gospodarki. Wszystko można odsprzedać pod warunkiem, że będzie wola rządu. Nie ma sprzedaży niekontrolowanej - zapewniał prezes i dodał, że wbrew oczekiwaniom opozycji nie pokaże umowy, bo takie praktyki nie są stosowane w świecie biznesu."

A to fajne

"Daniel Obajtek w rozmowie tłumaczył, że "po aktywa Lotosu nie ustawiały się kolejki". - Wysłaliśmy 30 ofert - stwierdził."

A to po kija było sprzedawac, skoro rafineria chyba produkuje diesla a na diesla jest rosnące zapotrzebowanie?🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

12 minut temu, mirro napisał:

A to po kija było sprzedawac, skoro rafineria chyba produkuje diesla a na diesla jest rosnące zapotrzebowanie?

o ile pamiętam to jakiś unijny antymonopolowy warunek fuzji z Lotosem aby za duży moloch nie powstał ale kto by tam wnikał w szczegóły tak i ja nie za bardzo wiem gdzie dzwonią dokładnie

co znaczy tzw arabski świat dla mniej zorientowanych poniżej (trochę po czasie ale wcześniej nie natrafiłem)

kto do cholery takim kulturowym troglodytom dał mistrzostwa świata cywilizowanego?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Se kupili.🤣

1 minutę temu, dysydent napisał:

o il pamiętam to jakiś unijny antymonopolowy warunek fuzji z Lotosem aby za duży moloch nie powstał

No i Unii nie udało się obronić Polski, przed Polakami. I teraz mamy molocha.😂

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Se kupili.🤣

no to teraz w Brukseli łapanka paserów

ciekawe kiedy będzie u nas po tej z tym aramco transakcji? znaczy jedno już z góry pewne - za późno by cokolwiek uratować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Chętnie przesłuchałbym Obajtka osobiście. Oczywiście wspierałbym sie tą US instrukcja o prowadzeniu wzmocnionego przesłuchania. 🤣

A tu kolejny chętny do przesłuchania.😂

https://wiadomosci.wp.pl/chcemy-sie-uniezaleznic-jednoznaczne-slowa-premiera-6846321058986816a

" To jest fuzja, która daje wzmocnienie nabycia możliwości ropy po niższej cenie" - stwierdził Morawiecki, dodając, że "być może dlatego ruska propaganda powoduje taki wściekły atak na tę fuzję". "Jestem przekonany, że stoją za tym ruscy agenci, ruscy lobbyści, ruscy propagandyści - ocenił."

A jak Pan Premier był ruskim lobbystą i chciał dopiąć transakcję sprzedaży ruskim Azotów, to było cacy?🤣

Opublikowano (edytowane)

ja bym wykorzystał psychologię no, farmakologicznie wspomaganą (to już chyba neurologia); stuprocentowo skuteczna

tyko nie wiem czy bym chciał wszystkiego się dowiedzieć
z czysto humanitarnych pobudek i w trosce o los przesłuchiwanego bo i moje opanowanie ma swoje granice ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

dla tego właśnie przodkowie jej twórców... dano im szansę żywymi z Europy ucieczki
teraz przychodzi żałować

wiem; nie nazbyt jasno i nawet nie dla tego że skomplikowane ale zbyt przejrzyście będzie niepoprawne, oj niepoprawne politycznie zwłaszcza w tym miejscu i czasie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@galan99 masz tu Twoją wychwalaną energię syntezy. Meissner Ci wytłumaczy że prawdziwa efektywność tej jankeskiej rewelacji jest grubo ujemna i tak na prawdę to uzyskano może 1,3-1,5% energii względem tej ile realnie zużyto do opalenia tego procesu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Udało się  na tyle, że jest to proces nieujemny, tzn taki, który nie tylko potrzebuje energii do zapoczatkowania i podtrzymania fuzji, ale sam proces fuzji przekształca się częściowo w energię

generalnie proces odwrotny do rozszczepienia jądra atomu był możliwy już wczesniej, ale tylko pochłaniał olbrzymie ilości energii, a samo połączenie materii nie uwalniało żadnej energii, teraz się udało

jak piszą naukowcy, do tego, aby w ramach fuzji produkowac czystą energię, potrzeba jeszcze 40-50 lat badań

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v